Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי מכם שאינו מכיר - ליאור ברוך הוא חבר פורום וחובב מכוניות קלאסיות אשר בבעלותו שברולט קמארו זהובה שנת... לא זוכר :wink: לא מזמן הוא קנה גם NSU פרינז ועוד היד נטויה. לכבוד התחלת פרוייקטים חדשים ליאור החליט לאפסן את הקמארו האהובה במחסן לתקופה מסוימת, לא לפני שהזמין אותי לסיבוב התרשמות... :twisted::-D

לא אכנס לפרטים טכניים על האוטו, גם מכיוון שאני לא מבין בזה הרבה, גם כי הרבה מאוד כבר נכתב כאן בפורום על פרוייקט הקמארו ועל סיומו המוצלח, ובעיקר כי אני מאמין שההתרשמות מהנהיגה עצמה תהיה מעניינת יותר.

אז... נתחיל?

כבר בתחילת הרחוב המוביל לביתו של ליאור יכולתי לשמוע את טרטור המשאית של המפלצת הזהובה שחיכתה לי מונעת בחנייה. ליאור יצא ממנה בחיוך מתנצל בעוד אני עוטה פרצוף של 'אתה בטוח שהכל בסדר באוטו?' למראה האדים היוצאים מכיוון מכסה המנוע והחלונות. "אני יודע מה אתה עומד לשאול", הוא אמר, "האדים זה כלום, בסה"כ היה אמור להיות שם נשם מכסה שסתומים מסוג PCV שאמור להתחבר עם חיבור 6AN ישירות לסעפת היניקה בשביל סירקולציית גאזים בתוך מכסאות השסתומים, אבל כרגע הוא מושאל לחבר, מה שמשאיר אותי עם נשם K&N פתוח ובסיסי שמשפריץ קצת על הסעפת וזה יוצר את האדים, אל תדאג". עשיתי פרצוף מבין ואמרתי "כן, הנשמים האלו, זאת מכה..." בעוד אני ממלמל לעצמי 'מה הוא רוצה ממני לעזאזל? שיתן כבר לנהוג!'. :wink:

אז נכנסנו פנימה. אם מבחוץ היא נראית ענקית, מבפנים היא נראית אפילו יותר גדולה. לא בהכרח בגלל מרווח הפנים, אלא בגלל מכסה המנוע העצום שמתפרש יארדים (אמריקאית, לא?) רבים קדימה. מתכווץ לי במושב העור הרך ומביט סביב בחשש מה. הרעש כל כך חזק עד כי קשה לי לשמוע את עצמי מפחד, ואנחנו בכלל בסרק...

חלונות פתוחים, קר בחוץ, ואני מתכווץ ורועד ולא מקור בעת שליאור מנווט את דרכו אל מחוץ לכפר סבא במהירות שנדמית מטורפת כשמדובר במשהו בגודל של אוטובוס שנע ברחובות צרים ועמוסים. אני תמה בקול רם על מידת הבטיחות של הרכב בעוד שהוא נותן מכת גז שמוציאה את הזנב החוצה בצורה מורגשת מאוד בכל פנייה. אני מתלונן בקול רם שאמנם מאוחר בערב אבל אנחנו עדיין בתוך העיר... מי היה מאמין שכמחצית השעה אח"כ אלחם אני בפיתוי לעשות אותו הדבר בדיוק...

הדבר הראשון שאני שם לב אליו הוא הנוחות. או היעדרה לצורך העניין. הרכב קשיח מאוד וליאור מסביר שהוא יושב על קוני מוקשח במאה אחוז ומאחור מתלה העלה הרך כמעט ומבוטל לצורך זוויות גלגול שטוחות ונסיעה קשיחה. אני מציין בחיוך את הסתירה בין הקשיחות של הרכב לרכות של המושב. התוצאה היא נדנוד כמעט קבוע של הנהג והנוסע, הנובע מתנודות מהירות ומרוסנות בחדות של המרכב בשילוב של תנועות רכות ואיטיות ממושבי העור הרכים. תנו לי מערכת סטריאו עם שני סאבים עצומים מאחור ואני מרגיש כמו באוטו כושים בארה"ב. ליאור מציין בחיוך עקום שעם כזאת כמות של עשן שיוצאת מכל הפתחים הוא כבר מרגיש כמו בקומדיית גראס שחורה. מישהו עוצר לידנו ברמזור ומתריע בליאור שיש לו חור באגזוז, ליאור מרגיע אותו ואנחנו מחליקים משם עם התחלפות האור.

