Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברכב עם שרשרת תזמון אין צורך בהחלפה יזומה של השרשרת בשפת העם "טיפול טיימינג" שנע בסדר גודל בדר"כ של 1500 ש"ח מינימום תלויי בדגם הרכב.

ברכב עם רצועת תזמון אתה מחוייב להחליף טימינג כל כמה שנים(לפי הוראות יצרן) על מנת לשמור על תקינות המנוע.

הסיבה לשוני זה בדיוק הסטיגמה שאתה בוחר להאמין בה.

לא כל פיג'ו בנוייה על מכלולים של טיוטה אז שלא תקנה לי 208 ותגיד שאמרתי לך שזה טיוטה.

לאדם יחיד מיני תספיק.

למדתי משהו חדש, מעבר לזה דיברתי על יישור קו כללי שאצטרך לעשות לרכב לאחר קנייה לא ספציפית על רצועת טיימינג

היצרנים יצרו חברה "PSA-טויוטה צ'כיה" ופיתחו את הרכב תחת הגג של החברה הזאת ביחד כדי לענות על מחסור שיש ל2 החברות בצורה הזולה ביותר.

מעשית בדור שאתה מחפש אין שום הבדל בין הרכבים חוץ מהלוגו.

חוץ מזה הייתה לי רנקס 2003(הדור הגרוע) והנה, בטויטה עם הלוגו המרגיע היו לי בעיות של בוצה במנוע וממיר קטליטי על רכב שלא עשה 90 אלף קילומטר(בעיות ידועות) - אז היה לוגו של טויוטה מקדימה, עזר?

כמו שאמרתה, הרנקס שהייתה לך היא מהדור הגרוע אני עושה בדיקה על הרנקס שבאה אחרי וקורא שבחים לא רעים בכלל.

תודה על המענה בנושא PSA

קודם כל, אל תתייחס לרכב הראשון כאל חלום, אלא כאל צורך. אתה לא קונה "רכב חלומות" אלא אמצעי התניידות בסיסי, והנהיגה שלך תהיה בכבישי ישראל, לא ברינג.

בפוסט הקודם שלך כתבת קריות-מרכז, אז חשבתי שאתה גר בקריות ולומד במרכז, מה שמאפשר אפילו מגורים בבית והתניידות יום יומית ברכבת. אריאל זה סיפור אחר, ואם הרכב מאפשר לך גם לעבוד הרי שמדובר אפילו בתרומה להכנסות.

בכל זאת, עליך להביא בחשבון נסיעות כ-1500 ק"מ בחודש - רק בדלק זה בערך 600 ש"ח בחישוב אופטימי של 15 קמ"ל. הוסף לזה 400-500 ש"ח רישוי ביטוח (לא לשכוח, זה רכב ראשון ואין לך עבר ביטוחי, מה שמייקר מאוד את הביטוח. אם תבטיח בצד ג' בלבד זה יהיה משמעותית פחות, אבל אם הרכב יהרס לא יהיה לך מקור לרכוש אחר במקומו), הוצאות אחזקה וטיפולים, אולי אגרות כביש 6 וכביש 23, כך שאפילו בלי ירידת ערך מדובר בהוצאה של לפחות 1500 ש"ח בחודש, לא כולל מימון אם תקח הלואה. לפני שאתה נכנס להרפתקה ודא כי יש לך היכולת לעמוד בה לטווח ארוך.

תקשיב, אני מודע לכל מה שאתה רושם החל מתגובה הראשונה שלך, אלו שיקולים שלקחתי ואני בשלב שאחרי ולשם כך פתחתי את השרשור, לקבל עצה וחוות דעת על מה לקנות ולא האם לקנות

לך עם הלב. הi10 הכי מרגשת מהרשימה שציינת.

אם אתה באמת רוצה ללכת עם הלב, קנה אוטו שאתה אוהב ומרגש אותך, ולא את הקוביות המשעממות שציינת.

הכותרת של השרשור מטעה.

