Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנתיים ו40K עם גטס - כמה זה עולה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סיכום שנתיים עם הרכב שלי, ביום שישי גם חצינו את ה40K ביחד, אז כרגע באופן מדוייק אני עומד על 40,661 קילומטרים , ובסהכ 213K על הרכב עצמו.

סיפור הקניה

לא משהו מיוחד, הייתי חייל וחסכתי בערך 12-13 אלף שקל ותכננתי להשתדרג מהאקסנט 96 שהיה הרכב הראשון שלי, לרכב צעיר בעשור, התלבטתי בין הפונטו ספייס 2004-2005 לגטס, לצערי לא ידעתי אז על רמות גימור והייתי די לחוץ לקניה , קשה לי להסתדר בלי רכב, וכך נעשה.

נעשתי ב7 בבוקר לראות את הפונטו שדיברתי עליה עם הבעלים, אחרי נסיעה מרעננה לשוהם התקשרתי לגברת והיא ענתה 'מצטערת בדיוק מכרתי.' נו מילא, התעצבנתי קצת והמשכתי לחפש ביד 2, קבעתי עם בחור שגר די קרוב אליי לראות את הגטס התכלת הידנית, דובר על 11500 שקל ולבסוף אחרי כל מיני נקודות חולשה ברכב שהיו צריכות החלפה סגרנו מחיר של 9000 שח.

הרכב נקנה עם 4 צמיגים חדשים, מצבר חדש (שהתברר כמיושן עם חותמת חדשה יחסית), רפידות חדשות וטסט לשנה, ככה שחוץ מישור קו היה צפוי לי שקט.

במבט לאחור, הייתי צריך לחקור יותר את האופציות ולדעת שיש רמות גימור גבוהות יותר ולא להסתפק בבסיסית.

יישור קו

ישור הקו כלל החלפת מיסב וגומיית ציריה בעלות של 600 ש''ח :|

לאחר שבוע נקרע הטיימינג, 8 שסתומים ערכו משגל עם הבוכנות והלכו לעולמם, בוצע טיפול שיפוץ ראש, החלפת השסתומים, החלפת רצועות משאבת מים ושמן-פילטר בעלות אכזרית של 1800 שח.

מכאן רוב הדברים היו טיפולים שוטפים ופעם בכמה חודשים תקלה רצינית כלשהי של רכב מתבלה בן מעל לעשור (פירוט מחירים בסוף)

חווית נהיגה - יתרונות מול חסרונות

חווית נהיגה - אין!

לא יצא לי אומנם להחליק עם הרכב, לאבד שליטה או אחיזה והוא די יציב על הכביש, פחות חזק מהאקסנט שהייתה גם יושבת נמוך יותר על הכביש, אבל הוא עושה עבודה של רכב אמין.

הגב לא כואב לי אחרי נסיעה ארוכה, יש מקום לרגליים עבור רכב סופר מיני ובחור שהוא לא קטן בכלל.

לאחר התקנמת מערכת הגז התברר לי שהבגאז יכול להכיל לא מעט חפצים, באופן קבוע אצלי:

*בוקים

*מערכת גז(בלון 37 ליטר)

*גק עגלה

*ארגז כלים

*סאב וופר 17 אינץ

*שמן, חומרי ניקוי, מטליות מיקרו פייבר וכיסוי לרכב.

כן, לא טעיתם.

נמשיך עם היתרונות - צריכת הדלק, שבדרך כלל מתוארת כחסרון בדגם הזה, על בנזין הצריכה היא 1 ל14.5 בממוצע, נבדק מעל ל30 אלף קמ

בגז הצריכה היא בממוצע 1 ל12.

הטיפולים מאוד זולים ופשוטים

חסרונות נוספים הם:

מתלים נוראיים שגורמים לך להרגיש כאילו הרכב מתפרק, וכל מהמורה בכביש נראית מרחוק כדבר מטריד מאוד במהלך הנהיגה.

