Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמרת בעצמך שלחת מאות קורות חיים (כלומר שלחת מסמך ג'נרי בשיטת שגר ושכח) ונכשלת ב-32 ראיונות עבודה. אני לא אומר שאתם לא אנשים איכותים. אני אומר שאין לכם ניסיון בחיפוש אחר עבודה איכותית.

אתה צודק, בגילאים האלה של 20-28 שמחפשים את העבודה הראשונה אין לנו את הניסיון לדעת איך זה עובד, פשוט מנסים ללכת על הכל רק כדי לקבל ניסיון.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה יכולה להיות הבעיה?

בד"כ המגייסים ביולי אוגוסט עסוקים באיך להעסיק את הילדים.

שלח לכאן ומחק פרטים מזהים. אולי אפשר לשפצר לך אותם.

פורסם

תודה לכל מי שהגיב כאן ובפרטי! אז הדיעה הרווחת היא שזו בכל מקרה לא התקופה האופטימלית לחיפוש עבודה, אתעזר בסבלנות :-)

אני מצרף את הקו"ח בקישור חיצוני ע"מ שאוכל למחוק את הקובץ בעתיד - https://drive.google.com/file/d/0B8mHe72w_YnLak11ODAtS2V1dGc/view?usp=sharing

*רק אציין שלקובץ שאני שולח למשרות עצמן קוראים "*השם שלי* - קורות חיים"

כמובן שאשמח לכל פידבק, הערות והארות.

פורסם
תודה לכל מי שהגיב כאן ובפרטי! אז הדיעה הרווחת היא שזו בכל מקרה לא התקופה האופטימלית לחיפוש עבודה, אתעזר בסבלנות :-)

אני מצרף את הקו"ח בקישור חיצוני ע"מ שאוכל למחוק את הקובץ בעתיד - https://drive.google.com/file/d/0B8mHe72w_YnLak11ODAtS2V1dGc/view?usp=sharing

*רק אציין שלקובץ שאני שולח למשרות עצמן קוראים "*השם שלי* - קורות חיים"

כמובן שאשמח לכל פידבק, הערות והארות.

קורות החיים שלך עמוסים במלל ולא ממוקדים בהתאם למשרה הנדרשת.

כמראיין בעבר ובהווה, כשיש לי צורך לקרוא (לעיתים) למעלה מ-100 קורות חיים, זה מתיש.

פורסם

אכן, צריך למקד, ואף לייעד לכל סוג של משרה קו"ח מתאימים.

על קצה המזלג:

את כל המשפט הראשון בסעיף הראשון של ניסיון מקצועי אפשר לקצר ל"בניית תוכנית עסקית". ראשוני, שניוני, את מי זה מעניין?

תנסה לסנן החוצה כל מה שהיה יכול להיכתב באותה מידה על ידי עובדת זוטרה בחנות בגדים. בסך הכול הבסיס טוב, צריך להשחיזמו ולהחליף את התיאורים הכלליים בפרטניים אך לא מפורטים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דווקא ממי שמעיד על עצמןו שעבד כאנליסט ויועץ עסקי אני מצפה לקבל קורות חיים מסוגרים ונוחים לקריאה (רשימה מסודרת ולא רצף בחלק ההשכלה, מי אתה בצורה ברוה בתחילת קורות החיים עם שם, כתובת, טלפון, מייל ות.ז. וכו'). כשאתה מעיד על עצמך כבעל ניסיון מסויים מאוד חשוב שקורות החיים שלך ייראו מתאימים ( מבחינת מבנה וניסוח. לא תוכן) כי אחרת זה מעיד על חוסר אמינות וחוסר רצינות.

אם הייתי מחפש כלכלן והייתי מקבל את קורות החיים האלה מאחד שאומר שרק סיים ולא עבד יום בחייו ומאחד שאומר שהוא יועץ עסקי הייתי מזמין קודם כל את חסר הניסיון ורוב הסיכויים שהייתי מעדיף אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שם, טלפון, מייל אבל בחיים לא כתובת ותעודת זהות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בלי כתובת הסיכוי שלך להיות מוזמן לריאיון כשאתה אחד מ 1000 כמוך הרבה יותר קטן.

פורסם

תוריד את התמצית ואת נושא שופט הכדורגל.

תעבור לשורות של משפט אחד לכל היותר במקום סיפורים...

תחשוב מה יראה בן אדם שקורא את זה במשך 6 שניות

משכנתא זה קל

פורסם

דווקא טוב להשאיר פרט אחד פיקנטי לא קשור, משהו טוב לקשקש איתו כשאתה כבר מוזמן לראיון. רק פרט אחד שתופס שורה אחת, כן? זה בסדר.

פורסם

תודה לכל מי שהגיב,

את הקו"ח כתבתי לפי המדריך הזה (אני חושב שאפילו מצאתי אותו פה בפורום), חשבתי שהתוצאה הסופית היתה טובה ובהתאם להנחיות שבו (בעיקר לציין "Accomplishment Statements" במקום ציון יבש של תפקידים ואחריות, כמו "כתיבת תכניות עסקיות" במקום כל השורה הראשונה. ככה זה היה כתוב לפני שעבדתי עם המדריך, אגב), אני מופתע שחושבים פה אחרת. אולי המדריך הזה לא מתאים לעולם הגיוס בארץ? אין לי מושג. גם קצת קשה לי למקד/לייעד למשרה ספציפית, כי בכל זאת - יש לי ניסיון רק של שנה, אם אנסה להתמקד על משרות אנליסט לדוגמה, אני חושש שהתוכן תחת התפקיד יהיה "מרוח" מדי ומאולץ, אשמח לטיפים איך לעשות את זה. ובכל מקרה, אנסה לצמצם במלל כמה שאפשר.

