Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי ספק בכך, אבל פות"ש רשם כי 12 זה המקסימום שלו, וגם 20 יקנו לו אחת יחסית שחוטה (אבל עדיין מודרנית בהרבה כמו שאמרת מכל אלנטרה/סראטו/אוקטביה).

גיר ידני הוא אופציה בכלל? אם כן, הוא יכניס אותך לעולם של משפחתיות ידניות כמו מגאן 1.4, פוקוס דור 1, אימפרזה (נמכרו אך נדירות, גם אופציה אוטומטית אמינה אך לא חסכונית), מאזדה דמיו (אין ידניות, רכב זול ואמין).

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין לי ספק בכך, אבל פות"ש רשם כי 12 זה המקסימום שלו, וגם 20 יקנו לו אחת יחסית שחוטה (אבל עדיין מודרנית בהרבה כמו שאמרת מכל אלנטרה/סראטו/אוקטביה).

גיר ידני הוא אופציה בכלל? אם כן, הוא יכניס אותך לעולם של משפחתיות ידניות כמו מגאן 1.4, פוקוס דור 1, אימפרזה (נמכרו אך נדירות, גם אופציה אוטומטית אמינה אך לא חסכונית), מאזדה דמיו (אין ידניות, רכב זול ואמין).

תודה רבה לכולכם!

ידני הוא לא אופציה לצערי.

הסתכלתי קצת על הרכבים שהוצעו פה. מצאתי סראטו 2006 עם קילומטראז׳ ממש גבוה (216 אלף..) בקצת פחות מ-11 אלף. כדאי לבדוק? ממה כדאי להיזהר?

כמו כן, ראיתי פרסומים של אלנטרה 1.6 עם פחות קילומטראז׳ (שנים 2006-7) חלקם עם מחירים דומים.. מה עדיף? כמובן שלא התקשרתי עדיין לכל אחד מהמציעים לקבלת הסבר למחיר... אבל אני מניח שיש פה קטץ׳ לא?

פורסם

רכב ישן ושתיין הוא לא סחורה חמה ומי שרוצה להפטר ממנו מהר מוריד מחיר.

גיסי מכר לפני כשנה מונדיאו 2007 עם 190000 קמ ליסינג לשעבר ב5000.

הסיבה היא חוסר זמן וחשק להתעסק עם המכירה וחוסר מתענינים

פורסם
רכב ישן ושתיין הוא לא סחורה חמה ומי שרוצה להפטר ממנו מהר מוריד מחיר.

גיסי מכר לפני כשנה מונדיאו 2007 עם 190000 קמ ליסינג לשעבר ב5000.

הסיבה היא חוסר זמן וחשק להתעסק עם המכירה וחוסר מתענינים

אבל זה לא אוטו מנוע ומכלולים כמו של הסראטו?

אז לדעתך עדיף לקחת את הסראטו?

תודה!

פורסם (נערך)

לא מכיר בכלל את הסראטו. אבל לגבי האלנטרה מדובר ברכב אמין יחסית. אין לו בעיות מיוחדות למיטב ידיעתי.

החיסרון שלו שהוא לא כ"כ חסכוני בדלק (לא היסטרי) ויותר זללן מ1.6 מודרני עקב מנוע קצת מיושן. אה, והפלסטיקה מרגישה טיפה זולה.

היתרון המובהק הוא המחיר הנמוך וההיצע הרחב.

אם הסראטו אכן חולקת את אותם המכלולים אך במחיר נמוך יותר, הרי שמדובר במציאה לא רעה.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

האמת שזאת הפעם הראשונה שאני קונה רכב יד 2..

מה הטיפים שלך לגבי דברים שכדאי לי לבדוק ברכבים האלו?

פורסם

כמה קילומטרים אתה מתכוון לנסוע בשנה?

אני אישית מחזיק רכב שקניתי ב-9 אלף, ועד עכשיו לא הייתה בעיה, אבל אני גם נוסע ממש קצת(סביבות ה-8 אלף בשנה).

אם הייתי צריך לנסוע הרבה יותר, כניראה שהייתי עושה חושבים אם אולי לעלות את התקציב.

