Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רמה של תחבורה ציבורית בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מישהו חכם אמר שמדינה מפותחת היא לא זו שלכל אדם יש רכב, אלא זו שגם אנשים עשירים משתמשים בתחבורה ציבורית.

לאור הפקקים המטורפים בבוקר בנסיעה למרכז החלטתי לנסות את התחבורה הציבורים ה"מתואמת" כפי שמפרסמים אותה בשלטי חוצות.

בא בבוקר לתחנת אוטובוס, רואה שלט אלקטרוני בו כתוב עוד כמה זמן מגיע האוטובוס. הייטק אני חושב לעצמי.

מגיע לתחנת רכבת בעפולה אחרי שתיאמתי אתמול שעות של הרכבות. לפי האתר, רכבת אמורה להיות בשעה 6:47, 7:14 ו7:47. לקחתי מקדם ביטחון והגעתי מוקדם יותר. מה אני רואה בשלט אלקטרוני? 6:47 ו7:47. איזה מזל שבאתי מוקדם!

נוסע ברכבת ומחליף תחנה בחיפה. הרכבת מחיפה למרכז הייתה מלאה עד 0 מקום, לא היו מקומות אפילו בשמורים. הרכבת התעקבה ליעד. לא נורא, יש מקדם ביטחון בזמנים אני אומר.

בדרך חזרה יצאתי ברכבת של 17:21 מתחנת תל אביב השלום (רכבת לנהריה). הייתי אמור להחליף רכבת בחיפה לעפולה. בדרך הרכבת עצרה באיזור חדרה, כי הייתה שריפה ליד המסילה.

הרכבת עוד התעקבה בתחנות המשך מעבר לאותה העצירה של כ15 דקות. כמובן מגיע באיחור לתחנה בה אני אמור להחליף רכבת.

פה מתחיל הבלאגן. הרכבת שנסעתי בה ואמורה הייתה להמשיך לנהריה, אבל היא נכנסה לרציף 3 ולא 2 כפי שאמורה הייתה. ברציף 2 נכנסה רכבת אחרת (לעכו?). משני הרכבות האלו הורידו את כל הנוסעים. בהמשך הגיעו רבות אחרות שאספו את הנוסעים, כאשר כל פעם לוח זמנים משתבש, זמנים משתנים, סדר הגעה של רכבות מתחלף, יורדות מהרשימה רכבות. מגיעה רכבת, מכריזים שהרכבת ליעד מסויים, אחרי זה אומרים ליעד אחר וכך מספר פעמים. עד שבסוף הגיעה רכבת ומכריזים שהיא לנהריה. מזל שהנוסעים שירדו אמרו שהרכבת לעפולה ואז בין הנוסעים מפה לאוז עברה הידעה ועלו בה אנשים שהיו צריכים לכיוון הנסיעה הזה.

בדרך הרכבת עצרה לא בתחנה, בהמשך הרכבת עצרה לכ5 דקות לצורך "מפגש רכבות" (חסכו מסילה!). הרכבת הזאת נוסעת מעפולה כ53 דקות (במצב אופטימלי ללא תקלות), ברכב זה לוקח לאותו יעד בדיוק שעה. לא יעיל במיוחד.

הרכבת כמובן הגיעה באיחור לתחנת רכבת בעפולה. האוטובוס שהיה אמור לקחת אותי הביתה יצאה לפני מספר דקות (תחבורה ציבורית מתואמת כפי שרושמים בשלטי חוצות!), אוטובוס הבא בעוד כ52 דקות. בסוף נאלצי לקחת אוטובוסים אחרים ולהחליף בדרך כדי לחסוך כ20 דקות. הנסיעה לקחה סך הכל 4 שעות (ברכב עם כל הפקקים זה כ2:30 שעות לאותו יעד, עם רכבת במצב אופטימלי כ3:00).

אני מבין, התקלות קורות. אבל איכות השירות נמדדת לא כאשר הכל תקין, אלא איך מתמודדים עם תקלות. אני חושב שרמת טיפול בתקלות מחפירה. שום תיאום בין הקוים - כלום!

הקרונות כמובן מטונפים, הכיסאות והרצפה מלוכלחים ומגעילים, החלונות בקרונות מלוכלחים גם הם.

