Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אף אחד לא אמר שכל מי שהגיע לעמדת כוח הוא חרא.

אתה זה שמכניס מילים לפה שלנו.

מה שכן, בכירים בוול סטריט הן 99.9% חרא.

אילון מאסק למשל או ביל גייטס, לא חרא (גייטס גם עשה דברים נוראיים אבל הוא פועל הרבה למען שיפור העולם).

אה, אז רק אנשי כספים הם חרא.

סליחה, אבל מה אתה מבין בכלל בוול סטריט ואיך שוול סטריט עובדת.

כלום.

נאדה.

יוק.

זה קופסא אטומה בשבילך, חסרת פשר, להוציא אולי סרטים שראית.

אין לך מושג איך זה עובד, לא פגשת איש מהתעשייה הזו בימיך, מאיפה הקביעה שהם כולם פסיכופטים?

רשימה של ח"כ שעזבו משרות מצליחות שלא על מנת לעשות לביתם (ככה, מהראש):

נפתלי בנט

יאיר לפיד

שלי יחימוביץ'

אראל מרגלית

אבי גבאי

אתמול שמעתי את בנט מתראיין בתור שר החינוך. אני לא מסכים איתו בהרבה דברים, אבל האיש בא לתת עבודה.

כתבתי כבר, אני מכיר את החשיבה הזו שאומרת: "כולם מושחתים, כולם חורשי רעה, כולם רק באו לגנוב".

זה לא נכון, כי אם זה היה נכון באמת היינו נראים כמו רפובליקת בננות.

וכן, יש בעיה בשיטת הממשל, ויש מצב שהשחיתות עולה (וזה לא בטוח), ויש גנבים, וצריך לעשות תיקונים - אבל העסק עובד.

רק שיותר קל להגיד: כלום לא עובד. בוא נטקבק על מהפכה, ונלך לשתות בירה ונעשן משהו בים, כי בין כה וכה הכל חרבנא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עופר, קודם כל אין לך מושג מה אני יודע ומה אני יודע.

אתה לא יכול להניח עלי דברים מהפורום ולפי מה שאני יודע מעולם לא נפגשנו באופן אישי.

מעבר לזה, שוב הכנסת לי לפה דברים שלא אמרתי.

לא אמרתי שרק מי שבא מתחום הכספים הוא חרא ולא אמרתי שכל מי שבא משם הוא חרא.

גם לא אמרתי שהם פסיכופתים.

הטענה שלי היא שיש תחומים כמו וול סטריט, שבהם אלא אם יש לך את הרצון להיות כריש שדורס את כולם, אתה לא תצליח כי פשוט יאכלו אותך.

אני לא מדבר על אנשים שהמציאו מוצר חדש והנפיקו חברה וככה הפכו למיליונרים, אלא על חלאות שמחפשים לקנות חברות ולפרק אותן כדי להראות הפסדים בשביל רשות המיסים, או אנשים שלא יהססו לשניה לפטר 2000 איש ובאותה שנה ידחפו לעצמם 20 מליון דולר בונוסים לכיס.

אלו הבנקאים שנתנו לאנשים פרטיים הלוואות בידיעה שהם לא יכולים לעמוד בזה, שמנהלים חברות ביטוח שמוכנות שמישהו ימות ממחלה שיש לו כיסוי אליה, רק בגלל פרטים טכניים, ובכלליות, הם לא שמים על אף אחד.

רק רווח, רווח, רווח.

אבל אתה יודע מה?

בוא באמת נדבר על אלו שעזבו משרות מצליחות, מתוך הרשימה שלך:

שלי יחימוביץ' - היא עיתונאית שתמיד היתה לה אג'נדה חברתית. זה לא שהיא פתאום החליטה שהיא רוצה להיות ח"כית ולא מבינה את התחום. התחום שלה כבר היה השפעה חברתית, אז זה מעבר הגיוני.

אראל מרגלית ואבי גבאי - לא מכיר את האג'נדה שלהם יותר מדי אבל הם רואים שהמדינה הולכת לעזאזל אז הם רוצים לעשות משהו. עד עכשיו הם לא עשו כלום כי הם באופוזיציה אז אי אפשר להגיד באמת מה האג'נדה שלהם.

בכל מקרה פה מדובר באנשים שמאל עם חשיבה חברתית מראש.

יאיר לפיד - עוד עיתונאי אבל עם חוט שדרה קצת יותר "גמיש". אתה רואה איך הוא מוותר על עקרונות בשביל להיבחר.

אז כן, אני מאמין שהוא יתקן דברים אם הוא יהיה בעמדת כוח, כי כבר ראינו מה שהוא ניסה לעשות וטורפד. ואם מדברים על "לעשות לביתו", אז הוא גם התרכז בקהל הבוחרים שלו, שהם (לרוב) מעמד ביניים חילוני ויחסית משכיל.

