Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - מרצדס C63s AMG

פבל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שעברו אצלנו פחות או יותר כל הוואריאציות של ה-C קלאס, הגיע הזמן לסגור עם שירת ברבור. ז'תומרת נהמת מפלץ. יצאנו, כמעט לא חזרנו.

מרצדס-C63s-06.jpgמרצדס-C63s-11.jpgמרצדס-C63s-19.jpgמרצדס-C63s-01.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נשארתי המום או עמום.

לא יודע איך הרכב, אבל הפואטיקה היא מעולה.

תודה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• אחראי פורום
פורסם

כבר דקות ארוכות שאני מנסה להתחיל לכתוב את הרשמים שלי מהרכב הזה.

יותר מהכל, התחושה הבולטת יותר היא מאבק. אתה לא נוהג על האוטו הזה וזהו.

אתה רב איתו, קשה לך, ההגה כבד, כל עזיבת גז מלווה בנביחה מהאגזוזים, בטלטלה קדימה, הוא כאילו לא רוצה שתעזבו את הגז.

רכב שכבר במצב קומפורט הוא קשיח ומאתגר ובמצב RACE זה כבר ממש קרב.

הוא גדול על הרבה נהגים, הוא כ"כ חזק והדרמה כ"כ גדולה שלפעמים מפחדים ממנו קצת.

והמספר הזה, "510", ברכב כביש...קשה לתפוס אותו. הוא נותן מושג חדש לגמרי לקלות שבה נוהגים ומהר, ליחסיות שמוטמעת בראש.

אתה רגיל להיות על 60 בפניה הזו, מאיפה ה-100 הזה עכשיו?? ועוד בג'מוס כזה?

הגיר עובד בצורה לא הגיונית, מופרכת. זו מהירות העברה שרואה למכוניות מירוץ בלבן של העין. ועם כל הילוך אפשר לעוף פה מהמקום.

ה"מירוץ" הזה היה נוכח בכל הנסיעה. זה רכב תובעני ומעייף, רמת הריכוז הנדרשת גבוהה,

אך הוא כ"כ מתגמל, במהירות הביצוע ורמות האחיזה, מהפידבק, מהמראה והרעש.

וואו, איזה אוטו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כשמנוע מכובה, מבחוץ היא נראית די אנמי לטעמי. אני לא אוהב את העיצוב הקמור בלי קוים חדים. היא גם לא נראת קרבית במיוחד, רק הדיפיוזרים מקארבון וקאליפרים של בלמים מסגירים שמדובר בחיה קצת שונה מהיתר.

כשהמנוע נדלק והכפתור ששולט על פרפריות במערכת הפליטה לחוץ אנחנו שומעים גרגור שכל רגע מנסה להתפרץ לשאגה. זה באמת סאונד מטמטם.

מבפנים הכל הרבה יותר מעניין. אומנם זה עדיין מרצדס עם הסטיק על ההגה ותאורת רטרו בסגנון שנות ה60 ,אבל הכל מוקפד, איכותי ובמקום, למעט בורר הילוכים ובלם חניה.

מושבים של מרצדס תמיד היו נקודת חוזקה שלהם. תנוחת נהיגה מושלמת מושגת בקלות ומהר. תדרוך קליל של פבל ויוצאים לסיבוב הכרות. מהנדסי מרצדס עשו עבודה נפלאה על מערכת הפליטה. הסאונד. אוי, הסאונד. זה

משהו שצריך לשמוע במציאות. קשה לתאר אותו במילים. כביש מפותל וחשוך אי שם במרכז הארץ. מעבר ראשון לאט כדי להכיר את הרכב. אמרו לנו שהצמיגים לא משהו. אין לי מושג על מה הם דיברו. האוטו אוחז בצורה פנומנלית ומחזיק את האספלט בשיניים. בשום שלב אין תת היגוי. הזנב יוצא די בקלות אבל זה נשלט ובקרות מחזירות אותו למקום בצורה נעימה ומפרגנת כמו אימא שמחזירה את התינוק שזחל טיפה רחוק ממנה. ההגה אילם לחלוטין, אבל מאוד מדוייק. הפניה קלה ימינה ושמאלה מלווה בשינויי כוון מיידי. החרטום צולל לתוך הפניה

ועובר בדיוק על הקו שרצית. אין תיקונים, רק דיוק של סכין מנתחים שחותך את הכביש.

