Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אפשר לראות צילום?

כתוב שחייבים לעשות זאת בכל מצב? או אולי רק לאחר נסיעה מאומצת?

המטרה של צ'וק היא לא להגביר את הטורים אלא להעשיר את התערובת בקרבורטור. את זה מערכת ההזרקה שלך עושה היום בצורה אוטומטית ומותאמת לטמפרטורת המנוע. הגברת הטורים היא בעיקר על מנת להאיץ את חימום המנוע כאשר הרכב בעמידה ברמזור\פקק\יציאה מחניה או סתם עבור חוכמולגים שיושבים ומחממים אותו בעמידה.

בבקשה.Screenshot_20180613-163433__01.jpeg

לגבי צ'וק ידוע לי מה תפקידו. רק ציינתי שהוא מגביר את הטורים ולא ממש מומלץ לנסוע עם צ'וק פועל.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי asafmoraz
פורסם
בבקשה.[ATTACH]505747[/ATTACH]

תודה,

כתוב לך שחור על גבי מסך, "לאחר שפעל בסל"ד גבוהה ובעומסי מנוע גבוהים"..

אם אתה לא אחרי נסיעת כסח, אלא נוסע רגוע בדקות האחרונות לפני החניה, כבה את המנוע ושלום.

יום טוב גם לך

פורסם
תודה,

כתוב לך שחור על גבי מסך, "לאחר שפעל בסל"ד גבוהה ובעומסי מנוע גבוהים"..

אם אתה לא אחרי נסיעת כסח, אלא נוסע רגוע בדקות האחרונות לפני החניה, כבה את המנוע ושלום.

צודק, אבל אני בכל זאת מעדיף לחכות קצת. די קשה לי להגדיר מה זו נסיעת כסח ואני מאמין שבדקה שאני מחכה לא יקרה שום נזק לרכב אתה מסכים איתי?

פורסם
צודק, אבל אני בכל זאת מעדיף לחכות קצת. די קשה לי להגדיר מה זו נסיעת כסח ואני מאמין שבדקה שאני מחכה לא יקרה שום נזק לרכב אתה מסכים איתי?

אתה תעשה מה שאתה רוצה.. יש הבדל בין לעשות לבין להמליץ באופן גורף לכל הסובבים.

אני מעל 5 שנים עם רכבי טורבו דיזל, כולם עברו את ה300k קמ, הנוכחי עומד על 242k. מעולם לא חיממתי שום דבר בסרק ולא קיררתי שום דבר בסרק. כך שאותי לא תשכנע

יום טוב גם לך

פורסם
זה לא נמשך כמה שניות זה בתלות בטמפרטורת עבודה של המנוע,בהדרגתיות זה ירד וירד עד שבאזור ה 70 מעלות ומעלה הוא יגיע לסרק רגיל דהיינו 700-800סל"ד.

אם קר בחוץ זה יקח מעט יותר זמן אם חם בחוץ זה יהיה פחות זמן וכו'

יש מנועים שמתייצבים על סל"ד סרק רגיל מיד אחרי ההתנעה, בלי תלות בטמפרטורה.

פורסם
אפשר לראות צילום?

כתוב שחייבים לעשות זאת בכל מצב? או אולי רק לאחר נסיעה מאומצת?

זה מעט מפתיע אבל בספר רכב שלי (ברלינגו 1.6 טורבו דיזל 2016) יש הנחיה להמתין כמה שניות בכיבוי בכל מצב. זאת אומרת הם לא מציינים נסיעה מאומצת. זה מה שאני עושה, למרות שאני מבין שלא ממש צריך. אחרי התנעה לא ממתין בכלל.

rps20180613_182419.jpeg

פורסם

כתוב שם "כמה שניות" לא שתי דקות.

אני בכל אופן נוסע בסל"ד סרק במטרים האחרונים (גיר פלניטרי, הרכב מתקדם כך, אבל לאט) וחונה ברוורס, בלי לנגוע במצערת.

אגב, שילוב הילוך בגיר ידני מחויב מתקנות התעבורה אם אני זוכר נכון.

פורסם
זה מעט מפתיע אבל בספר רכב שלי (ברלינגו 1.6 טורבו דיזל 2016) יש הנחיה להמתין כמה שניות בכיבוי בכל מצב. זאת אומרת הם לא מציינים נסיעה מאומצת. זה מה שאני עושה, למרות שאני מבין שלא ממש צריך. אחרי התנעה לא ממתין בכלל.

[ATTACH]505751[/ATTACH]

בזמן חניה המנוע ממילא רץ כמה שניות בסרק או בעומס מאוד נמוך, אם תרצה או לא תרצה.

אני חושב שהם מנסים למנוע את התופעה של נהגים שמגזגזים לפני כיבוי, שנשארה אצל נהגים ותיקים שהיו עושים זאת על מנת לשאוב דלק לצלינדר לטובת ההנעה הבאה או משהו בסגנון

יום טוב גם לך

פורסם
בזמן חניה המנוע ממילא רץ כמה שניות בסרק או בעומס מאוד נמוך, אם תרצה או לא תרצה.

זה מובן, מה שאני בא לאמור זה שיש הגיון מסויים להמתין לפני כיבוי ועדיין אפשר למצוא המלצה כזאת בספר יצרן. כמובן לא 3 דקות ולא בכל מצב.

להמתין אחרי התנעה, לא רואה הגיון בזה ולא ראיתי המלצה כזאת אף פעם בשום ספר.

פורסם

כתוב שם שלא צריך להכניס הילוך אחרי שחונים את הרכב.

אני האמת תמיד מכניס הילוך למקרה-ש אם אני חונה בעליה, או מכניס לרוורס אם אני בירידה.

פורסם

אני חושב שהם מנסים למנוע את התופעה של נהגים שמגזגזים לפני כיבוי, שנשארה אצל נהגים ותיקים שהיו עושים זאת על מנת לשאוב דלק לצלינדר לטובת ההנעה הבאה או משהו בסגנון

שמעתי על זה כמובן. נראה לי די חסר הגיון. או שיש הגיון רק שאני לא מבין. איך זה אמור לעזור?

פורסם
גם זה די חסר הגיון. או שיש הגיון רק שאני לא מבין. איך זה אמור לעזור?

אין לי תשובה טובה, אבל ראיתי נהגים עושים את זה. בעיקר נהגים מבוגרים שנוהגים על דיזלים כבדים..

אין לי הסבר יותר טוב מזה.

אני חושב ששמעתי איזכור לזה באיזה סרטון שראיתי ביוטיוב על משאיות אמרקאיות ישנות. אבל שוב, אין לי מקורות להביא.

יום טוב גם לך

פורסם

[ATTACH]505751[/ATTACH]

המלצה מצויינת שתופסת לכל רכב מוגדש. לחכות כמה שניות לפני דימום גם לאחר נסיעה רגילה.

10 שניות מספיקות אך כדאי אך 30 שניות.

פורסם

מה שאני עושה זה:

אם מחנה את האוטו לפני כן במהירות אפסית, ממתין בין 0 ל 10 שניות. אם לא, ממתין כ 20 שניות.

• תוכן חדש...