Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואיזו אסקורט הוא מוכר ?

פורד אסקורט 1971. דגם דה לוקס. הורכבה בחיפה. מנוע 1098 סמ"ק. גיר 4 הילוכים (רגיל כמובן). 4-דלתות. משאבת בלם מרכזית חדשה. אחרי טיפול שמנים פילטרים.

למידע נוסף בטלפון שמופיע מימין.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מניסיון:

רק השבוע התברר לי שיש שלוש חברות בארה"ב (מה הקשר בין פיאט לארה"ב??? :wink:) שמתמחות בשיווק חלקים מקוריים לפיאט ויש להם את כל החלקים שאני צריך רק שעכשיו צריך מזומנים והרבה...

איך גילית כזה דבר ? :shock:

תודיע כשאתה מוכן להזמין מהם. יש לי רשימת קניות ארוכה. אולי נחסוך בעלויות המשלוח.

פורסם
איך גילית כזה דבר ? :shock:

תודיע כשאתה מוכן להזמין מהם. יש לי רשימת קניות ארוכה. אולי נחסוך בעלויות המשלוח.

דרכך ידידי. :wink:.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אין מצב לרכוש ויליס בסכום שלי ? (ג'יפ, כמו שראיתי מודעה של ויליס למכירה שנת 64, אבל מודעה ישנה, ב-6500 ש"ח)...

זה נראה לי הדבר הכי סבבה, מכיון שהנני חובב שטח...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
מה שיותר נראה לי כרגע זה או אופל, או ויליס....

ב 5000 ש"ח אתה יכול לקנות מנטה במצב נסיעה עם טסט, ליישר קו בעוד אלפיים ולהתחיל במלאכת השיפוץ לאט לאט עם רכב נוסע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ב 5000 ש"ח אתה יכול לקנות מנטה במצב נסיעה עם טסט, ליישר קו בעוד אלפיים ולהתחיל במלאכת השיפוץ לאט לאט עם רכב נוסע.

אני לא ממליץ על מנטה, גם מכיוון שיש לה מנוע 16S שהגיע לארץ אך ורק בדגמי המנטה וכל חלק צריך לייבא מחו"ל. בנוסף נמכרו יחידות מעטות, כל המנטות הנורמליות שהיו למכירה נמצאות אצל אנשים שלא ימכרו (אני ואתה :wink: אה, ועוד בחור מעצבן מבני ברק שלא מוכן למכור לי את המנטה הלבנה המסכנה שלו!!!) ואלו שכבר כן רוצים למכור דורשים סכומים מטורפים לרכבים שבמצב על הפנים (המנטה הירוקה מת"א שהזקנה רוצה עליה 20K ש"ח).

בנוסף ב-5K ש"ח אתה ממש לא תמצא מנטה שמצב נסיעה. סתם לדוגמא, אני השקעתי במנטה שלי 30K ש"ח והיא עדיין לא בחצי הדרך להגיע לאן שאני רוצה. אני ב-5K ש"ח קניתי 2 מנטות כאשר אחת לחלקים (מעוקלת) והשניה במצב סביר מינוס עם מנוע בחוץ. אם אתה מוצא לי מנטה נוסעת ב-5K ש"ח מחר אני בא לעשות העברת בעלות !!!

לסיכום, דרור מוכר קדט קופה צהובה מאוד משוקעת פחות או יותר בתקציב שלך. חוץ מזה שהיא אוטומטית (לחלק מהאנשים זה יהיה יתרון) הרכב פשוט מושלם. יש חלקים בשפע, מנוע 1200 סמ"ק שימות הרבה אחרייך (אחד מהמנועים הכי אמינים שיש, גם לי יש סיפור לא פחות ממדהים עם המנוע הזה במנטה שלי), יש אפשרות להוסיף בקלות מזגן (יש כבר תשתית כי לרכב יש אוורור וחימום, כל שאר המערכת תצטרך לבנות מרכבים אחרים). לפי דעתי הקדט תהיה רכב יום יומי נהדר, היא נוחה לא פחות מרכב חדש, אפשר להוסיף לה את כל הפינוקים של הרכבים החלקים (ח"ח, נ"מ). החסרונות הם כמובן חסרונו של הגה כח (אבל זה חסרון של כל רכב אספנות) ומנוע 1200 סמ"ק עם ביצועים טיפה עייפים ביחס לרכבים החדישים היום (לאמריקקיות לדוגמא לא תהיה בעיה בתחום הזה).

