Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מפלגה ניאונאצית היחידה בגרמניה שמכירה בירושלים כבירת ישראל ודרשה מהאיחוד האירופי לעצור מימון לאונר"א. מאותו קישור.

יש גם יהודים במפלגה הזאת.

לא הכל שחור ולבן אתה יודע. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אילון לא נאצי והוא לא הצדיע במועל יד.

אפשר להגיד עליו הרבה דברים לא חיוביים שגם כנראה נכונים, אבל הפצת הגזמות מגוחכות נגד כל מי שלא אוהבים זה התנהגות של כרותי אונה.

אתה כנראה לא עקבת אחרי ההתבטאויות שלו. גם לגבי קבוצות של עליונות לבנה בארה״ב, גם לגבי ניאו-נאצים באירופה, וגם לגבי יהודים:
https://edition.cnn.com/2023/11/17/business/elon-musk-reveals-his-actual-truth

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם נחשיב את כל מי שאי פעם אמר משהו נגד יהודים לנאצי, במקום כדור הארץ אפשר לקרוא לכוכב שלנו כדור הנאצים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

אם נחשיב את כל מי שאי פעם אמר משהו נגד יהודים לנאצי, במקום כדור הארץ אפשר לקרוא לכוכב שלנו כדור הנאצים.

אילון מאסק זה לא סתם "כל מי שאי פעם אמר".

מדובר באדם העשיר בעולם, שעד לא מזמן לחש לאוזנו של הנשיא של המעצמה הגדולה בעולם, והבעלים של רשת חברתית מהגדולות בעולם.

השיוויון נפש שבו אתה מקבל את זה והרציונליזציה שלך קצת צורמים לי בעין, הייתי מצפה מזה ממישהו שקצת יותר תקוע בפוזיציה, לא התרשמתי שאתה כזה...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, flytomars כתב:

מדובר באדם העשיר בעולם, שעד לא מזמן לחש לאוזנו של הנשיא של המעצמה הגדולה בעולם, והבעלים של רשת חברתית מהגדולות בעולם.

השיוויון נפש שבו אתה מקבל את זה והרציונליזציה שלך קצת צורמים לי בעין, הייתי מצפה מזה ממישהו שקצת יותר תקוע בפוזיציה, לא התרשמתי שאתה כזה...

מה שיותר משמעותי אלה לא התבטאויות אישיות של מאסק עצמו, אבל זה שהוא החזיר לטוויטר מאות אירגונים שנפסלו מגישה לפלטפורמה לפני שקנה את החברה כיון שהיו ניאו-נאצים, גזעניים (רבים מהם אלימים), לא מעט מהם אנטישמיים (במידה משמעותית, כולל תיאוריות קונספירציה, הפרוטוקולים של זקני ציון וכיו״ב), ובחלק מהמקרים עודד אותם ע״י הפצה של פוסטים שלהם. זה קרה לא פעם אחת ולא 100.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 דקות, flytomars כתב:

למה פוזיציה? אני לא מעריץ של מאסק אבל אני לא רואה שהוא איזה נבל נאצי מרושע שרוצה להיפטר מהיהודים ולהשתלט על העולם רק בגלל שהוא כתב כמה שטויות באינטרנט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

למה פוזיציה? אני לא מעריץ של מאסק אבל אני לא רואה שהוא איזה נבל נאצי מרושע שרוצה להיפטר מהיהודים ולהשתלט על העולם רק בגלל שהוא כתב כמה שטויות באינטרנט.

בזה אני מסכים איתך, הוא לא אנטישמי, הוא פשוט טרול - 

הבעיה היא שבמעשים שלו (כמו אלה שתוארו בשרשיר), הוא מכשיר ומלבין אנטישמיות אמיתית, עם השלכות מעשיות בעולם האמיתי.

אז בגלל שזה בסדר, הוא לא באמת שונא יהודים אלא סתם מטריל,

אנחנו אמורים להתייחס להתנהגות שלו בשיוויון נפש? פה אני פחות מסכים איתך.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינתו הוא פועל לשמירה על חופש הביטוי וכשמרחיבים את חופש הביטוי מקבלים גם דברים שלא רוצים לשמוע. אני לא חושב שאם נותנים לאיזה שמוק אנטישמי גישה לטוויטר זה הלבנה של אנטישמיות. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
Just now, SlowRide כתב:

מבחינתו הוא פועל לשמירה על חופש הביטוי וכשמרחיבים את חופש הביטוי מקבלים גם דברים שלא רוצים לשמוע. אני לא חושב שאם נותנים לאיזה שמוק אנטישמי גישה לטוויטר זה הלבנה של אנטישמיות. 

