Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

החלטתי שאני רוצה להגדיל את החישוקים בBX שלי מה 14 ל15"

על הדרך אני רוצה להחליף צלחות בילום לאלו של הברלינגו כולל הקאליפרים.

וכאן נמצא המלכוד

בהנחה (הנכונה כנראה) שלא יאשרו לי את הגודל הנ"ל ברשיון - הרי שאצטרך לחזור למידות המקוריות של החישוקים כל שנה לרגל הטסט

האם מידות הצלחות והקליפרים של הברלינגו יוכלו לשכון גם תחת חישוקי 14"

לחלופין-האם יש איזושהי שיטה בעולם לאשר בכל זאת את מידת ה 15" ברישיון למרות שלא הופיעה ביצור בשום דגם?

האם יש איזשהו בוחן בעל ראש פתוח?

פורסם
אני עדיין מנסה להבין את הטרנד הזה לעבור לברקסים של הברלינגו... אחלה שיטה לקלקל את ההיגוי.

מוטי.

למה?

הבנתי שהקליפר "חזק" יותר עקב המשקל המוגבר של הברלינגו

והצלחות עצמן מאוררות - מה ששלי לא.

פורסם
למה?

הבנתי שהקליפר "חזק" יותר עקב המשקל המוגבר של הברלינגו

והצלחות עצמן מאוררות - מה ששלי לא.

להחלפה מסוג זה יתרון אחד - יש לדיסקים המוגדלים את היכולת להשיל חום שנוצר בעת הבלימה ביעילות מוגברת ובכך לשמר את אפקטיביות הבלמים בשימוש אינטנסיבי לזמן ארוך יותר.

האם אתה חווה תופעה של התחממות של הבלמים לרמה שהם לא בולמים יותר (מה שנקרא Brake fade)?

את הבלמים של הברלינגו הינדסו בשביל הברלינגו שהיא כבדה יותר וגם אמורה לעמוד בשימוש של העברת משאות קלים.

יכול להיות שבמידה ואתה כן חווה תופעה של התחממות לרמה הזו אתה צריך לשפר משהו במערכת הבלימה, ב-99.9% מהמקרים (וברור לי שיהיו עכשיו כל מיני חוכמולוגים שיטענו שהם בעשירית האחוז היוצאת מן הכלל) ניתן לפתור את הבעייה בעזרת שני דברים פשוטים -

רפידות בלם ספורטיביות שמיועדות לטמפ' עבודה גבוהות יותר.

נוזל בלם איכותי כמו איזה DOT4 טוב.

מה שכל אותם הממליצים על החלפת הדיסקים והקליפרים לאילו של הברלינגו מתעלמים ממנו, הוא העלייה הדראסטית במשקל הבלתי מוקפץ בגלגלים הקדמיים, אפילו אם הקליפר עצמו לא שוקל הרבה יותר, הדיסק עצמו שוקל הרבה הרבה יותר, והדיסק הוא לא רק משקל בלתי מוקפץ, הוא גם מסה מסתובבת שזה בכלל רע מאוד כי יש פועל עליו גם הכוח הצנטריפוגלי... במילים אחרות - אתה לוקח זוג משקולות ומרכיב אותן לגלגלים הקדמיים וכתוצאה מכך דופק את עבודת ההיגוי והמתלים.

ואנשים עוד קוראים לזה "שיפור".

השיפור הכי טוב של מערכת הבלימה הוא החלפת הצמיגים לצמיגים טובים ודביקים יותר.

הנה שרשור שכדאי לך להציץ בו -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59982&page=1&pp=15&highlight=%E4%E1%F8%EC%E9%F0%E2%E5

שים לב למה שכתבתי לבחור בעמוד השני ותודיע לי אם אתה צריך עזרה בתרגום.

מוטי.

פורסם

תודה על ההסבר מוטי

החכמתי

מה שקורה הוא שאחרי בלימות רצופות וחזקות (האטות מ 80-100 קמ"ש ל 30~) הדוושה יורדת מאד והבלימה הופכת לארוכה יותר.

מאחר ואצלי הדיסק הוא לא מאוורר - חשבתי להחליף לאחד שכן ושהו גם גדול יותר- אך אז נוצרת הבעיה של עובי הצלחת המונעת הרכבה של הקליפר המקורי.

נוזל בלמים מגיע אצלי מהמיכל הראשי של הנוזל ההידראולי (BX) כך שאין מה להחליף שם.

הבעיה זיותר מציקה לי היא-מה יקרה בטסט

אם אני צריך להוריד כל שנה צלחות וקליפרים-אולי כדאי לוותר ולהשאר עם הדיסק המקורי?

או אולי להחליף קליפרים בלבד?

פורסם

אוקיי, אז מה שקורה זה שאתה כן חווה התחממות של הבלמים מעבר לתחום האפקטיבי שלהם.

זה הזמן להביא רפידות בלם טובות יותר.

האם אתה משתמש ברפידות מקוריות או תחליפיות? הרבה רפידות תחליפיות הן ברמה הרבה יותר נמוכה מאילו המקוריות ואם אתה משתמש בכאלו הייתי הולך על רפידות מקוריות של סיטרואן במידה ואפשר להשיג אותן (אני מניח שכן למרות שהרכב יחסית ישן).