והעדר כוח, הרכב אמנם מגיע ל150-160 קמש, אבל בתאוצות אחרי 60 קמש הוא מאוד מתעכב ומתעייף, נו ניחא, 81 סוסים עייפים ומזדקנים.

והחסרון הגדול ביותר - אבזור דל, 2 חלונות חשמל, כרית אוויר לנהג... וזהו, המשכתי לאבזר את הרכב באופן אישי בדברים שאינם בטיחותיים אלא פיצרים כמו - צבעים שונים לקונסולות, תא למשקפי שמש, פנסי ערפל ועוד.

וזהו בעיקרון, אין כל כך חסרונות, והיתרונות גוברים על החסרונות.

טיפולים:

טיפולים ברובם נעשו בעזרת אסף ובכוחות עצמי, כמעט ולא יצא לי להכנס למוסך אלא לצורך מכשור מיוחד או עבודה סיזיפית.

הטיפולים והעלויות במשך 40 אלף קילומטרים:

כאמור

1800 שח שיפוץ ראש

600 שח החלפת מיסב וגומיית ציריה

55*2 פילטר מזגן (הוחלף פעמיים)

25*4 מגבים

35 שח שמן ברקס

165 שח פילטר דלק

200 שח עבודת חשמל (מאוחר יותר התברר כחיבור רופף של הקודן שבוטל)

900 שח ממיר קטליטי תחליפי

150 שח החלפת גומיות קרועות בדלתות

110 שח פילטר שמן ופלאגים

550 שח מצבר

190 שח תושבת מנוע

481 שח שמן גיר וקלאץ

40 שח שתי גומיות ציריה

30 שח מחזיר שמן

200 שח החלפת נורות ובתי מנורה

480 שח החלפת שני צמיגים קדמיים

60 שח אטם מכסה שסתומים

150 שח חוטי הצתה

7*2 נורות אחוריות

80 שח שמן ופילטר

200 שח מצערת

1045 שח מסרק הגה החלפה

175 שח החלפת סוויץ

סה"כ 7865 שח

או - 327 שח לחודש

או - פחות מ200 שקל ל1000 קמ.

וזהו, הרשימה נראית ארוכה אך כוללת את הכל בלי להסתיר, ובכל זאת מדובר ברכב שעבר מעל 40 אלף קמ.

הוצאות נוספות:

הוצאות נוספות שנכללות הן:

קוסמטיקה ודיטיילינג - מאחר וזה לא טיפולים אלא מותרות לרכב, מדובר על בערך 500 שח בממוצע בחודש, הוצאתי לא מעט, בין היתר צביעה, תוספות לאבזור, חומרי ניקוי ועוד.

מערכת גז - עלות המערכת 5500 שח, בדיקת הספק 200 שח.

עד כה 8500 קמ על המערכת החסכון משוער ב2000 שח.

אגרות רישוי * 2 - כל אחת מהן 857 שח

ולדעתי זה הכל

כמובן תמונה לאחר הקניה ועכשיו:

20151129_162318.jpg11073840_10153107788202660_85229616_n.jpgIMG-20170224-WA0036.jpg20170226_144049.jpgIMG-20160829-WA0033.jpeg16473169_10154904399512660_8382621415419138519_n[1].jpgIMG-20170227-WA0015.jpg

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על הסיכום.

איזה שנה הגטס?

זאת ידנית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נחמד, אבל מאכזב משהו, ציפיתי ליותר אמינות מהגטס (גם כרכב מזדקן), אם נסתכל בעיניים של מי שמתחזק את הרכב במוסך הסכום היה משלש את עצמו והאחזקה הייתה יקרה.

בקורולה של שכנים שעשתה כבר הרבה מעל 300K מתבצעים כל 10K טיפולים שוטפים בלבד למעט מצבר וצמיגים הכל מקורי.

