Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות רכב חדש, ומתלבט בין הרכבים שבכותרת (ואולי עוד אחרים בטווח המחירים באיזור 100-110).

אני רווק ומחפש רכב שיהיה טוב מבחינת נוחות נהיגה, אמינות, ניראות, עלות אחזקה וחלקי חילוף, שמירת ערך וכיו"ב.

אשמח לחוות דעת אישיות או לא, וגם להמלצות על רכבים דומים שלא מוזכרים פה.

תודה מראש

אבי

פורסם

לדעתי,

טויוטה יאריס - חסכונית ומאוד אמינה, אך מאוד משעממת.

מאזדה 2 - נהיגה נמוכה יותר, נחשבת אמינה, אבזור מעודף.

סיאט איביזה - איכות חומרים עדיפה, עלות טיפולים גובהה מהשאר, מראה צעיר.

סקודה פאביה - יותר שומרנית, הרגשת ביטחון, אבזור ותאי אחסון בשפע.

הייתי בוחן בנסיעת מבחן את המאזדה 2 ואת הסיאט.

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

מבחינת איבזור אם אתה הולך למחיר של 110 אז בתוספת קטנה יש את המזדה 2 ברמת גימור פיור לבן שהיא באמת מאוד מאובזרת.

האיביזה זריה יותר ותוכל לחסוך הרבה כסף אם תיקח ברמת גימור סטייל שעולה 83 אלף.

עוד רכב הוא ברנו קליאו,ניראית מעולה זריזה הגיר לדעתי פחות טוב מאשר בסיאט ובעיר היא נוקשה יותר אבל התנהגות כביש במסלול הררי טובה.

פיגו 208 גם זריזה מושבים נוחים מאוד אך לדעתי פחות אוחזים בתמיכת צד,פה אפילו ישאר לך עודף קטן מ 100.

משהו קצת מחוץ לקופסא ב110 יש לך את הפיגו 2008 ברמת גימור הבסיסית אבל פה אם כי גם פה יש מנוע טורבו זריז.מדובר רכב שנותן הרבה פוזה ומראה טוב

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינת שמירת ערך, כנראה הטויוטה היא המנצחת. לדעתי, אם זה פרמטר שחשוב לך, אז עדיף לך ללכת עליה או על המזדה, אם בא לך גם קצת ליהנות מהנהיגה (היאריס עצלה ביחס למזדה). נסה לחשוב מה הכי חשוב לך - אם זה לדוגמה ענין שמירת הערך - אז היאריס, הונדה ג׳אז, יונדאי i20...אלה יתאימו.

האיביזה מציעה יותר מבחינת מנוע ואולי גם קצת הנאה, אבל שמירת ערך זה מונח שלא מתחבר בארץ למכוניות אירופאיות באופן גורף, וגם יש את ענין הגיר שלה שאומרים שבשנים האחרונות כבר אין ממש תקלות אבל מה לעשות, מוניטין...

כמו שהציעו פה, מציע גם לבדוק את ה 208 ואת הרנו קליאו. לדעתי, אם אתה קונה רכב בשביל לנהוג בו ולא רק בשביל למכור (ואגב אני לגמרי מבין את השיקול) אז לך לכיוונים האלה ולא לטויוטה יאריס. אגב, אם אתה לא לחוץ על רכישה בזמן הקרוב, הסיטרואן c3 החדשה שתגיע בעתיד, כנראה תציע חבילה מצויינת ודיברת על נוחות אז המושבים שלה הם למעשה כורסאות (כמו בקקטוס) מאוד מאוד נוחות, ישבתי בה וזו הרגשה אחרת לגמרי מכל סופר מיני שגרתית.

פורסם

לפני שמעבירים את הנושא למקום שאליו השרשור שייך, אני אמליץ אל DS3 CHIC.

מנוע 1.2 טורבו של פיג'ו וגיר יפני כפי שיש בפיג'ו 308 אבל הרבה יותר מגניבה.

עכשיו במבצע תמורת 109 אש"ח.

פורסם

or6699 - למה אתה טוען שעלות האחזקה של האיביזיה יקרה יותר משל הפאביה? להבנתי איביזה/פאביה/פולו זה אוטו כמעט זהה לא?

לי יש איביזה והיא מהנה מאוד בשבילי, נכון הגיר בעייתי אך הוחלפו קלאצ׳ים על חשבון היבואן...

בטווח מחירים האלה יש גם את הפולו עם איכות חומרים קצת יותר טובה מהאיביזה...

SEAT ATECA Style Plus

פורסם
or6699 - למה אתה טוען שעלות האחזקה של האיביזיה יקרה יותר משל הפאביה? להבנתי איביזה/פאביה/פולו זה אוטו כמעט זהה לא?

לי יש איביזה והיא מהנה מאוד בשבילי, נכון הגיר בעייתי אך הוחלפו קלאצ׳ים על חשבון היבואן...

בטווח מחירים האלה יש גם את הפולו עם איכות חומרים קצת יותר טובה מהאיביזה...

כי זה גיר בעייתי שמגיע עם שנתיים אחריות רק?

פורסם

בעייתי בעייתי ועדיין אנשים קונים אותם כמו לחמניות.. אז אולי כבר לא כזה בעייתי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עוד פעם אתה שם, קושר עגלה לסוסים ולא להפך, האיביזה היא לחמניה כי במחיר מאוד נוח קונים אוטו עם רשימת איבזור מרשימה, מוניטין של גב גרמני עם תדמית חסונה ומי שעושה נסיעת מבחן באוטו אחרי מיקרה או פיקנטי או אפילו, במחילה, ספייס סטאר, מיד מחפש טופס הזמנה אצל הסוכן. והגיר בנסיעות המבחן כידוע מתפקד יופי, אנשים לא תמיד קונים אוטו לאחר בחינה מדוקדקת של ההיסטוריה של הדגם על בעיותיו הנפוצות יותר או פחות, הם אגב גם קנו אותו בכמויות נאות ודומות בתקופת הארכת האחריות לגיר. בקיצור כמות אינה ראיה לכלום חוץ מלעצמה. גם בטראמפ כזכור בחרו מיליונים.

פורסם (נערך)

במקרה של האיביזה אני דווקא חושב שכמות מעידה כן על האיכות.

כי חוץ מאיבזור אתה מקבל רכב זריז,איכות חומרים טובה,נוחות,התנהגות כביש.

בגלל כול זה היא מוכרת טוב מאוד.

ולא צריך להשוות אותה מול רכבי המיני,גם מול סופר מיני אחרות היא לא משפילה מבט.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

מכוניות המיני הובאו כאינדיקציה למה שהוא רחוק מאוד בעיקר בתכונות, אבל מספיק קרוב במחיר, האלטרנטיבות האחרות לגביהן מתלבט הפותח מסתכלות מלמעלה על האיביזה הבסיסית בכל הנוגע למחיר, הרבה פחות באשר ליכולות ולתכונות. העניין בשוליים כזכור היה מקור המשיכה של האיביזה ומבחינה זו אני רואה אותה בהחלט כמוך, כפי שכבר הבהרתי, העניין העיקרי היה האם יכול להיות שמספר הקונים מעיד על איכות תיבת ההילוכים וחסינותה מפני כשלים וגם לזה התייחסתי. שוב האיביזה נחמדה בהחלט, הגיר והאחריות הקצרה, כמו גם קיומן של אלטרנטיבות טובות יותר לטעמי בסביבת מחירה, הן הסיבה למה אני לא הייתי בוחר בה.

• תוכן חדש...