Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע לקרוא גרפים, תאמין לי שאני לא מסתמך על הגרף הזה מדעית, אבל תחושתית הוא מסביר היטב את תחושת הקבס שאתה מקבל כשמבינים שכ-ל מה שמעניין את הרשות המבצעת הוא למצוא אשמים, להפליל אותם, להעניש אותם והכל סתם כי בכביש ישר הם נסעו מהר יותר ממה ש'מותר', ובזה מסתיים, מבחינתם, תפקידם במניעת תאונות.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגרף הנכון הוא עליית התפוצה של הסמארטפונים אל מול העליה בתאונות הדרכים.

לגבי מה שרשמת בתגובה האחרונה, מסכים. צורת האכיפה הנוכחית בהחלט לא מוכיחה את עצמה. מה שכן להלין על כך שיש מצלמות ולהגיד שצריך להוריד אותן זו גם טענה קצת מצחיקה, הרי אף אחד לא יעשה את זה, ואין לכך צידוק "אמיתי".

יש צורך לשפר את מערך האכיפה והענישה, אף אחד לא יוריד את המצלמות האלו אז אולי כדאי להתחיל להבין איך ניתן להפיק מהן את המרב. אם המרב הוא גיוס תקציבים כדי לעשות אכיפה יותר טובה זה גם בסדר. זה שזה לא קורה בפועל זו הבעיה ולא המצלמות.

לגבי הורדה של הגבלת המהירות. אתה לא ממש דוגמה לנהג הממוצע. אבוי לנו אם יורידו את הגבלת המהירות. עם פראי האדם שיש על הכביש, בשילוב הזומבים (נהגים המחוברים לטלפון) מה שנקבל זה WWZ.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני כל כך מסכים עם ההבנה שלך לגורמי הבעיה, אבל בכלל לא מסכים עם צורות ההתמודדות שאתה מציע.

אני אומר:

1. כן, לנתץ את כל המצלמות הארורות האלו. גם את מצלמות ה'רמזור' כביכול שבעצם מודדות מהירות.

2. לתת הגבלות מהירות הגיוניות וסבירות. היכן שניתן ליסוע מהר, תנו ליסוע מהר. אל תגבילו. גם ככה רוב הנהגים נוהגים בישראל מאוד לאט.

3. את המצלמות שימו, במקום הבאמפרים המחורבנים, למדידת מהירות ממוצעת ליד בתי ספר ושכונות עם ילדים.

4. תתחילו לאכוף נהיגה בצד שמאל שלא לצורך, ואחרי שתמגרו את התופעה הזו עברו לבריונות כביש ועקיפה מימין (לא הפוך!).

5. העונש על שימוש בסלולר יהיה החרמת הסלולר לשבוע. זה יפתור את הבעיה. לא הקנסות הדביליים האלו.

פורסם (נערך)
תגביל אותי ל90 קמ''ש בחוף, אסע כל כך לאט?

זו הדעה שלי. הגרף של יותר מצלמות יותר הרוגים, רק משכנע אותי עוד יותר.

90-100 לדרך שאינה מהירה - סביר. כך זה בכל העולם, ובחריגה גסה מזה רואים קפיצה ניכרת בכמות ההתנגשויות.

ואני לא חושב שיש קשר בין התקנת המצלמות לבין עליה בקטל בדרכים. להגיד שהמצלמות לא יעילות בהורדת כמות ההתנגשויות וההרוגים זה דבר אחד. להגיד שהן מעלות את כמות ההתנגשויות - זה טענה הרבה יותר מרחיקת לכת.

מגבלות המהירות בישראל סבירות. לא הייתי מתנגד לעליה של עוד עשר קילומטרים לשעה בדרכים מהירות, אבל גם כיום המצב סביר.

1. כן, לנתץ את כל המצלמות הארורות האלו. גם את מצלמות ה'רמזור' כביכול שבעצם מודדות מהירות.

אכיפת מהירות בצמתים - הגיוני וחשוב.

2. לתת הגבלות מהירות הגיוניות וסבירות. היכן שניתן ליסוע מהר' date=' תנו ליסוע מהר. אל תגבילו. גם ככה רוב הנהגים נוהגים בישראל מאוד לאט.[/quote']

We have a winner. הדרישה ההגיונית ביותר היא לדרוש להעלות את מגבלות המהירות, ואולי לרדד ולהקל באכיפה. לחסל את מפעל מצלמות המהירות - לא יקרה.

