Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשבדקתי אחד הרכבים, נאמר לי ע"י הנציג של לובינסקי (רכב פיג'ו 308 2015) שמכיוון שזה רכב טורבו, עליי להמתין כמו כל רכב מסוג כזה משהו כמו 2-3 דקות אחרי כל התנעה כדי שהשמן יתחמם. נשמע לי הגיוני, אבל 2-3 דקות כל פעם? האם זה באמת משהו שצריך לעשות ברכבי טורבו? ומה הבלאי שנגרם?

פורסם

בגלל זה הוא רק נציג ולא מכונאי. תניע..שים חגורה, תדליק רדיו וסע לשלום על סלד נורמאלי ועדין עד שהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה נורמאלית ותן בראש כמו שצריך.

פורסם

בלאי מיותר נגרם בדיוק ב 2-3 הדקות האלו בהן מנוע קר פועל בסרק ללא צורך.

כמו שאמר מאור, תניע ומיד תתחיל לנוע בעומס מתון ובסל"ד נמוך-בינוני בדקות הראשונות. אחר כך רגיל.

פורסם
בלאי מיותר נגרם בדיוק ב 2-3 הדקות האלו בהן מנוע קר פועל בסרק ללא צורך.

כמו שאמר מאור, תניע ומיד תתחיל לנוע בעומס מתון ובסל"ד נמוך-בינוני בדקות הראשונות. אחר כך רגיל.

למה שיגרם נזק? במשך כל השנים למדנו שהשמן צריך להתחמם ולהתפזר בכל המערכות ורק לאחר מספר דקות אפשר להתחיל לנסוע וגם אז לא בעומס רב, לפחות עד שהרכב יתחמם טיפה.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם
למה שיגרם נזק? במשך כל השנים למדנו שהשמן צריך להתחמם ולהתפזר בכל המערכות ורק לאחר מספר דקות אפשר להתחיל לנסוע וגם אז לא בעומס רב, לפחות עד שהרכב יתחמם טיפה.

השמן לא מתחמם ב 3 דקות ומגיע לכל המקומות לאחר מספר שניות.

אחרי כ 5 - 10 שניות אפשר להתחיל בנסיעה רגועה.

הרצה של מנוע קר בסל"ד סרק מלכלכת את תא השרפה ומגבירה את הזיהום של השמן והסביבה.

אתה שואף להגיע לטמפ' עבודה במהירות המירבית ששם הזיהום והבלאי מינימליים וזו גם הוראת היצרנים.

פורסם

אין צורך לעמוד בסרק אלא לקראת סוף הנסיעה ובתחילת נסיעה כדאי לנסוע בצורה נינוחה יותר, תחשוב שהטורבו במהלך נסיעה מסתובב באלפי סלדים, מתחמם למאות מעלות וכשאתה מכבה את הרכב השמן עלול להתייבש שם על חלקים מסויימים, לכן בהדרגה הוא יןריד את הסלד וכשתכבה הוא יתקרר בשקט.

פורסם (נערך)
אין צורך לעמוד בסרק אלא לקראת סוף הנסיעה ובתחילת נסיעה כדאי לנסוע בצורה נינוחה יותר, תחשוב שהטורבו במהלך נסיעה מסתובב באלפי סלדים, מתחמם למאות מעלות וכשאתה מכבה את הרכב השמן עלול להתייבש שם על חלקים מסויימים, לכן בהדרגה הוא יןריד את הסלד וכשתכבה הוא יתקרר בשקט.
בספר הרכב שלי רשום בפירוש שצריך להמתין מספר שניות ארוכות לפני שמכבים את הרכב על מנת להאריך את החיים של הטורבו. משמע - הוא עומד במצב סרק.

השמן לא מתחמם ב 3 דקות ומגיע לכל המקומות לאחר מספר שניות.

אחרי כ 5 - 10 שניות אפשר להתחיל בנסיעה רגועה.

הרצה של מנוע קר בסל"ד סרק מלכלכת את תא השרפה ומגבירה את הזיהום של השמן והסביבה.

