Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם המנוע בנוי לשימוש גם ב 40 לא עדיף להשתמש איתו לתוספת הגנה על המנוע?

צמיגות גבוהה יותר של השמן לא נותנת "תוספת הגנה". הצמיגות צריכה להתאים לתנאי העבודה של כל מנוע בתנאי אקלים שונים.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צמיגות גבוהה יותר של השמן לא נותנת "תוספת הגנה". הצמיגות צריכה להתאים לתנאי העבודה של כל מנוע בתנאי אקלים שונים.

אבל למנוע. שצריך 40 אם תשים לו 30 זה יהרוס כי החוסר בצמיגות והדילול לעומת ה 40 יגרום לשחיקה לרכיבים שאינם עמידים כמו רכבים שמתאים להם 30 אפי' שבאותו אקלים עובדים כי הרכיבים לא צריך צמיגות נוספת ואם תשים להם 40 כשאינם בנוים לכך השימון לא יעבוד כנצרך כיון שצריך תוספת כח לשמן המנוע בצמיגות גבוהה מהנדרש

פורסם

נכון עד עכשיו זה אותו תדרוך:

20/50 אוטו שנות ה90

10/40 שנת 2000 ומעל.

5/40 או 30 רכבים חדשים.

לגבי תקנים זה כבר מיותר כי בתחנות בלי חנויות נוחות בדרך כלל מוכרים את מותג הבית שלא מתאים לכל הרכבים האירופאים כגון:פיאט,רנו,פיג'ו.

לוואג יש תאימות לרוב השמנים מותגי הבית (לפחות של דור אלון)

זה לפחות ככה היה עד לפני 4שנים אשמח לעדכון אם מהו השתנה.

לגבי מי מביא לאנשים אחרים לגעת להם באוטו זה אל תשכחו שיש אנשים עם מוגבליות ששירות מלא ניתן להם בשירות עצמי.

המינימום זה שמתדלק שחבר פורום לפחות יידע לבדוק שמן אחריי התדלוק ככה לפחות תתקבל איזה שהיא תוצאה סבירה.

אני כשהייתי מתדלק(לפני היותי חבר פורום) הייתי תמיד שואל אחריי בדיקה במידה והייתי מגלה שחסר חצי וקרוב לLOW.

אם הם קרובים לטיפול ואם יש להם בתא מטען על מנת לראות עם משהו שאנחנו מכרנו היה דומה בצמיגות ואחר כך מוכר להם לפי הדיורג המוזר שאמרו לי כשהתקבלתי לעבודה.

פורסם

20/50 אוטו שנות ה90

10/40 שנת 2000 ומעל.

5/40 או 30 רכבים חדשים.

למה אתה אומר שלא השתנה כלום [emoji1]

אין יותר שמן 40 חד דרגתי שהיינו ממלאים למכוניות משנות ה 70 שהיו נפוצות מאוד אז (אני מדבר על שנים 1993-1994). לך תדע מה הייתה הוראת יצרן... אף אחד לא חשב על זה.

פורסם

20/50 אוטו שנות ה90

10/40 שנת 2000 ומעל.

5/40 או 30 רכבים חדשים.

מאיפה הבאת את היציאה הזו ?

זה שבארץ גם במוסכים המורשים לא ידעו מה זה שמן 5W40 או 10W40 וגם 15W40 בשנות ה-90 זה לא אומר שהנחיות הייצרן באותה תקופה המליצו על שמן 20W50.

אני לדוגמא בגולף דור 4 שהייתה לי בשנת 2000 מילאתי רק שמן 5W40 סינטטי מלא בדרגת איכות לפי הנחיות הייצרן ובגולף דור 2 שמן 10W40.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה התדרוך שקיבלתי כשהתקבלתי לעבוד שם בזמנו.

שלא לדבר שכמעט לא היה שמנים בתקן פיאט,רנו או פיג'ו.

יש תחנות שעובדת אחרת אוליי בתחנה הזאת ספציפית ככה עבדו בזמנו לפני כמה שנים.

ראיתי אחריי שעזבתי שמתדלק מכר שמן 10/40 לפיאט 500 שברור שלא עמדה בתקן של פיאט .

פורסם

היי, לא צריך להשמיץ מתדלקים בכל מה שקשור ל"מים שמן" למרות שאני מסכים בכללי.

לפני כמה שנים אמא שלי נסעה עם הטויוטה והגיעה לתחנת דלק, לא זוכר מדוע הורם המכסה מנוע שם אך ישר המתדלק עלה על הנזילה ברדיאטור , מילה כמה שצריך (זבל אדום עם צבע אבל עדיף מכלום) עד שסידרנו את זה.

פורסם

תיכנס לתחנת דלק(שלא מכירה אותך) עם הטיוטה שלך ועם רכב של ההורים(במידה ויש) ותראה איזה המלצות תקבל.

תחזור עלינו עם התובנות.

במידה וביקשו ממך לפתוח ספר רכב ולא ישר הציעו 15/40או 20/50 אז אתה גר באזור טוב.

למרות ממה שזכור לי בכלל אתה צריך לפי הספר 10/30,לא?

פורסם
היי, לא צריך להשמיץ מתדלקים בכל מה שקשור ל"מים שמן" למרות שאני מסכים בכללי.

לפני כמה שנים אמא שלי נסעה עם הטויוטה והגיעה לתחנת דלק, לא זוכר מדוע הורם המכסה מנוע שם אך ישר המתדלק עלה על הנזילה ברדיאטור , מילה כמה שצריך (זבל אדום עם צבע אבל עדיף מכלום) עד שסידרנו את זה.

לא רוצה להשמיץ אבל מצד שני מי שלא יודע גורם נזק, אם תסמוך על המתדלק שיבדוק לך השמן ומים שיערב לך , בעייני זו חובת הנהג ואם כך המתדלק רק יזיק ולא יועיל

זה התדרוך שקיבלתי כשהתקבלתי לעבוד שם בזמנו.

שלא לדבר שכמעט לא היה שמנים בתקן פיאט,רנו או פיג'ו.

יש תחנות שעובדת אחרת אוליי בתחנה הזאת ספציפית ככה עבדו בזמנו לפני כמה שנים.

ראיתי אחריי שעזבתי שמתדלק מכר שמן 10/40 לפיאט 500 שברור שלא עמדה בתקן של פיאט .

פורסם

אתה צודק ב100 אחוז, אני אישית כבר נתקלתי במתדלק שהסתבך בבדיקה\מילוי כלשהו והייתי ליד... לא נעים.

אבל כמו שאתה רואה, במקרה מסויים צריך דווקא היה להביא שאפו למתדלק, לפחות אצלי .

אני מספיק זמן יודע דברים בסיסיים ברכב ולא צריך שיבדקו לי דברים כאלו בסיסיים ופשוטים לבד, אבל יש כאלו שלא, מה לעשות.

פורסם

הבעיה שמתדלקים לא עוברים שום הכשרה. אף אחד לא מסביר להם שום דבר.

אם מישהו יודע יותר, אז זה רק הידע היאשי שלו ש"הביא מהבית".

תדריך קצר על איך בודקים שמן, איזה שמן ממלאים לפחות לדגמים הנפוצים (אפשר לעשות טבלה), איך בודקים נוזל גיר אוטומטי, איך מתייחסים לבדיקה שנעשתה מיד אחרי כיבוי מנוע היה משפר את המצב.

• תוכן חדש...