Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשלום של 110 שח עבור טופס ירוק שני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

גיגול בעניין מוביל אותי למדריכי טופס ירוק והוצאת רשיון, אבל לא לתשובה לשאלה האם אכן יש לשלם 110 ש"ח בקופ"ח בשביל שרופאת המשפחה תמלא לי טופס ירוק שני? (ב2007 הוצאתי רשיון לפרייבט- אז זה היה בחינם, וכעת רוצה לגוון ולהוציא למשאית).

מה ההגיון לשלם סכום זה לקופ"ח? כביכול בגלל שאני מעמיס עליהם ועל רופאת המשפחה?

פורסם

אל תחפש את ההיגיון בשיגעון. זה תלוי באיזה קופה ואף תלוי אצל איזה רופא..

אם ממש לא בא לך לשלם תתקשר לכמה רופאים עד שתמצא אחד שלא מחייב בתשלום.

פורסם

אין קשר לטופס שני או ראשון.

היום גובים כסף על חתימת רופא על טופס ירוק. שילמתי לא מזמן (שנת 2014) 99 ש"ח על חתימה כזאת כשעשיתי רישיון C1.

יש לי 3 סוגי רישיונות אחרים שהוצאתי לפני שנים, אז לא שילמתי.

רישיוןC1 - משאית עד 12 טון יעלה לך כ 3500 ש"ח, כך שעוד 100 ש"ח זה "בקטנה". זה בתנאי שאתה יודע לנהוג עם גיר ידני. אם לא אז אולי יעלה יותר. אני לא בטוח שמציעים קבלנות למי שלא יודע לנהוג על ידני.

פורסם

היה פה שרשור דומה לפני מספר חודשים, ולא הייתה תשובה חד משמעית.

מנסיוני ב"מכבי" אצל 2 רופאים שונים, לא גבו תשלום מעולם. לא לפני 7 שנים, וגם לא לפני שנה.

Aprilia Shiver 750

פורסם

אני נדרשתי לשלם 110 ש"ח גם כן ואני בקופ"ח כללית (גם אצלי במקרה מדובר בטופס ירוק שני). דובר על זה רבות בעבר בפורום ועלו הסיבות שכביכול מובילות לגביית התשלום. ממליץ לעשות חיפוש בפורום.

פורסם

מנסיוני ב"מכבי" אצל 2 רופאים שונים, לא גבו תשלום מעולם. לא לפני 7 שנים, וגם לא לפני שנה.

גם אני במכבי. הגעתי, רופא בדק במחשב וחתם על הטופס. אמר "לך תשלם אצל הפקידה".

שאלתי למה, אמר שזה נוהל חדש.

פורסם

אני עשיתי ל C טופס לפני חודש אולי קצת פחות ולא גבו ממני שום כלום רק 50₪ במעמד הוצאת הטופס ובדיקת העיניים.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

בוקר טוב

אני גם לא הבנתי מה העניין, ההסבר היחידי של קופ"ח שזה נוהל חדש. ממליץ לך לעבור בן הרופאי משפחה בניסיון להחתים אותם, יש כאלה שרואים את האבסורד בזה.

פורסם

קודם כל - זה לא נוהל חדש, אלא קיים כבר כעשור אם לא יותר.

ההסבר הוא מאוד פשוט.

רופא אמור לטפל בבעיות בריאותיות שלך.

בדיקה לצורך אישור כשירות לנהיגה/ נשיאת נשק וכו' איננה נכללת במטרות עבורן קופ"ח מאפשרת לך גישה לרופא.

לפיכך, קופ"ח קיבלו אישור ממשרד הבריאות לגבות אגרה מכל מי שמעוניין בבדיקה כזאת.

ישנם רופאים שלא מעניין אותם הבעיות של קופ"ח/ לא רואים את זה כחלק מתפקידם ולכן אינם גובים את האגרה.

מאידך, יש רופאים שמקפידים להתנהל לפי הנחיות קופ"ח - והם כן גובים את האגרה.

פורסם

גם אני בכללית מושלם ואני צריך לשלם, מה כוונתך מממנים לכל החיים?

אשתף אתכם בלבט שיש לי- כאשר אמרה לי הפקידה שיש לשלם 110 ש"ח, לא שילמתי אלא חזרתי לרופאת משפחה ואמרתי לה שאקבע תור למועד אחר אחרי שאמשוך כסף ואשלם לפקידה (כחלק ממשנה זהירות אני נוהג לברר קודם על תשלומים לא צפויים לפני שאני משלם אותם). הרופאה אמרה שכדי לא לטרטר אותי בקביעת תור נוסף, היא תחתום לי ותמלא לי את הטופס, אבל יהיה עלי לשלם אחרי כן לפקידה. היא מלמלה משהו שהיא חייבת שאני אשלם, כאילו יש מעקב על זה. תכננתי לשלם יום אחרי ,לאחר התייעצות עימכם.

מדובר ברופאה טובה ,לכן אם אכן יש מעקב אחרי זה והיא רשמה זאת במחשב וזה יקפוץ אצל הפקידה שאני צריך לשלם- הרי שאלך לשלם. אבל אם לא, אם לא אשלם וזה לא יסבך את הרופאה והעולם ימשיך בשלו, אז אולי בעצם לא לשלם? אולי בSUB TEXT הרופאה בעצם הבינה את האבסורד והביאה לי אופציה להתחמק מתשלום?

פורסם

המושלם נותנים לך פעם אחת טופס ירוק בחינם, אם צריך עוד טופס (אופנוע משאית) זה בתשלום

אם הרופאה רשמה במחשב שהיא מלאה לך טופס - אתה אמור לשלם, אחרת היא תסתבך

פורסם

זה לא כזה מסובך תשלם וזהו כנראה שקופ"ח מצאה דרך חדשה למצוץ כסף מלקוחתיה שבויים.

רק העלאת המודעות הציבורית דרך המדיה אולי תגרום לקופה להפסיק בגבייה המיותרת הזאת,כנראה שהם הבינו כמו משרד התחבורה שציבור הנהגים לא מאוחד מספיק על מנת לצאת להפגין נגד דברים כאלה.

פורסם

דווקא נימוק של משרד הבריאות הגיוני. זה לא חלק משרותי הבריאות.

על אותו משקל, חברת כבלים או לווין שולחות לך טכנאי ללא תשלום (בתורה לדמי שימוש חודשיים כמובן) אבל אם כל מה שטכנאי היה צריך לעשות זה להחליף בטריות בשלט, הן מחייבות על הביקור. פשוט כי זו לא בעיה בתשתית או בציוד שלהן.

פורסם

זה שהנימוק הגיוני זה בסדר אבל הגבייה במהותה מיותרת.

כי הסיבה האמיתית להתעקשות הקופה היא כלכלית נטו ולא מקצועית ,הרי הבדיקה לא מצריכה מהרופא יותר מידי זמן לעומת בדיקה מחלה.

אם יבוא אדם לבדיקת רפואית עקב חולי האם במידה ויבקש מה רופא גם לחתום יאלץ לשלם או לא הרי מהות הביקור היא חולי?

• תוכן חדש...