הדבר השני שמושך את תשומת לבי הוא המנוע. לרעש כבר התרגלתי, לכוח עדיין לא. בערך ב-3000 סל"ד (קשה לדעת בדיוק, אין תאורה בלוח השעונים, הפיוז בחוץ) המנוע מקבל תוספת כוח שמתגברת עד למנתק ההצתה אי שם מעל 6000 סל"ד. הראש נשאב אחורה והכל מתחיל לזוז מהר סביבי. משום מה תחושת המהירות שונה כשמדובר באמריקאית ענקית במשקל כמעט 1.7 טון. ליאור מעביר לשני בכ-80 קמ"ש לטענתו. (הרי לא ניתן לדעת, אין תאורה, זוכרים?) ברכב תיבה אוטומטית 3 הילוכים מחוזקת, עם מרווחים עצומים בין ההילוכים. לא שזה משנה, האוטו סוחב כאילו הוא שוקל חצי ממשקלו בכל סל"ד והילוך. יותר מ-400 כ"ס, זוכרים?

מגיעים לסיבוב רענני שמוכר לי היטב. ליאור שותל את האוטו בפנייה עם הבלמים ואז לוחץ בלי רחמים על דוושת הכיף. בחדות הזנב יוצא החוצה וליאור מתקן מיידית עם ההגה בלי לעזוב את הגז אפילו לרגע. הרכב נכנס לסחיפה של ארבעת הגלגלים וממשיך בה עד ההתיישרות הסופית. אני מנסה להציץ לעבר מד המהירות וליאור אומר שהיינו על כ-60 בשיא הסיבוב לדעתו. 'אה,' אני חושב, 'זה לא כ"כ מהר, חשבתי שהיינו על יותר'. "מיילים", הוא אומר, "זה אוטו אמריקאי, אל תשכח". אני מחוויר מעט. זה קצת יותר מהר ממה שאני מעיז עם הצרפתיה המתחממת שלי באותה הפנייה. בטוח שזה אוטו אמריקאי? :shock:

ליאור עוצר בצד ומזמין אותי להכנס למושב הנהג. אני מנסה להראות בטוח בעצמי בעוד אני נאבק עם החגורה, המושב והמראות. כמה פליקים קטנים בידית ההילוכים האוטומטית (שדורשת המון כוח להפעלתה) ואנחנו על הילוך ראשון. נגיעה בגז מציגה תגובת דוושה נהדרת ואני נותן לחיצה בריאה. הכח מגיע במיידיות ומתגבר באופן לינארי יחסית ובערך בנקודה שבה כלבים בצידי הכביש מתכנסים בתוך עצמם ומייללים במסכנות וציפורים מתחילות ליפול מהעצים - אני מעביר לשני ונרגע קצת. ליאור מביט עלי בהשתוממות ומתפלא בקול רם למה אני מעביר הילוכים ב-4000 סל"ד. אני מנסה להתרגל למד המהירות המסומן במיילים ומחליט שהמכונית הזאת לא מתאימה לשיוטים רגועים מעל 100 קמ"ש. היא רועשת וקופצנית מדי. מרגישה כמו קלאבר מפוצץ בספידים שמחכה בכניסה למועדון, רק לתת עוד גז ולהתחיל להשתולל.