4. תתחילו לאכוף נהיגה בצד שמאל שלא לצורך' date=' ואחרי שתמגרו את התופעה הזו עברו לבריונות כביש ועקיפה מימין (לא הפוך!).[/quote']

מבחינת קטל בדרכים (ולא מבחינת "שיהיה לפריג'י כיף לנהוג"), יש לא מעט דברים לטפל בהם קודם: נהיגה בגילופין (או במצב לא כשיר השקול לנהיגה בגילופין), נהיגה בהיסח דעת, אי-ציות לרמזורים ותמרורים, אי-שמירת רווח ואי-מתן זכות קדימה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, לא באתי להתנצח ולא באתי בדרישות. באתי להציג את הדעה שלי.

וכן, אני רוצה שיהיה לי יותר כיף לנהוג. זה פשע?

הרבה מהתופעות השליליות שציינת, לדעתי, נגרמות לא מעט מזה שנוסעים בשמאלי לאט ומעכבים את הזרימה של התנועה.

פורסם
הנתונים שמובאים בסימוכין שלך *לכאורה* תומכים ביעילות מערך המצלמות.

הדברים הובאו כסימוכין לכך שמטרת המצלמות היא הפחתת תאונות דרכים. על השאלה השנייה לא קיבלתי תשובה. חן, אולי תענה לי אתה. אחרי שקבעו ראשי התכנית שאחת ממטרותיה היא הפחתת תאונות, האם אתם סבורים שהמיקום הנבחר להצבת כל המצלמות הוא באמת ובתמים מקום אופטימלי להגשמת מטרה זו?

אם יש דבר שמחרפן אותי זה אנשים חסרי חשיבה ביקורתית. כבשים כאלו שהולכות בתלם וצועקות "חוק חוק".

אם אתם חושבים שזה סביר שמעל ל-90% מהאוכלוסייה הנוסעת בכבישי ישראל הבין עירוניים יום יום הם עבריינים שיבושם לכם. להבדיל מכם, אני מעדיף אכיפה חכמה ויעילה שתתרום לעליה בבטיחות בדרכים. אתם רוצים אכיפה לשם אכיפה. תמשיכו להיות צודקים ולא חכמים. בינתיים אנשים ימשיכו למות יותר ויותר משנה לשנה.

אני פרשתי מלשכנע משוכנעים. מי שמעוניין לקרוא את טענותיי ולהתייחס אליהן, בכיף. מי שכותב לי ב' על טענה א' שכתבתי, לא שווה התייחסות. למשל, פרקש 7: איפה כתבתי שלא צריך לאכוף את החוק? הרי ברור לך שזו דמגוגיה בשקל ועדיין אתה כותב את זה. זה לא מכובד ולא מנומס ומלמד על תרבות דיון לקויה.

כשזה קורה אין לי מה לתרום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
וכן, אני רוצה שיהיה לי יותר כיף לנהוג. זה פשע?

הרבה מהתופעות השליליות שציינת, לדעתי, נגרמות לא מעט מזה שנוסעים בשמאלי לאט ומעכבים את הזרימה של התנועה.

לא פשע בכלל, אבל יש סדרי עדיפויות בחיים.

במציאות שבה שלוש מאות איש נהרגים בדרכים, וכפל-כפליים מהמספר הזה נפצעים פציעות חמורות, להתלונן על עבירות "נימוסין" בכביש (שאמנם גורמות גם הן להתנגשויות, אך אינן גורם ניכר) - זה קצת קטנוני.

תענה לי אתה. אחרי שקבעו ראשי התכנית שאחת ממטרותיה היא הפחתת תאונות, האם אתם סבורים שהמיקום הנבחר להצבת כל המצלמות הוא באמת ובתמים מקום אופטימלי להגשמת מטרה זו?

לא.

מה שכן, מקובלת עלי הטענה שמאחר ובכל מקרה המשטרה תאכוף מהירות בכבישים פתוחים, טובה המצלמה מאשר שוטר שעומד בצד (מסוכן!).

פורסם (נערך)
פרקש 7: איפה כתבתי שלא צריך לאכוף את החוק? הרי ברור לך שזו דמגוגיה בשקל ועדיין אתה כותב את זה. זה לא מכובד ולא מנומס ומלמד על תרבות דיון לקויה.

כשזה קורה אין לי מה לתרום.

ניקו לא הבנת אותי. האמת שאולי לא הייתי ברור כל כך. אתה אומר אל תהיה צודק תהיה חכםת אני מסכים.