במידה ואתה כן משתמש ברפידות מקוריות והן אלו שמתחממות, או אז הדבר הבא לעשות הוא להביא רפידות ספורטיביות יותר שמיועדות לשימוש בטמפ' גבוהות יותר, הן בד"כ קצת יותר יקרות אבל שוות את ההפרש.

זה בדיוק מה שקרה לבחור עם הראלי בקישור שנתתי, הוא הרכיב את הברקסים ה"כל יכולים" של הברלינגו אבל בטח עם רפידות לא מתאימות, קיבל רק את החסרון בלי היתרון של בלמים מוגדלים.

מוטי.

פורסם

אוקי..

אז עדיין שווה להשאר עם קליפרים וצלחות מקוריות למרות שאני מתעתד להחליף את החישוק לגדול יותר

(למרות שהפרופורציות ישארו)

ובמקום זה להשקיע ברפידות?

פורסם

אולי כדאי שאני אשאל אותך גם מה המטרה בהחלפת החישוק לגדול יותר...:-P ... אותם חסרונות של הבלמים המוגדלים נכונים גם כאן אתה יודע...

בכל אופן, לעניין הבלמים, כן, ההמלצה שלי היא להישאר בגודל המקורי ולעבור לרפידות ספורטיביות טובות בתור שלב ראשון, אם עדיין אתה נתקל בבעייה של התחממות (ובחירה נכונה של הרפידות היא קריטית כאן, צריך לוודא שטווח הטמפ' האפקטיביות מגיע גבוה מספיק), אז הייתי שוקל לעבור לסט של דיסקים מאווררים וגם אז לאו דווקא את הברלינגו אלא משהו קצת יותר קטן ועדיין גדול יותר מהמקורי שלך ולהוסיף רפידות אגרסיביות.

מוטי.

פורסם

האמת

יש כמה סיבות

סיבה ראשונה: צמיגים באיכות טובה כמעט ואין במידה 14"(לפחות כאן בארץ) ובמיוחד לא במידה הבעייתית שלי 195/60

סיבה שניה: אני רוצה לרדת בחתך מעט - דבר שמעצים עוד יותר את סיבה 1:-)

סיבה שלישית: יופי...

פורסם

אוקיי, תשובה מתקבלת על הדעת 8).

המידה הנכונה לעבור אליה תהיה 205/50R15 שהיא כמעט זהה לחלוטין בקוטר הכללי עם הבדל מזערי של 0.6%, מה גם שקיימים המון צמיגים ספורטיביים שמיוצרים במידה הזו.

הגלגל שאני ממליץ עליו לרוחב הזה וטוב לשימוש יומיומי וגם נפוץ למדי יהיה בגודל של 15x7 ולא 6.5 אינצ' רוחב.

אם אתה כבר עושה את זה לפחות עשה את זה כמו שצריך ועשה לעצמך טובה ותביא צמיגים טובים ולא איזה פירלי P6000 או משהו... משהו טוב ודביק שלפחות מכל השינוי הזה יצא משהו טוב.

מוטי.

פורסם
המידה הנכונה לעבור אליה תהיה 205/50R15 ותביא צמיגים טובים ולא איזה פירלי P6000 או משהו... משהו טוב ודביק שלפחות מכל השינוי הזה יצא משהו טוב.

מוטי.

רוחב של 205 יהיה משול לרצח בכוונה תחילה במכוני הרישוי שלנו

חשבתי להשיר עם 195 ולרדת ל 55

בקשר לצמיג-חשבתי על קונטיננטל ספורט

פורסם

לא ברור לי למה, הרי יש יותר סיכוי שיהיו לך בעיות של פגיעה של הצמיגים בבודי עם ה 195/55R15 מאשר עם ה-20/50R15, ה-195 יותר גדולים ב-1.6% :roll: ...

מישהו יכול לבאר את הנקודה? עמית אולי?

מוטי.

פורסם

תראה

ברישיון מאושר לי 14 195/50

לאשר 15" ברישיון אני לא אצליח (אלא אם מישהו כאן מכיר דרכים אחרות;-))

לכן חשבתי למזער את ה"נזק" עד כמה שאפשר ולהשאר עם הרוחב המקורי ולרדת מעט בחתך ע"מ שזה לא יקפוץ לעין לכל שוטר -ובכל טסט פשוט לחזור למקור לכמה שעות

עברייני למדי-אני מודה - חמור מאד

אבל...אם אפשר לאשר ...

פורסם
לא ברור לי למה, הרי יש יותר סיכוי שיהיו לך בעיות של פגיעה של הצמיגים בבודי עם ה 195/55R15 מאשר עם ה-20/50R15, ה-195 יותר גדולים ב-1.6% :roll: ...

מישהו יכול לבאר את הנקודה? עמית אולי?

מוטי.

הצמיג האחורי בBX "נכנס" לבית הגלגל. יש סיכוי שצמיג רחב מדי יגרום לשפשוף.

אני לא יודע איך בנוי הסרן האחורי בBX, אבל בשאר הצרפתיות הקונבציונליות חופש בזרועות הסרן האחורי יגרום להחמרת בעיה קיימת במעבר לצמיג רחב יותר.

לגבי נושא הברלינגו, מעבר למה שנאמר אודות המשקל המוקפץ/בלתי מוקפץ, מהן ההשלכות של השארות עם משאבת בלם/בוסטר מקורי? (אם מעתיקים סט של ברלינגו , לא כדאי להעביר את כולו?).

• תוכן חדש...