עברנו את הקטע הרלוונטי פעם ראשונה, מסתובבים בחזרה. עכשיו אנחנו כבר במצב +SPORT ומתחילים ללחוץ. 510 כוח סוס מתפרצים בשאגה ותוך כמה שניות אתה מוריד עייניים כדי לראות שאתה נוסע מהר. מאוד מהר. המהירות עולה, רמת האדרנלין גם כן, ואתה מחזיק את ההגה מצופה אלקנטרה חזק בשתי ידיים ומרחקים מצטמצמים ביעף. הכל קורה מהר ובצורה כיפית ומרגשת. הגיר בשילוב עם מנוע 4 ליטר כפול מגדשים, עושה את עבודתו בצורה נפלאה ולפי הרעשים ובקפיירים נשמע כאיליו הגיר עושה דאבל קלאץ' בהורדה, למרות שזה גיר אוטומטי. עם הזמן נצבר נסיון ומתחילים יותר לבטוח וברכב ולאתגר אותו יותר ויותר עד הגבול וקצת מעבר. כאמור, אפילו עם "צמיגים מעפנים" האחיזה פנומנלית, אין לרכב מושג מה זה "עקומה חדה". גם אם לקחת סיבוב קצת מהר מדי, שום דבר דרמטי לא קורה. החרטום נושך את הקו ולא מרפה. ליטוף בלמים, בקרות מחזירות את הזנב למסלול. הכל נשלט. רכב מזדמן שפוגשים בדרך רק מלשמוע את השאגות של המנוע יורד לשוליים ולא מפריע לך. תענוג. מגיעים לסוף הכביש. יוצאים מהרכב. למרות שיש אפשרות לעשות עוד סיבוב אני חושב שמספיק כי יותר טוב מזה לא יהיה. מנסה לשמור על הפאסון ולהחביא את החיוך המפגר שמרוח לי על הפרצוף.

מודה יפה לפבל ונכנס לDS3 שלי בדרך חזרה באותו הכביש. לא קורה לי הרבה שאני מתבאס לחזור לרכב שלי, אבל הפעם זה מורגש מדי ומוחשי מדי. פשוט מכוניות שונות בכמה רמות.

כעבור רבע שעה, כשאני יורד לכביש 4 בואכה פתח תקווה אני מרגיש ירידת מתח וחולשה באיברים שמגיעות אחרי הצפת אדרנלין שקיבלתי. ללא ספק רכב בליגה של הגדולים ביותר.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

פבל, כתבה מעולה ותמונות גם כן. לפי הכתיבה, יש מצב שזה הרכב שהכי התלהבת ממנו בשנה האחרונה?

נהניתי מאוד, וגם התבאסתי שפספסתי :(

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

מכירים את זה שאומרים שכלי רכב זה נשק? כזה שבשימוש לא נכון יכול להרוג? אז אם היונדאי שעוברת לידכם ברמזור זה אקדח טעון, אז המרצדס הזאת היא טיל גרעיני שבכל לחיצה על הגז מאפס את הזמן לשיגור ל-0.

דיברו פה כל כך הרבה על הכוח של התפלץ הזה, אבל באמת שכתיבה פשוט לא מצליחה להעביר את זה, לא משנה בכמה מטאפורות נשתמש.

עומד ברמזור, בלי בקרת שיגור בלי כלום, פשוט מחכה לירוק כדי ללחוץ על הגז.

הדבר הזה פשוט פירפר לי עד שהגענו בערך ל-100 קמ"ש. ממש מרגישים את התחת מנסה לברוח ואת הבקרה שכל הזמן מנסה לשמור אותה בקו ישר. הנורה של הבקרה היבהבה כל כך הרבה שעוד היה אפשר לחשוב שאנחנו במסיבה במועדון. אם זה היה הנעה קדמית, היינו מקבלים טורק-סטיר שפשוט לא היה נגמר.

זה ממשיך כמובן גם ביציאה מפנייה.

יש שם כל כך הרבה כוח שאם לוחצים על הדוושה רק ס"מ אחד יותר ממה שצריך, זה שולח יותר מידי כוח לגלגלים ואז לבקרה אין ברירה אלא להתערב. פשוט הרים על גבי הרים של כוח, בכל סל"ד, בכל הילוך, בכל מצב.

