Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבעיה שמתדלקים לא עוברים שום הכשרה. אף אחד לא מסביר להם שום דבר.

אם מישהו יודע יותר, אז זה רק הידע היאשי שלו ש"הביא מהבית".

תדריך קצר על איך בודקים שמן, איזה שמן ממלאים לפחות לדגמים הנפוצים (אפשר לעשות טבלה), איך בודקים נוזל גיר אוטומטי, איך מתייחסים לבדיקה שנעשתה מיד אחרי כיבוי מנוע היה משפר את המצב.

זה מה שאני אומר תעשו הכשרה ,

ואם למתדלק הזה אין רשיון כלל ואינו מבין ברכבים חשבתם על זה? אולי בודק מים בנוזל שמשות ? מי אמר לו היכן זה נמצא?

ונוזל גיר אוטומטי,ממתי בודקים המתדלקים, אולי בטעות במקום לבדוק שמן מנוע בדק שמן גיר?

ואושריקו חובה על נהג ללמוד הדברים הבסיסים הללו זה כמו ספר הוראות של הרבה מוצרים שלא מפעילים אותם לפני ידע בסיסי בעניין

חבל שלא נתקלים כ''כ בתאוריה בשאלות על זה

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה מה שאני אומר תעשו הכשרה ,

ואם למתדלק הזה אין רשיון כלל ואינו מבין ברכבים חשבתם על זה? אולי בודק מים בנוזל שמשות ? מי אמר לו היכן זה נמצא?

ונוזל גיר אוטומטי,ממתי בודקים המתדלקים, אולי בטעות במקום לבדוק שמן מנוע בדק שמן גיר?

כשהתחלתי לעבוד בתחנת דלק עוד לא היה לי רישיון. נוזל גיר אוטומטי היינו בודקים למי שהיה מבקש וגם מוסיפים אם צריך. כמובן אותו סוג דקסרון 3 לכולם, כי שוב - אף אחד לא ידע שקיים משהו אחר.

פורסם
אבל למנוע. שצריך 40 אם תשים לו 30 זה יהרוס כי החוסר בצמיגות והדילול לעומת ה 40 יגרום לשחיקה לרכיבים שאינם עמידים כמו רכבים שמתאים להם 30 אפי' שבאותו אקלים עובדים כי הרכיבים לא צריך צמיגות נוספת ואם תשים להם 40 כשאינם בנוים לכך השימון לא יעבוד כנצרך כיון שצריך תוספת כח לשמן המנוע בצמיגות גבוהה מהנדרש

צריך כמובן להשתמש בשמן בדרגת הצמיגות על פי המלצת היצרן וזאת נקבעת על פי טמפרטורת העבודה של המנוע. בכל מקרה לא רצוי להשתמש בשמן W40* אם היצרן קבע שיש להשתמש בשמן W30* זה יגרום לכך שהשמן יהיה סמיך מדי ולא יגיע לכל המקומות אליו הוא אמור להגיע.

פורסם (נערך)

במסגרת העבודה עברתי קורס בנושא שמנים לתעשיית הרכב מטעם חברת פז וזה היה מעניין מאוד ועמוק מאוד.

אם יש למישהו זמן ורצון אני ממליץ על ההסברים המאוד ממצים באתר של bob is the oil guy

ההמלצה הגורפת היום של יצרני השמנים היא להשתמש בצמיגות הנמוכה המאפשרת עבודה תקינה של המנוע וזאת כי בשמנים מודרניים רוב ההגנה נקבעת ע"י מדד ה High Temperature High Shear ולא ע"י הצמיגות לבדה.

(יש לה חלק אך קטן ממה שנוטים לחשוב בשמנים המודרניים שבפילם דק יותר יכולים להחזיק עומסים גבוהים הרבה יותר וגם עמידים בטמפ' וכוחות גזירה חזקים יותר משמנים בעבר).

לכן, יש יתרון לשמנים בצמיגות נמוכה(בטמפ' עבודה) בכך שהם מגיעים מהר יותר לכל המכלולים, מקטינים חיכוך, מורידים טמפ' עבודה ממוצעת ומפנים חום מהר יותר (הסעת חום). לרוב, יש מספר אופציות לכל מנוע.

יש עדיין יצרנים מסוימים המבדילים בין אזורי אקלים והצמיגות המומלצת ולכן חשוב להקפיד על הנחיות היצרן. (צמיגות, תקן יצרן ספציפי ו תקן ACEA לרכבים אירופאיים ו API למי שרלוונטי)

ההבדל בצמיגות נקבע במדד centistroke וההבדל בין 5W40 ל 5W30 למשל איננה גדולה כפי שנדמה כי מדובר בטווחים שברוב הספטקרום שלהם נמצאים בחפיפה אחד עם השני, אך למנוע שלא אמור לעבוד עם צמיגות 40 חמה (נגיד 20 חמה) יהיה יותר בלאי מאשר למנוע שיכול לעבוד על 40 חמה ו30 חמה ובוחרים לעבוד עם 30 חם. לא נמצא קשר בין צמיגות השמן להופעת בוצה באותם תנאי עבודה ובמנועים שיכולים להשתמש בצמיגויות הנ"ל. אין גם שום קשר לרמת סילוק הלכלוך של מסנן השמן ולצמיגות השמן, כפי שקראתי פעם שמישהו רשם פה בפורום.

מנועים שעברו מעל 100 אלף ק"מ מומלץ להפעיל בטווח העליון של צמיגות העבודה החמה.

את השמן התקני שאיתו בודקים יעילות סינון מסנני שמן בתקן ISO 4548-12 מייצרת חברת SHELL.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

מנועים שעברו מעל 100 אלף ק"מ מומלץ להפעיל בטווח העליון של צמיגות העבודה החמה.

רק עם זה אני לא מסכים, 100 אלף ק"מ זה בכלל לא הרבה. אצלי מנוע עם 350 אלף ק"מ עבד מצויין עם צמיגות בטווח הכי נמוך שמאפשר היצרן - 0W-30.

פורסם

אני לא חוויתי דעתי ואני מסכים איתך.

רק אומר שזה מה שממליצים באופן גורף ולא פרטני. (יש הרבה סוגים ומינים של מנועים) ובעיקר כאשר מתחילים להופיע סימני בלאי או צריכת שמן ולא ציינתי שה 100 אלף זו המלצה דווקא למנועי בנזין. כמובן שמדובר במנוע שיכול לעבוד גם וגם זה די זניח לדעתי.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...