פורסם
נחמד, אבל מאכזב משהו, ציפיתי ליותר אמינות מהגטס (גם כרכב מזדקן), אם נסתכל בעיניים של מי שמתחזק את הרכב במוסך הסכום היה משלש את עצמו והאחזקה הייתה יקרה.

בקורולה של שכנים שעשתה כבר הרבה מעל 300K מתבצעים כל 10K טיפולים שוטפים בלבד למעט מצבר וצמיגים הכל מקורי.

זה לא אומר שחלקים לא תקולים וגומיות לא תקולות. זה פשוט אומר שכנראה לשכנים אכפת רק שהרכב ינסע. שאל את עצמך האם סביר שחלקים כמו בולמים, גומיות למיניהן, תושבות וכדומה מתפקדים היטב אחרי שלא נגעו בהם 300k ק"מ? לא סביר.

אז מה ההגדרה שלנו לרכב אמין?

לפי מה שתיארת: רכב אמין, בסופו של דבר, זה רכב שאין לו תקלות בגיר/מנוע (כי זה מה שמשבית בד"כ). אז חצי מהדברים שאלי החליף אפשר היה לא לגעת ואז הגטס הייתה כמו הקורולה, פחות או יותר.

לא רואה בין שתי ההשוואות שהבאת עניין של אמינות, אלא של תחזוקה ישראלית טיפוסית למול תחזוקה תקינה (כמו של אלי).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בתכלס חוץ מהמסרק הגה(הראש מנוע נדפק בגלל הרצועה, לא בגלל כשל ברכב עצמו), כול ההוצאות הם די רגילות לרכב. כול מה שאולי היה אפשר להמנע ממנו בתואר "אמינות מוחלטת" זה די שטויות בתכלס( מיסב בודדת, חוטי הצתה, מצערת)

פורסם

יש משהו אחד שמאוד הפריע לי לקרוא: "חוית נהיגה - אין".

הרכב משרת אותך, ולא הפוך. למה אתה לא מחליף את הרכב? מה מניע אותך להמשיך לנהוג בו למרות שאתה לא נהנה איתו על הכביש?

פורסם (נערך)

תודה על השיתוף אלי. לגבי חווית הנהיגה, בתור בעלים של גטס למעט המתלים שאני מסכים איתך, הרכב עדיין די זריז ואפשר להנות ממנו. עם מזגן הוא קצת כבד, אבל אסור לשכוח שמדובר בסהכ במנוע פצפון עם כוחות סוס זעומים כך שזה די לגיטימי.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי eidl113
פורסם (נערך)
יש משהו אחד שמאוד הפריע לי לקרוא: "חוית נהיגה - אין".

הרכב משרת אותך, ולא הפוך. למה אתה לא מחליף את הרכב? מה מניע אותך להמשיך לנהוג בו למרות שאתה לא נהנה איתו על הכביש?

חווית הנהיגה שלי היא המערכת סאונד ולא דריפטים כח ואחיזה, תשלב תחזוקה זולה ויש לי הכל בגטס.

אין לגטס כח או נוחות על הכביש, בקטע בין יבנה לאשדוד בחורף הרכב מטלטל מהרוח מעל 100 קמש

תודה על הסיכום.

איזה שנה הגטס?

זאת ידנית?

שכחתי לציין

2005 ידנית

נניח ונלך לתקלות היחידות שאינן בלאי שכיח לחלוטין כל כמה שנים ובכל רכב:

מסרק הגה - גם אחרי השיפוץ יש אותם רעשים שאמרו לי בטסט ככה שאני לא יודע כמה זה באמת הייתה התקלה, ישראל.

ממיר קטליטי- מחלה בגטס לדעתי ובכל אופן מתקלקל בכל רכב מזדקן

קלאץ - הוחלף פעם ראשונה , הקלאץ שירד היה מקורי.

סוויץ- גם מחלה של הקוריאניות, כנראה פס יצור תקול כי בשבוע שהחלפתי שמעתי על עוד 5 יונדאי גטס שהחליפו להן סוויץ שרוף.

