Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריקול סיאט לאון 2009 מערכת ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח לעצתכם לגבי הנושא הבא(מתנצל מראש על אורך הדברים אך המקרה לא שיגרתי):

בינואר השנה קמתי בבוקר וגילית אורגן אורות שלם בלוח המחוונים.

לאחר חיטוט באינטרנט וביקור במוסך (לא של היבואן) התגלה שיחידת ה ABS ברכב תקולה ואינה מתקשרת

עם שאר היחידות האלקטרוניות ברכב ESP,הגה וכו', הצעת המחיר שניתנה לי הייתה 7,500 ש"ח והחלטתי בשלב ראשוני להמשיך לחפור בנושא לפני הוצאה כזו.

התעמקתי בנושא מעט יותר עד שהצלחתי לפי מס' סידורי של היחידה להגיע לפורום בארה"ב שם היו תלונות רבות על אותה תקלה ברכבי גולף ואודי A3(שחולקים חלפים משותפים עם סיאט לאון כמובן) משנתון 2009-2010, על מנת לקצר את הסיפור התברר כי שם התאגדו בעלי הרכבים התקולים והעלו את תלונותיהם לאתר הבטיחות הלאומית בדרכים של ארה"ב (NHTSA).

באתר הצטברו מעל ל 100,000 תלונות מה שהביא את הארגון לפנות לחטיבת פולקסווגן בארה"ב לביצוע ריקול וזה אכן בוצע בינואר השנה!

בנוסף לביקור במוסך שבו אני מטפל בד"כ ניגשתי למוסך המרכזי של היבואן לצורך אבחנה נוספת: האבחנה שלהם הייתה שהמצבר כבר חלש ואישרתי להחליפו. הרכב יצא מהמוסך ללא אורגן האורות ונראה היה שהכל הסתדר אך למחרת בבוקר המצב חזר לקדמותו. שבתי למוסך ואז איבחנו מחדש ואמרו שיחידת הABS תקולה! קיבלתי הצעת מחיר של 15,000 ש"ח! מה שלא היה מקובל מבחינתי או אפילו התאפשר כלכלית.

בעקבות ממצאי שיטוטי באינטרנט החלטתי לפנות לסיאט העולמית ולבקש לבדוק את הנושא לאור המס' הסידורי שיש ברכבי ונמצא ברכבים שבארה"ב ועליהם בוצע ריקול.

לאחר חודשים ממושכים של דין ודברים+פנייה מהיבואן פה בארץ שבאה לאחר פנייתי לסיאט העולמית העליתי חרס ולא קיבלו את טיעוני כלל וכלל, קיבלתי הצעה לחזור למוסך היבואן ולתקן את התקלה באותו מחיר שהוצע לי תחילה.

בלית ברירה ומאחר ומדובר בתקלה בטיחותית שבתי למוסך בו אני מטפל וביצעתי את התיקון בעלות של 7,500 ש"ח. השבוע ביום חמישי 24.8.2017 קיבלתי מכתב שתאריכו בכלל 23.7.2017 ! ובו קריאה לריקול!!! שמתוארת להלן: "יצרן הרכב SEAT הדיענו על קריאה חוזרת לרכב שבנדון.

מהודעת היצרן עולה כי קיימת אפשרות של ליקוי ברכב שבנושא-קיימת אפשרות שכתוצאה מעומס תרמו מכני חריג ביחידת הבקשה עשויה להשפיע על ההארקה דבר שעשוי להשליך על אספקת המתח ליחידת הבקרה ABS/ESP וכתוצאה מכך בקרת הייצוב של הרכב עלולה לא לתפקד".

אני מודה לכל מי שהגיע עד כאן לקרוא ועוד יותר אודה לעצות חכמות כיצד לפעול, תודה אנשים!8)

שלומי שוחט.

106GTI -"this is the sort of car you steal of your 18 "years old daughter

( Top Gear best handling car test 98 )

פורסם

פשוט מאוד: לפנות לצ'מפיון/למוסך שבו טיפלת (והם כבר יפנו לצ'מפיון) עם כל הקבלות הרלוונטיות ולבקש החזר על התשלום.

המקרה שלך דומה מאוד למקרה בפורד אקובוסט של misterb (קרא כאן).