להיות עיתונאי לגמרי נותן פרספקטיבה על מה שקורה במדינה וכמעט לא תמצא עיתונאי בלי ידע או אג'נדה חברתית.

נפתלי בנט הוא עניין אחר לגמרי.

בנט עושה רק לביתו.

נכון, הוא מרביץ עבודה אבל העבודה שלו פוגעת.

אם אני הייתי מתחיל לעבוד במעבדה והייתי עובד חרוץ, סביר להניח שהיו נזקים כי זה לא התחום שלי.

זה מה שהוא עושה.

הוא גורם להדתה בתוך מערכת החינוך, הוא לוחץ להעביר תקציבים לציבור הדתי בשביל מטרות של הסקטור שלו, גם אם זה עולה בחיים של חיילים או אזרחים, ויש לו את המדיניות של "בואו נהרוג לגמרי את התרבות כי 5 יחידות מתמטיקה".

הוא מתעלם לגמרי משאר הציבור במקרה הטוב, וקורא להם "יהודים סוג ב'" במקרה הרע.

בפועל זה הרבה יותר גרוע ויש לי דעות הרבה יותר גרועות עליו, אבל ברור לי שהוא סוג האנשים שלא יהססו להגיש תביעת לשון הרע.

רק שיותר קל להגיד: כלום לא עובד. בוא נטקבק על מהפכה, ונלך לשתות בירה ונעשן משהו בים, כי בין כה וכה הכל חרבנא.

וואו, אשכרה הצלחת שוב להכניס לי מילים לפה.

לא אמרתי שכלום לא עובד ואף אחד לא דיבר על מהפכה.

המערכת עובדת בסדר, גם אם נבחרים אנשים שאני לא אוהב.

אגב, בדיוק בגלל אנשים כאלו יש את בג"ץ ואת כל מערכת המשפט.

ומה עושים ביבי\בנט ושאר ירקות?

חותרים תחת מערכת המשפט ורוצים להחליש אותה, בשביל שכשהיא תבוא לרדוף אותם הם יוכלו להגיד "בית המשפט שמאלני" וחצי מהעם יאמין לזה.

משתמשים בהסתה, פילוג והבהמתיות של הבוחרים שלהם בשביל להגן על עצמם.

איפה הליכוד של ז'בוטינסקי? איפה החשיבה החברתית?

כיום כל המפלגות שבשלטון אצלנו מוכנות לשבת ביחד בשביל לשמור על הכוח, גם אם המדיניות שלהן גורמת לסבל, עוני וסוף החזון הציוני.

פורסם
איך אתה יכול לדון בסימפטום בלי לחשוב על הגורמים?

זו בדיוק (חוסר) החשיבה הזו שמביא אותנו למצב בו עומד נשיא רפובליקני, נותן נאום הכתרה סוציאליסטי אבל לאומני (ואני בכוונה לא אומר נציונאל-סוציאליסטי, כי אני לא מתכוון להשוות אותו לנאצים, גם לא ברמיזה) - ואף אחד לא חושב שזה מוזר.

תעצור, תחשוב שנייה.

למה אנחנו הולכים בכיוון הזה (אנחנו=העולם המערבי/דמוקרטי)?

טראמפ שקרן?

כן.

נו, מה עכשיו, לצווח כל פעם שתפסנו אותו מדבר שטויות?

אתה לא רואה שזה לא משרת כלום, מלבד הוצאת קיטור רגעית?

קודם כל, בטח שיש פה הוצאת קיטור. או לפחות דיון על המצב הקיים. הגורמים ידועים, כולל הגורם מספר אחד שהביא אותו לשלטון - השחיקה במעמד הפועלים הלבן של ארה"ב. זה, בשיתוף עם הרטוריקה שלו - ואתה צודק שיש נקודות דמיון בנאומים שלו לאלו שעלו בטקסטים נציונל סוציאליסטים, להתעלם מזה זה לגמרי PC.

הסיבה שאני עדיין בשלב ה"צווחות" כל פעם שתפסתי אותו מדבר שטויות היא כי יותר מדי אנשים עדיין שרויים באמונה שהוא לא מדבר שטויות, או לא משקר להם יותר מפוליטיקאים אחרים, או לא מסוכן לדמוקרטיה. אנחנו אפילו לא מגיעים לדבר על "מה הביא אותנו לכאן", כי הרבה אנשים לא חושבים ש"כאן" זה מצב רע.

אתמול שמעתי את בנט מתראיין בתור שר החינוך. אני לא מסכים איתו בהרבה דברים, אבל האיש בא לתת עבודה.