מצערת-עבדה באופן לא תקין בגלל השתגעות של החיישן, כנראה בגלל בעיה אחרת, התקנת גז ניקוי לא תקין או משהו אחר. המחיר באמת זניח בכל אופן.

ובכל זאת הדברים ההאלו גם היו כמעט היחידים שביצעתי אצל בעל מקצוע כך שמחירם היה בהתאם.

אין כאן יותר מדי תקלות שתקרא לרכב לא אמין, אחרי הכל זה 40 אלף קמ בשנתיים ולא 25 אלף, לכן זה נראה די הרבה.

מה גם שאחזק את דברי חברי למעלה, התחזוקה שלי שוטפת ולא רק "כשאין ברירה" כמו ישראלי מצוי, אחרת הייתי חוסך כאן 2500 3000 שקל על תיקונים.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

תודה על הסיכום!

פרט לטיימינג (רצועה או שרשרת?) נראה לי סביר מאוד לרכב בן 12. אי אפשר לצפות ששום דבר לא יתקלקל, ולדעתי כל מי שמספר על קורולה בת 20 שלא עברה כלום חוץ מטיפולים, מצבר וצמיגים, או נוסע ברכב מתפרק לגמרי או "שוכח" לספר על דברים, שהוא קורא להם "בלאי סביר".

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
תודה על הסיכום!

פרט לטיימינג (רצועה או שרשרת?) נראה לי סביר מאוד לרכב בן 12. אי אפשר לצפות ששום דבר לא יתקלקל, ולדעתי כל מי שמספר על קורולה בת 20 שלא עברה כלום חוץ מטיפולים, מצבר וצמיגים, או נוסע ברכב מתפרק לגמרי או "שוכח" לספר על דברים, שהוא קורא להם "בלאי סביר".

רצועה שנקרעה וזה בלאי סביר שלא נבדק לצערי

פורסם

אם זו רצועה צריך להחליף אותה כל זמן ו/או ק"מ מסוים, ואז היא לא אמורה להיקרע. לשפץ ראש מנוע בגלל זה זה לא "בלאי סביר", להבנתי.

בסכום שהשקעת זה גם לא אסון גדול, אבל גם לא נעים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
תודה על הסיכום!

מסכים לגמרי

לא מזמן סיכמתי כאן אחזקת מאזדה 3 2005 בשבע שנים ואכן יש בלאי :

בולמים , תושבת מנוע , משולשים , חיישן חמצן , חלונות חשמל ועוד

התחזוקה היא כדי שאשתי לא תתקע עם הרכב ותמיד ישרת אותה בנאמנות וב"ה זה המצב לאחר כמעט 100000 ק"מ שהרכב אצלנו

פורסם
אם זו רצועה צריך להחליף אותה כל זמן ו/או ק"מ מסוים, ואז היא לא אמורה להיקרע. לשפץ ראש מנוע בגלל זה זה לא "בלאי סביר", להבנתי.

בסכום שהשקעת זה גם לא אסון גדול, אבל גם לא נעים.

השיפוץ ראש לא סביר אבל הוא נגרם בעקבות טיפול לא עקבי, הרכב היה מ2011 אצל הבעלים הקודם ולצערי לא בדקתי טיימינג בזמן והיא נקרעה כבר שבוע לאחר הרכישה.

פורסם

יש הגדרה לרכב אמין ביותר? מסכים לחלוטין שהגטס רכב אמין מאוד אבל ברמה הכללית נראה שוב שהיה כאן לא מעט הוצאות,

וכן יש קורולות שגם עושות בעיות ( ולא אצל השכנים שלי לפחות כרגע הגומיות במצב סבבה, והבולמים זה כבר שאלה אחרת),

אבל בממוצע הדגמים הישנים גם בשוטף אמינים ביותר.

• תוכן חדש...