Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

~

אני חושב שהלכת קצת רחוק עם התיאורים, בעיקר בסעיף ההשכלה. קוה"ח אמורים להיות ביוגרפיה קצרה, לא ספר זכרונות. אני בטוח שכל מה שכתבת שם אומר לך עולם ומלואו, אבל בעיני המתבונן החיצוני השורה התחתונה היא שיש לך BA בכלכלה, וזהו.

בחיים ובעסקים, אני מאמין שאין צורך להוציא את כל הארסנל על ההתחלה. תשאיר משהו לראיון, לדייט, לפגישה פנים אל פנים אחרי המייל והטלפון. יש הרבה אנשים שיודעים לכתוב רזומה יפה, אבל מעטים מצליחים להראות ערך מוסף כשזה מגיע לשיחה.

סעיף נוסף שאולי נראה זניח אבל תמיד מדליק אצלי נורה אדומה זה כשישראלים כותבים שיש להם אנגלית ברמת שפת אם. אני בספק שזה המצב (אלא אם כן נולדת במשפחה דוברת אנגלית), ולדעתי זה ישמע הרבה יותר אמין אם תפרט מה רמת הכתיבה/קריאה/דיבור/טכנית שלך במקום לצאת בהצהרות שאפתניות.

שיהיה בהצלחה, ואל תאמין לכל מה שכותבים במדריך.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תציין עיר מגורים, ואם יש לך רכב/רישיון נהיגה. תציין גם איזה שפות אתה דובר ובאיזו רמה.

מעבר לזה - תהיה יותר תמציתי בנושא ניסיון תעסוקתי, ותפרט יותר בנושא לימודים. לגבי שירות צבאי, תוציא אותו לקטגוריה נפרדת, שיהיה ככה:

השכלה:

1

2

3

ניסיון תעסוקתי:

1

2

3

שירות צבאי:

1

שונות:

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

התמצית ארוכה לטעמי, לא ברור מה התכלית שלה: לדעתי לא יותר משורה שורה וחצי.

השכלה: המבנה הוא שנה, תואר מוסד

פסיכומטרי: אם לא יותר מ 750 לא הייתי מציין

נסיון תעסוקתי: העסקה בחודשים, חברה, תפקיד, חשוב לציין אם אפשר את החשיבות לשורה התחתונה של החברה בכל נקודה שאתה מציין.

כדורגל: אא"כ תכננת טת לו"ז הליגות תעביר לסעיף תחביבים בסוף

עוד משהו בהרבה חברות בינ"ל מצפים לקו"ח באנגלית. במיוחד אם אתה אמור לעבוד עם לקוחות בחו"ל.

ולסיום, כמו שכתבו לך לכל משרה אתה צריך להכין גרסה שמכווננת לדרישות המשרה, והמשרות הכי טובות מגיעות ממעגל החברים השני.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לכל מקצוע יש קו"ח משלו,

בעולם הIT לדוגמא ה"תמצית" הוא משהו מיותר - כבר שמעתי מספר מגייסים שנתנו לשורות האלו את כינוי הגנאי "משפטי בר מצווה", זה ארוך,מיגע ולא רוצים לקרוא את זה.

מה כן מחפשים? רשימה של תחומים וטכנולוגיות שאתה מכיר, מתי התעסקת איתם(לפי המקום עבודה) ואיפה - דוגרי מה יודע מאיפה וכמה זמן אתה מכיר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בנוסף לכל מה שנאמר תוסיף קצת צבע למסמך. לא ברמה של חוג גרפיקה, אבל שהמסמך יבלוט בערימה (ויש ערימה גדולה על השולחן) ושיהיה יותר נעים לקרוא.

פורסם

בנוסף הייתי מוריד את ציון הפסיכומטרי, מקצר את הבולט הראשון, מוריד את העלות של הפרויקט שניהלת (400 אלף ש"ח לא אומר כלום, למעט שזה פרויקט קטנטן), ומוריד את כל השירות הצבאי כי כתבת עליו בניסיון מקצועי. במיוחד את ה"שחרור בדרגת סמ"ר" - תהיה רציני...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מספיק לרשום "שירות צבאי מלא" פלוס קבע אם יש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

באמת יותר מדי מלל, וצפוף מדי.

הרבה פעמים אנשים שקוראים קו"ח, מקדישים לזה בדיוק את הזמן שלוקח להם להעביר אותם מערימה לערימה.