נתת דוגמא לא טובה. בנט הוא סכנה אדירה למדינת ישראל. לטעמי זה אפילו מסוכן שהוא, בניגוד ללפיד נניח, בא לתת עבודה - כי העבודה שלו תבריח מהארץ הרבה אנשים טובים, ותפגע בהרבה אחרים שאין להם ברירה אלא להשאר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דווקא בנט הוא כן דוגמא טובה למישהו שבא לעבוד, מתוך תחושת שליחות.

ואני כותב את זה תוך כדי שאני מסכים עם כל מה שכתבת עליו.

במקרה שלו, הייתי מעדיף שיהיה מושחת ויתמקד בשוחד וטובות הנאה, במקום בהעמקת אחיזת הדת במע' החינוך.

כל זאת כמובן לדעתי בלבד. מבחינת הבוחרים שלו הוא עושה עבודה מצויינת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

להיות עיתונאי לגמרי נותן פרספקטיבה על מה שקורה במדינה וכמעט לא תמצא עיתונאי בלי ידע או אג'נדה חברתית.

או שפשוט כולם מגיעים מאותו בית מדרש, ולכן ה"ידע" שלהם וה"אג'נדה" של כולם היא "חברתית".

ורק לגבי הידע, לצערי הכתבות של רוב העיתונאים בארץ כל כך רדודות (אם לא מופרכות), שלטעמי האמירה שלך היא על גבול ההזיה.

בכל מקרה לטעמי לפיד הוכיח שהוא בדיוק כזה, עיתונאי בלי שום ידע ושום הבנה.

בנט עושה רק לביתו.

הוא גורם להדתה בתוך מערכת החינוך

הוא לוחץ להעביר תקציבים לציבור הדתי בשביל מטרות של הסקטור שלו, גם אם זה עולה בחיים של חיילים או אזרחים,

מעניין, ואני חשבתי שתקציב החינוך נפרד מתקציב הביטחון

ויש לו את המדיניות של "בואו נהרוג לגמרי את התרבות כי 5 יחידות מתמטיקה".

בפעם האחרונה שבדקתי לא הוא שר התרבות

וואלה? שמעת את בנט אומר ששאר הציבור הם יהודים סוג ב'? או שזו הגמשה של אמירה כזו או אחרת שלו?

או לא מסוכן לדמוקרטיה.

נתת דוגמא לא טובה. בנט הוא סכנה אדירה למדינת ישראל.

לא נמאס לשמאל מההגזמות האלה כל פעם שנבחר מישהו שלא מתאים לדעותיו?

(אני למשל לא זוכר כשאובמה נבחר שהרפובליקנים צווחו כך כל העת, ושנבחרו ממשלות שמאל בישראל הימין צווח על כך בעת בחירתן ועל כל דבר. אשמח לגלות שאני טועה)

זה קצת זאב זאב כשמשתמשים בזה כל פעם, אתה יודע...

והגיע הזמן שתתנו קצת יותר כבוד לחוסן (הדמוקרטי, החברתי, וכו') של ארה"ב ושל ישראל,

אולי אז יקחו את הטענות הללו יותר ברצינות כשהן מגיעות.

מבחינת הבוחרים שלו הוא עושה עבודה מצויינת.

אני חושב שאתה טועה, יש לא מעט ביקורת על בנט בקרב ציבור הבוחרים שלו, את רובם משרד החינוך פחות מעניין.

עריכה אחרונה על ידי netco
פורסם

שום הגזמות. הוא ומפלגתו שולטים במשרד החינוך ומשרד המשפטים, ושולחים זרועות למספיק מקומות אחרים שנותנים להם כוח אדיר בכנסת.

המפלגה של בנט רוצה לעשות טרנספר לערבים (אוקיי, "סיפוח") ולהפוך אותם לאזרחים סוג ג' - מה שכמובן לא יעבוד.

הם רוצים עוד ועוד התנחלויות, עוד ועוד כסף על חשבון אחרים. בנט אמנם לא אומר שאחרים הם אזרחים סוג ב', אבל בטח ובטח מבחינתו החילונים הם סוג ב'. הוא רוצה להוריד מהם תקציבים ולחנך אותם לדת כדי שיהפכו להיות כמוהו. וזאת רק ההתחלה.

אבל תראה מה עשית - גרמת לי לדבר על פוליטיקה ישראלית. אני מבטיח להפסיק. בוא נחזור לטראמפ?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

...

איך הסקת שאני מדבר על תקציב הביטחון?

אני מדבר על העברת תקציבים להתיישבות באזורים שלא שייכים לנו, וזה מסכן את החיילים שלנו שצריכים לשמור עליהם ואת המדינה בכלליות.

