Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם בעיניי... למרות שאני אוהב את כולן, אבל MK3 אהבתי הגדולה שבקורטינות!

כל פעם שאני עובד על הקורטינה (שזה יוצא בערך כל יום בחודשים האחרונים) אנשים עוצרים ומתחילים לספר לי שהייה להם פעם כזו ,או שהייתה לדוד שלו או למישהו מהמשפחה .

ולכולם זה מעלה חיוך על הפנים.

וזה אחד מהדברים הכי מהנים שקרו לי במהלך השיפוץ-לשמח אנשים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בעיניי MK3 הוא הדגם המוצלח והיפה ביותר שהיה לקורטינה, ואין לי שום עניין בשום דגם אחר.

ואני עדיין חושב שקורטינה מרק 3 XL ידנית זה מכונית נדירה בכבישי ארצנו.

ובעיניי אין לה מחיר.

וכבר קיבלתי מספר הצעות גבוהות במיוחד לגביי הרכב, אך כמובן שאין לי כל עניין למכור אותה:-P .

ה-MK3 אכן נראת טוב אבל היא יותר מדיי המונית בשבילי, ה-MK1 הרבה יותר קלאסית ...

אם אתה חושב שהקורטינה הידנית שלך נדירה אז בוא אני אספר לך שלפני כשנתיים הייתי קרוב מאוד לקניה של קורטינה MK3 קופה ידנית (ממש טעות שלא לקחתי אותה בסוף) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לקורטינה MK1 ו 2 היו גירסאות שעשו שימוש במנוע לוטוס,שניקראו לוטוס-קורטינה,והן היו מעניינות באמת.הקורטינה MK3 כבר לא זכתה לגירסאות האלו,והיא סך הכל היתה מכונית די ממוצעת,גם לזמנה.סך הכל היא היתה פורד קלאסית-אמינה שימושית ומשעממת,וכך גם הדורות שהגיעו אחריה.הערך שלה היום הוא בעיקר נוסטלגי,ואם אתה נהנה ממנה-מה טוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לחן - ראשית מנוע הלוטוס המפורסם הוא בעצם.. מנוע של קורטינה מרק 1 שנפחו הועלה מ-1498 סמ"ק ל-1588 סמ"ק (ע"י לוטוס) ו-.. קיבל ראש מנוע חדש מאלומניום עם שני גלי זיזים עליונים (בדיוק כמו באלפא רומאו). ההספק עלה מ-50 כ"ס לאיזור ה-100, אבל היו מספרי שידרוגים של המנוע הנ"ל ובסופו של דבר הגיע עד הספק של 126 כ"ס.

לעניין המרק 3 - אכן הרבה אנשים זוכרים אותה לטובה מסיבה מאד פשוטה - היא היתה מאד פופולרית ונפוצה בארץ בשנות ה-70 (בדומה לסובארו ליאונה של שנות ה-80). למי שזוכר אפילו במשטרה היו כאלו בכמויות גדולות לרבות דגמי הסטיישן. אבל בכל מקרה זה לא הופך אותה לטובה מדגמים אחרים של הקורטינה. נהפוך הוא המרק 3 היתה בסגנון מכונית אמריקאי, משמע, נוחה לנסיעה אולם רכה ועם נטיה מסויימת להתנדנדות של המרכב.

המרק 1 ו-2 היו קשיחות יותר ונהנו מיכולת ספורטיבית מסויימת (בכל מקרה טובה בהרבה מהמרק 3) - וזוהי הסיבה שקולין צפמן (האיש והאגדה מאחורי לוטוס) הצליח להפוך את הקורטינה מרק 1 (לאחר לשידרוג ושיפור) לאגדה שכזו.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לכל אוהבי הקורטינות באשר הם בכל הדגמים, הם אנשים כלבבי.

השאלה מה יותר יפה? ומה יותר טובה? היא שאלה שלדעתי אין לה תשובה מוחלטת היות כי על טעם וריח

אין להתווכח.

כל אחד מזוהה עם דגם שדבר אליו .

ובעיניי זו המרק 3.

ובנוגע למחיר: ברכבי האספנות אין בארץ מחירון, המחיר נקבע בין המוכר לקונה ,

אפשר להביא דוגמא של קורטינה שנמכרה ב5K ואפשר להביא דוגמא שקורטינה נמכרה ב 40K.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היי שלום לכולם אני חדש כאן . ואני מעונין לקנות חיפושית .... עכשיו מצאתי איזה חיפושית שנת 73 סבבה חודשים לא נסעו בה ועוד שאלה היא חצי אוטומט האם זה כדאי והוא רוצה 6000

פורסם

טוב שלא הקפצת את שרשור "שלום אני חדש בפורום" שפתחתי לפני 4 שנים כשהיה ברשותי סובארו לגאסי.

ברוך הבא לפורום, פתח שרשור חדש לגבי החיפושית שמצאת, בהצלחה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...