Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו בפולגז ערכו מעין מבחן לבלימה עם ABS ובלי, עם מערכת מתקדמת יותר ואחת "טיפשה".

שלושה רוכבים אחד רגיל, אחד מנוסה (20+ שנים רוכב), ואחד מקצועי (מדריך רכיבה, מתחרה וכו').

היחיד שהצליח לבלום מהר יותר מהABS היה הרוכב המקצועי וגם זה רק על כביש יבש.

השניים האחרים בשאר הכלים כמדומני הפסידו לABS הן ברטוב והן ביבש בפער של כמה מטרים.

בהינתן שמערכות הABS ברכב מתקדמות הרבה יותר מאשר בדו"ג (לפחות ביחס לזמן בו בוצעה הבדיקה ההיא),

ובהינתן שלרכבים יש אחיזה גבוהה משמעותית מדו"ג, נראה לי שהנהג הממוצע בכל מצב יבלום מהר יותר עם ABS מאשר בלי.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
סעיף 1 היה נכון אי שם לפני שלושה עשורים, כשהמערכות רק נכנסו לעולם הרכב. היום הוא לא נכון.

על כביש יבש במהירות בינונית, אפשר למצוא רכבים משנות האלפיים המוקדמות שעדיין יעצרו מעט יותר מהר (הפרש זעום) בנעילת גלגלים.

ראשית מערכת ה-ABS- מטרתה היחידה הינה לשמר את יכולת ההיגוי במהלך בלימת חירום ואת זה היא משיגה באמצעות מניעת נעילת הגלגלים. קיצור מרחק הבלימה אינו אחד מיעדי המערכת, היא לא אמורה לעזור לך לבלום לפני ה"מכשול", היא אמורה לאפשר לך לבצע תמרון התחמקות מהמכשול.

ובכל זאת, אם נתעלם לרגע מכל הנהגים ה"מקצוענים" שבולמים "טוב יותר מ-ABS" באמצעות בלימה על סף נעילה, כשההגה בידיים של הנהג ההדיוט למערכת בהחלט יש פוטנציאל לקצר מרחקי בלימה בתנאים מסויימים. מצד שני בתנאים אחרים יתכן שמרחק הבלימה יתארך אבל כאמור ה"פיצוי" הינו בשימור יכולת התמרון.

אני לא בטוח שזה לא אחד מיעדי המערכת. קיצור מרחק העצירה הוא תוצאה ישירה של שמירת הצמיג ב-Slip Ratio האופטימלי. השימוש המקורי ב-ABS (במטוסי נוסעים) היה למטרה זו, ולא למטרת היגוי. 1

גם כיום ניתן לראות מערכות ABS שמייצרות מרחק בלימה קצר יותר אך, לדוגמה, פוגעות בתגובת ההגה יותר ממערכות אחרות או מאפשרות לרכב לסבסב קלות בבלימה על דו-משטח. 2

בברירה בין השניים, הארכה משמעותית של מרחק העצירה אינה משתלמת גם אם היא מקנה לנהג שליטה על ההגה מאחר והשליטה הזו תלויה בין היתר ביכולת להוריד מהירות בזמן. חלק מהסיבה שכמות ההתנגשויות בארצות הברית ספציפית עלתה עם כניסת ה-ABS לשימוש המוני היא שנסיונות הנהגים להשתמש בהגה בזמן בלימה גרמו לרבים מהם לרדת מהכביש. 3

אגב, בלימה על סף הנעילה (Threshold Braking) מעולם לא נועדה להיות טכניקה למצבי חירום. היא טכניקת נהיגת מסלול היכן שאתה יודע שאתה עומד לבלום, אתה יודע איפה ולעתים גם קובע לך נקודה מדויקת וקבועה שבה אתה מתחיל לבלום.

במצב חירום, הכי הרבה שנהג מיומן יכול לעשות זה לנסות לחקות בלימה כזו על ידי בלימה בבת אחת עד לנעילה ואז הרפיה הדרגתית עד למציאת סף הנעילה. זה תמיד עוזר לנסות לצפות את האפשרות שמצב חירום יקרה כדי שמרכיב ההפתעה יהיה קטן יותר.

בקרת אחיזה פועלת עצמאית לאורך כל הנסיעה, כל עוד אין בעיות אחיזה היא לא מתערבת ולא מורגשת. כאשר היא מזהה איבוד אחיזה היא מבצעת פעולות מתאימות לתיקון האחיזה והשבת הרכב לנתיב הנסיעה. ברוב המכוניות בקרת האחיזה שולטת על הבלמים ועל המצערת (עם\בלי בקרת משיכה) ועל הבלמים.

טכנית, מערכות בקרת אחיזה מתחילות להתערב החל מסוף התחום ה"אלסטי" של הצמיג או בסוף תחום המעבר (Transitional) להחלקה.3

1.
No Skid Braking: The Maxaret Automatic Control: what it is and what it does
, In:
Flight International
(30 October 1953), pp. 587ff.

2.http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?276060-%D7%A0%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%96%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%91&p=2219070&viewfull=1#post2219070

3.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5LabmtmK0fcJ:www.advanced-driving.co.uk/forum/viewtopic.php%3Ff%3D2%26t%3D4897%26start%3D15+&cd=1&hl=iw&ct=clnk&gl=il

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בקרוב נראה כל מיני ילדים עושים סלטות באוויר על הכביש כי "המרצה אמר להם לנתק את ה-ESP".

