Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב 5000 ש''ח (לשנה ואז לפח)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צפויות לי בשנה הקרובה נסיעות של 3 פעמים בשבוע למרחק של כ 250 ק''מ, ז''א בשנה כ 36 אלף ק''מ (בפועל יצא פחות).

חובה מזגן, חובה נק' פתיחה אמינות טובה, צריכת דלק בבין עירוני סביב 16 ק''מ לליטר.

הנסיעה כולה בכביש בין עירוני לרוב ללא פקקים אך עם עליות כבדות במקטעים מסויימים.

חובה החזקה זולה וחלקים זמינים.

עדיפות לבטיחות סבירה (כמובן ביחס לשנתון של הרכב).

חשבתי על כמה רכבים

דייהטסו שרייד

פג'ו 106 מהדגמים האחרונים

טויוטה סטארלט

גטס נכנסת בתקציב?

מה עוד?

הכוונה להחזיק שנה את הרכב ואח''כ מצידי שילך לפח.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מקווה נפשך חפצה ברכב ידני.

ניתן להוסף לרשימה פיאט פונטו.

(כמו שאנו אומרים לכל מחפשי רכב בזול - לא להנעל על דגם, אלא על זה שבמצב הטוב ביותר).

alfa 156 2.5.

פורסם

ממה שאני קרא ועושה 1+1 זה קצת מופרך לרצות את מה שאתה רוצה מרכב כל כך ישן. רבים הסיכויים שיהיו המון תקלות בק"מ כזה גבוה של נסיעות. קח בחשבון בלאי של אלטרנטור, רדיאטור, רדיאטור חימום, משאבות בלמים, צמיגים יבשים, ושאר מרעין בישין. בד"כ בתקציב הזה יהיה קשה עד משיחי למצוא רכב שלא דורש יישור קו מסויים.

אם כבר הייתי הולך על דגם אז הייתי מחפש 306 או קסארה או 206 1.6 עם מנוע NFZ וכמובן ידניות, עושה יישור קו ומקווה לטוב.

אם תמצא קורולה 97-98 או מאזדה לנטיס 323 או סוזוקי בלנו (קצת יותר רגישה) אלה לא יתנו לך 16 ק"מ לליטר בטוח.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

קניתי במחיר הזה אימפרצה שנת 2005, כמה חודשים טובים אצלי ובינתיים מפגינה אמינות מוחלטת ללא כל צורך ביישר קו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ובנוסף לאמינות המופלגת, חלפים בשפע ובגרושים.

פורסם

אין קשר לחסכון בק''מ, המגאן עם אשתי לטובת הילדים.

אני צריך את הרכב נטו לשנה לנסיעות מאריאל לאוניברסיטת חיפה כ 3 פעמים בשבוע, אח''כ מצידי שהרכב ילך לברזל.

אני מדבר רק על רכבים ידניים, אין צורך באוטומט.

החזקה שוטפת כל חודש מצידי שיעלה 600 ש''ח, הצורת טיפול ברכב תהיה קניית חלקים ומוסך ''מדרכה'' אצל חבר.

צמיגים וברקסים ושאר הירקות אחפש שיהיו חדשים ברכישה או במצב טוב.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

איזה מגאן? לא הוזכרה פה שום מגאן...

פורסם

הוא התכוון למגאן שלי...

הסובארו אוטומט, כנראה גם לא תגיע ליעד של הצריכת דלק שמאוד חשובה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני חושב שבמקרה שלך כדאי לך לנסות פיאט פונטו ספייס.

זה רכב עם ים חלפים, סופר חסכוני בדלק.

כל דבר כמעט אפשר למצוא משומש בגרושים וזה די מתאים לצורת האחזקה שאתה מחפש.

סביר להניח שבתקציב שלך אפשר למצוא כאלה מ-2004-2005.

פורסם
הוא התכוון למגאן שלי...

הסובארו אוטומט, כנראה גם לא תגיע ליעד של הצריכת דלק שמאוד חשובה.

במחיר הזה לא יודע עד כמה הייתי בונה על צריכת דלק...

מה שלא ילך על דלק, יכול ללכת על תיקונים/קלקולים פוטנציאליים.

אלא אם כן, בתקלה היקרה הראשונה אתה תזרוק את הרכב הזה ישר לפח...

פורסם

אם אתה רוצה לקנות ב-5 אש"ח ואחרי שנה לזרוק אותו לפח, אתה מוכן "נפשית" לירידת ערך של כ-4500 ש"ח בשנה.

אם כן, זרום איתי רגע, מה אתה אומר על לקנות רכב ב-20 אש"ח, שיהיה אמין ונעים יותר. וגם ש-36 אלף ק"מ בשנה שהוא יהיה אצלך לא ישפיעו בצורה דרסטית על הקילומטרז' הכללי.

אחרי שנה יהיה אפשר למכור אותו ב-16-17 אש"ח (מגלם ירידת ערך אסטרונומית של 20% בשנה, מה שלא קורה בפועל), וככה "שילמת" על הרכב אפילו פחות ממה שתכננת.

החסכון העיקרי כאן הוא בהוצאות הדלק.

36 אלף ק"מ על באלנו/לנטיס/לאנסר שעושות 10 קמ"ל יצא לך 3600 ליטר דלק, או 21600 ש"ח (6 שקל לליטר)

36 אלף ק"מ על רכב שיעשה 15 קמ"ל כמו גרנדה פונטו או משהו אחר עם "אינמנוע" יצא לך 14400 ש"ח. חסכון של יותר מ-7000 שקל, שזה יותר ממה שיעלה לך הרכב.

בסוף עוד תצא מורווח מכל הסיפור הזה :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

עלה לי עוד רעיון, לבדוק אופציה לקחת מימון שההחזר מתחיל עוד שנה, לקנות אלטו ידנית ממגרש שנותן אחריות וגם עומד מאחוריה (טרייד מוביל?) ובסוף השנה למכור את הרכב ולספוג ירידת ערך.

יש לי מכר בטרייד מוביל אז אולי אפילו אוכל להוציא אחת עם ק''מ נמוך במחיר שוק, הק''מ שלי יספג בק''מ הנמוך ויתאזן.

למשל יש להם אחת במלאי מ 2010 ידנית עם 90 אלף ק''מ, המחירון עומד על 20 אלף ש''ח.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...