במה מטעה אותך כותרת השרשור ?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה ייושר קו צריך לעשות לרכב משנת 2011 ומעלה?

מקסימום זה לרענן נזולים עם אין תיעוד של הטיפול האחרון.

במידה ונעשה טיפול אז גם מה שנשאר זה להמשיך לטפל לפי הוראות יצרן.

פורסם

לסיכום סיטרואן C1 /פג`ו 107 וטויוטה Aygo = אותה גברת בשינוי אדרת.

לך עך טויוטה ראנקס לקצ`ורי 2007 ותהנה מרכב מאובזר חזק חסכוני ויפה

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

אני לא מבין למה רווק שצריך נסיעות חסכוניות לאוניברסיטה צריך לקנות רכב בן 10 עם גיר סופר מיושן ובזבזני בעל 4 הילוכים כפתרון טוב שהוא יכול לקנות רכב משנת 2011 באותו הסכום שייתן לו יותר שקט נפשי(בכל זאת סטודנט) וחסכון בדלק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ולמה לא ? מנוע 1600 חזק מתאים מאוד לנסיעות שהוא תיאר ויש לה שוק טוב מבחינת סחירות אין מה לדאוג לדעתי זו עסקה מעולה מה גם הוא אמר שהוא מאוד את הראנקס

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם (נערך)

כי זה אוטו ישן ופחות חסכוני? כי בלאי זה דבר אוניברסלי? כי אפשר לקבל אותו מודרני יותר בטיחותי יותר וחסכוני יותר? הקורולה הזו היא לא פריוס.

אה כן וככל שהרכב מתיישן יותר אפקט הסחירות מתעמעם בהתאם, הרי הם נוסעות ורובן כבר עבר את ה100 אלף ק"מ מזמן.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
ולמה לא ? מנוע 1600 חזק מתאים מאוד לנסיעות שהוא תיאר ויש לה שוק טוב מבחינת סחירות אין מה לדאוג לדעתי זו עסקה מעולה מה גם הוא אמר שהוא מאוד את הראנקס

- כן אבל ב20K פחות רלוונטי סחירות, כמעט ולא קיימת ירידת ערך במחירים האלה אז זה פחות רלוונטי.

- ביחס לקטגוריה שלו והתקופה המנוע בסדר גמור לא מעבר.

- חסכוני? גיר 4 הילוכים סופר מיושן שאני שנהגתי סופר רגוע הוצאתי במקסימום ממנו 1-12 (שמרכב קטן יותר לדוגמא אני מוציא באותו צורת נסיעה ואותו תוואי 1-17).

במילים אחרות, אם אין לך להסיע משפחה ברכב לקנות רכב משפחתי שכזה הוא חסר הגיון

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מי שלא יכול לתפעל אוטו עם מנוע צנום של פחות מ1600 סמ"ק בנסיעה הררית כנראה לא יצליח גם לתפעל רכב כמו טיוטה קורולה בבעליות קשות יותר.

אני הצלחתי להגיע לים המלח עם פיאט פנדה עם האקסית ומזגן דולק בחום של 40 מעלות צלזיוס בחוץ.

אז כן אפשר להגיע מאריאל וחזור עם רכב עם מנוע ליטר.

פורסם

אני מניח שזו סוגיה שאין לה תשובה אחת נכונה וחד משמעית, מה שגם פחות או יותר אותם האנשים מגיבים (מודה לכם ! )

אז הרבה נאמר לטובת המיני החדשה ובכדי לאזן ולבסס את ההתלבטות אני אעדכן את ממצאי בדיקת היום

- אין לי במשפחה רכב, וכשאני אחזור לסופי שבוע למשפחה ארצה לקחת אותם לטיול מדי פעם. היום שוחחתי עם חבר נוסף, בעלים מרוצה וגאה של 107 שעד עכשיו שולח לי עדויות על כמה שהרכב מדהים, כנגד הוא העלה סוגיה של תא מטען שכמעט ולא קיים ברכב ושבחלק האחורי שלו יש רק שני מושבים. אז נכון, לסטונדט זה מספק (למרות שגם הוא מוצא את עצמו מעמיס קניות למושבים האחוריים)