שם דלק מוטורס החזירו לו את ההוצאות עד השקל האחרון, איו סיבה שצ'מפיון לא יעשו זאת.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

תודה רבה על המידע, נשמע טוב מידי בשביל להיות אמיתי אבל מתפלל שאכן יהיה כך !

שוב תודה!

פורסם (נערך)

הגדול בעקבות זה שביצעת את התיקון במוסך לא מורשה יבואן אין לך מה לעשות בנידון, את הכסף אתה ככל הנראה לא תקבל חזרה.

מה שכן אולי ניתן יהיה להתייעץ עם עורך דין, אולי הוא יצליח למצוא איזו פריצה בנושא.

פשוט מאוד: לפנות לצ'מפיון/למוסך שבו טיפלת (והם כבר יפנו לצ'מפיון) עם כל הקבלות הרלוונטיות ולבקש החזר על התשלום.

המקרה שלך דומה מאוד למקרה בפורד אקובוסט של misterb (קרא כאן).

שם דלק מוטורס החזירו לו את ההוצאות עד השקל האחרון, איו סיבה שצ'מפיון לא יעשו זאת.

נשמע ורוד מידי, מיילה הוא היה מבצע את התיקון במוסכי צ'מפיון, אך הדבר לא נעשה, הם יכולים לנפנף אותו בשקט(במיוחד שצ'מפיון עם מוניטין כזה לאומת דלק מוטורס שיש להם מוניטין טוב בכל הקשור לזה)

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

יש מצב שאתה צודק, פיספסתי את הקטע שהוא תיקן במוסך לא מורשה יבואן.

אם כך, באמת הסוגיה בעייתית. אכן, לפנות לעו"ד ולקוות לטוב (אבל רק אחרי שמנסים לפתור את הנושא מול צ'מפיון).

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

כיוון שהתיקון לא בוצע ברשת המוסכים של היבואן הנושא מסתבך. לא מזיק לנסות לפנות לצ'מפיון אבל את התוצאה קשה לנבא.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הפנתי את תשומת ליבם לריקול שבוצע בארה"ב בזמנו ועדיין הם נפנפו אותי, יש לציין שהם נתנו הצעת מחיר של 15,000שח וקיבלתי הצעה על אותו חלק מקורי! ב7,500שח... הפרש לא סביר בעליל.

פורסם

^^הפרש סביר למוסך מורשה, לא כ"כ משנה להם ככל הנראה אם תטפל אצלהם או לא, את הכסף שלהם הם עשקו בשנתיים הראשונות+בקניית הרכב...השאר לא מעניין אותם, אבל לאומך היו אנשים שיגידו להם משהו והם יגידו אמן וישלמו!

בכל אופן תתיעץ עם עורך דין כמו שאמרתי, אולי ימצא לך פירצה בנושא

פורסם

אני לא רואה כל בעיה שהתיקון בוצע שלא במוסך מורשה יבואן. למעשה, הלקוח "חסך" ליבואן לפי התמחור שלו. היבואן לא יוכל להתחמק מלשאת בעלות התיקון.

פורסם

פנה לסיאט עם הקבלות ובקש החזר -

( :wink: אם אתה מכיר זייפן טוב, בקש לתקן את החשבונית ל 15.000 ש"ח -

הרי בעיניהם המחיר יהיה סביר.)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עורך דין יעלה יותר מדי. נסה לפנות למשרד התחבורה, נגן על הקטע של 'דאגתי לבטיחותי ובטיחות ילדי הקטנים' ובקש מהם להתערב בנושא. במקביל כתוב בפייסבוק של צ'מפיון.

פורסם

שלום,

גם אני קיבלתי הודעת ריקול.

גולף 2009 1.6 ידני.

לפני שנה הוחלפה משאבת איי.בי.אס - מוסך רון.

בלמים היו ננעלים מעצמם.

האם יש קשר?

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
שלום,

גם אני קיבלתי הודעת ריקול.

גולף 2009 1.6 ידני.

לפני שנה הוחלפה משאבת איי.בי.אס - מוסך רון.

בלמים היו ננעלים מעצמם.

האם יש קשר?

אצלי הבעיה הייתה כפי שתוארה בריקול, נורת ESP נורת ABS ונורת בלמים נדלקו ובבדיקה ממוחשבת אכן התגלה שיחידת הבקרה של הABS לא מתקשרת עם שאר הפונקציות וזה משפיע על תפקודם.

• תוכן חדש...