אני מסיק מזה שתחבורה הציבורית בארץ נמצאת רחוק מאוד מעולם המערבי (על פניו זה ניראה שברמת השירות אנחנו יכולים להתחרות רק בבוליביה והודו). תדירות הרכבות ואוטובוסים נמוכה, רמת טיפול בתקלות מחפירה, חוסר דיוק בלוח זמנים ואין שום תיאום, המידע מבלבל ולא נכון. בסופו של דבר, הציבור משלם על זה בזמן יקר.

זה אומר שבארץ אין תחליף לרכב פרטי והמדינה שאנחנו גרים בה לא מפותחת, למרות שמיסים ממכירת רכבים ואגרת רישוי אפשר לבנות כביש לירח אם מארגנים הכל בצורה יעילה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
  • מבאס 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

הפתרון יבוא מהשטח,בעיקר משיתוף נסיעות

זה גם מה שיוריד את העומס בכבישים. בסופו של דבר התשתיות בגוש דן לא יוכלו לשאת את עיקר ה250,000 הרכבים החדשים שהישראלים קונים כל שנה, במדינות מתקדמות מקובל שמשתמשים ברכבים פרטיים רק בסופי שבוע.

עריכה אחרונה על ידי טווינגואי
פורסם

שיתוף נסיעות זה בעיה מבחינת ביטוח. אם מתחלקים בכסף בנסיעה, יוצא הנסיעה בתשלום והביטוח לא מכסה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הביטוח לא תקף כשהנסיעה היא עסקית, בשיתוף הנסיעות שיש בוויז למשל התשלום הוא רק על הדלק כך שאין רווח, וההסעה מוגבלת להלוך חזור מהעבודה כך שאין פה עסק.

מה גם שקראתי שיש חברת ביטוח שאוטומטית מאפשרת ללקוחותיה שיתוף נסיעות ללא תשלום מיוחד.

פורסם

3 שנים נסעתי אך ורק בתחבורה ציבורית(כחייל). הייתי נוסע הרבה בפריפריה, הרבה במרכז ואולי במצטבר קרה לי ב3 שנים מה שלך קרה ביום.

אז או שאתה לא יודע לתכנן את הנסיעה שלך או שנפלת על יום חרא.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

נפלתי על יום חרא. אבל דווקא יום כזה הוא מבחן הכי טוב ליכולת שלהם לפתור את התקלות. זה בדיוק המדד לאיכות השירות. כשהכל בסדר, כולם מחייכים. כשיש בעיה, אז מתגלה הפרצוף האמיתי.

חוץ מזה, אין מה לתכנן נסיעה. באתר מכניסים תאריך שעה, מקבלים זמנים ותחנות החלפה.

פורסם

אני עובד בתל אביב וגר מדרומה לה בעיר עם תחבורה ציבורית מפותחת מאוד (יחסית לערים אחרות).

עברתי לתחבורה ציבורת לפני כשנה עקב אילוצים כאלו ואחרים.

את התחבורה הציבורית בארץ אפשר לסכם במשפט אחד שמתמצת את כל כולה:

חרא בלבן.

אני עובר לדו גלגלי בקרוב מאוד (כבר התחלתי לחפש כלי).

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

גם לי זה נשמע כמו מקרה חריג.

ואתה יכול למדוד את איכות השירות אולי בעומס מסוים או במקרה של תקלה כלשהי. במקרה שלך נשמע שכל מה שיכול היה להשתבש - השתבש, וכשזה קורה איכות השירות תיפגע גם בגרמניה.

סדנא דארעא חד הוא, אתה יודע....

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

א. הרכבות ניקיות יחסית לאוטובוסים. בנוסף למה אתה ציפית? למטוס אל על? הרכבות מגיעות ליעד מסוים ויש למנקים זמן מאוד קצוב לניקיון. תוך כדי הנוסעים (הרי הם ישראלים לכל דבר) עולים לרכבת ויושבים.

ב. הרכבות לא יכולה להיות יותר מהירה מרכב: בכל זאת יש תחנות ביניים, לעומת לרכב אין. (גם 140 קמ"ש לא יגרמו לרכבת להיות מהירה יותר).

ג. מחיר כרטיס כמעט שוות ערך לנסיעה ברכב סופר מיני סטנדרטי בשוק.

