Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

(מכוון לפות"ש)

ואת דעתך המלומדת אתה מגבש על...?

קריאה ב YNET? בישראל היום? ברוטר?

או שזה ישירות מהמטכ"ל הסורי? הרוסי? שיחה עם נסראללה? ראיון עומק עם סינואר?

אתה וצבי יחזקאלי עשיתם קמפינג יחד?

איזה קשקוש.

ההיסטוריה של מדינת ישראל מלמדת משהו. אבל למידה ועומק זו מילה גסה.

כל מלחמה כאן, מתחילה ברגע שהמלחמה הקודמת מסתיימת. גם אופן המלחמה משתנה. לראות גייסות של טנקים שועטים לעבר הגבול זה תרחיש שהסבירות שלו נמוכה. אפשרית אבל נמוכה. אז תגדיר בכלל מה זו מלחמה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, כן, בין היתר בכתבות באינטרנט, בקריאת חומר על האויב, על פרסומים ברוטר, פרסומים בחדשות בטלוויזיה...זה לא מספיק?

לעשות קמפינג עם צבי יחזקאלי עוד לא יצא לי לצערי.

:lol:

יותר מדי תקיפות של צהל ואיומים מהצד השני.

כן, משהו פה מריח מלחמה.

סאמג, אני עוקב אחרי פרסומים , ונותן הערכה מעצמי... בינתיים כולם כמוני חושבים שהמלחמה קרובה.

פורסם (נערך)
אני חושב שיש כשל בתפיסת המצב הבטחוני על ידי הציבור הישראלי, שמובילה לפרנויה מיותרת, ואשר מקורה במערכת הבטחון, אבל גם בתקשורת. אלו שני גופים שאמורים לתת הערכת מצב אובייקטיבית, מחד, אבל מצד שני, אף אחד מהם לעולם לא יכתוב "הכל בסדר. אפשר ללכת הביתה."

"כשל" זו מילה עדינה. יש מצב מעוות וחולני, ראיית שחור-לבן והיסטריה, וזה רק מחמיר עם השנים. אוייבינו רואים, מתמוגגים ומנצלים עד תום. ההיסטריה מונעת אפשרות להתייחס למצבים בצורה רציונלית ומדודה. כל כשל טקטי נקודתי של צה"ל או הצלחה טקטית מוגבלת של האוייב הופכת לאירוע אסטרטגי עם חשיבות עצומה. שערו בנפשכם מה היה קורה עם אירועי השבת שעברה היו מסתיימים עם צוות אויר שנפל בחיים בידי הסורים/איראנים.

=====

דיסקו, כן, בין היתר בכתבות באינטרנט, בקריאת חומר על האויב, על פרסומים ברוטר, פרסומים בחדשות בטלוויזיה...זה לא מספיק?

לעשות קמפינג עם צבי יחזקאלי עוד לא יצא לי לצערי.

:lol:

יותר מדי תקיפות של צהל ואיומים מהצד השני.

כן, משהו פה מריח מלחמה.

סאמג, אני עוקב אחרי פרסומים , ונותן הערכה מעצמי... בינתיים כולם כמוני חושבים שהמלחמה קרובה.

אושריקו, 98% ממה שאתה קורא בתקשורת בנושאי צבא ובטחון זה זבל מוחלט של קשקשנים שבמקרה הטוב מפריחים "שפעקולציות" ובמקרה הרע פשוט באמת לא יודעים מימינם ומשמאלם. ברוטר האחוז עולה ל-980%.

אם אתה רוצה להשכיל בענייני צבא ובטחון זה מצויין, התקשורת המיינסטרימית היא לא בדיוק הערוץ המתאים.

=====

כל זאת מבלי להתפס לשאננות או להפחית מסכנה אפשרית של מלחמה קרבה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
להערכתי אם המלחמה תיפתח , היא תיפתח השנה או תחילת שנה הבאה.

אבל העיקר שיש את רוני דניאל המרגיע הלאומי.:wink:

באוגוסט האחרון גוסיתי למילואים. באחד הימים הגיע מג"ד והראה לנו מצגת. בסוף המצגת הוא אמר "אני חשבתי שיהיה מבצע ביולי, והנה אנחנו באוגוסט ואין מלחמה".

אותו מג"ד הוא איש קבע ולא איש מילואים. אני מניח שהערכות שלהם קצת יותר מדויקות מהכתבות השונות, שהתכננים שלהם מסוננים היטב בשביל שאתה תוכל לדבר. התכנים לא לאו דווקא נכונים או טועים, אבל בהחלט המטרה שלהם היא שתדבר מתוך רגש מסוים.

עצם העובדה שאתה מדבר על זה, כנראה הם עשו את העבודה.

ממליץ לך לחזור לחפש זוגיות, שמה הרבה יותר כיף.

פורסם (נערך)
"כשל" זו מילה עדינה. יש מצב מעוות וחולני, ראיית שחור-לבן והיסטריה, וזה רק מחמיר עם השנים.

תראה, זה כשל שמובנה בהרבה מקצועות:

עיתונאי תמיד ימצא מה לדווח.

איש בטחון תמיד ימצא סכנות.

מבקר תמיד ימצא בעיות.

חוקר תמיד יציג מסקנות.

פשוט צריך להבין שזה המצב כשקוראים אייטם בנושאי בטחון, או כששומעים איש בטחון או פוליטיקאי מדברים על הנושאים הללו, ולדעת לשים את הדברים בפרופורציה הנכונה.

