Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח, ברשותי כיום מאזדה 626 נפח מנוע 2000 שאני מאוד אוהב הבעיה היא שכל פעם יש חלקים שצריך להחליף כמו למשל פולי מנוע תחתון ששבק חיים. לאחרונה התעניינתי ברכישת פיגו 107 ידנית השאלה שלי האם הרכב נחשב יחסית לאמין? האם הוא יכול להחזיק בכיף עד 200,000KM או שאי אפשר לצפות ממנו להיות אמין ויציב כמו ה 2000 שיש לי במאזדה כיום?

פורסם

הרכב אמין מאד במיוחד בגרסה הידנית.

מקריאה בפורומים בחו"ל וגם מקרים ששמעתי מאנשים שמחזיקים בארץ, יש לא מעט שהגיעו ועברו 200K ק"מ עם המנוע בלי בעיות.

אם מדובר על הגיר הרובוטי אז הקלאץ נהרס ומחייב החלפה כל 60 אלף ק"מ. (אולי אני טועה לגבי המספר, תשאל פה בפורום).

הרכב עצמו מאד מתקשר ואפילו כיף לנהיגה אבל אל תצפה לביצועים או לנוחות של מה שיש לך היום.

זה רכב ספרטני וקטן.

פורסם

לא יודע להגיד לך - אני עוד מעט מגיע ל- 150,000 ק"מ ומעבר לטיפולים שוטפים וחלקים שהתבלו עד כה אפס תקלות וכנראה שלפני הבעלות שלי הוא לא עבר חיים קלים בכלל.

לגבי הקלאץ' אתה צודק, אם יש הרבה מזל ורוב הנסיעה היא בין-עירונית אז הקלאץ' ברובוט יוכל להחזיק יותר.

חלק מהאנשים יש טענות שהמנוע קצת אוכל שמן גם אני מרגיש את זה , אבל קונים מיכל של 5 ליטר ומסתדרים זה לא נורא כל כך...

פורסם

תודה רבה על התגובות , שאלה נוספת, מהי צריכת הדלק האמיתית של הרכב? והאם לנסוע איתו מתל אביב לירושלים פעם בשבוע ופעמיים לחיפה לא יגמור את המנוע

פורסם

אני הייתי יותר דואג אם זה לא יגמור את הנהג. למנוע (אם לא מתעללים בו, ומטפלים בו כמו שצריך) אין שום סיבה טובה לההרס מנסיעות בין עירוניות של שעה וקצת.

ד"א, אתה יודע שזה מנוע של טויוטה, כן?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מסכים, לנסיעות ארוכות זה לא האוטו המתאים...

צריכת דלק? משתנה בהתאם למסלול.

אצלי זה בד"כ צריכה משולבת של 1/15 עם רגל לא הכי קלה על הגז.

אם אתה יותר עדין על הגז אתה יכול להגיע גם ל1/17 ואפילו ל1/19 בנסיעות בין-עירוניות מאוד ארוכות.

כמובן שאם אתה מדליק מזגן הצריכה של הדלק עולה.

פורסם
תודה רבה על התגובות , שאלה נוספת, מהי צריכת הדלק האמיתית של הרכב? והאם לנסוע איתו מתל אביב לירושלים פעם בשבוע ופעמיים לחיפה לא יגמור את המנוע
אל תקנה 107 לטווחים האלו. 107 זה רכב עירוני. אין לו בעיה לנסוע מחוץ לעיר אבל לשימוש בינעירוני כמו שאתה צריך תקנה רכב יותר גדול עם מנוע 1.2-1.4 שיש לו יכולת שיוט עדיפה, נוחות עדיפה, בידוד רעשים יותר טוב, יכולת תאוצה טובה יותר ועוד.

יצרוך יותר דלק אבל לא בהפרש גדול, היום מכוניות סופר מיני ידניות חסכוניות מאוד.

פורסם (נערך)

לא מדוייק.