הגיר שותף פעולה מושלם לכלי הזה. זה לא סוד שאני מת על ה-ZF8 המהולל, שמבחינתי הוא הגיר האוטומטי המושלם. חזק, מהיר, אמין. הרכב היחיד שהיה מצויד בגיר שאהבתי יותר הייתה הקיימן S שנהגתי עליה בגרמניה, שזה כמובן ה-PDK.

אבל פה, פה זה משהו אחר. כל הממבו-ג'מבו הטכנולוגי שפבל רשם בכתבה על הגיר פשוט לא מעניין (סליחה פבל, פליז דונט קיל מי), מה שהם עשו שם זה פשוט בלתי אפשרי. אין לי דרך אחרת לתאר את זה. הגיר יורה את ההילוכים כמו וולקן של F16. למעלה, למטה, לא משנה מה תזרקו עליו, הוא מגיב, ומהר. ממש מהר.

הדבר היחיד שהיה לי קצת מוזר זה ההילוך הראשון. בגלל העניין הזה עם המצמד הנפרד להילוך הראשון, יש מין הססנות כזאת בזינוק.

אני מניח ששימוש בבקרת שיגור פותר את זה, אבל לא ניסיתי.

ההתנהגות של הרכב לא ברוטאלית כמו שציפיתי. אמנם ההגה עם טרן-אין מהסרטים אבל תקשורת זה לא הצד החזק שלו. זה כבר הפך לקצת מבעס שרכבים כל כך טובים וכל כך חזקים, עם שלדה מדהימה, מגיעים עם הגה כזה.

שלא תבינו לא נכון, זה ממש לא הגה רע, להיפך, הוא ממש טוב. אבל חסרה לי התחושה בידיים.

כמו שפבל כתב, השלדה זה כבר משהו אחר.

תבינו, אנחנו מדברים פה על פאקינג מעל 500 כ"ס, הנעה אחורית, ברכב שכל מהותו זה טירוף. ציפיתי לחיה שלא ניתן לאלף, אבל קצת הופתעתי.

אחרי קצת נהיגה בכבישים המפותלים האהובים עליי, פתאום מתחילים לקלוט את הדבר הזה ולהבין אותו, כאילו סיימתי ללמוד את השפה שבה המכונה הזאת מדברת ועכשיו אני מתחיל להבין אותה וגם להסביר לה מה אני רוצה.

עם כל פנייה, הביטחון עולה והקצב עולה. פתאום מצליחים לקלוט את הכל טוב יותר, פתאום מצליחים לבצע טוב יותר. אה, וזה ממש לא לקח הרבה זמן, פחות משעה.

הרכב הזה שמרה כל כך הרבה ביטחון, ויודע לבצע כל כך טוב, שזה אשכרה יכול להיות מסוכן ולגרום לאנשים להכניס את עצמם למקומות שהם לא יידעו לצאת מהם. מזל שהבקרה עובדת ממש יפה (אם כי לוקח לה קצת זמן לשחרר את המצערת לפעולה). עכשיו רק לקוות שאנשים שלא יודעים מה הם עושים וקונים את הרכב לא ינתקו את הבקרה.

על כל ההתנהגות הזאת משלמים בנוחות, אין מה לעשות.

לקחתי אותה לכביש האהוב לבחינת מתלים. כביש זאת אולי מילה קצת חזקה. זה יותר בכיוון של "שפכנו קצת אבנים שחורות על הכביש, עברנו על זה עם איזה מטאטא, תיבלנו בפתחי ביוב לא ישרים ובגבהים שונים, וקינחנו בשברים אורכיים ורוחביים עם תיקונים".

הרכב הזה די מעניש. הוא נוח רק ברמה אחת מעל מלגזה. זה לא נורא, כי בסופו של דבר הרכב זה פותח ונבנה למטרה מסוימת.

על העאלק-כביש הזה גם הבחנו באיכות ההרכבה. איכות זאת לא המילה פה, כי היו הרבה, הרבה יותר מידי קרקושים.

מהקונסולה המרכזית, מקורה B, מהחגורת בטיחות ואני בטח שוכח כמה. נגיעה קלה בקונסולה ושומעים חריקות. ממש אבל ממש לא לעניין. זה על גבול הפלילי.

