Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה נשמע חברים,

קצת רקע: בוגר כלכלה טרי מאוניברסיטת ת"א, ניסיון של שנה כאנליסט/יועץ עסקי ומנהל פרויקטים (משרה מלאה תו"כ הלימודים), בעבר גם היה לי מיזם שהתפתח יפה (אם מישהו זוכר, פורסם גם בפורום), ניסיון של 3 שנים בצבא כמתכנת, הכל מצוין בקו"ח. מחפש משרה באיזור המרכז/שרון (גר בהוד השרון).

שלחתי המון קו"ח בשבועות האחרונים למגוון משרות תוך התמקדות בהייטק (בעיקר אנליסט, אבל גם יועץ עסקי, ניהול פרויקטים ופיתוח עסקי), והטלפון פשוט לא מצלצל. ניסיתי תקופה קצרה לשלוח קו"ח באנגלית - לא עזר (ובדיעבד אחרי מחקר מעמיק הבנתי שאין בזה שום יתרון). בפעם הקודמת שחיפשתי עבודה (משרת סטודנט) קיבלתי המון טלפונים וזומנתי למלא ראיונות, אין לי מושג מה לא עובד עכשיו. את הקו"ח כתבתי בעזרת מספר מדריכים ואני (ואחרים שראו אותם) חושב שהם ברמה גבוהה מאוד, אשמח לשלוח בפרטי במידת הצורך.

מה יכולה להיות הבעיה?

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ברוכים הבאים לשוק העבודה, אל דאגה הכל בסדר, לכולם כמעט קשה למצוא עבודה טובה.

אני רק בן 27 , ושלחתי עד היום -מאות- קורות חיים, נכשלתי ב 32 ראיונות עבודה, ועבדתי ב4 חברות גדולות.

המסקנות הן -

* להיות שכיר זה חרא (אבל זה לא קשור לנושא שלנו..)

* על כל 40 קו"ח שתשלח תקבל בערך כמה טלפונים שמהם יוצא ראיון אחד.

* כל חברה שעבדתי בה, לפחות 30 אחוז מהעובדים הגיעו על ידי מקורבים\בני משפחה, תנסה גם אתה דרך חברים או משפחה.

למצוא עבודה טובה שלא מתפשרים על "מה שיש" זה תהליך של 3-4 חודשים בערך.

דבר נוסף, אתה צעיר, לא נשוי, ללא ילדים, ללא משכנתא, אין לך מושג איזה כח יש לך בשוק בעבודה רק בגלל הנתונים האלה, השתמש בזה בחוכמה.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ITSIK86
פורסם (נערך)

א. קשה להגיד בלי להכיר את התחום שלך.

ב. ייתכן וקורות החיים שלך עשירים, אך לא ממוקדים.

ג. אתה צריך להתאים את קורות החיים לדרישות של המשרה הספציפית אליה אתה רוצה להגיש מעומדות ולא לשלוח גרסה ג'נרית של אותו מסמך לכל משרה ומשרה.

איציק, אל תיעלב, אבל אם זו הסטטיסטיקה שלך, הבעיה היא בך ולא בשוק העבודה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אין לך מה לדאוג.עכשיו אוגוסט.כולם בחופשות.כל מקומות העבודה מתנהלים בעצלתיים וכן,זה כולל גם את אנשי כוח האדם בחברות אליהן שלחת קורות חיים.חכה עוד חודש,תתחיל לקבל טלפונים.

Sent from my Le X829 using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
כל הכבוד. אבל אל תכליל את המציאות שלך על שוק העבודה.

כל הסובבים אותי, שהם בחתך הגילאים שלי ושל פותח השרשור, מתאימים לסטטיקסטיקה של ראיון עבודה מוצלח אחד מתוך 6-7.

אני מדבר על אנשים בוגרי טכניון\מכללות עם תארים ראשונים באזור צפון, ולא בהכרח "הייטק", כי כן בהייטק יש יותר עבודה יחסית.