זה לא הרכב האידיאלי לנסיעות ארוכות, אבל לא מעט אנשים קנו אותו דווקא לנסיעות כאלו בגלל צריכת הדלק שלו. תבדוק את הקילומטרז של כמה אקזמפלרים ביד 2 ותבין שהם נסעו כנראה המון בנסיעות ארוכות.

במשך יותר משנה נסעתי עם הרכב כל שבוע, פעם/ פעמיים לב"ש ופעם/ פעמיים מת"א לירושליים. ברור שהייתי מעדיף 208 דיזל, אבל זה היה סביר. בנסיעות באזורים הרריים אתה חייב לתכנן היטב את העקיפות שלך כי הן פשוט ארוכות בגלל המנוע.

דווקא נסיעות לב"ש הרבה יותר פשוטות כי הכביש מישורי.

כאשר נסעתי רגיל (כלומר גם לירושליים כולל בעומס וכולל קצת עקיפות) הגעתי ל1 ל17 בד"כ (כ80 אחוז ביעירוני) ואפילו ל1 ל19. אם נהגתי עם יותר האצות ביניים ועקיפות אז הייתי באזור 1 ל16.

המזגן בקיץ כמעט ולא השפיע על צריכת הדלק (אולי הוריד 1 ק"מ לליטר, לא חושב שממש. אתה יותר משםיע עם אופי הנהיגה)

כל אלו שמספרים לך שהם מגיעים ל1 לעשרים, זה רק אם אתה נוסע סופר סופר רגוע, במישור, לא עוקף ולא מסתובב בעיר לחפש חניה. זה מספר שהוא לא דמיוני לגמרי אבל לא ריאלי תכלס.

בקיצור, אם אתה במגמת חיסכון, מחפש אוטו אמין, סופר חסכוני וגם קצת כיפי (ואתה לא מסיע ילדים בבין עירוני) אז זה אחלה אוטו בגרסה הידנית שלו.

עריכה אחרונה על ידי eitanm
פורסם

עם 107 ידנית נסעתי במשך למעלה משנה כ 5000 ק"מ בחודש.

אמין מאוד.

חסכוני מאוד (1:18 ויותר).

אל תצפה למרצדס אס קלאס, אבל בהחלט נסבל.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אבא שלי גם קיבל עם ה107 כ 1/18 ונסיעות לאילת/ים המלח שכוללים הרבה שיוט גם 1/20 וצפונה.

לנסיעות ארוכות יש למשל גם את הפנדה שתהיה גם חיסכונית במיוחד הדגם הראשון שהיה קל יותר ושווק עד 2012, היתרון של הפנדה הוא בבידוד טוב יותר ונסיעה רכה יותר עם תא מטען גדול יותר.

כמו כן מנוע 4 צילנדרים ככה שבעמידות אין רעידות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינת צריכת דלק ואמינות כן, בכול זאת הרכב יהיה הרבה יותר חדש והרבה יותר חיסכוני.

אבל המזדה תהיה חזקה יותר, מרווחת יותר ,תא מטען גדול יותר, נוחה יותר ושקטה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תעשה סיבוב וכך תוכל לגבש החלטה, אין יותר פשוט מזה.

אני עדיין לא הייתי ממליץ, אם הייעוד של זה הוא נסיעות בין-עירוניות ארוכות.

ואם אתה החלטת שאתה הולך על הגיר הרובוטי ולא על הידני - אז לא הכי נוח לנסוע איתה בעיר ובעיקר בפקקים.

למעט בעיות אטימות של גומיות/חדירת מי גשמים - אני אישית לא חוויתי את זה.

לא ידוע לי על בעיות/מחלות ילדות של הדגם הזה.

בקילומטרג' גבוהה כפי שרשמתי (100 אלף וצפונה) יכול להיות שתהיה קצת אכילה של השמן.

בסה"כ מדובר ברכב אמין מאד וזול לאחזקה.

פורסם

קשה לענות על שאלה כזאת. גם ההתלבטות שלך היא קצת מוזרה האמת.