תוריד את התמצית ואת נושא שופט הכדורגל.

תעבור לשורות של משפט אחד לכל היותר במקום סיפורים...

תחשוב מה יראה בן אדם שקורא את זה במשך 6 שניות

להבנתי התמצית היא חלק חשוב בקו"ח, באמת כדאי לוותר על זה? לגבי חלק ה-6 שניות, כמובן, בדיוק את העניין הזה מציינים במדריך, אבל עדיין, כל הקו"ח לדוגמה במדריך דומים לשלי מבחינת מלל? שוב, אולי הוא לא מתאים לארץ...

דווקא ממי שמעיד על עצמןו שעבד כאנליסט ויועץ עסקי אני מצפה לקבל קורות חיים מסוגרים ונוחים לקריאה (רשימה מסודרת ולא רצף בחלק ההשכלה, מי אתה בצורה ברוה בתחילת קורות החיים עם שם, כתובת, טלפון, מייל ות.ז. וכו'). כשאתה מעיד על עצמך כבעל ניסיון מסויים מאוד חשוב שקורות החיים שלך ייראו מתאימים ( מבחינת מבנה וניסוח. לא תוכן) כי אחרת זה מעיד על חוסר אמינות וחוסר רצינות.

אם הייתי מחפש כלכלן והייתי מקבל את קורות החיים האלה מאחד שאומר שרק סיים ולא עבד יום בחייו ומאחד שאומר שהוא יועץ עסקי הייתי מזמין קודם כל את חסר הניסיון ורוב הסיכויים שהייתי מעדיף אותו.

תוכל להרחיב מה הבעיה בניסוח/מבנה? כאמור, את המבנה לקחתי מהמדריך הנ"ל, בו שורת ההשכלה (בלבד) היא ללא בולטים. אני יכול לשים אותם בבולטים.

לגבי הפרטים - הם שם, בגרסא שהעלתי, הם פשוט מושחרים מתחת לשם. הפורמט:

* עיר מגורים (לא כתובת מלאה) * שנת לידה (לא תאריך לידה מלא) * מס' טלפון * מייל \\ (כל כוכבית היא bullet).

דווקא טוב להשאיר פרט אחד פיקנטי לא קשור, משהו טוב לקשקש איתו כשאתה כבר מוזמן לראיון. רק פרט אחד שתופס שורה אחת, כן? זה בסדר.

זו בדיוק הסיבה שהשארתי את זה, קרה לי הרבה פעמים בעבר שנשאלתי על זה מתוך עניין בלי קשר לראיון עצמו (כשהמראיין הוא גבר, לרוב). מי שראיין אותי למקום העבודה האחרון היה בעצמו שופט בעבר ותו"כ הראיון נהייתה מזה שיחה, ככה שככה"נ במקרה הזה זה הוסיף, ואני לא רואה איך זה יכול להזיק?..

פורסם

אני אענה לך מהצד שמקבל את קורות החיים.

כשאני מקבל אותם חשוב לי לראות מה הניסיון וההשכלה של המועמד בלי לחפש ובלי לקרוא בין השורות כדי שאוכל לסנן מייד את הפרטים הרלוונטיים לי (יכול להיות שאתה מהנדס שתכנן את כיפת ברזל, גם צייר מחונן וגם נגן משולש בפילהרמונית אבל אם אני צריך אחד מהם אני רוצה שיהיה לי נוח לברור את הפרטים).

חשוב לי גם רצף כרונולוגי בניסיון בעבודה. אם למשל אני מזהה פתאום חור של כמה חודשים או שנים ברצף מן הסתם ארצה לשאול אותך בריאיון מה מהות החור (לא רוצה להתחיל לנבור ולחפש את התאריכים אלא רוצה לקבל אותם כרשימה שכל מקום נמצא בשורה כשהתאריך בהתחלה).

אני דווקא כן חושב שדברים כמו שופט כדורגל, תחביבים ופעילות התנדבותית כן מקומם בקורות החיים כי הם נותנים לי תמונה קצת יותר רחבה על אישיות המועמד. בסופו של דבר אני עובד עם אדם ולא עם מכונה שתפקידה רק לתת תפוקה. את זה הייתי מכניס אבל בסוף קורות החיים תחת תחביבים/תחומי עניין נוספים.

כעיקרון תחשוב על זה שכשאדם מקבל מסמך הוא צריך להיות מה שיותר נוח לדליית האינפורמציה שאותו אדם בוחר לדלות.

פורסם

אני זה שמקשר תמיד למדריך זה.

עם זאת, כל תפקיד והתבנית שלו, כמו במדריך, שלך עמוס עבור תפקיד ראשון.

משכנתא זה קל

פורסם

קיבלתי. אז בינתיים ע"פ הפידבק שלכם:

- אני שם את כל הפריטים בסעיף ההשכלה כבולטים

- בנסיון המקצועי מעביר את התאריך לתחילת כל שורה במקום בסוף

- לנקות כמה שיותר מלל מיותר

- אנסה לעשות 2-3 גרסאות שונות בהתאם לתפקיד, שהשוני ביניהם יהיה בסעיפים של העבודה האחרונה והתמצית בלבד (?), השאר נשאר אותו דבר בכל הגרסאות

עוד משהו שאפשר לשפר?

• תוכן חדש...