התמצית חשובה, אבל אפשר לדלל אותה לדעתי, וחייבים לרווח אותה.

תנסה לעבוד עם bullets ולא פסקאות.

השכלה חייבת להיות מחולקת לבולטים לפי תקופות, לא פשוט ירידת שורה. זה נראה כמו עוד פסקה.

זה מתיש.

אם אתה שולח לחברות הייטק, בהחלט הייתי מציע לתרגם קו"ח לאנגלית. הם מתכתבים במיילים בינם לבין עצמם באנגלית, זה חלק מהאווירה המאגניבה. זה מאסט.

מעלה דוגמא לקו"ח שבחור מהפורום סייע בכתיבתם, ועשו עבודה מעולה.

Tal xxxxxx - CV - redacted.pdf

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

שוב תודה לכל מי שהגיב, לוקח הכל לתשומת ליבי ומתחיל לעבוד על שיפוץ של המסמך ע"פ הפידבקים שלכם, אעלה אותם לפה שוב לאחר השיפוץ. בגדול, אפשר להבין שזו היתה טעות לעקוב אחרי המדריך הזה, הגרסא הקודמת של הקו"ח מתאימה לכל מה שנכתב פה הרבה יותר מהנוכחית :-D

לגבי קו"ח באנגלית, נראה שזה מאוד תלוי בתחום. כאמור שלחתי שבוע-שבועיים קו"ח באנגלית בלבד, לא היתה לזה שום השפעה חיובית (או בכלל). חבר שלי לעומת זאת שעובד כמתכנת, בנה לעצמו קו"ח באנגלית ע"י איסוף של משפטים מכל מני מקומות באינטרנט (האנגלית שלו סבירה במקרה הטוב), ומהרגע שהוא עשה את זה, לא הפסיקו להתקשר אליו. בסוף הוא התקבל לחברה בינלאומית גדולה לתחום שבכלל לא היה לו נסיון בו (היה כתוב בקו"ח שכן), עובד שם כבר שנה, הוא מבסוט והם מבסוטים ממנו.

אני לעומת זאת, בפעם הקודמת שחיפשתי עבודה, שלחתי רק בעברית (גם למשרות שהיו כתובות באנגלית/חברות הייטק בינלאומיות), ועדיין קיבלתי המון טלפונים. בלי קשר, הבנתי שאין שום טעם לשלוח בארץ קו"ח באנגלית (שוב, בתחום שלי) אלא אם מצויין מפורש לעשות זאת,כי המגייסים הם במילא דוברי עברית, וזה יכול לעשות יותר נזק מתועלת (משהו לא ברור, ניסוח לא 100%, מגייס שסתם לא חזק באנגלית ולא בא לו להתאמץ וכו'). יותר מזה, שלחתי בעבר קו"ח בעברית לתכנית התמחות הבינלאומית INKOMPASS של פיליפ מוריס (חברה בינלאומית עצומה כמובן), כל התהליך היה באנגלית - פרטי המשרה, אח"כ 3 מבחנים מקוונים דרך האתר שלהם, עברתי הכל וזומנתי לשלב הסופי עם עוד מס' מצומצם של מועמדים, רק אז ביקשו שאשלח להם גם קו"ח באנגלית, כשהסיבה היחידה היא שהמראיינים בשלב זה לא ידעו עברית (דרגי ניהול בכירים בחברה).

אז בשורה התחתונה - נראה שקו"ח באנגלית בתחום שלי לא משנים הרבה (שוב, אלא אם צויין במפורש לשלוח באנגלית).

עוד אנקדוטה לגבי מה שדריש הזכיר על רמת האנגלית בקו"ח - דווקא בחברת היעוץ בה עבדתי כן דרשו קו"ח באנגלית בלבד (כל העבודה היתה באנגלית), וזה מה ששלחתי. אאל"ט כתבתי בסעיף האנגלית "High Level". כשהתקשר אלי המנכ"ל הוא קודם כל שאל מה רמת האנגלית שלי, ואחרי שאמרתי לו שהיא ברמת שפת אם (יליד אוסטרליה) אבל שלא רציתי לכתוב את זה ככה, הוא אמר שהוא כמעט ולא התקשר אלי כי הישראלים תמיד מגזימים עם רמת האנגלית שהם כותבים בקו"ח, והמליץ לי לכתוב רמה אחת "מעל". היתה גם תקופה שכתבתי ליד סעיף האנגלית "יליד אוסטרליה" בשביל שיבינו שאני לא "מחרטט", לא יודע אם להחזיר את זה.