בנוסף אני מסכים עם כולם שחיפושית ואסקורט יהיו אופציות לא פחות טובות. תעשה סיבוב בכמה מהרכבים שהזכרנו פה ותלך על מה שהכי מוצא חן בעינייך (בקטע הזה אני מסכים מאוד עם נמרוד)

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בנתיים נראה שאני אאלץ להתאפק עוד טיפה עם הרצונות שלי, לשדרג תקציבים, ולחזור לחפש אספנות.

אבל אל דאגה, אני עוד אחזור.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לא יודע בקשר למה שאמרו פה בנוגע לכל המכוניות אני יגיב רק על עניין הקורטינות:

1)לא יודע איך אמרתם שזה רכב נפוץ כי אני ממזמן לא ראיתי אחת נוסעת.

2)כמה קורטינות יש במועדון החמש?:wink: .

3)והמעטות שיש והם למכירה מחירם לפני שיפוץ מתחיל ב15K-10K.

פורסם

ללירון - נשמע כאילו קול הקורטינה מדבר מגרונך - בכל מקרה קורטינה נוסעת (יום יום) אני מכיר - ויותר מאחת.

מעבר לכך קורטינה לפני שיפוץ אינה מגיעה ל-סכומים שציינת בכל מקרה (אני לא בטוח שאחת אחרי שיפוץ מגיעה לסכומים הנ"ל).

לסיכום - אם תרצה קורטינה לפני שיפוץ ב ז ו ל רק תבקש.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

יש קורטינה כחולה דור שני שמשמשת כרכב יומיומי של קשיש שעובד במוסך במתחם נעמן בעכו. ראיתי עוד לא מעט נוסעות שבהחלט לא נראות כמו פריט אספנות אלא יותר כמו נעל משומשת, כך שזה לא ממש אוטו נדיר עדיין. מכוניות מטופחות ויפות לעומת זאת - אין הרבה, ואני בטוח שככל שהזמן יעבור מחירה של קורטינה מושקעת יאמיר.

קניה של אוטו נוסע מבטיחה רק דבר אחד: שהוא נוסע, וגם זה בד"כ מצב זמני. הצד השני של המטבע הוא שרכב שנוסע על בסיס יומיומי סובל מבלאי רב של כל דבר כמעט, וחידושו הופך יקר בדיוק כמו רכב מושבת.

פורסם

לדעתי, ישנם ארבעה רכבים שיש להם אופי ופוטנציאל אספני והם גם טובים לרכב יומיומי אמין יחסית:

החיפושית, שזולה לקניה ואחזקה והיא בהחלט בעלת אופי ופוטנציאל. לדעתי האישית זאת ההשקעה הכי טובה לרכב אספנות.

וולוו 121 שאפשר עדיין למצוא ולרכוש אקסמפלרים לא רעים ובזול יחסית.

וולוו 144/244, אמינות, טובות, מרווחות ובטוחות אבל בואו נאמר שאופי...נו.

דודג' דארט/פלימוט ווליאנט מהשנתונים של תחילת שנות השבעים.

כדאי לקנות רכב חי, נושם, נוסע (ועוצר...) כי אם תקנה גרוטאה לשיפוץ בעתיד, היא תיתקע לך מול העיניים ותאכל לך את הלב (ואת הכיס) ולא תזוז בסוף.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

המלצה שלי אלייך ,או חיפושית או כל פולקסווגן קירור אויר אחר שזה אומר טרנספורטר וריאנט שיכולים להיכנס לתקציב של 7 אלף, אלה מכוניות עם חלקים מקוריים זולים יחסית ואתה יכול גם לתחזק אותם לבד , אני למשל לא נכנסתי למוסך כבר שלוש שנים.

בקשר להשקעה , אין סוף בדיוק כמו בכל דבר , לדוגמה אני בונה עכשיו מנוע ב15 אלף שקל ,ואחרי זה אני יצטרך להחליף גיר לשים בלמי דיסק מאחורה מוטות פיתול וכו'... ואני יגמור את הסיפור ב 20 אלף שקל וזה עוד לפני צבע וקוסמטיקה שיעלו לי בטח עוד 15 אלף , ואני כבר מושקע על האוטו באזור ה 20.

לא כל אחד היה מוכן לשים 50 אלף שקל על חיפושית.

תעשה את החשבון שלך אם אתה רוצה להשקיע באוטו אחד את כל החסכונות שלך , במקום למשל לנסוע לטייל לחו"ל או כל דבר אחר ורק אז כשתהיה בטוח שזה מה שאתה רוצה לך על זה!

• תוכן חדש...