כשאני אומר את זה לפבל, הוא מזכיר לי שבכל המרצדסים שבחנו, איכות ההרכבה הייתה פחות ממה שציפינו. אז חשבתי על זה, אולי הבעיה היא בציפיות שלנו? לא נראה לי, כי צברתי מספיק קילומטרים על רכבים מבוואריה ואמנם גם שם זה לא מושלם, אבל זה לא היה ברמה הזאת.

ולסיכום, כדאי להשוות למתחרה מבוואריה, הלא היא ה-M4.

יצא לי לדגום אותה בגרמניה לא מזמן.

הבימר הרבה יותר טריקית. הרים של אחיזה שנעלמים בשנייה. מגיע לעיקול, מפנה את ההגה, מרגישים את הרכב דרך התחת, אחיזה אחיזה אחיזה אחיזה, בום התחת עף. מה זה עף, אם אתה לא יודע להגיב ומהר, זה ייגמר ברע.

הבימר הייתה נוחה יותר, אבל פה המקום לציין שכמו שאמרתי, נהגתי בגרמניה, איפה שגם באיזה כפר מרוחק 200 ק"מ ממינכן, בכביש שנמצא באמצע שום מקום על איזה הר, עם 2 נתיבים שביחד יש להם רוחב של נתיב אחד, ועדיין איכות הסלילה הייתה כמעט מושלמת.

שתיהן נוסכות ביטחון, עם שתיהן קל לנהוג מאוד מהר, ובאמת שאין לי מושג במה הייתי בוחר. אני חושב שזה מאוד אינבידואלי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כתבה פשוט מעולה, מעולה בכזאת רמה שאפילו הצלחתי לחוות בצורה מסויימת את מה שאתם חוויתם, לגמרי הצלכתם להעביר את התחושות שלכם, פאבל שפו!

מאוד נהנתי לקרוא, אני חושב שזאת אחת הסקירות הכי טובות שעשיתם.

בהחלט עושה רושם של מכונה מלוטשת שרק דורשת עוד ועוד.

2017 Type R

פורסם

תודה רבה לכל הכותבים ובמיוחד לפבל.

קראתי וקראתי שוב את המסקנות שלכם והאוטו עורר בי מחדש את השאלה 'מתי יותר זה יותר מידי'?

הגומי כבר מתקשה בהורדת הכוח אל האספלט, ואם אודה על האמת אז גם ב'עגלה' שלי כמעט ולא ביקרתי במתחם הפול גז, ואם כן זה היה לפרק זמן קצר כי האוטו התחיל להתעופף למהירויות פליליות.

אז באמת היכן נמצאת הנקודה שבה תגידו 'מספיק, לא צריך עוד כוח'?

וכן, זכורים לי דבריו של 'החכם הסיני' שטען שאין דבר כזה יותר מידי כוח ועדיין לטעמי איזור ה- 350-400 כ'ס הוא נקודת הסיום.

באמת שלא צריך יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כתבתם מאוד מעניין, ממש עשיתם לי חשק. לאחרונה ראיתי A45 AMG וממש נדלקתי על הרכב.

בדיוק היום ראיתי C63 AMG מהצורה של 2010 בערך. לא יודע אם אמיתית אבל נראית ונשמעת טוב.

מעניין איך הכלים האלו מרגישים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
תודה רבה לכל הכותבים ובמיוחד לפבל.

קראתי וקראתי שוב את המסקנות שלכם והאוטו עורר בי מחדש את השאלה 'מתי יותר זה יותר מידי'?

הגומי כבר מתקשה בהורדת הכוח אל האספלט, ואם אודה על האמת אז גם ב'עגלה' שלי כמעט ולא ביקרתי במתחם הפול גז, ואם כן זה היה לפרק זמן קצר כי האוטו התחיל להתעופף למהירויות פליליות.

וכן, זכורים לי דבריו של 'החכם הסיני' שטען שאין דבר כזה יותר מידי כוח ועדיין לטעמי איזור ה- 350-400 כ'ס הוא נקודת הסיום.

באמת שלא צריך יותר.

לטעמי, הרכב הזה מוגזם. יש מחיר יומיומי לא פשוט שנגבה עם ה-tuning הזה. קשה מאוד לנסוע רגוע,

גם בשיוט במצב קומפורט הוא חובט ומרעיש, כל לחיצה קטנה מטיסה אותך קדימה, הדרמה נוכחת תמיד גם בלי שממש התכוונת.