לא יודע, זה קצת פוסט-מודרניסטי.

גם לחופש הביטוי יש גבולות, במקרה הזה אפילו מאוד ברורים - 

אם זה מלבה פשעי שנאה ואנטישמיות ואלימות בעולם האמיתי,

זה הולך ומגעגע כמו ברווז - זה ברווז (וסליחה ברווז על ההשוואה המקוממת).

ובמקרה הספציפי של מאסק - הוא לא רק "מרחיב את חופש הביטוי" אלא אפילו תומך באופן ישיר בהודעות שיטנה ואפילו מפיץ אותן מחדש.

מסקרן אותי איפה אתה מעביר את הגבול? איפה מעשים כאלה נהפכים ללא לגיטימיים מבחינתך?

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני פשוט לא חושב שהוא יוצא דופן בתחום הזה.

מצד אחד יש לך גופי תקשורת מובילים שמפיצים תכנים אנטישמיים ותעמולה של ארגוני טרור.

יש לך תכניות ופודקסטים פופולריים עם מליוני צופים שמארחים אנטישמים מוצהרים וכל מיני ליצנים שקראו דף וחצי בוויקיפדיה ובטוחים שהם מומחים בטענה של "בואו רק נשמע מה יש לו להגיד" עם הטיה ברורה. אז מה זה עוד כמה מטומטמים שכותבים פוסטים בטוויטר, במיוחד שהפלטפורמה יחסית ניטרלית ולא מגבילה פוסטים מהצד השני שחושפים את האנטישמיות ומוקיעים אותה במקום פשוט לצנזר הכל וזהו.

אני לא אומר שצריך לקבל את זה, רק שאין מה לומר שאילון טרול אנטישמי כאילו זה מגמד את כל השאר שעושים הרבה יותר נזק ממנו.

עקרונית, אני חושב שצריך לתת לאנשים להוציא את החרא שיש להם בראש ולתת להם להתמודד עם ההשלכות. אי אפשר להגיד לאנשים מה לחשוב. אם אתה לוחם מקלדת שכותב בטוויטר שיהודים הם מסריחים, יבוא לוחם מקלדת אחר שיכתוב עליך שאתה מסריח יותר. אם אתה כותב שצריך לפגוע במישהו, המשטרה תמצא אותך כי זאת העבודה שלהם. זה עדיף מאשר פשוט לצנזר כל מה שנח לשלטון ולהפוך את השינאה למשהו חשאי שיכול להתפרץ עליך ואתה לא תדע מאיפה זה מגיע עד שיהייה מאוחר מדי.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אבל זה לא מה שהוא עושה. הוא צבוע ומעיף מהפלטפורמה כל מי שמבקר אותו אישית (על כל רקע שהוא), מאיים שיתבע חברות שהחליטו לא לפרסם בטוויטר יותר (ולא נתנו שם הצהרות מדוע), ועוד טירלולים ללא סוף. הוא גם העיף מטוויטר כלי תקשורת לגמרי מיינסטרים רק כי ביקרו אותו. חופש הביטוי לא מעניין אותו, חוץ מחופש הביטוי האישי שלו.

והיום הסתבר שהוא התקיף פיסית את שר האוצר סקוט בסנט לפני חודשיים, לאחר פגישה משותפת שכל אחד הציג בפני טראמפ את המועמד העדיף עליו לעמוד בראש רשות המיסים (מינוי באחריות שר האוצר -- למאסק היה תפקיד רשמי של יועץ בלבד, ולא בתחום הזה).

פורסם
לפני 13 שעות, SlowRide כתב:

FDA זה נאצים כמו שישראל עושה רצח עם בעזה.

היא לא עושה רצח עם, אבל הרבה חיילי צה״ל מבצעים פשעי מלחמה (לא אמרתי הרוב, אמרתי הרבה, וכנראה שכבר לא מסבירים בטירונות מה זו פקודה לא-חוקית ופקודה לא חוקית בעליל). זו עובדה. הרקע של ה-AfD הוא בבירור ניאו-נאצי (הנאצים המקוריים כמובן כבר לא איתנו), ולא מעט מחברי המפלגה מתבטאים בהתאם. אני דובר גרמנית ועוקב.
ה״תמיכה״ הרשמית שלהם בישראל היא עלה תאנה, כדי לחמוק מהחוקים המאד נוקשים בנושא בגרמניה (אגב, הרבה יותר קשוחים מאשר בישראל).

פורסם
לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

מפלגה ניאונאצית היחידה בגרמניה שמכירה בירושלים כבירת ישראל ודרשה מהאיחוד האירופי לעצור מימון לאונר"א. מאותו קישור.

