Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש בבעלותי מאזדה 3 2006.

בתחנת דלק בדקו לי שמן מים , והמתדלק אמר שחסר שמן ומילא לי שמן חדש.

הוא מילא לי שמן 10W40,

ושמתי לב אחרי שבספר רכב כתוב שצריך שמן 5W30 .

צריך לנקז את השמן ולשים חדש או שזה בסדר ?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לעולם אל תתן למתדלק לגעת לך ברכב. אפילו את הדלק עצמו תתדלק לבד.

אתה תקפיד לבדוק שמן ומים בעצמך פעם בשבוע.

מתי בוצע הטיפול האחרון?

כדאי כבר לרוקן הכל ולהחליף פילטר שמן. ולמלא 5W30 איכותי כלשהו.

Stay Dirty

פורסם

קודם כל תבדוק כשהמנוע קר מה מפלס השמן. יכול להיות שבגלל שהוא מילא לך שמן יש לך יותר מידי.

המתדלק בודק שמן כשהרכב עדיין חם, שזה אומר שלא כל השמן חזר ולכן תמיד יהיה לך חוסר בשמן.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

טיפול אחרון בוצע לפני חצי שנה בערך , לפני 5000 ק"מ

בדקתי את המפלס שמן אחרי שהמנוע כבר קר ואין יותר מדי שמן .

אז כדי לקחת לעשות טיפול וזהו?

פורסם
מה הבעיה לתת לו לתדלק? יש תחנות שכלל לא מרשים לתדלק לבד...

אין בעיה לתת לתדלק אבל מעבר לכך גם אני לא ממליץ לרכוש שום דבר חוץ מדלק בתחנות דלק. וזה מניסיון אישי, עבדתי לפני הצבא כמתדלק תקופה מסויימת.

אז לא היה לי וגם לעובדים אחרים שעבדו איתי שום מושג מה הבדל בין סוגים שונים של שמן מנוע, מה השמן המתאים לכל רכב, מה זה תקני שמן - שום דבר.

למכוניות יותר ישנות היינו ממלאים שמן 40 (שעוד היה אז) או 20-50, למכוניות יותר חדשות 10-40. זהו, ככה בלי שום אבחנה.

פורסם

למה לא מדרכים קצת באופן בסיסי ? למרות שאני מבין את רצונו של המתדלק למכור (כנראה מתוגמל על זה) אבל ברגע שאינו מראה ידע מקצועי אז גם מגבים איני רוצה לקנות

פורסם

מה זאת אומרת ידע בסיסי? אתה יודע כמה תקנים יש? כמה סוגים של שמן?

למה מישהו שמתדלק רכבים ומוכר חטיפים אמור לדעת את כל זה? אתה יודע ומכיר את כל התקנים ומה כל רכב צריך? אני בטוח שלא.

אני מאמין שגם מוסכניקים לא זוכרים הכל בכל פה.

פורסם
למה לא מדרכים קצת באופן בסיסי ? למרות שאני מבין את רצונו של המתדלק למכור (כנראה מתוגמל על זה) אבל ברגע שאינו מראה ידע מקצועי אז גם מגבים איני רוצה לקנות

לא יודע, אני לא קיבלתי שום הדרכה בנושא. רק כמה מילים ממתדלקים ותיקים אבל מה שהם ידעו להסביר רשמתי בהודעה למעלה. אומנם זה היה מזמן, עברו הרבה שנים מאז אבל אני בספק שהמצב הזה השתנה היום.

לגבי רצון למכור - לא היו עמלות על מכירת שמן ולא היינו מוכרים למי שלא צריך. מה שכן, בדיקת שמן בתחנת דלק דקה אחרי כיבוי מנוע לא מדוייקת, היא יכולה להראות שחסר. ואז ממלאים יותר מידי.

בשביל בדיקה מדוייקת צריך להמתין 5-10 דקות, אבל מי ימתין כ"כ הרבה זמן בתחנת דלק?

פורסם
מה זאת אומרת ידע בסיסי? אתה יודע כמה תקנים יש? כמה סוגים של שמן?

למה מישהו שמתדלק רכבים ומוכר חטיפים אמור לדעת את כל זה? אתה יודע ומכיר את כל התקנים ומה כל רכב צריך? אני בטוח שלא.

אני מאמין שגם מוסכניקים לא זוכרים הכל בכל פה.

אתה צודק אבל יש משהו מינימלי אז שלא ידחוף ויטעה זה עדיף שלא ימכור מוצר פגום. והכי בסיסי זה שלא יבדוק שמן מים לכולם ובעידן של היום שיעשה חיפוש קל לפני שמוכר מסכנים הנהגים שלא חסר להם שמן כלל ורק נראה טיפה שחסר בגלל שהשמן לא חזר לאגן השמן עדיין , ומוסיף המון ויוצר לחץ שמן גדול ותוספת שמן המזיקה לרכב מי יקח אחריות על זה המתדלק שהרגע יצא מהצבא?

פורסם

לדעתי המקסימום שמתדלק צריך לעשות זה לבדוק שמן מים וליידע את בעל הרכב אם יש צורך להוסיף משהו.

אני לא מבין את האנשים שנותנים למישהו כזה לגעת להם ברכב...חלק מתחזוקה ואחריות בסיסית של נהג זה לדעת לבדוק שמן מים ולהוסיף במידת הצורך, אם אתה מגיע למצב שאתה צריך שמתדלק יעשה את זה בשבילך אז אל תתפלא אם שמו לך שמן לא מתאים או בכמות לא מתאימה.

פורסם
שלום.

יש בבעלותי מאזדה 3 2006.

בתחנת דלק בדקו לי שמן מים , והמתדלק אמר שחסר שמן ומילא לי שמן חדש.

הוא מילא לי שמן 10W40,

ושמתי לב אחרי שבספר רכב כתוב שצריך שמן 5W30 .

צריך לנקז את השמן ולשים חדש או שזה בסדר ?

אתה לא צריך לנקז את השמן. סע ככה עד הטיפול הבא.

איזה כייף לי :)

פורסם

אומנם לא אידאלי אבל אפשר - מאחר ורצוי תמיד שלא לערבב שמנים וצמיגויות.

מאזדה במנועים הללו מבקשת בשמן המנוע תקן SL ומעלה - צמיגות בין 0W-40, בכל הטווח.

אפשר לדוגמה באוסטרליה 15W-40 , ובאירופה 0W-30, וגם 5W-30/40.

לכן, טווח ה 10W-40 גם אפשרי, ולא צריך לנקז.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...