ד. האוכלוסיה שמשתמשת ברכבת היא אכלוסיה או שרוצה לחסוך כסף מרכב או שאין ברשותה לקנות רכב פשוט.

פורסם

נו באמת, החלטת לתת ביקורת דווקא על היום שבו חצי מדינה עלתה באש?

הרכבת הייתה פחות או יותר הדבר היחיד שעבד בחיפה באותו היום, אתה לא רוצה לדעת אילו פקקים וחסימות היו בחיפה - ואני לא מדבר על איזור הכרמל שעלה באש. מכאן נסיק שרכב פרטי זה גם חרא?

פורסם
א. הרכבות ניקיות יחסית לאוטובוסים. בנוסף למה אתה ציפית? למטוס אל על? הרכבות מגיעות ליעד מסוים ויש למנקים זמן מאוד קצוב לניקיון. תוך כדי הנוסעים (הרי הם ישראלים לכל דבר) עולים לרכבת ויושבים.

ב. הרכבות לא יכולה להיות יותר מהירה מרכב: בכל זאת יש תחנות ביניים, לעומת לרכב אין. (גם 140 קמ"ש לא יגרמו לרכבת להיות מהירה יותר).

ג. מחיר כרטיס כמעט שוות ערך לנסיעה ברכב סופר מיני סטנדרטי בשוק.

ד. האוכלוסיה שמשתמשת ברכבת היא אכלוסיה או שרוצה לחסוך כסף מרכב או שאין ברשותה לקנות רכב פשוט.

סעיף ד' מאוד שגוי.

יש המון אנשים שמחזיקים רכב ומשתמשים ברכבת (לרוב הם יחנו בחניון הרכבת), הסיבות לנסיעה הן מגוונות - נסיעות למקומות מרוחקים שיותר משתלמות מנסיעה עם הרכב לבד או נסיעה למקומות עבודה דקרובים לתחנות הרכבת על מנת לחסוך פקקים וחיפוש חנייה.

אגב, נסיעה יומית לעבודה נפוצה מאוד בערי פריפריה עם תושבים שעובדים בגוש דן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

יכול לספר על החוויה שלי.

בחצי שנה האחרונה אני משתמש בתחבורה ציבורית בלבד. נוסע בכל יום מחדרה לרחובות, 100% תחבורה ציבורית.

יש קו אוטובוס מתחת לבניין שלי שמגיע בכל בוקר בזמן ב7:20. לוקח אותי לתחנת הרכבת. שם אני ממתין 5-10 דקות ועולה על רכבת לרחובות בלי החלפות, תחנה אחרונה. ב9:15 אני ברחובות, המשרד נמצא במרחק של 300 מטר.

בערב יש קו אוטובוס שמחזיר אותי מהרכבת עד לבניין, שוב המתנה של לא יותר מ-5 דקות לאוטובוס.

כל התענוג עולה לי 420 שקלים בחודש.

נניח שהייתי נוסע ברכב. אולי הייתי חוסך חצי שעה-שעה לכל כיוון, אבל אני לא בטוח שזה יותר נוח. לשבת ברכבת בנוחות (וכן אני תמיד מוצא מקום גם ביום ראשון בבוקר), לקרוא עיתון/לעבוד קצת על המחשב נשמע לי הרבה יותר נחמד מלנהוג בפקקים.

אני לא מדבר בכלל על העניין הכלכלי, אין מה להשוות בכלל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כאחד שמשתמש בMOOVIT CARPOOL - מקווה מאוד שהפורמט ינחל הצלחה, גם הוצאות הדלק מתקזזות לרמה אפסית, גם מכירים אנשים חדשים וחביבים, וכולם מרוצים.

פורסם (נערך)

בחרת מסלול יותר מדי מסורבל.

יש אוטובוס ישיר מעפולה לת"א והפוך, שעוצר בשלום, בתדירות גבוהה. היה לוקח לך שעתיים מקס' לכל כיוון.

אפשרות נוספת זה בשילוב עם רכב - לנסוע עד לתחנת הרכבת בבנימינה, להחנות שם ולעלות על רכבת לת"א.

עריכה אחרונה על ידי liran123
  • תוכן חדש...