באזור המרכז זה יוצא אחד ל4 בערך...

פורסם

המסקנות הן -

* להיות שכיר זה חרא (אבל זה לא קשור לנושא שלנו..)

.

קודם תהיה עצמאי ואחר כך תחזור לספר כמה זה קל וכיף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אין לך מה לדאוג.עכשיו אוגוסט.כולם בחופשות.כל מקומות העבודה מתנהלים בעצלתיים וכן,זה כולל גם את אנשי כוח האדם בחברות אליהן שלחת קורות חיים.חכה עוד חודש,תתחיל לקבל טלפונים.

Sent from my Le X829 using Tapatalk

התשובה הנכונה. גם בחו"ל, לא רק בארץ, ההתנהלות של החברות ביולי אוגוסט היא על רבע גז בקושי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

~

שוק העבודה הישראלי (או ליתר דיוק תחום הגיוס) עקום וחובבני. מנסיוני, אנשים שמתקשים ומחפשים זמן רב, מוצאים בסוף משרות הרבה יותר מעניינות עם שכר ותנאים כמה רמות מעל ה'נורמלי'. הבעיה היא שהג'ובים האלה בד"כ מגיעים מפה לאוזן ולכן חשוב להקים ולתחזק רשת חברתית מקצועית ממוקדת כדי לעלות על הרדאר של המעסיקים.

בלזור - תתאזר בסבלנות ותתכונן לחצי שנה של חיפושים. בנוסף לעניין העונתי, יש פה תהליך של ניסוי וטעיה שצריך לעבור עד שתבין מה המעסיקים בתחום שלך רוצים לראות. בסוף זה יגיע, אבל אל תחכה בנשימה עצורה.

אם צריך עזרה בהרכבת רזומה או פרופיל בלינקד-אין, אשמח להעיף מבט. ואחרי שעוד כמה אנשים יעיפו מבט, בסוף יהיה לך בסיס הרבה יותר איתן לבנות עליו את התדמית שלך בעיני המעסיקים הפוטנציאליים.

עריכה אחרונה על ידי Derish
ציטוט לא רלוונטי
פורסם
כל הסובבים אותי, שהם בחתך הגילאים שלי ושל פותח השרשור, מתאימים לסטטיקסטיקה של ראיון עבודה מוצלח אחד מתוך 6-7.

אני מדבר על אנשים בוגרי טכניון\מכללות עם תארים ראשונים באזור צפון, ולא בהכרח "הייטק", כי כן בהייטק יש יותר עבודה יחסית.

באזור המרכז זה יוצא אחד ל4 בערך...

אמרת בעצמך שלחת מאות קורות חיים (כלומר שלחת מסמך ג'נרי בשיטת שגר ושכח) ונכשלת ב-32 ראיונות עבודה. אני לא אומר שאתם לא אנשים איכותים. אני אומר שאין לכם ניסיון בחיפוש אחר עבודה איכותית.

פורסם

אני מגיע מעולם הIT,

שמה עולם הגיוס הרבה פעמים חובבני גם כן - אם כתוב לך איזה מושג טכני בקו"ח ועכשיו הHR צריכים להצליב אליו משרה(זה אלגוריתם ממוחשב בכלל עושה) יצרו איתך קשר על משרה ללא הבנה בסיסית שהקו"ח שלך רחוקים שנות אור מהמשרה אותה מחפשים(בין אם אתה הרבה פעמים אובר קוולפייד ממש לבין אם זה בכלל משרה שלא באותו עולם תוכן שאתה מתעסק בו).

אגב,

אם אתה רוצה להיות מופצץ בשיחות וראיונות נסה לחפש משרת מתכנת(אפילו עם ה3 שנים ניסיון צבאי) - יש סיכוי שהטלפון שלך לא יפסיק לצלצל, אבל המשרה הספציפית שאתה מחפש פשוט נדירה יותר ולכן יש פחות הזדמנויות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...