Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עומד לרכוש רכב אפס קילומטר מאלדן.

שני דברים שרציתי להתייעץ:

1. הם דורשים את כל הכסף כעת בעוד שהרכב אמור להגיע עד 21 ימי עסקים

2. לדברי ההסכם שנמצא ברשותי לפני חתימה העברת הבעלות תתבצע תוך 60 יום מקבלת הרכב.

מקובל? נראה לי קצת תמוה למרות שלא רכשתי רכב מזה כ 15 שנה

ירון

פורסם

לגבי 1 - יכול להיות שזה מה שרשום בחוזה, לא זוכר. בפועל אם הרכב קיים במלאי והוא אחרי רישוי, אתה תקבל אותו תוך כמה ימים.

לגבי 2 - תקין. לאחר כחודשיים ישלח לך ייפוי כוח מטעם החברת הליסינג להעברת בעלות. עם הייפוי כוח הזה ועם רישיון הרכב אתה תיגש לדואר ותעביר בעלות על שמך, בלי שום מעורבות של החברה.

פורסם

1. הרכב לא קיים במלאי של החברה - צריכים לקבל אספקה של רכבים מהיבואן

2. למה לסחוב את העברת הבעלות עד חודשיים? הרי באם החברה תפשוט רגל הלך לי הכסף, נכון?

ירון

פורסם

הרכב שמוזמן ונרכש משועבד מראש עם שעבוד על אלדן.

הם לוקחים לעצמם את 60 הימים (הרבה למדי. בד"כ זה 30 יום) כדי להסיר את השעבוד ולשלוח לך את מסמכי העברת הבעלות.

אל תשכח שאתה יד שנייה.

ולשאלתך אם אתה חשוף ? התשובה חיובית . החשיפה של רוכשי רכב מחברות הליסינג היא עצומה ועד שחברה גדולה מאד לא תיפול, זה לא יפסיק .

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
1.

2. למה לסחוב את העברת הבעלות עד חודשיים? הרי באם החברה תפשוט רגל הלך לי הכסף, נכון?

ירון

לי ה''ב לקח 3 שבועות קניתי מזדה 2 בשנת 2010,

כן סיכוי נמוך אבל אתה צודק.

פורסם
לגבי 2 - תקין.

זה לא תקין - זו פשוט נורמה גרועה מאוד שהשתרשה ולמדנו לקבל אותה באיזושהי "אגביות" ולספר לעצמנו שהיא תקינה.

גם נושא התשלום המלא בלי שום ערבות הוא שיקוץ שהשתרש, וזה ימשך ככה עד שחברה גדולה תפשוט רגל והרבה אנשים יאבדו את כספם. בתחום האופנועים זה קרה עם יוסנג - היבואן פשט את הרגל, ואנשים ששילמו נתקעו בלי הכסף ובלי האופנועים. את הערבות שהיבואן העמיד המדינה חילטה לעצמה, ולא עשתה דבר על מנת לעזור לרוכשים.

פורסם

מצד שני, לפחות בחלק מהחברות קיימת אפשרות להחזיר את הרכב במהלך החודש הראשון, תמורת תשלום דמי השכרה על כל יום שימוש.

אם היו עושים העברת בעלות "על המקום", זה לא היה ע"כ אפשרי מכיוון שהיו מוספים עוד 2 ידיים לרכב.

פורסם

גם את זה אפשר לפתור:

יעשו חוזה שכירות לחודש עם אופציית רכישה, ישלם הקונה עבור דמי השימוש לתקופה הזו, ובסוף התקופה תבוצע העברת בעלות מיידית כנגד תשלום יתרת הסכום - חוזית אין בעיה לפתור את זה באופן שהחשיפה של הלקוח תהיה קטנה, ולא במלוא סכום הרכב.

אומנם הסיכוי שחברת ליסינג/השכרה משמעותית תפשוט את הרגל היא לא גדולה, אבל אמרו את זה גם על חברות קבלניות וזה קרה.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אני רכשתי רכב גם 0 ק"מ יד ראשונה מלובינסקי,

לא שלמתי גרוש לפני שראיתי את האוטו,

נסעתי לאחד המגרשים שלהם ראיתי את האוטו, ובאותו מעמד קניה שילמתי את הכסף ויצאתי לדרכי עם הרכב החדש,

השארתי להם צילום ת.ז וכל מה שצריך, תוך שבועיים העבירו בעלות על שמי ושלחו לי אישור העברת בעלות.

תבקש את זה מאלדן, אין כזה רכב 0 ק"מ שלא קיים, זה רכב שכבר קיבל רישיון תקף לנסיעה על הכביש שדורש רק דבר אחד בלבד, והוא ביטוח, הרכב הזה נמצא איפשהו בארץ ומוכן לנסוע על הכביש, תגיד להם שאני משלם את הכסף ויוצא עם הרכב באותו רגע, העברת בעלות נעשה אחרי שחרור השעבוד.

פורסם

ספורטמוטרי, רוב המכוניות ב 0 ק"מ אכן נמכרות מהמלאי של חברת הליסינג והן אחרי רישוי, אבל בהחלט יכול להיות מצב שאין רכב במלאי ואז חברת הליסינג מזמינה אותו מיבואן, זה יהיה רכב לפני רישוי כמובן.

פורסם

שים לב שגיסי הזמין אאוטלנדר ובסוף לא רק שלא היה במלאי אלא גם מועדי האספקה נדחו כל בזמן - עד שהתייאש. למזלו שם רק מקדמה וקיבל אותה חזרה. רכב שאין להם מיידית - אכן סיכון מסויים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...