ובעיקר מעניין יהיה אותם ילדים שלאביהם יש קצת יותר כסף, שנוהגים ברכב עם הנעה אחורית, לא יוצאים מהרמזור, אלא נכנסים בתוכו.

הגיע הזמן שמאמני נהיגה מתקדמת יעשו לובי בממשלה ויהפכו קורס נהיגה מתקדמת לחובה בארץ, במקום השטות הזאת של "רענון".

פורסם (נערך)

לנהג הממוצע אין צורך ברוב התכנים ה"ספורטיביים" של נהיגה מתקדמת. הוא רק צריך ללמוד תנוחת נהיגה יעילה, בלימת חירום ובלימת חמיקה.

מה שצריך ללמד נהגים בהקשר של נהיגה מתקדמת הוא תכנים של נהיגה מגננתית, אבל מעטים הקורסים שמציעים את זה ומעטים המאמנים שמתמחים בכך.

במילים הכי פשוטות - מערכת הABS נועדה למנוע מצב של אובדן שליטה של הרכב בעת בלימת חירום כתוצאה מנעילת הגלגלים.

תלוי איך אתה מגדיר אבדן שליטה. אבדן שליטה על ההיגוי - בהחלט, אם כי כאמור גם קיצור מרחק העצירה הוא אחת ממטרות המערכת.

אבדן שליטה כיווני עקב סבסוב הרכב - כן, אבל הסיכוי לזה גם ברכב נטול אלקטרוניקה אינו באמת כל כך גבוה כך שהמערכת לא מרימה תרומה מאוד משמעותית במובן זה.

פורסם

קראתי קצת הרבה בעיקר בויקיפדיה ואכן המרצה צודק חלקית- לעניין הABS המערכות הישנות סבלו מהארכת מרחק בלימה. הדורות המתקדמים כבר לא.

חידוד לעניין הESP- המרצה נתן דוגמא לנהג לא זהיר הנוהג בעיר ומגיע לכיכר וכשהזנב מחליק המערכת מיישרת אותו ללא התחשבות בזה שהוא נמצא בכיכר למשל ואז הרכב עף למדרכה.

פורסם (נערך)
נהג לא זהיר הנוהג בעיר ומגיע לכיכר וכשהזנב מחליק המערכת מיישרת אותו ללא התחשבות בזה שהוא נמצא בכיכר למשל ואז הרכב עף למדרכה.

גם זה לא נכון.

החלקת הרכב על צדו בשום אופן לא מאפשרת לו לקחת את הסיבוב יותר "טוב" (במיוחד בפניה ארוכה ברדיוס קבוע כמו מעגל תנועה) ולכן פעולת התיקון של המערכת לא תגרום לו לחרוג מקצה הכביש, אלא אם כן הנהג פשוט לא מבין מהחיים שלו מה הוא עושה עם הדבר העגול הזה שנמצא מולו.

פורסם
מה שכתוב למעלה זה שטויות מולטות.

סעיף 1 היה נכון אי שם לפני שלושה עשורים, כשהמערכות רק נכנסו לעולם הרכב. היום הוא לא נכון.

סעיף 4 הוא פשוט טמטום שאין לו שום הסבר הגיוני, מה גם שאין אפשרות לנתק את המערכת, להוציא רכבי ספורט מסויימים.

מה שהדגשתי פשוט לא נכון. אולי ברכבי ספורט המדוברים יש כפתור מיוחד או משהו, אבל בעגלה ממונעת שלי ושמה פוקוס 1.6 מודל 09 בהחלט ניתן לבטל את ה-ESP דרך מחשב הרכב. ולפני שכתבתי את זה, ווידאתי שזה באמת המצב.

פורסם

אתה מתכוון ל-ESP או לבקרת המשיכה?

בדקת מתי היא מחזירה את עצמה לפעולה, גם אם ניתקת במחשב?

גם ב-A3 2006 היה כפתור ביטול מוחלט. רק שהוא לא מוחלט בפועל

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ESP, כמו שכתבתי, גם פותח השירשור כתב על ESP בסעיף 4. זכרתי פשוט שמתי שקיבלתי את הרכב עברתי על האפשרויות במחשב וראיתי את זה. היום בדקתי את זה כדי להיות בטוח. אם אני מבטל, דולקת הנורה של ה-ESP. לא יודע אם היא מחזירה את עצמה לפעולה, אין לי כל כוונה לנסוע ללא ESP. :)

פורסם

מצתרף לפאלו, כל 4 הסעיפים הם קשקוש בלבוש שחירטט הדיוט שלא התעדכן 30 שנה (מינימום) בטכנולוגיות רכב.

חבל שכזה אדם מדריך בכלל משהוא אבל אם שר תחבורה אמר שלא צריך חגורת בטיחות בעיר כי הוא נותן עם הידיים קונטרה בהגה...(חידה, מי היה שר התחבורה הנ"ל?)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

סעיף 1 נכון לפעמים.

סעיף 2 נכון חלקית.

סעיף 3 נכון.

סעיף ארבע מטופש.

שתיים (בערך) מתוך ארבע זה לא רע למדריך בקורס נהיגה מונעת. מה גם שאף אחד מהדברים שהוא אמר אינן משפיעות על אופן הנהיגה של התלמיד.

כשאני הייתי, היה מדריך שטען שאפשר להחליף בוסטר לילד בספר עבה.

• תוכן חדש...