Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם.

לאחרונה זיהיתי תקר בצמיג האחורי שלי (יונדאי i10 2015), שנגרם בעקבות אבן חצץ שנלכדה בתעלת הצמיג ודקרה אותו.

האבן נלכדה ממש בתעלת הניקוז האמצעית של הצמיג.

אילוסטרציה (מסומן בצהוב):

IMG_20160509_133146.jpg

הבוקר הגעתי לפנצ'ריה שכבר יצא לי לתקן שם תקר בעבר.

הבחור טען שלא ניתן לתקן את הפנצ'ר בנקודה הזו מאחר שמדובר באזור שהוא דק מאוד ושאני צריך להחליף צמיג.

זאת ההזדמנות שלי לציין שמדובר ברכב ראשון שלי ושעד היום לא היה לי מושג קלוש בתחום הצמיגים למעט זה שאני מקפיד לשמור על לחץ אוויר.

הוא התקין לי צמיג של

Saferich

175/65

R14 82H

בעלות של 280 ש"ח.

כששאלתי אותו האם מדובר בצמיג טוב, הוא טען שכן ואף לא הציע לי חלופות.

בדיעבד משהו לא הסתדר לי בסיפור והחלטתי לקרוא על הדברים האלה.

אשמח אם תאששו או תשללו את המסקנות/שאלות שהגעתי אליהן:

1. זה שלא ניתן לתקן את התקר בגלל שהוא באזור "דק מדי" זה למעשה חרטה. כל עוד התקר על הסוליה של הצמיג (כפי שמוצג בתמונה) ולא בדופן, ניתן לתקן.

2. Saferich זה מותג סיני עלום, ואם כבר הוא עולה משהו אז בטוח שלא 280 ש"ח.

3. מידות הצמיג תואמות למקוריות מלבד שהעומס של המקורי הוא 86T והסיני הוא 82H. ברישיון מופיע לי גם 86T, האם 82H בכלל מתאים מבחינת רישוי הרכב?

מרגיש מפגר, רוצה לדעת האם לחינם?

אשמח לשמוע מניסיונכם, תודה.

פורסם

הגעת לכל התשובות בעצמך

ככלל, סיני או לא סיני תמיד עדיף להחליף 2 צמיגים על אותו סרן למעט מקרים בהם מדובר בצמיגים יחסית חדשים ללא הבדלי שחיקה

ואז אפשר להחליף רק אחד אבל מאותו סוג ולא סיני עלום שם

פורסם
האם התקין צמיג מחוזק? TL ?

פאלקן עולה 249 שקל אגב.

אתה שואל האם הוא Tubeless? אם זאת כוונתך אז כן

אשמח לשמוע חוות דעת נוספות.

אני חושב לחזור לשם ולדרוש את הכסף חזרה

פורסם

אם ברישיון הרכב מופיע קוד עומס 86, אסור להרכיב צמיגים בעלי עומס 82.

גם קוד מהירות צריך להיות זהה על הצמיגים של אותו הסרן - H בסדר כי זה גבוה מהרשום ברישיון, אבל צריך קוד מהירות H גם לצמיג השני על אותו הסרן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם רשום לך ברישיון הרכב קוד עומס 86, הפנצ'ריה הזו עוברת על תקנות של משרד התחבורה - באופן חד וחלק.

גש לשם ותדרוש שיחליפו לצמיג בעל קוד 86.

וזה עוד בלי להתייחס לעובדה שלקחו לך 280 ש"ח על צמיג סיני במקום לתקן את הפנצ'ר.

פנצ'ר לא ניתן לתיקון כשהוא בדופן או כתף הצמיג, בפירוש לא המקרה שלך.

פורסם

בעקבות מה שקרה לך, הייתי מפרסם את שם הפאנצרייה, ואם קיימת רשימה שחורה של כאלה, מבחינתי היא הייתה שם.

1-היו צריכים לתקן לך את הפאנציר, כי אין סיבה שלא ניתן לתקן.

2-לקחו הרבה כסף על צמיג עלוב.

3-מכרו לך צמיג שאינו מתאים.

4-את הצמיג שלך הם ייתקנו וימכרו אותו לרכב אחר כמו שלך. זה לא צמיג זול.

תחזור אליו, וקח את צמיג בחזרה, תקן אותו במקום אחר, ונסה להחזיר לו את הזבל שהוא התקין לך.

פורסם

בגלל הדיליי שלי, אשאל אם יש עדכונים קודם כל? :wink:

כמו שנאמר, אין שום בעיה לתקן התקר במקום המסומן.

המחיר שתקעו לך על הצמיג הזה, הוא שערורייתי לכל הדעות! את מרבית מותגי הצמיגים הבכירים תוכל למצוא במסגרת המחיר הזה (ראה למשל דרך יד2צמיגים).

ולענין שלשמו תגובתי כוונה מלכתחילה - ענין קוד העומס/מהירות.

קצת לא ברור לי מה הולך שם, משום שלפחות ע"פ הוראת הרישום לרכב זה, במידה המדוברת הקודים צריכים להיות 82T (מה שמסביר אולי למה התקין צמיג עם קוד העומס 82). ורק במידה הגדולה יותר (185/55R15) מגיעים קוד עומס/מהירות 86H.

אז בדוק בבקשה שנית מה מופיע על כל הצמיגים ברכב (מידה מלאה כולל הקודים) וכנ"ל ברשיון הרכב.

לציין כי ברמה החוקית, קוד העומס (מספר) אכן חייב להיות זהה בכל סרן אבל קוד המהירות (אות לועזית) לא בדיוק (אם כי בכל אופן לא נמוך מהגדרת היצרן). אבל מומלץ מאוד שהכל יהיה זהה (כולל דגם הצמיג) לפחות על כל סרן והכי טוב כמובן על כולם.

פורסם

קרה לי מקרה דומה פחות או יותר באותו המיקום ורק לאחר התעקשות שלי לאחר שהמוסך טען שהוא פוסל צמיג כזה על תקר שכזה בסוף שמו פיטריה ב 40 שח ומחזיק יופי עד היום. שהלקוח קל לבעל העסק קל עוד יותר.

• תוכן חדש...