בכול מקרה, אם זה התקציב ואתה לא יכול לזוז ממנו בכלל, אז אני במקומך הייתי מנסה למצוא רכב יפני ללא בעיות מוכרות ושיהיה שמור ככול הניתן. אמנם זה לא קל אבל אפשרי למצוא רכבים כמו ניסאן אלמרה, מיצובישי כריזמה, סובארו אימפרזה שמורות בטווח המחיר הזה

אני לא הייתי קונה רכבים עם מוניטין אמינות בעייתי, קילומטראז 200 אלף+, או יד רביעית רכב השכרה, רק בשביל 3-4 שנים בשנתון.

פורסם (נערך)

לא שונה מבדיקה של מכל רכב אחר.

ככה בשלוף:

תחילה תציץ ברישיון, ותשווה לשם בעל הרכב, שאיזה סוחר לא עושה עליך סיבוב ושהכול מסתדר עם הנתונים.

במרכב תסתכל קודם כל על רווחים לא שווים בין חלקי המרכב. אתה יכול גם לדחוף אצבעות בין הגלגל לכנף ולבדוק אם הרווח שווה בשני הצדדים. (אם לא כנראה שפורק בעבר, אך לא בהכרח במשמעות גבוהה).

תחפש הפרשי צבע או מרקם צבע שמזכיר קליפת תפוז -חלקים שנצבעו מחדש. תרים את הבד של המטען ותבדוק שאין שם מוזרויות, וגם תחפש עדויות למים- תיקוני תאונה כושלים מאחור לעתים גורמים לנזילות במטען.

תסתכל על הצמיגים ותחפש את התאריך שלהם.

בתא המנוע תחפש נזילות שמן/מים. לא להתרגש אם מלוכלך, כן להתרגש אם רטוב, מה שכן לא להתבלבל בין נזילה לבין מים נוטפים מצנרת המיזוג.

תבוא כשהרכב קר ולא "מוכן" חם. תן לו לעבוד כמה דקות טובות עם מזגן (או בלי) ותראה שהרכב לא מתחמם יתר על המידה, תפעיל גם חימום אח"כ.

אם יש לך סורק תקלות OBDII כדאי להריץ סריקה.

תעשה סיבוב נדיב עם תנאי דרך משתנים, תנסה להקשיב לכל מיני רעשים מוזרים אם קיימים ותנסה לשים לב אם יש חופשים בהיגוי. תן גם קיק או שניים ותראה שכל ההילוכים מחליפים היטב.

סע עם ובלי מזגן. וגם תבדוק על הדרך שכל התוספות עובדות.

אגב, לא כל דבר שתמצא אמור לפסול את הרכב, אך כן יכול לתת לך עילה טובה להורדה במחיר.

ובנוסף, תתחקר עוד ועוד את המוכר, תציף אותו בשאלות זה לא עולה כסף :D

שיהיה המון בהצלחה !

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
לא שונה מבדיקה של מכל רכב אחר.

תחילה תציץ ברישיון, ותשווה לשם בעל הרכב, שאיזה סוחר לא עושה עליך סיבוב ושהכול מסתדר עם הנתונים.

במרכב תסתכל קודם כל על רווחים לא שווים בין חלקי המרכב. אתה יכול גם לדחוף אצבעות בין הגלגל לכנף ולבדוק אם הרווח שווה בשני הצדדים. (אם לא כנראה שפורק בעבר, אך לא בהכרח במשמעות גבוהה).

תחפש הפרשי צבע או מרקם צבע שמזכיר קליפת תפוז -חלקים שנצבעו מחדש. תרים את הבד של המטען ותבדוק שאין שם מוזרויות, וגם תחפש עדויות למים- תיקוני תאונה כושלים מאחור לעתים גורמים לנזילות במטען.

תסתכל על הצמיגים ותחפש את התאריך שלהם.

בתא המנוע תחפש נזילות שמן/מים. לא להתרגש אם מלוכלך, כן להתרגש אם רטוב, מה שכן לא להתבלבל בין נזילה לבין מים נוטפים מצנרת המיזוג.

