Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאור הבעיה פשוטה : רכב לא מצליח להתניע ללא כבלים.

כלומר, בהתנעה רגילה - לא מצליחים, עם כבלים - מצליחים בקלות.

המצבר חדש יחסית (נקנה לפני כ 3 חודשים).

האם סביר להניח שהבעיה המצבר (החדש...), או שיש סבירות לא נמוכה שהתקלה בכלל במשהו אחר ?

תודה !!

פורסם

יתכן והמצבר פגום ואז הוא יוחלף במסגרת האחריות עליו.

מצד שני יתכן והאלטרנטור (גנרטור) אינו טוען את המצבר ולכן הוא נפרק.

יש לבדוק את המצבר ואת טעינת האלטרנטור (מתח וזרם מכסימלי) אצל חשמלאי רכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
בדוק שבזמן פעולת המנוע יש על קטבי המצבר 13.5-14.5 וולט. כך תדע שהטעינה תקינה.

1. אני יכול לבדוק את זה לבד ?

2. אם אקח את הרכב למוסך כדי שיבדקו את יש בעיה במצבר או באלטרנטור, הם גובים על כך כסף ?

3. יכולה להיות בעיה אחרת פרט למצבר ואלטרנטור ?

פורסם

אתה יכול לבדוק את זה לבד אם יש לך מד מתח.

לגבי מוסכים ותעריפים אין לי מושג. אני כבר לפחות 10 שנים משתדל להתרחק מהם מאוד.

לא תיארת את הבעיה בפירוט, אז אני לא יודע למשל אם התקלה קורית רק לאחר זמן שהרכב כבוי, או מיד, או רק כשהוא קר, או גם כשהוא חם...

בדוק טעינה, לפני הכול.

פורסם

בדיקת מתח טעינה בלבד היא חלקית בלבד כי מתח טעינה עשוי להיות בתחום התקין אך זרם טעיה יהיה חלש. לצערי רק מעט חשמלאי רכב בודקים גם את זרם הטעינה המכסימלי של האלטרנטור וחבל.

פורסם

האם לאחר התנעה עם כבלים ונסיעה של איזה חצי שעה,שעה, האוטו מתניע לבד או ששוב זקוקוים לכבלים.

על פניו נראה שהמצבר שלך ריק, אבל תופעה כזאת יכולה להגרם ממספר גורמים כמו מצבר פגום, אלטרנטור לא תקין ועוד.

אצלי ב 205 התקינו מגבר (למערכת,לא למצבר :-D ) ובכבל של הפלוס היה קטע קטנטן חשוף שנגע בגוף האוטו (מה שנקרא בשפת החשמלאים זליגת זרם). המצבר היה מעולה, הטעינה מדהימה וכל פעם שהייתי מחנה ליותר מכמה שעות, המצבר היה מתרוקן. בפולו של אבא שלי הייתה בעיה זהה עם מתג נעילה חשמלית של דלת בגאז' שכל הזמן ניסה לנעול אותה(אפילו כשהיא נעולה). בבוקר הוא היה קם והמצבר ריק. הרבה כסף וזמן נשרף במוסך צמפיון עד שבכלל מתקין של דיבורית עלה על זה (בשניה).

בברכה, יניב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בדיקת מתח טעינה בלבד היא חלקית בלבד כי מתח טעינה עשוי להיות בתחום התקין אך זרם טעיה יהיה חלש. לצערי רק מעט חשמלאי רכב בודקים גם את זרם הטעינה המכסימלי של האלטרנטור וחבל.

אם אתה בודק מתח טעינה כאשר כל הצרכנים מופעלים, והוא תקין, אז המצבר אמור להיטען.

נכון שזה לא מכסה מצב תאורטי שבו יהיו עוד יותר צרכנים, שידרשו זרם טעינה מקסימלי, ואז יתכן שהאלטרנטור כבר לא יעמוד בזה, אבל זה מצב היפוטתי, והייתי הולך לכיוון הזה רק במצבים קיצוניים, כשלא הייתי מגלה בעיה פשוטה אחרת. ברוב המוחלט של המקרים בדיקת מתח תתן תשובה מספקת: כן טוען/לא טוען.

פורסם
הבעיה קורת רק לאחר שהרכב עומד יום שלם בלי נסיעה.

אם מנסים להתניע אחרי שעה-שעתיים (ואפילו יותר), הוא מתניע בלי כבלים...

זה אומר שכנראה שיש לך קצר פנימי במצבר, או שמשהו ברכב גונב חשמל בזמן המנוחה.

על מנת לבודד בין שני המקרים, אתה יכול לנתק את המצבר בזמן המנוחה של הרכב ולראות אם הבעיה חוזרת על עצמה. אתה יכול גם לבדוק זרם מהמצבר בזמן מנוחה, אבל זו בדיקה שהיא קצת יותר למתקדמים.

ושוב, בדוק טעינה, לפני הכול.

פורסם

יש שיטה פרמטיבית לבדיקת אלטרנטור לא תקין ע"י ניתוק המצבר לאחר ההנעה של הרכב ואם הרכב נשאר מונע ושאר הצרחנים עובדים האלטרנטור תקין כל זה במידה ואין קלים לבדיקה .

לגבי הבעיה שיש לחה יתכן והמצבר יבש וזה גם טלוי אזה מצבר יש לחה כלומר אם יש מין ברגים על המצבר יש לבדוק את מפלס המים.

כול זה במידה ושאין לחה את שאר הבעיות שהזקירו קודמי.

פורסם
יש שיטה פרמטיבית לבדיקת אלטרנטור לא תקין ע"י ניתוק המצבר לאחר ההנעה של הרכב ואם הרכב נשאר מונע ושאר הצרחנים עובדים האלטרנטור תקין כל זה במידה ואין קלים לבדיקה .

לגבי הבעיה שיש לחה יתכן והמצבר יבש וזה גם טלוי אזה מצבר יש לחה כלומר אם יש מין ברגים על המצבר יש לבדוק את מפלס המים.

כול זה במידה ושאין לחה את שאר הבעיות שהזקירו קודמי.

לא ממליץ על השיטה הנ"ל בכלל!!!

ניתוק מצבר כאשר הרכב מונע עלול לגרום להשתוללות המתח במערכת ולנזק לרכיבים אלקטרוניים.

הייתי מנסה את זה אולי בחיפושית (אם אין אפשרות אחרת) - אבל בשום אופן לא ברכב מה15 שנה האחרונות.

הבדיקה האחרת שנתנו לך - לתת לרכב לנוח יום-יומיים עם מצבר מנותק, ואז לחבר ולנסות להניע - זה כן אפשר, ויכול לתת כיוון לחקירה (מצבר פגום או זליגת זרם מוגזמת של צרכנים). רצוי לנתק מינוס ולא פלוס.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...