יש גם יהודים במפלגה הזאת.

לא הכל שחור ולבן אתה יודע. 

למרות טענות רשמיות לתמיכה בישראל וגינוי אנטישמיות, התבטאויות חבריה כמו שכבר הזכרתי סותרות זאת. אבל זה נוח לשיפור תדמית של המפלגה. גם סולידריות עם ישראל היא סלקטיבית. חלק מהפלגים מבקרים את מדיניות ישראל ומביעים תמיכה באירן וסוריה למשל. זה כולל את ביקורתו של דובר וחבר הבונדסטאג של ה-AFD טינו כרופאלה, על משלוחי נשק גרמניים לישראל. המועצה המרכזית של יהודי גרמניה הגדירה את ה-AFD כ"סכנה לחיים היהודיים בגרמניה" וכ"מפלגה גזענית ואנטישמית".

לפני 15 שעות, SlowRide כתב:

לא בהכרח נאצי, אבל אנטישמי כן. ובהתחשב בהתבטאויותיו  גם תומך בנאונאצים.

לפני 15 שעות, SlowRide כתב:

לאף אנטישמי שהכרתי להיפטר מהיהודים לא עמד בראש מעייניו. הם גם לא קראו את הפרוטוקולים של זקני ציון או מיין קאמפף. הם פשוט האמינו שיהודים שולטים בעולם, עם גרידי ותמורת כמה גרושים ימכרו את האמה שלהם.

לפני 13 שעות, SlowRide כתב:

אני פשוט לא חושב שהוא יוצא דופן בתחום הזה.

מצד אחד יש לך גופי תקשורת מובילים שמפיצים תכנים אנטישמיים ותעמולה של ארגוני טרור.

יש לך תכניות ופודקסטים פופולריים עם מליוני צופים שמארחים אנטישמים מוצהרים וכל מיני ליצנים שקראו דף וחצי בוויקיפדיה ובטוחים שהם מומחים בטענה של "בואו רק נשמע מה יש לו להגיד" עם הטיה ברורה. אז מה זה עוד כמה מטומטמים שכותבים פוסטים בטוויטר, במיוחד שהפלטפורמה יחסית ניטרלית ולא מגבילה פוסטים מהצד השני שחושפים את האנטישמיות ומוקיעים אותה במקום פשוט לצנזר הכל וזהו.

אני לא אומר שצריך לקבל את זה, רק שאין מה לומר שאילון טרול אנטישמי כאילו זה מגמד את כל השאר שעושים הרבה יותר נזק ממנו.

הוא לא רק מאפשר. הוא גם תומך. למשל אישר באופן ישיר פוסט אשר טוען כי יהודים מעוררים שנאה כלפי אנשים לבנים ומעודדים את החלפתם האתנית והתרבותית במהגרים לא-לבנים, מה שיוביל ל"רצח עם לבן". מאסק הסכים במפורש עם הפוסט וכתב "אמר את האמת האמיתית". האישור עורר גל של גינויים כולל ארגונים יהודיים, הבית הלבן ונטישת מפרסמים כמו IBM, אפל, NBCU, דיסני, וורנר ברדרס דיסקברי.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, PinkDolphin כתב:

היא לא עושה רצח עם, אבל הרבה חיילי צה״ל מבצעים פשעי מלחמה (לא אמרתי הרוב, אמרתי הרבה, 

אמרת גם שיש ירידה של 95% במכירות טסלה בישראל. עדיף לא להגיד דברים שלא יודעים.

על סמך מה אתה קובע את זה בדיוק?

אגב, מצחיק איך כולם פוחדים מה"נאצים" מהימין, כשבשנים האחרונות, דווקא השמאל המערבי נוקט בקו אנטי-ישראלי, שלא לומר אנטי-יהודי.

החל מחברי קונגרס דמוקרטים שרוצים לבטל מימון לכיפת ברזל, דרך מקרון שמתחזק קשרים עם חיזבאללה וזורק את ישראל מתחת לפסי הרכבת בשם האינטרסים, מנסה להעיף אותה מתערוכות נשק ועוד, ועד הממשל בקנדה שעוצם עיניים על אנטישמיות גואה ובו בזמן "חוקר" אזרחים קנדיים ששירתו בצה"ל על פשעי מלחמה.

אגב, גם בקרב האנשים הפשוטים, הדמיון לנאצים מגיע דווקא מהשמאל הפרוגרסיבי, שיחד עם חבריהם המוסלמים קוראים לאינתיפאדה, מהללים את החמאס והשמדת היהודים, ובאופן כללי מדקלמים פרופוגנדה שמזכירה את הנאצים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כולם נאצים, אף אחד לא נאצי. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...