תהיה חכם. אל תילחם בתחנות רוח. אף אחד לא יוריד את המצלמות, בדיוק בגלל הטיעון שחזרתי עליו. הן מצלמות אנשים שעברו על החוק, ועל הדרך עושות כסף אז למה להוריד?. במקום להשקיע מאמצים במלחמה שכבר הפסדת בה תשקיע מאמצים ותנסה למקסם את התוצאות של אותה מלחמה שכבר הסתיימה.

תילחם כדי שינצלו את התקציבים שנוצרו. תילחם כדי שיקימו מערך מצלמות באזורים שבהם זה באמת קריטי. תילחם כדי שיקנו עוד ניידות ועוד אופנועים שיפטרלו בכבישים. תילחם כדי שיתחילו לשלול רשיון על דיבור בטלפון. תילחם כדי שיקימו כמה מסלולי מירוצים שאנשים יוכלו "להתפרע". תילחם כדי שישנו את החוק.

יש מספיק על מה להלחם. להשקיע מאמץ וזמן בקרב שאבוד מראש זה לדעתי ממש לא להיות חכם.

חן ג. לא מסכים איתך. "עבירות נימוסין" הן הבסיס. כשאנשים נוהגים כמו אידיוטים, וכן לתפוס את הנתיב השמאלי זה לנהוג כמו אידיוט זה גורם לאנשים אחרים לנהוג כמו אידיוטים ולעקוף מימין במקרה הטוב, או לנהוג כמו בהמות במקרה הרע.

בהמות ואידיוטים גורמים ללא מעט תאונות ועיקובים בכביש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

חן ג. לא מסכים איתך. "עבירות נימוסין" הן הבסיס. כשאנשים נוהגים כמו אידיוטים, וכן לתפוס את הנתיב השמאלי זה לנהוג כמו אידיוט זה גורם לאנשים אחרים לנהוג כמו אידיוטים ולעקוף מימין במקרה הטוב, או לנהוג כמו בהמות במקרה הרע.

בהמות ואידיוטים גורמים ללא מעט תאונות ועיקובים בכביש.

זה בדיוק העניין. חוסר התרבות היא היא אם כל חטאת. לא 'העבריינים הנוראים שנוסעים מהר', כי באמת שאין פה כמעט כאלה שבנהיגה מהירה יוצרים איזשהו סיכון.

את המצלמות צריך לנתץ כי הן הוקמו על בסיס כלכלי! המטרה היא הפללה, גביה ותוך כדי הורדת המהירות בכביש. בלי שום רציונל, אלא רק בגלל ש'מהר זה רע'.

מי שחושב אחרת פשוט תמים, או מיתמם.

פורסם (נערך)

אני מסכים איתך. המצלמות שיושבות על דרכים מהירות ומוארות לא תורמות מאומה להורדת תאונות הדרכים.

מה שכן אין צידוק אמיתי להוריד אותן. אולי מבחינתך ומבחינתי הן מנגנון מיסוי במסווה וזה ממש מעצבן, אבל יש הרבה מנגנוני מיסוי אחרים שאני אשמח שיבטלו קודם. סך הכל המצלמות הללו לא פגעו בי בינתיים ואני לא מתכנן להיפגע על ידן בעתיד, בניגוד למנגנוני מיסוי אחרים שלא שואלים אותי בכלל אם בא לי לשלם להם או לא. במנגנון הזה גם מי ששילם עבר על החוק וגם נהג בטיפשות אז יש כאן סוג של צדק פואטי.

אני גם מוכן לקבל את המנגנון הזה בלי שום הסתייגות בתנאי שהכספים יחזרו אליי בדמות בניית מערך אכיפה וצילום רלוונטי יותר ושיפור תשתיות.

במקום לפרסם כתבות מטומטמות עם קישורים מטומטמים לגרפים שלא קשורים למציאות היה טוב יותר אם גופי התקשורת היו עושים תחקירים איך ניתן לשפר את המצב, ואיך ניתן להשקיע את הכסף או לאן הכסף הולך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)
זה בדיוק העניין. חוסר התרבות היא היא אם כל חטאת. לא 'העבריינים הנוראים שנוסעים מהר'' date=' כי באמת שאין פה כמעט כאלה שבנהיגה מהירה יוצרים איזשהו סיכון.[/quote']

ואין פה כמעט כאלו שנוהגים בגילופין? ואין כאלו שנוהגים במצב של עייפות קשה? אין כאלו שאוכלים, שותים, קוראים או מתעסקים בטלפון תוך כדי נהיגה? אין אנשים שחוצים באדום? אין אנשים שחולפים על תמרור עצור? אין אנשים שנוהגים קרוב יותר משניה וחצי לנהג שלפניהם? אין כאלו שנוהגים יותר מדי מהר בסביבה עירונית צפופה?

