Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אצלי ספציפית מדובר בפלואנס 2012, אבל השאלה כללית ועשויה להיות רלוונטית גם לשאר תוצרת רנו-ניסאן-דאצ'יה, ואולי אפילו מרצדסים A ו-B עם המנועים הנ"ל, ככל שיש כאלה בארץ.)

הרכב עם כ-120K קילומטר, התחלתי להכפיל תדירות החלפות שמן (כל 10K)החל מסביבות 100K. עד אז לא הייתה שום צריכת שמן מובחנת בין טיפולים.

טיפול אחרון לפני כ-4K, במוסך מילאו שמן 5W-30 ACEA C3 במקום C4, אבל לא נראה לי שזה העניין כאן (אולי זה אפילו יותר טוב למנוע).

החל מהטיפול האחרון ניכרת צריכת שמן מוגברת, כרגע שנראה שחסר כחצי ליטר שנעלמו מאז הטיפול. מבדיקה ויזואלית שטחית ללא פירוק מגן גחון - אין סימני נזילה, לא על הרכב ולא על רצפת החניון מתחת (הרכב חונה בנקודה קבועה כבר שלוש שנים, אז קל לראות).

בספר הרכב כתוב כמצופה שכל צריכה שמתחת לחצי ליטר פר אלף ק"מ נחשבת נורמלית, אבל כמובן שזו לא התשובה שאני מחפש. השאלה היא האם העלייה הפתאומית בצריכת השמן צריכה להדאיג אותי. מה עשויים להיות הגורמים לכך? האם אני צריך להתחיל לחשוש לחיי הטורבו?

תודה מראש,

קורן

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

דבר ראשון - תחזור מהר לשמן בתקן C4 או RN720 בגלל מסנן החלקיקים.

שמן איכותי של מוטול או יורול.

ואז תחזור לעדכן.

Stay Dirty

• תוכן חדש...