Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצורף דוח בדיקה במכון מורשה לפני קניית רכב. החלק החשוד: מספר מנוע לא תואם רישיון (איך זה קורה לנו שוב:cry:). הבוחן לא הזכיר את הסעיף הזה בעל פה, אלא דווקא ציין שהרכב סה"כ במצב טוב ותואם את השנה (2011) ואת הקילומטראז' (103,000). בגלל שהסעיף הזה לא הופיע בקטגוריה של המנוע, אלא בהערות כלליות, פשוט לא שמנו לב לקיומו עד שחזרנו לבעל הרכב, ואז המכון כבר היה סגור. מוכר הרכב הוא פנסיונר סוחר רכבים. הראה לנו טופס העברת בעלות מבעל הרכב אליו מלפני כמה ימים. יש ספר טיפולים. הרכב מיד ראשונה פרטית. המוכר הראה לנו את רישיונות הרכב הקודמים, את הבדיקה האחרונה (הרכב עבר טסט לפני שלושה חודשים), ואומר שהסעיף הזה לא הגיוני. מחר ננסה לבדוק את העניין מול המכון בו נערכה הבדיקה. יכול להיות מצב כזה של טעות ברישום? או משהו אחר?

אגב, הגענו אל הסוחר דרך חבר שאנחנו סומכים עליו. החבר קונה אצלו ושולח אליו משפחה וחברים שקנו גם, וממה שידוע לו עד עכשיו, אנשים מרוצים מהקנייה.

דעתכם? תודה!

דוח בדיקה 1.jpg

דוח בדיקה 2.jpg

פורסם

תבקש מבעל הרכב לשלוח לך את הרשיון והמספר מנוע לוידוי(לרוב מס'המנוע נמצע במקום די בולט). אני לא אפלא אם זה COPY PASTE מאיפשהו ולא משהו ממשי.

מלבד זה, הבדיקה ניראת סבבה לגמרי.

פורסם

בעל הרכב הראה לנו את הרישיון האחרון וגם את הקודמים (יש לנו צילומים שלהם), והחבר הפנה עכשיו את תשומת לבנו לכך שבפרטי הרכב על דוח הבדיקה מופיע מספר מנוע דומה מאוד לזה שברישיון רק בלי 2 ספרות ראשונות, ובלי אות אנגלית אחרונה בסוף המספר. החבר אמר שלדעתו ההערה על המנוע בהערות כלליות היא כנראה הערה שמורה במחשב מבדיקות קודמות או משהו כזה....

מישהו מכיר מקרים כאלו שמספר המנוע בדוח הבדיקה זהה לחלק מהמספר המופיע ברישיון, אך לא מופיע כולו? ומה לגבי ההערה על מספר המנוע? מכירים טעות כזו?

פורסם
מישהו מכיר מקרים כאלו שמספר המנוע בדוח הבדיקה זהה לחלק מהמספר המופיע ברישיון, אך לא מופיע כולו? ומה לגבי ההערה על מספר המנוע? מכירים טעות כזו?

אפשרות א:יכולה להיות טעות של הבוחן.

אפשרות ב' - הרכב עבר טסט אמנם חלפני 3 חודשים אבל המנוע הוחלף לאחר מכן (נניח לפני חודש-חודשיים) ולא עודכן עדיין ברשיון- זה המצב היחיד (אלא אם הבוחן טעה בהקלדה) שהגיוני.

אבל,אם למוכר יש שטר מכר על המנוע המותקן ברכב אין בעיה,אלא רק פרוצדורה של לגשת למשרד הרישוי,לעדכן בעזרת שטר המכר את מספר המנוע ולהוציא רישיון חדש עם המנוע המותקן כרגע).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה!דיברתי היום בבוקר עם הבוחן שאמר שמי הקלידה את הבדיקה טעתה באחד הקודים שהזינה. הוא אמר שבדק במה שהוא רשם באופן ידני, והוא לא ציין דבר כזה שמס' מנוע לא תואם רישיון. אם נבוא אליו הוא יסתכל שוב במנוע וברישיון ויתקן את הדו"ח. מס' המנוע המופיע בדו"ח הנוכחי תואם לארבע ספרות אחרונות במספר המנוע שרשום ברישיון.

מה שכן, אנחנו יודעים כרגע בוודאות שהיה קשר בין המכון לבעל הרכב בעקבות התהייה שלנו (בעל הרכב אמר שדיבר גם הוא עם המכון), וייתכן גם קשר קודם. אפשר לסמוך על דבריו של הבוחן במכון?

פורסם

קשר כזה או אחר בין הסוחר במקרה שלנו למכון הבדיקה מעלה חשש כבד,שהבדיקה לא יותר ממכורה (וסליחה על המילה הקשה) ורחוקה מלהיות תואמת את מצב הרכב.

אפשרות אחת- לקחת את הרכב לבדיקה נוספת במכון אחר שאינו בקרבת הסוחר/אולי אפילו למוסך רון אם יוכל לעזור לך.

אפשרות ב'- לוותר על הרכב -קשר ידידותי מידי בין סוחר מפולפל למכון הבדיקה עלול שלא להיגמר בטוב (וכותב לך אדם שנכווה פעמיים תוך 10 שנים משני מקרים כאלו).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...