יש הרבה כאלה, ואין לזה שום קשר אזוטרי לאנשים שנוהגים בצד שמאל או לכל סוג אחר של בריונות. ללא מעט מהעבירות שציינתי לעיל אין שום פן בריוני.

בלי שום רציונל' date=' אלא רק בגלל ש'מהר זה רע'. [/quote']

מהר זה לא רע, אינהרנטית. אבל מהר זה יכול להיות רע. תלוי כמה מהר.

מהר יכול להיות רע ברחובות צרים. מהר יכול להיות רע בעומס תנועה. מהר יכול להיות רע בתנאי ראות מוגבלת. מהר יכול להיות רע בכביש רטוב. מהר יכול להיות רע בהתקרבות לצומת. מהר יכול להיות רע בדרך חד מסלולית. מהר יכול להיות רע בכניסה לעיקולים.

וכן כן, מהר יכול להיות רע (לאוכלוסית הנהגים הכללית) בהגזמה פרועה, גם בכביש הפתוח.

פורסם
ניקו לא הבנת אותי. האמת שאולי לא הייתי ברור כל כך. אתה אומר אל תהיה צודק תהיה חכםת אני מסכים.

תהיה חכם. אל תילחם בתחנות רוח. אף אחד לא יוריד את המצלמות, בדיוק בגלל הטיעון שחזרתי עליו. הן מצלמות אנשים שעברו על החוק, ועל הדרך עושות כסף אז למה להוריד?. במקום להשקיע מאמצים במלחמה שכבר הפסדת בה תשקיע מאמצים ותנסה למקסם את התוצאות של אותה מלחמה שכבר הסתיימה.

אין כאן מחלוקת בינינו. גם לא טענתי שצריך להוריד אותן. נהפוך הוא, כתבתי שמבחינתי מצלמות זה אחלה, בשימוש שתורם לבטיחות בדרכים. אם לגעת בנושא שוב, אני חושב שצריך להרחיב את הפרויקט, אבל במקומות בהן באמת יש תרומה בבטיחות בדרכים. אם אני לא טועה, העמודים הם רק בתים למצלמות, אז תאורטית אפשר לקחת מצלמות ולהעביר אותן לעמודים במקומות חשובים יותר ולא בכביש החוף ליד זיכרון לכיוון דרום. כביש ישר מהירות מותרת 110, משום מקום וללא שום שינוי בתוואי מופיע תמרור 90, אחריו מצלמה ואז שוב תמרור 110. הזוי בעיניי.

תילחם כדי שינצלו את התקציבים שנוצרו. תילחם כדי שיקימו מערך מצלמות באזורים שבהם זה באמת קריטי. תילחם כדי שיקנו עוד ניידות ועוד אופנועים שיפטרלו בכבישים. תילחם כדי שיתחילו לשלול רשיון על דיבור בטלפון. תילחם כדי שיקימו כמה מסלולי מירוצים שאנשים יוכלו "להתפרע". תילחם כדי שישנו את החוק.

אנחנו יכולים להילחם עד אינסוף וזה באמת חשוב וראוי, אבל אני לא חושב שיש אדם שמאמין למשטרה שאכן המטרה שלה היא הקטנת מספר התאונות. כשהממשלה/משטרה שלי מספרת לי שהיא רוצה לעזור לי להיות יותר בטוח בדרכים, אבל בפועל משקרת לי במצח נחושה וכל מטרתה היא הכנסות, גם אם על חשבון עבריינים, בעיניי זו מאפיה. פשוט במגזר הציבורי.

יש מספיק על מה להלחם. להשקיע מאמץ וזמן בקרב שאבוד מראש זה לדעתי ממש לא להיות חכם.

.....

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אחת הדוגמאות המובהקות לכך שמדובר בייצור כסף ולא שמירה עלינו כמשתמשים ברכב הוא בכך שבמהירות גבוהה עד 15 קמש (לא סגור על הסף המדויק), זהו רק קנס של 250 שח ללא נקודות. ז"א - תן לנו רק כסף ללא דין אחר. משמע אומר, תשלם לנו על העבירה אבל לא תספוג שום התניות אחרות

• תוכן חדש...