אבל אם רוצים קצת קצת לפרוץ את גבולות הקופסא ולקחת משפחה לכנרת..זה נראה כמו מגבלה

- שני חברים נוספים, בעלי רכבים בשנתון נמוך יותר (פוקוס ופאביה) , גם הם מאוד מרוצים. נכון, כבר ביקרו במוסך והחליפו חלק או שניים שנובעים מבלאי, חוץ מזה "הכל טוב אחי, אני מרוצה מהרכב הוא נוסע מעולה ולא זולל"

- יואב, רק תהיה אישית שלי..אמרתה בטיחותי יותר, אולי אני טועה אבל במבט חטוף על 107 לא מקבל תחושת בטחון מעצם היותו נורא קטן ואני פוחד לחשוב מה יקרה במצב של מכה חזקה. חוקי הפיזיקה לא לטובתנו במקרה הזה.

ובנוגע לשאר הדברים אתם צודקים, והלוואי ולא הייתם צודקים והבחירה הייתה קלה יותר :)

הפג'ו חסכונית, הפג'ו אמינה והיא חדשה..והיא בתקציב (התפלאתי לגלות זאת היום)

פורסם

נתפרה התלבטות הראנקס מאחר ושמתי לב שהדגמין שנכנסו בתקציב הם בדיוק הדגמים של 2013 היודעים בבעיית הבוצה שהוזכרה

ואז חשבתי לעצמי, אם תתאפשר אפשרות של מתיחת התקציב בעוד 10K ולהגיע ל 30K ׁ

אוכל לקחת סופר מיני וכך להנות משתי העולמות, רכב מרווח יחסית למיני, חדש וחסכוני

עכשיו אשמח לדעת המומחים, האם יש פער גדול ברמת חסכוניות של רכב מיני לסופר מיני ?

ובכדי לא לדבר באוויר עשיתי קצת שיעורי בית, סרקתי כמה עשרות עמודי יד 2 ואלו הדגמים האטרקטיביים שעלו

(מדורג לפי מידת עניין ברכב :)

פיאט פונטו גראנדה \ איבו 2011 2012 : מחקר קצר בפורום הראה שמדובר ברכב אמין (בניגוד לטיגמה הרווחת על רכבי פיאט), בהרבה מודעות רשום שהוא חסכוני ומגיע ל 1:15 משולב. לא יודע עד כמה הנתון אמין

מה שכן, הרכב נראה צעיר, מאובזר ומצוין שיש בו 6 כריות אוויר.

פאביה 2010 - עוף נדיר בתקציב הזה, אבל מופיע מדי. רובו בבעלות קודמת של נהיגה או ליסינג אבל יש כמה פנינים שמורות. לא יודע הרבה על הרכב ואשמח לחוות דעת.

פורד פיאסטה וקורסה שנתונים 2011 : חוץ ממראה אטקרטיבי, לא יודע עליהן הרבה. בפורום ראיתי דעות חלוקות על הפיאסטה. כנ"ל אשמח לחוות דעת. מזכיר שאמינות וחסכון הם פרטמרטים ברמת חשיבות עליונה

מאזדה 2 ו I20 - רובן בעלות קודמת השכרות או ליסינג עם קילומטרג' גבוה. אני זוכר שבזמנו קראתי לא מעט בפורום על I20. גם פה אשמח לשמוע דעות

תודה לכולם ולילה (או בוקר בעצם) טוב

פורסם

לדעתי האישית עם לקחת.פיאט אז לחפש עם מנוע 1400 עם 77 כ"ס כי 1.2 עם 69 כ"ס זה כמו בפנדה אז כבר עדיף פנדה אם לוקחים את המנוע קטן עדיפות לגיר ידני.

• תוכן חדש...