Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה ראיתי פרסום של סקודה אוקטביה, יד שלישית, אוטומט, 1.6 ליטר, שנת 2003 עם 195,000 קילומטר.

על פניו נראה שזה סה״כ קילומטראז׳ הגיוני..

אנחנו מאוד מוגבלים כלכלית כרגע ומחפשים רכב זול וטוב.. קיבלנו הצעה טובה עליו, האם לדעתכם יש מה לחשוש מהקילומטראז׳? או שהמנוע שלו יכול לסחוב עוד?

 

תודה רבה!!

  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כל רכב בגיל הזה ולא חשוב איזה, בסיכון גבוה לתקלות. מה הדרישות ומה התקציב?.

 

בגאז׳ מרווח, אוטומט, עד 10 אלף שח (ספציפית כאן הציעו לנו ב-12 אלף, וזה לגמרי המקסימום שאנחנו יכולים להשקיע..)

מה דעתך/ם?

פורסם (נערך)

אני לא חושש מהמנוע אלא דווקא מהגיר.

 

אם שופץ כהלכה לא מזמן, יכול להיות שיהיה בסדר.

 

לאבא שלי הייתה כזאת בדיוק עם 110K ק"מ, עם קולר גיר מותקן במשך רוב חייה ועדיין הגיר היה בשלבי גסיסה ראשוניים רגע לפני שנמכר הרכב.

 

אם דלק זה לא issue, כדאי לשקול לקנות יונדאי אלנטרה עם ק"מ סביר יותר ופחות או יותר באותו חתך מחיר, יש כרגע מלא כאלה בלוח עם ק"מ מגוחכים ומחירים עוד יותר מגוחכים.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

כל שקל שתחסוך ברכישה, תוציא במוסך. מאוד פשוט.

 

יכול להיות שזה יקרה לאט ובצורה מדודה, יכול להיות שתחטוף 2-3 מכות מרוכזות.

 

גיר אוטומטי, שיפוצי ראש מנוע, ימבה מכלולים רקובים וישנים והרגשה כללית של רכב שראה ימים טובים יותר.

 

ההמלצה שלי - לגשת לאחת מחברות הליסינג ולרכוש רכב שמתאים לכם ויוכל לשרת אתכם במשך זמן רב - בפריסה ארוכה ככל האפשר.

 

את 12 אלף השקלים שלכם תשאירו כדי לשלם תשלום חודשי כלשהוא, עליו תוסיפו את מה שנותר לשלם עבור הרכב שתרכשו.

 

זה יחסוך לכם את התשלומים למוסך וגם את הזמן במוסך. יותר שווה לדעתי.

פורסם (נערך)

מחזק את קודמי.

בתקציב הזה כל רכב הוא הימור.

מנוע ה 1.6 נחשב לדיי אמין אבל לא בגיל הזה. רכב שנת 2003 זה אומר שהוא בסביבות 15 שנה על הכביש.

צריך לבדוק היסטוריית טיפולים אם יש.

אמנם אני לא חובב יונדאי למרות שאני בעלים של אחת כזו (I20 שנת 2009), אבל שווה לבדוק בכמה אפשר לקנות יונדאי אקסנט/אלנטרה משנתון גבוה יותר (וגם אותה לבדוק כמו שצריך כפי שמפורט במדריכים שפורסמו פה).

אם יש אפשרות להתפשר על רכב קטן וכמו I20 ולהגדיל קצת את התקציב - זה יכול לפתוח כמה אפשרויות. למה חייבים תא מטען גדול אם אפשר לשאול?.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

תודה רבה לכל המגיבים! פשוט אלופים!

 

יש לנו הרבה נסיעות ארוכות, כך שדלק זה אכן issue לצערי :(

מן הסתם אני אקח את הרכב לבדיקה ואבדוק את מצב הגיר / ראש מנוע (יש עוד דברים שכדאי לבדוק?) - ובהנחה שהכל תקין, כדאי להשקיע?