לעבור מ626 ל107 זה חתיכת שינוי.

אתה מאבד חצי מהסוסים בערך שהיה לך, מאבד את נוחות הנסיע מבכל בחינה אפשרית.

יש לי בבית 107 רובוטית כבר 6 שנים. הוחלף קלאץ' ב60K כמו אצל כולם עלות של 2000 ש"ח בערך. בנוסף לקלאץ' לא ממזמן נסדק הממיר קטליטי, הוא יושב על ברגים ולכן אין צורך ביותר מידי עבודה אבל ממיר חדש לא זול, סביבות ה3000 ש"ח לא כולל עבודה.

הרכב מאוד פשוט, ממש פשוט. להחליף בו כל דבר זה 2 שניות ביוטיוב ומפתח שוודי אחד זה יתרון גדול מבחינתי.

שים לב שהרדיו דיסק המקורי הוא עם AUX בלבד והקורא דיסקים לא קורא דיסקים שהם צרובים.

לכן אם אתה רוצה לשמוע את המוזיקה שלך בבלוטוס או בUSB תצטרך להשקיע כ1000 ש"ח לרדיו דיסק זול עם פלסטיקה מתאימה.

הייתי עושה איתו נסיעות ארוכות. נס ציונה -> קריית גת. נס ציונה -> תל אביב. נס ציונה -> אשדוד, אשקלון.

נסעתי איתו כמה פעמים לירושלים.

תשמע הרכב נוסע, הגלגלים מסתובבים והמזקן מקרר סבבה. הוא נותן מה שאפשר לצפות מפחית על מנוע ליטר שעולה גרוש וחצי ביד 2. כמובן שהוא גם חסכוני בצורה הזוייה.

אם אתה רוצה רכב בשביל לעבור מנקודה א' לנקודה ב' ויש לך סבלנות לעשות את זה בקופסאת סרדינים עם 0 תוספות שמאיצה ממש לאט אז לך על זה.

אבל עדיף שתעשה קודם סיבוב כדי שלא תקבל שוק תרבות במעבר מהמאזדה.

פורסם

אני בעלים של פיג'ו 107 מזה כשנה בערך, רכשתי מיד 2 אחת ידנית עם 50k ק"מ ועשיתי מאז 15k ק"מ. מדובר ברכב שני בבית שמשמש רק אותי. הרכב הזה לקח אותי לכל נקודה בארץ, ב"ש - אילת, ב"ש - ת"א, ב"ש - בית שמש (שמונה חודשים, 3 פעמים בשבוע), ב"ש - צפון. אם לומר את האמת ? נהנתי וממשיך להנות מכל רגע, ואסביר מדוע. מדובר ברכב כל-כך פשוט, עד כדי כך פשוט ויחד עם זאת חדיש ברמת התכנון והשנתון, משהו שמייצר מעין תחושה של פעם-עכשוי.. הכוונה היא לסוג של רכב משנות ה 80-90 בלי התקלות, בלי ריח של דלק מהאגזוז, בלי ויברציות מכל מקום ובעיקר בלי דאגות. אין לי ברכב קודן, אין שלט לנעילה מרכזית, אין אזעקה, אין גלגלי מגנזיום ואפילו לא טאסות - 0 דאגות! מחנה איפה שבא גם כשהחנייה נראית בלתי אפשרית בעליל, מתדלק פעם במי יודע כמה זמן, לא מושך תשומת לב מאף אחד.

היו לי בעבר רכבי ספורט, רכבי יוקרה. במשפחה יש לנו ב.מ.וו חדשה ומיני s קבריולט ולבסוף נהנה מהקטנה הזאת שלא מאיצה, לא נוחה, לא מפנקת ולא עושה שום רושם על אף אחד.

אז למקרה ולא הבנת, אם אתה מחפש חסכון ואמינות מבלי לקבל שום דבר אחר ועדיין לשמור על חיוך - 107 ידנית, בענק.

מברוק.

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...