Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 שנת 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן אני אשמח לחוות דעת על מאזדה 2 שנת 2009

אני רוצה לציין שמה שהכי חשוב לי זה אמינות הרכב (תקלות, עלות תיקונים, עלות טיפולים)

קראתי כבר שהרכב לא הכי חסכוני בדלק אבל אני מוכן להסתפק ב1:11 ולא לשלם מאות שקלים בשנה לתיקונים.

יש לי ניסיון רע עם פיאט פונטו שעלות התיקונים ב4 שנים עלתה לי יותר משווי הרכב.

מצאתי מאזדה 2 שנת 2009 ב25K ש"ח קילומטרז' 100K יד 3 שמצבה טוב

רוב הנסיעות שלי הן בתוך חיפה המקסימום שאני נוסע בשנה זה 10K ק"מ

מקסימום התקציב שלי זה 25K וזה הרכב שהמליצו לי, אם למישהו יש עוד המלצות אשמח

אשמח לחוות דעת

עריכה אחרונה על ידי lb1234
פורסם

אני הייתי מעדיף לקחת רכב קטן יותר ולקבל שנתון מתקדם יותר.

אני מניח שיונדאי I10 משנתון 2011 תעלה סכום דומה ותהייה יותר זולה לאחזקה, פשוט כי היא צעירה יותר.

כמו כן תיקח בחשבון שלא משנה מה, ברכבים מזדקנים עלות התיקונים יכולה לעלות יותר משווי הרכב. ככה זה. בגלל זה כל מי שמסוגל, לוקח הלוואה ומשלם החזר חודשי לבנק על רכב חדיש ואמין - במקום על תיקונים לרכב מזדקן.

במקרה שלך אולי עדיף לקחת 40K במימון, לקנות פיקנטו נחמדה בת 3 ולשלם את העלות החודשית של ההלוואה בחלקה מה-25K שיש לך עכשיו ועוד תוספת קטנה. זה יוצא בערך 730 שקל בחודש, שמהם כבר יש לך 416 ש"ח.

עכשיו תעשה חשבון אם מתאים לך לשלם 320 שקל בחודש בשביל שקט נפשי ונסיעה ברכב משנת 2014 ולא משנת 2009 - שכנראה יעלה לך את אותו סכום, פשוט בפעימות ובזמן מבוזבז במוסך.

פורסם

המזדה סל הכול נחשבת לא לאמינה ודי זריזה,שים לב שכדאי לקחת את רמת הגימור דינמיק מעבר לתוספת איבזור לעומת האקטיב יש גם היבט בטיחותי,2 כריות אוויר באקטיב לעומת 6 בדינמיק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני הייתי מעדיף לקחת רכב קטן יותר ולקבל שנתון מתקדם יותר.

אני מניח שיונדאי I10 משנתון 2011 תעלה סכום דומה ותהייה יותר זולה לאחזקה, פשוט כי היא צעירה יותר.

כמו כן תיקח בחשבון שלא משנה מה, ברכבים מזדקנים עלות התיקונים יכולה לעלות יותר משווי הרכב. ככה זה. בגלל זה כל מי שמסוגל, לוקח הלוואה ומשלם החזר חודשי לבנק על רכב חדיש ואמין - במקום על תיקונים לרכב מזדקן.

במקרה שלך אולי עדיף לקחת 40K במימון, לקנות פיקנטו נחמדה בת 3 ולשלם את העלות החודשית של ההלוואה בחלקה מה-25K שיש לך עכשיו ועוד תוספת קטנה. זה יוצא בערך 730 שקל בחודש, שמהם כבר יש לך 416 ש"ח.

עכשיו תעשה חשבון אם מתאים לך לשלם 320 שקל בחודש בשביל שקט נפשי ונסיעה ברכב משנת 2014 ולא משנת 2009 - שכנראה יעלה לך את אותו סכום, פשוט בפעימות ובזמן מבוזבז במוסך.

אני גר בחיפה הכל פה זה עליות וירידות, מעדיף רכב יותר חזק מיונדאי I10

והתקציב שלי הוא בסביבות ה25K אם היתה לי אפשרות ברור שהייתי קונה רכב יותר חדש

לכן אני שואל ספציפית על הרכב הזה כי בתקציב שלי זאת האפשרות הכי טובה שלי לרכב חדש ואמין לפי מה שהבנתי

פורסם
אני גר בחיפה הכל פה זה עליות וירידות, מעדיף רכב יותר חזק מיונדאי I10

והתקציב שלי הוא בסביבות ה25K אם היתה לי אפשרות ברור שהייתי קונה רכב יותר חדש

לכן אני שואל ספציפית על הרכב הזה כי בתקציב שלי זאת האפשרות הכי טובה שלי לרכב חדש ואמין לפי מה שהבנתי

גם אני חיפאי, אתה לא מחדש לי. רכב כמו I10 או פיקנטו עושה פה עבודה טובה מאוד, בתנאי שמדובר במנוע 1200.

