Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב 5000 ש''ח (לשנה ואז לפח)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שהרבה יותר כלכלי יהיה לרכוש רכב זול, אבל לנסוע איתו עד ראש העין - ומשם ברכבת. כמו שאני תמיד אומר רכישה של רכב בתקציב דל יש בה אלמנט של הימור, ויתכן שהתקלות שתהיינה לך ברכב במהלך השנה יעלו כפול ממחיר הרכישה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שביט זה בעייתי כי זה לא ממש עוזר לי, אני בסרט הזה בנתיים יום בשבוע. רכב לרכבת יחסוך לי בגג כ 20 דק' מכל הנסיעה.

עדיין יהיה לי רכבת מראש העין לת''א, מת''א לחיפה ואז עוד אוטובוס מהרכבת לאוניברסיטה.

מאריאל באוטובוס לרכבת בבוקר כחצי שעה + נסיעה , רכבת מראש העין לת''א כ 15-20 דק', המתנה כ 15 דק', נסיעה לחיפה שעה, המתנה לאוטובוס והליכה 10 דק', נסיעה 20-25 דק'.

בשורה התחתונה הזמנים הבאמת בעייתיים זה לא מאריאל לראש העין כי זה ההפרש הכי קטן. [emoji52]

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

קצת סבלנות, אתה תמצא.

לא מזמן העברתי רכב באלפיים ש"ח, שהיה עושה מה שביקשת שנה ויותר (14.5 קמ"ל בינעירוני). אני לא היחיד, יש המון "נבלות" במצב טוב. אם אתה לא פוחד כמוני משני טסטים בשנה, אתה תמצא די בקלות. עדיף יפנית אבל גם פיג'ו, סיטרואן, רנו מטופלות באות בחשבון וכאן תוכל למצוא שנתןנים גבוהים יותר, שלא יטריחו אותך במבחן שנתי חוזר. יש לי מכר שזו לו דרך חיים, רק גרוטאות בלא יותר מ 5000 ש"ח, לפעמים הרבה פחות, יש יפניות שמפתיעות שלוש שנים ללא טיפולים כמעט, רק ",תוספות", שרייד עשתה אצלי מעל ל90000 ק"מ, בלי שום טיפול למעט ברקסים עד החלפת המנוע. "שחק אותה" עם איזה DL :)

פורסם

מכרתי את הגרנדה פונטו השנה בסביבות ה1500 שקל.

הבחור שקנה אותה תיקן את הגיר, סידר מה שסידר ואני עדיין רואה אותה על הכביש מדי פעם.

מאמין שמישהו מגיע נטול רגשות שנאה וקונה רכב כזה אחרי כל הכאב ראש והחרא שאני אכלתי איתה, יהנה.

בלוחות יש לא מעט רובוטיות שדורשות תיקון של הגיר, נמכרות בפרוטות, אחרי תיקון של הגיר ואז יסעו בכיף למשך שנה לפחות.

פירוק נותנים בקושי 1000 על הרכב, הרבה לא רוצים אותו בכלל.

שווה להתקשר גם לאנשים שרוצים 5000 ולנסות לקנות בחצי מזה וכנראה גם הרבה פחות.

אם לא בא לך על רכב ישן, רכב בן 9-10 עם תקלה יכול להיות מציאה.

פורסם

סתם מחשבה, נניח ומצאת את הרכב המבוקש והכל ילך בדיוק לפי התכנון, כלומר תשלם 5K על הרכב לא יהיו שום תקלות ואחרי שנה הרכב ילך לברזל, כלומר שילמת 4.5K. ונניח שמצאת רכב עם צריכת הדלק המבוקשת, 36K ק"מ לפי 1:16 יוצא 2250 ליטר דלק, במחירי הדלק הנוכחיים זה יצא עלות שנתית של בערך 13K, לזה תוסיף עלות ביטוח של בערך 2K (חובה וצג ג') .

כלומר בתרחיש הכי אופטימי שלך יש לך הוצאה מתוכננת של לפחות 19.5K

וזה התרחיש האופטימי ביותר, כל מקרה של תקלה/דו"ח/תאונה (ח"ו) הופכות את החישוב הזה ליקר בהרבה.

לא יודע כמה זה יצא אבל אולי שווה לך לחשב עלות של מונית מאריאל לרכבת+רכבת+מונית בחיפה. ולשקול לקחת טרמפים או תח"צ לזמנים שאתה פחות לחוץ.

שוב, סתם מחשבה.

פורסם

בלי קשר לתקלות, להתקע עם הרכב ולחכות 4 שעות לגרר בשמש במקום להיות בלימודים, זה גם לא כיף גדול(עברתי את זה 4 פעמים עם נבלה סרוחה בטווח המחיר הזה).

במקומך, לקילומטראז כזה, הייתי מנסה למצוא אלטו/107/פנדה ב-15-20 אלף שמורות ככול הניתן(שנתונים 11-13) ולא מתעסק עם פחונים ב-5 אלף.