כמה סיבובים רגועים בשביל ליצור אשליה של עקומת למידה של תגובות האוטו, ואני מתחיל להיות ממש מבולבל. ההיגוי ישיר ובעל משקל נכון, עם קצת שטח מת במרכז אבל דיוק ומהירות תגובה נפלאים ברגע שנכנסים לתוך הסיבוב. זוהי תיבה מיוחדת עם יחס מקוצר ו-2.5 סיבובים מנעילה לנעילה. "כמעט כמו הגה צרפתי", מלמלתי בהשתאות. וחברים, אני יודע שהגזמתי, אבל לא בהרבה. ממש לא. אם נצרף להיגוי את תגובות השלדה המדויקות ואת ההרגשה כאילו מדובר במכונית קלה בהרבה, קל להבין מאיפה מגיע הבלבול. בטוח שזו קמארו?

ליאור מאיץ בי לתפוס קצת אומץ בתוך הסיבובים ואני נעתר בשמחה. הרכב הזה נבנה בשביל פניות ב-50-150 קמ"ש ובמהירויות הללו הוא פשוט פורח. כניסה לסיבוב בראשון על פחות מ-50, ההגה מתקשח ביד, השלדה נמתחת, רועדת, מתכוננת, ואז אני סוחט את הדוושה. בבת אחת, בלי כל השתהות, הזנב יוצא החוצה. הנתונים היבשים רומזים שאמור להיות קשה למדי להחזיר אותו למקומו, אבל פשוט מדהים כמה זה קל ומהנה. ההגה מתרכך, אני מסובב לכיוון ההחלקה, הרגל לא עוזבת את הגז, הרכב נסחף מעט החוצה מהנתיב ונורה כקליע תותח לכיוון הישורת. פאקינג שיט!! :shock::twisted: זה כ-ל כ-ך נשלט שזה לא יאומן!! תנו לי עוד שעה עם האוטו הזה ואני עושה החלקות כוח ארוכות בכל פנייה אגב שיחת חולין עם הנוסע שלידי (אם נצליח לדבר בכלל עם כל הרעש שעושה מערכת הפליטה הפתוחה לחלוטין).

מהר מאוד הבנתי את האוטו הזה. הוא עבר טרנספורמציה שלמה ומושלמת. מענק אמריקאי מגודל שיודע לשייט על כבישי המדבריות המרכז ארה"ביות האינסופיות, הוא הפך לסופר מיני צרפתיה על סטרואידים והנעה אחורית שממש ניתן להרגיש אותה מתרגשת לקראת הפנייה הבאה. וכמו אותה צרפתיה המוכרת לי כל כך, גם את הקמארו של ליאור ברוך צריך לכבד. להשתולל איתה ניתן בקלילות רבה, היא פשוט דורשת את זה, אבל בשביל לנהוג בה מהר באמת צריך לדעת לנהוג. זאת לא איזו STI שבה אפשר לנהוג מהר מהרגע שמתיישבים מאחורי ההגה. זאת מפלצת אמריקאית פרועה ועצבנית שתאפשר לך היגוי יתר לפי דרישה מתי שתחפוץ, אבל אם אתה לא יודע מה שאתה עושה היא אפילו לא טורחת להזהיר אותך שהאסון קרב. היציאה להיגוי יתר כל כך מיידית ועוצמתית שאתה חייב להיות מוכן תמיד, ואם אתה מוכן אז כל כך קל לשלוט במה שקורה, ההגה ודוושת הגז כל כך מדויקים, תגובות השלדה כל כך חדות, היא מתמסרת אליך כמו קארט מגודל. קמארו? לא יכול להיות...

נוסעים בחזרה בתוך העיר. בכל פנייה, בכל כיכר, אני נאבק בצורך ללחוץ על דוושת הגז ובאופן מיידי לקבל סחיפת כוח נשלטת לחלוטין. אני מוצא את עצמי מחשב את המרחק לספי המדרכה, את קוטר הכיכר, חושב 'אם אני אלחץ עכשיו אז היא לא תתקרב יותר מדי לשום מכשול...', אבל אנחנו כבר קרובים לחנייה ואני מוסר את המפתחות לליאור. הקמארו נכנסת לתרדמת חורף, ואני מרגיש בר מזל על שניתנה לי האפשרות לדגום את יכולותיה לפני השינה.