פורסם

למה אנשים מתעקשים להמליץ על הלוואות ועל הגדלת התקציב? אני מתכוון בין היתר למגיב drsubaru...

הבן אדם אמר שהתקציב שלו 25K. בוא נכבד זאת ולא נאלץ אנשים לשעבד את הסבתא שלהם עבור מכונית, מבלי שתכננו זאת!

ולגופו של עניין, אני גם לא מקבל את ההמלצות על מכונית מיני חדשה יותר. זאת עובדה -ככל שהרכב בקטגוריה נמוכה יותר ובוודאי, עם מנוע קטן יותר, הרי שהבלאי לאורך זמן יהיה גבוה יותר. מאזדה2 היא - כפי שציינת - לא מאד חסכונית. אבל היא יותר מרווחת ממכוניות מיני, ומאד אמינה. לטעמי, עלית על מכונית חביבה ונפוצה מה שיסייע לך לתחזק אותה בזול (זמינות חלקים חדשים/תחליפיים/מפירוק וכו') וגם לקבל כוח מצוין בעליות של חיפה, מבלי לקרוע ולטחון את המנוע הזעיר במכונית מקטגורית מיני.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אני איתך בזה שעדיף לשלם על הדלק יותר מאשר על טיפולים על הרכב במוסך, מאזדה 2 אחלה בחירה רק תוודא שבאמת היא ברמת גימור דינמיק המאובזרת מאשר האקטיב הבסיסית. שקול עוד אופציה גטס מנוע 1.6 או אפילו 1.4 רכב מאוד אמין אם לא הכי חסכוני.

PEUGEOT 206XS

פורסם

אני ממליץ על מתיחה של התקציב מסיבה פשוטה - מה שהוא לא יוציא בהלוואה, הוא יוציא במוסך.

מה לעשות, אנחנו עוד רגע בשנת 2017, ורכב משנת 2009 נמצא כבר 8 שנים על הכביש הישראלי, אוכל בלאי מכבישי ארצנו המרופטים, סופג שמש רצחנית ומצבו משמעותית יותר גרוע מרכב בן 3 מקביל שאפשר לקנות בלי מאמץ גדול.

ההבדל בין המאזדה העתיקה לבין רכב חדיש בהרבה הוא 300 שקל בחודש, שאת רובם אם לא כולם הוא יחסוך באפס הוצאות מוסך לעומת המאזדה.

לגבי השטויות על הכוח בעליות של חיפה או שחיקה של המנוע הקטן, חבל אפילו להגיב. הפונטו ספייס שמכרתי עם 170 אלף ק"מ לחיפאי אחר לפני 3 שנים, עדיין חיה ובועטת, בטח שכבר עברה את ה-200K.

תתקדם - שנות ה-80 נגמרו.

פורסם

שטויות? OK...בפירוש לא אמרתי שמכוניות מיני לא יכולות להתמודד על העליות של חיפה. וכחיפאי בעבר הרחוק, שנות השמונים אכן עברו מזמן - באותה תקופה הסתדרנו עם כל דבר שזז, גם אם עלינו את שדרות הציונות במהירות 30 קמ"ש בהילוך שני וזהו...אבל, אני יודע שגם כיום, יהיה הרבה יותר קשה להתנהל עם רכב צנוע-נפח, ואין לי ספק שהוא יציג בלאי גבוה בהרבה מהרצוי. ובכלל - רכב מיני שמאיצים בו הרבה כבר מן הסתם לא יהיה מאד חסכוני, לפחות לא כמצופה ממנו (ובוודאי אם הוא קוריאני...).

פורסם (נערך)

אני לא מבין מאיפה הבטחון הזה שפות״ש ישלם עוד 320 ש״ח בחודש על תיקונים. או שכן, או שלא. אם לא - הרוויח. זו לא הוצאה בטוחה (לעומת המקרה של הפיקנטו, שם ההוצאה בטוחה).

וגם אם כן ישלם אותם, עדיין בתקופה המדוברת נהג ברכב מרווח בהרבה, חזק, נוח ועדיף על הפיקנטו כמעט מכל בחינה אפשרית (מינוס צריכת דלק ונוחות חניה בעיר). ואת זה אני אומר מניסיון ארוך מאוד עם שתי המכוניות - אין מה להשוות ביניהן. המזדה היא הרבה יותר ״אוטו״ מהפיקנטו, והייתי מעדיף אותה בכל פעם.