פורסם

שוקל את זה, אלטו מטרייד מוביל ב 20 אלף ש''ח ובתום השנה למכור אותה ולספוג את הירידת ערך...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הכול שאלה גם של נתונים. לקנות אלטו עם עבר ליסינג יד 3 ו-150 אלף קילומטר, ממש לא יעזור לך במכירה העתידית...

אגב, בשביל להמנע מתיקון יקר ומעצבן, תנסה למצוא רק רכבים כאלו שעברו החלפת קלאץ(מוכחת) לאחרונה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם אתה רוצה לקנות ב-5 אש"ח ואחרי שנה לזרוק אותו לפח, אתה מוכן "נפשית" לירידת ערך של כ-4500 ש"ח בשנה.

אם כן, זרום איתי רגע, מה אתה אומר על לקנות רכב ב-20 אש"ח, שיהיה אמין ונעים יותר. וגם ש-36 אלף ק"מ בשנה שהוא יהיה אצלך לא ישפיעו בצורה דרסטית על הקילומטרז' הכללי.

אחרי שנה יהיה אפשר למכור אותו ב-16-17 אש"ח (מגלם ירידת ערך אסטרונומית של 20% בשנה, מה שלא קורה בפועל), וככה "שילמת" על הרכב אפילו פחות ממה שתכננת.

החסכון העיקרי כאן הוא בהוצאות הדלק.

36 אלף ק"מ על באלנו/לנטיס/לאנסר שעושות 10 קמ"ל יצא לך 3600 ליטר דלק, או 21600 ש"ח (6 שקל לליטר)

36 אלף ק"מ על רכב שיעשה 15 קמ"ל כמו גרנדה פונטו או משהו אחר עם "אינמנוע" יצא לך 14400 ש"ח. חסכון של יותר מ-7000 שקל, שזה יותר ממה שיעלה לך הרכב.

בסוף עוד תצא מורווח מכל הסיפור הזה [emoji38]

או שהוא פשוט יכול לקנות רכב ב5000 שח ואחרי שנה למכור אותו, נגיד ב4000 ש"ח. אין סיבה לזרוק את הרכב לפח כל עוד הוא תקין עם טסט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הכול שאלה גם של נתונים. לקנות אלטו עם עבר ליסינג יד 3 ו-150 אלף קילומטר, ממש לא יעזור לך במכירה העתידית...

אגב, בשביל להמנע מתיקון יקר ומעצבן, תנסה למצוא רק רכבים כאלו שעברו החלפת קלאץ(מוכחת) לאחרונה.

דווקא עם 90 אלף ק''מ, יד שניה פרטית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מצטרפת להמלצות על פונטו ספייס, רק אל תגביל את עצמך בשנתונים, עדיף 2001 מטופלת מ2004 עם מי ברז במיכל עיבוי.

אין שום בעיה למצוא אקזמפלר שמור ומטופל ולמכור בעוד שנה במחיר דומה. מה שתספוג יהיה היישור קו שתצטרך לעשות בכל רכב ישן שתקנה.

לא יודעת כמה האלטו הידנית תהיה נעימה יותר מהפונטו בנסיעות הנ"ל, אבל מה זה מימון שמתחילים להחזיר רק עוד שנה? בכללי לא הייתי נכנסת להתחייבות מהסוג הנ"ל כי אתה לא יודע מה עלול להשתבש בשנה הזאת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני קורא את השרשור הזה, ומתפלא לי: יש לך מגאן, ואתה אפילו לא שוקל לחפש מגאן דור ראשון שמורה ומטופלת? היא מאוד נוחה, בטוחה, וחסכונית (בתלות בנהיגה), אפשר למצוא כאלה שתוחזקו באהבה הרבה שנים על ידי בעליהן... והמחיר - אני מאמין שתקבל עודף.

יתרה מזאת - מבטיח לך, שאם תקנה אחת מאוד שמורה ומטופלת, ותמשיך לתחזק אותה ככה, גם תמכור אותה הלאה. לא ברזל ולא שום דבר.

וקליאו, מה רע בקליאו (שוב, אם היא מאוד שמורה)?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

עוד כיוון אפשרי- לקנות אימפרזה במצב טוב או מקבילה לה, שתהיה כנראה אמינה מאוד אך גם לא חסכונית ולתת אותה לאשתך- ככה גם הסיכוי שהיא תתקע איתה בצד הדרך נמוך ואתה תוכל לעשות נסיעה ארוכה ברכב חדיש עם צריכת דלק אידיאלית

פורסם

כשחיפשתי רכב באזור אריאל (גר קרוב ועובד באריאל) לפני כשבועיים, ראיתי כמה דברים שיכולים להיות מציאה (לנסר שניראת מטופלת טוב ועוד כמה). פשוט תגביל את החיפוש ביד שתיים לאזור ועד 6000 וככה אחרי הורדה קלילה במחיר תגיע לחמש אלף ואני בטוח שאפשר למצוא מציאות פשוט צריך סבלנות

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

• תוכן חדש...