מבחינה טכנולוגית, האוטו הזה מרהיב. לא פחות.

מבחינת "החיים עצמם"? הייתי מעדיף את ה-C43 AMG, אם לבחור משהו שהוא בערך מהסביבה.

אוטו שהוא משיגנע לא קטן אבל גם יודע להיות קרוזר נעים ולא מכריח אותך לעשות מעשים אסורים.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

באמת שלא צריך יותר.

too much is never enough כפי שאמרו חכמים. C63s היא גרזן ברמות של מכוניות על אקזוטיות. זה לא רכב ליום יום. לכן אין כאן שאלה של האם זה מספיק. אבל השואה לאינפיניטי Q60S החולקת עם הC את השילדה הייתה מתבקשת ומסקנה שלי שעם אינפיניטי אפשר לחיות כרכב דיילי בניגוד לC63.

לרכב יום יומי באמת שאין צורך ביותר מ350-400 כוח סוס, ע"ע SQ7 עם 440 סוסים ויכולת לשמש כאחלה דיילי.

פורסם

גם אני הייתי בין ברי המזל שזכו לבחון את המפלצת הזאת, ואני בהחלט אסיר תודה על זה :)

קשה להתעלות או להוסיף הרבה על מה שכבר נכתב, בעיקר ע"י פבל, וגם ע"י שאר הבוחנים. הם בהחלט הצליחו להעביר את התחושות בצורה מעולה.

בהתחלה באמת חששתי מעודף הכוח ברגל ימין, אבל מהר מאד הבנתי שיש כאן מלאך שומר שיודע לרסן את הכוח הזה בצורה מעוררת השתאות. לא בצורה ברוטלית ומסרסת, הבקרות יודעות להעביר בדיוק כמה כוח שאפשר לכביש, עם קצת אקסטרה שתרגיש טוב עם עצמך, אבל לא יותר מדי. זה במצב הרגיל.

אחרי שעברנו את שלב ההיכרות והגישושים הרגשתי בנוח והתחלתי לשחרר את הבקרות בהדרגה, וכשהגעתי למצב RACE הבנתי כמה ברוטאלי הכוח שלה בלי ריסון בכלל. ביציאה מרמזור בפניה שמאלה נתתי קצת יותר גז מהדרוש, באמת לא הרבה ולא קרוב לפול גז, לקחתי את כל הצומת בהחלקת כוח מרהיבה, בלי הרבה מאמץ להשתלט עליה, פשוט תענוג! גם בבית אורן הוצאתי אותה להחלקה במצב RACE (למרות האזהרות של פבל..), זה באמת הרבה יותר פשוט ממה שחושבים, רק עוד קצת גז, קצת הגה הפוך לתקן וממשיכים (ועוד כמה אגלי זיעה על המצח).

מה שכן - זה מפחיד לנסות ממש לנהוג על הקצה במצב הזה בכביש ציבורי, נסעתי הרבה יותר לאט מאשר במצב ספורט, ורק כשהיה מרחב לטעות נתתי לתחת להשתחרר. כשאין מקום לתיקון - ממש ממש לא כדאי לשחרר את הבקרות, קצת יותר מדי גז ביציאה מהפניה ואתה בנתיב השני בתוך משאית.

השילדה מדהימה ומאפשרת לתפור כל כביש במהירות הזויה, כשכל שאר המערכות נרתמות לעניין - הגיר, ההגה, המתלים, הבלמים, הכל עובד בצורה מושלמת ונותן לנהג חוייה נדירה של נהיגה. באמת שאין דרך להעביר את זה לגמרי בכתיבה.

אני לא אכביר במילים על תא הנוסעים, האבזור והטכנולוגיה, נראה לי שיש מספיק מידע על זה.

העיצוב שלה לא מושלם בעיניי, הפרונט מהמם, החלק האחורי פחות זורם לי, קצת 'עצוב' כזה, לא משדר ספורטיביות. כמו כלב עם זנב שמוט.

כן, היא לא נוחה במיוחד, היא רועשת ולפעמים מקרקשת יותר מהמצופה, אבל הכל נסלח לה. אם הייתי ממש עשיר - זה הרכב שהייתי רוצה, חד משמעית.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...