לגבי התא-מטען - יש לנו נטיה לנסוע עם הרבה ציוד (במיוחד לשבתות), לכן אנחנו רוצים רכב משפחתי ולא סופר מיני (לא חייב תא מטען ענק כמו של האוקטביה כמובן.. הבחירה באוקטביה הייתה בגלל שמדובר ברכב איכותי)

אני בהחלט אנסה להסתכל גם על הלוח וההמלצות לבדיקות פה. לא יודע איך לא חשבתי על זה קודם

 

יונדאי אלנטרה מומלצת? האמת חשבתי בהתחלה על אקסנט, אבל לא מצאתי משהו מעניין בינתיים..

 

תודה רבה!

פורסם

במקום אלנטרה, תחשבו בכיוון של קיה סראטו. זה רכב זהה לחלוטין מבחינה מכאנית אבל כזה שנכשל בטירוף במכירות - ולכן המוכרים מקבלים משמעותית פחות טלפונים.

 

יכול להיות שהתקציב שלכם קונה רכב משנתון 2007, לא 2003. זה נראה לי כמו רכישה מוצלחת יותר, כי בכ"ז מקבלים רכב צעיר ב-4 שנים, שזה המון.

פורסם

הייתה לי אוקטביה 2008 אוטומט המנוע והגיר אמינים, יש נטייה לחישנים ולתושבות מנוע להתקלקל. צריכת דלק גבוהה אך אין ספק שתא מטען עצום ונוחות נסיעה. מנוע קצת חלש למשקל הרכב.

פורסם (נערך)

2003 ו2008 לא אותו מנוע ולא אותו גיר.

 

4 היל' לעומת 6 ב2008.

 

100/14.8 קג"מ/כ"ס לעומת 102/15. (שתיהן עגלות בגלל הכובד של הרכב).

 

 

נסעתי המוןןןןןן על אוקטביה 1.6 2003, רכב נוח מפנק, איטי להחריד והילוך רביעי שנכנס מהר מאוד ואחרי 100 קמ"ש אין לרכב אוויר (כמה שהילוך חמישי היה מועיל OMG).

 

לגבי הגירים שלהם, קולר גיר אמור להאריך את תוחלת החיים (כנראה) אבל במקרה של אבא שלי זה לא עזר יותר מדי, והגיר התחיל לעשות קצת בעיות בסביבות 105K ק"מ. (הקולר הותקן במוסך רון).

 

אגב, גם לאחי הייתה כזאת עם ק"מ זהה אבל 2005 והגיר אצלו היה סביר.

 

אני לא בא להכליל על בעיה כרונית של גירים באוקטביה, סה"כ משתף התנסות אישית ומאיר קצת על משהו שכדאי לבדוק ביתר קפדנות.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

תשמע

אנחנו זוג צעיר עם תינוק ומסתדרים מצויין עם יונדאי i20 מבחינת גודל. עגלה נכנסת לתא מטען בלי בעיה. אם אתם באותו סטטוס, תשקיע קצת יותר בקניה ותקנה i20 שנת 2009-2010.

אנחנו גם נוסעים המון, אצלי הרכב עומד על כ 200 אלף ק"מ. זה קריטי כשנוסעים המון לקנות רכב כמה שיותר צעיר וכמה שיותר מטופל ושמור כדי להפחית סיכון לתקלות (ויהיו תקלות בכל מצב, קח בחשבון).

פורסם

10 אלף לא יקנו לו I20 משנת 2009. אולי גטס.

בכל אופן, לא הייתי משקיע את המקסימום שלך- כי אולי תשקיע 12 אלף שקל על רכב שחשבת שהוא פנינה, אבל אז תגלה שהוא רכב לימון ותשלם הרבה על טיפולים.. וזה עוד לפני ביטוחים, טסטים וכו' (לאוקטביה ביטוחים יחסית יקרים, נחשבת לרכב גניב).

הייתי באמת בודק בכיוון אלנטרה 1.6 (לא חזקה במיוחד אבל יש כאלו המון והן זולות ואמינות, גם אם לא הכי חסכוניות) או קיה סראטו או ריו.

פורסם

ברור שלא, אבל 20 אלף כן יתנו לו i20 שנת 2009 ואולי כן שווה להתאמץ כי הק"מ שלו יהיה גבוה שזה אומר בלאי מטורף וצריכת דלק גבוהה. יונדאי i20 תהיה הרבה יותר חסכונית ובטיחותית מהאלנטרה.


×
×
  • תוכן חדש...