מהניסיון שלי, ד״א, היא גם אמינה מאוד. אחת כזו במשפחה (שנתון 2008, מהראשונות על הכביש) עד היום ראתה מוסך רק בטיפולים. ופעם אחת בתיקון מראה חשמלית באחריות.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

גם הרכב הכי אמין שיש, שלא מתקלקל בין טיפול לטיפול - דורש יחס. בולמי זעזועים, משולשים, ציריות, רדיאטור, אטמים וכך הלאה - עולים ימבה כסף. כל אלה תיקונים שלא תשמע עליהם בכלל ברכב בן שנים בודדות וכן תלמד להכיר ברכב בן 9, שאתה רוצה להחזיק אותו עד גיל 12.

3600 שקל בשנה זה לא כזה סכום בדיוני לאחזקה של רכב בן 9-10. אולי יהיה לך מזל ותוציא פחות, אולי לא.

לגבי הבלאי של הרכבים - שוב, שטויות במיץ. מנוע 1200 על רכב ששוקל 900 קילו, עושה עבודה נהדרת ואת הציונות עולה על 70 בלי להתאמץ מי יודע מה.

לגבי צריכת הדלק - הכל בפרופורציה.

לגבי חניה - צריך באמת להרחיב על מצוקת החניה וכמה נוח לנסוע עם רכב מיני ברחבי העיר?

פורסם (נערך)

זה בדיוק העניין, שעל הרכב החדש יותר אתה בודאות תוציא את הכסף הזה, ואילו על הישן זה לא ודאי. איזה מהם עדיף? ד״א גם על רכב בן 3 יכולות להיות הוצאות תחזוקה בלתי צפויות. הכל יכול להיות. דבר אחד בטוח: הרכב החדש יותר יעלה יותר כסף.

לגבי מאמץ בעליה וכו׳ - אין ספק (ומניסיון) שהפיקנטו עולה גם מתל אביב לירושלים בלי שום בעיה. אבל (שוב מניסיון) נעים יותר לעשות את אותה דרך במאזדה 2.

לגבי חניה - כתבתי בעצמי שזה יתרון של הפיקנטו, ובכל זאת - יתרון קטן. זה לא שהמאזדה ארוכה בהרבה. מעולם לא התקשיתי במיוחד למצוא איתה חניה, גם במרכז העיר. לעומת למשל פאסאט שנהגתי בה תקופה, איתה היה ממש סיוט.

לסיכום, אני עדיין חושב שהמאזדה היא יותר ״אוטו״ מהפיקנטו - אבל מקבל את זה שלמטרות מסוימות יתכן שהפיקנטו עדיפה. אם אתה עובד ו/או גר באיזור עירוני צפוף (גם מבחינת חניה) והרוב המוחלט של הנסיעות שלך הן קצרות ובתוך העיר - יתכן והפיקנטו עדיפה. ועדיין אישית לא הייתי מוציא עוד כסף שאין לי כדי לקנות דווקא אותה.

כל זה כמובן בהנחה שמדובר ברכב ליחיד ולא לזוג עם ילדים.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

המאזדה יותר טובה מהפיקנטו, אין בכלל שום ספק בזה. זה לא אותה ליגה.

העניין הוא שהמאזדה מראש יותר יקרה ולכן התקציב לדעתי קונה רכב ישן. רכב ישן = בלאי = הוצאות מיותרות. כמה הוצאות? פה יש אלמנט של מזל. אולי תאכל טרור, אולי תיסע כמו מלך ותעביר את הבעיות עוד 3 שנים לבעלים הבא.

יש סיבה להתרסקות של שוק המשומשות, ובין היתר היא מתרחשת בגלל שאנשים שונאים את המוסכים, מחירי החלפים שוברים שיאים שליליים והמחירים קופצים לשמיים. אם יש אפשרות די פשוטה להמנע מכניסה מיותרת למוסכים והיא בהישג ידך, עדיף לממש אותה.

פורסם
רכב ישן = בלאי = הוצאות מיותרות.

אתה בסך הכל מדבר על להתקדם בשנתיים שלוש. נכון? אז אני אומר חד-משמעית - עדיף סופר-מיני כגון מאזדה2 ישנה יותר, מאשר מיני חדשה בשנתיים-שלוש. וכמו שנאמר - בטיפול מסור ואוהב, רכבי מאזדה ובוודאי מאזדה2, מציגים אמינות נהדרת.

פורסם

מי שאמר שהוא בוודאות יוצא את הסכום בפיקנטו ובמאזדה אולי יוצא ואולי לא יוצא(וככה זה יתרון) אז אותו הדבר אפשר להגיד שברכב ישן אולי תוציא יותר כסף מהפיקנטו על כל הבלאי וככה הפיקנטו משחקת פה יותר, בקיצור אין לדעת תלוי בהרבה דברים לפי דעתי שיחליט מה עדיף לנסוע על רכב זריז יותר ומרגיש יותר רכב אבל יותר ישן ועם סיכוי ליותר תקלות או להשקיע טיפה יותר ולנסוע ברכב שמרגיש פחות טוב וזריז

PEUGEOT 206XS

• תוכן חדש...