אתה שואף להגיע לטמפ' עבודה במהירות המירבית ששם הזיהום והבלאי מינימליים וזו גם הוראת היצרנים.

גם אם זה קורה במשך כ- 2 דקות? ואם כך, למה קיים צ'וק שמגביר את הטורים במצב סרק?

ואני מוסיף משהו: אני זוכר שפעם נסעתי בקורטינה ישנה *אוטומטית* משנות ה 70. לפני שהרכב היה מתחמם כל כניסה להילוך (דרייב או רוורס) הייתה גורמת לכיבוי הרכב.

עריכה אחרונה על ידי asafmoraz
פורסם

ואני מוסיף משהו: אני זוכר שפעם נסעתי בקורטינה ישנה *אוטומטית* משנות ה 70. לפני שהרכב היה מתחמם כל כניסה להילוך (דרייב או רוורס) הייתה גורמת לכיבוי הרכב.

אלה דברים שהיו רלוונטיים בעידן הקרבורטור. אני חושב שהיו עוד כל מיני הרגלים, כמו לתת גז עצבני ממש לפני כיבוי המנוע (אין לי מושג למה אבל בטח היה מאחורי זה היגיון כלשהו), למנוע טורבו מודרני זה כמובן יהיה הרסני.

נניח שסל"ד סרק בסביבות 800, וסל"ד ממוצע בנסיעה מתונה 1600. אחרי הנעה קרה ייקח לשמן להתחמם לחמישים מעלות קרוב לוודאי לא פחות מ-10 דקות או אף רבע שעה בעמידה בסרק, בנסיעה מתונה זה ייקרה פי 3-4 יותר מהר. כלומר בזמן הזה (מנוע קר == בלאי מירבי) המנוע יעשה הרבה פחות סיבובים.

חזיר דיזל

פורסם
בספר הרכב שלי רשום בפירוש שצריך להמתין מספר שניות ארוכות לפני שמכבים את הרכב על מנת להאריך את החיים של הטורבו. משמע - הוא עומד במצב סרק.

אפשר לראות צילום?

כתוב שחייבים לעשות זאת בכל מצב? או אולי רק לאחר נסיעה מאומצת?

המטרה של צ'וק היא לא להגביר את הטורים אלא להעשיר את התערובת בקרבורטור. את זה מערכת ההזרקה שלך עושה היום בצורה אוטומטית ומותאמת לטמפרטורת המנוע. הגברת הטורים היא בעיקר על מנת להאיץ את חימום המנוע כאשר הרכב בעמידה ברמזור\פקק\יציאה מחניה או סתם עבור חוכמולגים שיושבים ומחממים אותו בעמידה.

יום טוב גם לך

פורסם
אפשר לראות צילום?

כתוב שחייבים לעשות זאת בכל מצב? או אולי רק לאחר נסיעה מאומצת?

.

יגאל אתה צודק - אכן להמתין רק אחרי נסיעה מאומצת!

אחרי נסיעה "מנהלתית" רגועה אין סיבה לחכות ואפשר לדומם את הרכב מיד.

קובי

:-)

פורסם
"

הגברת הטורים היא בעיקר על מנת להאיץ את חימום המנוע כאשר הרכב בעמידה"

אם ככה למה זה נמשך רק כמה שניות?

זה לא נמשך כמה שניות זה בתלות בטמפרטורת עבודה של המנוע,בהדרגתיות זה ירד וירד עד שבאזור ה 70 מעלות ומעלה הוא יגיע לסרק רגיל דהיינו 700-800סל"ד.

אם קר בחוץ זה יקח מעט יותר זמן אם חם בחוץ זה יהיה פחות זמן וכו'

פורסם
זה לא נמשך כמה שניות זה בתלות בטמפרטורת עבודה של המנוע,בהדרגתיות זה ירד וירד עד שבאזור ה 70 מעלות ומעלה הוא יגיע לסרק רגיל דהיינו 700-800סל"ד.

אם קר בחוץ זה יקח מעט יותר זמן אם חם בחוץ זה יהיה פחות זמן וכו'

הוצאת לי את המילים מהמקלדת ;)

• תוכן חדש...