הנה שתי תמונות שצילמתי אתמול בלילה של הקמארו בחנייה. היה חושך מוחלט ולכן השתמשתי בתוכנת עריכה בשביל להבהיר את התמונות. שימו לב לקיט הפיבר החדש.

camaro1.jpg

camaro2.jpg

תודה לליאור ברוך, כמובן!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בשוק אני בהלם אני ה-מ-ו-ם.. ואני יכול רק לדמיין..

ראיתי באחד המפגשים את ליאור שם גז ביציאה - האוטו בקושי מחזיק על הכביש.. הזנב שלו מתחיל להשתולל :lol:

ליאור, מתי אתה צובע באדום פרארי? :wink:

ד"א, רוני, אתה חייב לליאור בערך 300 שקל על הדלק שביזבזת :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

רוני - אני בד"כ לא קורא כתבות על אמריקאיות אבל, בניגוד לכמה יומרות פורום פסאדו עיתונאיות מפוצצות דימויים מאולצים וניסוחים מחודשים של התחכמויות לשוניות שחוקות, כתבת ממש יפה. ממש ממש יפה.

מצד שני זו לא חוכמה כי זה לא באמת רכב אמריקאי. לפחות לא כפי שהם רצו שהוא יהיה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם אני הייתי באותו ראש של האם משכנת את הצרפתייה תמורת הדלק לסיבוב ?:)

כתבה מעניינת ובהצלחה לליאור ברוך ברכב החדש :)

בברכה,

אבי.

פורסם

קראתי את הכל, באמת נשמע אוטו טיל...

עם פרוייקט כזה אוך, היה אמור לצאת משהו טוב...

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם
עוד בהמה אמריקאית שיודעת לסוע רק בקו ישר :-P... אני, תנו לי 106 ראלי LOL.... ליאור מה עם הצמיגים?

מוטי.

שישאיר את הצמיגים האלה. אני מפחד שעם צמיגים נורמליים תהיה יותר מדי אחיזה :wink:

רוני - אני בד"כ לא קורא כתבות על אמריקאיות אבל, בניגוד לכמה יומרות פורום פסאדו עיתונאיות מפוצצות דימויים מאולצים וניסוחים מחודשים של התחכמויות לשוניות שחוקות, כתבת ממש יפה. ממש ממש יפה.

מצד שני זו לא חוכמה כי זה לא באמת רכב אמריקאי. לפחות לא כפי שהם רצו שהוא יהיה...

תודה, השתדלתי להמנע מתיאורים מפוצצים (פשוט לא היה לידי מילון :wink: ) ולדבר בגובה העיניים. סה"כ אני לא מחזיק מעצמי מומחה בשום דבר ובמיוחד לא במכוניות הנעה אחורית חזקות (לצערי, כמובן). נתתי את התרשמותי בתור רוקי (יענו rookie, לא המתאגרף :-) ) בתחום סחיפות הכוח, ואני חייב לציין שבמכונית המתאימה (ובמהירות המתאימה) זה הרבה יותר פשוט וקל ממה שחשבתי!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כתבה יפה וממצה

אני בטוח שנהנית

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
כתבה מאוד מעניינת... אוטו מדהים.. אין מילים

כמה עולה תידלוק מכל מלא של הבהמה?

אחחח.. עמישראל... התשובה לשאלה שלך היא - אם זה מעניין אותך אז האוטו לא בשבילך. תחזוקה של רכב כזה היא מאוד מאוד יקרה, אני לא יודע מספרים מדויקים כמובן אבל זה גם לא ממש משנה ולא מה שניסיתי להעביר בכתבה הזאת. אבל כדי לספק את סקרנותך - טנק מלא הוא 80 ליטר של אוקטן 96. תעשה את החשבון לבד. (כמה היא אוכלת? נראה לי שליאור מפחד לבדוק :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...