תבוא כשהרכב קר ולא "מוכן" חם. תן לו לעבוד כמה דקות טובות עם מזגן (או בלי) ותראה שהרכב לא מתחמם יתר על המידה, תפעיל גם חימום אח"כ.

אם יש לך סורק תקלות OBDII כדאי להריץ סריקה.

תעשה סיבוב נדיב עם תנאי דרך משתנים, תנסה להקשיב לכל מיני רעשים מוזרים אם קיימים ותנסה לשים לב אם יש חופשים בהיגוי. תן גם קיק או שניים ותראה שכל ההילוכים מחליפים היטב.

סע עם ובלי מזגן. וגם תבדוק על הדרך שכל התוספות עובדות.

אגב, לא כל דבר שתמצא אמור לפסול את הרכב, אך כן יכול לתת לך עילה טובה להורדה במחיר.

ובנוסף, תתחקר עוד ועוד את המוכר, תציף אותו בשאלות זה לא עולה כסף :D

שיהיה המון בהצלחה !

תודה רבה!

אגב, אני יודע שיש כאלו שלוקחים את הרכבים למכוני בדיקה.. כדאי? מה השיקולים?

פורסם

תראה, כל מה שתיארתי לעיל מהווה תנאי מקדים לבדיקה במכון בשבילי.

אם לא השתכנעתי בבדיקה עצמית של כל מה שרשמתי אני לא טורח אפילו ללכת לבדיקה מקצועית.

על רכב במחירים כאלה, כנראה שהייתי מסתפק בבדיקה במוסך אצל חבר או מכר.

מכוני בדיקה, יתנו לך תמונת מצב טובה לגבי המרכב (תאונות וכו').

לגבי מנוע וגיר יש המון כיסוי תחת. המון! אתה תצא די מבולבל מכל המלל שירוץ שם.

ולרוב המלל נשמע הרבה יותר מפחיד מהתקלה בפועל.

פורסם

יש לך מוסך שאתה סומך עליו ותטפל בו ברכב לאחר הרכישה? אם כן, תכניס את.מה שאתה רוצה לקנות אליו לבדיקה ( בתיאום מראש ), כדי שתקבל תמונת מצב אובייקטיבית וסדר גודל של המחירים למה שתצטרך לתקן מיד. בדיקה במכון לדעתי לא כדאית - תקבל דף שהוא שחור ועמוס בליקויים בלי שתוכל להבין מה דחוף לתקן ומה לא, כמה יעלה להביא את הרכב למצב נורמלי ( כמובן, גם תשלם 500 שקלים לבדיקה הזאת).

גם אני בדיעה שכדאי לחפש ניסן אלמרה, סובארו אימפרזה במצב שמור ככל האפשר. את יונדאי אלנטרה אני פחות מכיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין לי הרבה הבנה ברכבים.. קשה לי לאמוד תקלות מהסתכלות ולכן אני אעדיף ללכת לבודק חיצוני.. אני כן אשתדל לשים לב לדברים ש-ramik33 ציין לעיל.

אני גר בשומרון ומציע הרכב גר בהוד השרון. אני לא מכיר שם מוסכים וכנראה שגם לא אטפל שם בעתיד..

מישהו יכול להמליץ לי על מוסך / מכון בדיקה שם? (או שזה אסור לפי חוקי הפורום..?)

אשתי לא אוהבת את הניסן אלמרה. על סובארו אימפרזה לא חשבנו האמת.. איך הצריכת דלק שלה? אנחנו עושים נסיעות ארוכות, לכן זה גם שיקול..

תודה רבה לכם!!!

פורסם

לקחתי היום את האימפרזה לבדיקה במכון וקיבלתי את הפירוט המצורף.

אני לא מבין גדול במושגים האלו.. לכן אשמח לדעת כמה לדעתכם התיקונים האלו נחוצים / דחופים (אלו עם הנקודה הסגולה לידם) ומה אמור להיות מחיר הטיפול שלהם. הוא נתן לי הערכת מחיר אבל אני לא יודע כמה היא הוגנת..

תודה רבה!!

Office Lens 20170313-210622-1.jpgOffice Lens 20170313-210622.jpg

• תוכן חדש...