פורסם

חבר שלי לעומת זאת שעובד כמתכנת, בנה לעצמו קו"ח באנגלית ע"י איסוף של משפטים מכל מני מקומות באינטרנט (האנגלית שלו סבירה במקרה הטוב), ומהרגע שהוא עשה את זה, לא הפסיקו להתקשר אליו. בסוף הוא התקבל לחברה בינלאומית גדולה לתחום שבכלל לא היה לו נסיון בו (היה כתוב בקו"ח שכן), עובד שם כבר שנה, הוא מבסוט והם מבסוטים ממנו.

עוד אנקדוטה לגבי מה שדריש הזכיר על רמת האנגלית בקו"ח - דווקא בחברת היעוץ בה עבדתי כן דרשו קו"ח באנגלית בלבד (כל העבודה היתה באנגלית), וזה מה ששלחתי. אאל"ט כתבתי בסעיף האנגלית "High Level". כשהתקשר אלי המנכ"ל הוא קודם כל שאל מה רמת האנגלית שלי, ואחרי שאמרתי לו שהיא ברמת שפת אם (יליד אוסטרליה) אבל שלא רציתי לכתוב את זה ככה, הוא אמר שהוא כמעט ולא התקשר אלי כי הישראלים תמיד מגזימים עם רמת האנגלית שהם כותבים בקו"ח, והמליץ לי לכתוב רמה אחת "מעל". היתה גם תקופה שכתבתי ליד סעיף האנגלית "יליד אוסטרליה" בשביל שיבינו שאני לא "מחרטט", לא יודע אם להחזיר את זה.

א. אתה רואה כמה עלוב זה כל הסיפור של הקו"ח - המגייסים מכניסים את זה לתוך תוכנה שמוציאה להם התאמה של מילות מפתח ובוחרים לפי זה. בתור מתכנת אתה יכול פשוט לכתוב שמות טכניים של כל מיני דברים והשם שלך יקפוץ. אם עברת את המשוכה של זימון לראיון זה כבר לא ממש משנה - אם יתרשמו ממך בתור בנאדם אז אתה על הגל.

ב. רמת אנגלית - הייתי כותב יליד אוסטרליה. נשאלת שאלה יותר חשובה - האם יש לך גם את המבטא שלהם :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

לגמרי. לצערי בתחום שלי אי אפשר לנצל את זה, כבר ראיתי "טיפים" שנויים במחלוקת של להכניס את כל הפירוט של המשרה בריבוע מולבן מוסתר אל תוך הקו"ח בכדי שהתוכנה שבודקת אותם תעביר אותך.

ולא, אין לי לא מבטא ולא אזרחות אוסטרלית, פאשלה של ההורים שלי, אבל זה כבר סיפור אחר :-)

שיפצתי את הקו"ח, לינק: https://drive.google.com/file/d/0B8mHe72w_YnLeHlsMkd1djBGb00/view. הגרסא הזאת היא ספציפית למשרות יעוץ עסקי (צריך להכין גרסא מעט שונה למשרות פיתוח עסקי וגרסא שונה בהרבה למשרות אנליסט).

ניקיתי במלל כמה שאפשר (אולי לא מספיק?), הכנסתי צבע, הורדתי מה שהמלצתם, הוספתי מספור, שיניתי את הפונט ל-Arimo ועוד שינויים עיצוביים קטנים.

דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם

הייתי מוריד את ה"טרי" בשורה הראשונה.

בניסיון המקצועי האחרון שלך - האם אתה יכול לכמת הצלחות שלך בתור יועץ עסקי? כלומר להוסיף בולט "שיפרתי כך וכך בחברה" או "פרויקט שיזמתי הגדיל הכנסות ב-X%"?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מתעלק.

לאחרונה התחלתי לחפש תפקיד כמנהל תמיכה טכנית ושולח המון קורות חיים. חיפוש העבודה כרגע בנחת כי אני עובד במוסד עם קביעות ותנאים לא רעים. דווקא כן מקבל טלפונים ואפילו זומנתי לראיון אחד.

מתקשרים אלי מ AllJobs ומציעים לי מנוי vip למשרות שמתפרסמות רק למנויים. האם כדאי?.

• תוכן חדש...