מצבה הבטחוני של ישראל, מבחינה אסטרטגית, הוא טוב.

מאוד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נעלם לי כפתור " התודה".

אבל תודה לכולם, ותודה לאלה שגם יגיבו.

אני עדיין חצי פסימי חצי אופטימי, אבל צהל חזק יותר וזה מה שחשוב.

גיא, לא יודע על איזה כיף אתה מדבר ... :wink:

פורסם

כשתמצא את הכפתור של האושר בזוגיות

תשכח איפוא הכפתור של המצב הבטחוני.

עד היום נהרגו בתאונות דרכים יותר מאשר במלחמות ישראל

מציע לך לרדת מהכביש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חייב להגיד שגם במלחמת לבנון השנייה הייתה שאננות כמו בחלק מהתגובות כאן וראינו איזה מלחמה הייתה.

אסור לזלזל בהם.

הצבא הישראלי חזק מאוד אבל אם הוא לא יפעיל עוצמה חזקה מההתחלה הם יכתשו את המדינה.

פגיעה במפעלים בחיפה, איומים על הכדור בדימונה, איומים על תל אביב עם יכולת וודאית לפגוע שם ועוד.

בנוסף, מה יקרה אם גם מעזה יחליטו להצטרף? דאעש סיני יתחיל לירות טילים גם ? צבא סוריה יתחיל לירות סקאדים?

בעייה.

פורסם (נערך)

אני לא אוהב את טיעון ה"תראה את מלחמת לבנון השנייה/יום כיפור" כי הוא טיעון בעד פרנויה. צריך להסתכל על המצב הנוכחי, כמו שהוא, בצורה האובייקטיבית ביותר האפשרית. לא לחשוב על מצבים אחרים, שהתרחשו בנסיבות שונות.

בנוסף, מה יקרה אם גם מעזה יחליטו להצטרף? דאעש סיני יתחיל לירות טילים גם ? צבא סוריה יתחיל לירות סקאדים?

רצועת עזה תצטרף. עם מה? הם כילו את רוב הטילים שלהם בשיגורים על ישראל ב"צוק איתן", ומאז הם לא מסוגלים להשיג טילים חדשים מלוב, כי יש בדרך גורמים עויינים: מצרים, הממשלה בקירנאיקה. עזה לא במצב שמאפשר להילחם עם ישראל שוב.

מה שאתה קורא לו "דאע"ש סיני" זה פשוט ארגון תומכי ירושלים (אנצאר בית אלמקדס), אשר נשבע לאחרונה אמונים לדאע"ש. אבל זה בדיוק אותו ארגון שישראל מתמודדת איתו בגבול הדרום לפחות מאז הפיגוע ב-2011. הוא לא בדיוק יכול לפתוח מול ישראל "חזית". מה גם שהוא ניזון מאותם מבועים שמהם ניזון חמא"ס וכמו שאמרתי, סגרו להם את הברז.

ואין יותר "צבא סוריה". יש מיליציות של עלווים. והם ירו את כל הסקאדים שלהם על המורדים. זו הסיבה שחזבאללה לא בדיוק שש אלי-קרב במצב הנוכחי - כי היום ישראל יכולה לעשות מה שהיא רוצה בלבנון, מבלי שום חשש שאם היא קצת תרחיק לכת יותר מדי, אז צבא סוריה יתערב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הצבא הישראלי חזק מאוד אבל אם הוא לא יפעיל עוצמה חזקה מההתחלה הם יכתשו את המדינה.

פגיעה במפעלים בחיפה, איומים על הכדור בדימונה, איומים על תל אביב עם יכולת וודאית לפגוע שם ועוד.

בעייה.

עזוב אותך מתרחישים כואבים.

העיקר שקארספורום לא יפגע והשרת עמוס ימשיך לסבול יחד איתך את המשגל הכואב. :shock:

איזה כייף לי :)

פורסם
אני חייב להגיד שגם במלחמת לבנון השנייה הייתה שאננות כמו בחלק מהתגובות כאן וראינו איזה מלחמה הייתה.

אסור לזלזל בהם.

בעייה.

אני ממש מתאמץ לא לרשום לך דברים שרשמו לך בשרשור אחר, אבל אתה כותב שטויות, וההבנה שלך בנושא היא כמו ההבנה שלך בנשים.

היכולת שלך להבין דברים שלב אחד מעבר למה שאתה קורא פשוט לא קיימת.

אתה מלא בסיסמאות ריקות מתוכן. פשוט ריקות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הבעיה היא לא בכוח הצבאי של ישראל, אלא במדיניות. במלחמת לבנון השנייה וגם בסבבי העימות עם עזה, נפלו כל התיאוריות המטופשות של הערבים על זה שאנו קורי עכביש (העורף) והוכח שהעורף קשוח ומוכן לספוג. מבחינה צבאית זה ברור שאין להם יכולות עלינו. למען האמת הסכנה הכי גדולה לישראל היא או נשק גרעיני איראני (וגם אז סביר שלא יקרה כלום) או הצבא המצרי שבינתיים למרות גודלו והתקדמותו הטכנולוגית בחסות הדוד סאם, די מדשדש מול דאע"ש בסיני.

הבעיה היא שהמדיניות של ישראל היא רופסת עם כל יועצים משפטיים לטייסים וטימטום כמו הקש בגג, רק כדי להגיע ל"שקט" יחסי שיתפוצץ בעוצמה גבוהה יותר בשלב יותר מאוחר.

• תוכן חדש...