נכון, הוא לא שר התרבות אבל עיקר התרבות היא בחינוך.

אם אתה מלמד את כולם להיות רובוטים עם 5 יחידות מתמטיקה אבל בלי לימודי אזרחות, ספרות ועוד דברים שחשובים לנפש, אתה הורס את התרבות.

נכון, הוא לא אמר ישירות שחילונים הם סוג ב' אבל הוא כן רומז את זה והוא כן פועל על פי המשנה הזאת.

מדהים איך אתה יכול לקחת את מה שאני כותב, לא להבין אותו ולעוות אותו.

פורסם
מה שכן, בכירים בוול סטריט הן 99.9% חרא..

הדבר הכי נחמד אצל מי שמחזיק תפיסת עולם לא רציונאלית - אין לו סיכוי לא להיכנס לפרדוקסים.

איך אני יודע שאתה לא יודע כלום על וול סטריט?

כי רק מי שלא מכיר כלום יכול לכתוב אמירות מוחלטות כאלו.

או כמו זאת:

אני לא מדבר על אנשים שהמציאו מוצר חדש והנפיקו חברה וככה הפכו למיליונרים, אלא על חלאות שמחפשים לקנות חברות ולפרק אותן

מה קרא, ראית את הסרט "וול סטריט" מהאייטיז, ועכשיו אתה מומחה למה עושים בוול סטריט?

אתה רק מוכיח שאתה לא מבין בזה כלום.

וזה ממשיך:

אלו הבנקאים שנתנו לאנשים פרטיים הלוואות בידיעה שהם לא יכולים לעמוד בזה, שמנהלים חברות ביטוח שמוכנות שמישהו ימות ממחלה

התעשייה המתקראת "וול סטריט" לא עוסקת במתן הלוואות לאנשים פרטיים ולא מוכרת ביטוח.

אבל אתה יודע מה?

בוא באמת נדבר על אלו שעזבו משרות מצליחות, מתוך הרשימה שלך:

שלי יחימוביץ' - היא עיתונאית שתמיד היתה לה אג'נדה חברתית. זה לא שהיא פתאום החליטה שהיא רוצה להיות ח"כית ולא מבינה את התחום. התחום שלה כבר היה השפעה חברתית, אז זה מעבר הגיוני.

אראל מרגלית ואבי גבאי - לא מכיר את האג'נדה שלהם יותר מדי אבל הם רואים שהמדינה הולכת לעזאזל אז הם רוצים לעשות משהו. עד עכשיו הם לא עשו כלום כי הם באופוזיציה אז אי אפשר להגיד באמת מה האג'נדה שלהם.

בכל מקרה פה מדובר באנשים שמאל עם חשיבה חברתית מראש.

יאיר לפיד - עוד עיתונאי אבל עם חוט שדרה קצת יותר "גמיש". אתה רואה איך הוא מוותר על עקרונות בשביל להיבחר.

אז כן, אני מאמין שהוא יתקן דברים אם הוא יהיה בעמדת כוח, כי כבר ראינו מה שהוא ניסה לעשות וטורפד. ואם מדברים על "לעשות לביתו", אז הוא גם התרכז בקהל הבוחרים שלו, שהם (לרוב) מעמד ביניים חילוני ויחסית משכיל.

בנט עושה רק לביתו.

נכון, הוא מרביץ עבודה אבל העבודה שלו פוגעת.

אם אני הייתי מתחיל לעבוד במעבדה והייתי עובד חרוץ, סביר להניח שהיו נזקים כי זה לא התחום שלי.

זה מה שהוא עושה.

הוא גורם להדתה בתוך מערכת החינוך, הוא לוחץ להעביר תקציבים לציבור הדתי בשביל מטרות של הסקטור שלו, גם אם זה עולה בחיים של חיילים או אזרחים, ויש לו את המדיניות של "בואו נהרוג לגמרי את התרבות כי 5 יחידות מתמטיקה".

בפועל זה הרבה יותר גרוע ויש לי דעות הרבה יותר גרועות עליו, אבל ברור לי שהוא סוג האנשים שלא יהססו להגיש תביעת לשון הרע.

אז כל הרשימה שהבאתי, באים טוב.

חוצמי בנט.

הבעיה היחידה שלך עם בנט זה שהוא לא מקדם אג'נדה שלך (או שלי).

אבל זה בסדר, לא בשביל זה בחר בו מי שבחר בו.

עבור מי שבחר בו, הוא עושה עבודתו נאמנה, וגם עוד כמה דברים טובים במשרד החינוך.

למשל, קידום לימודי 5 היחידות.

למשל, קידום לימודי מתמטיקה בפריפריה, ע"י הקצאה מחדש של תקציבים.

שוב, זה שאתה לא מסכים עם דרכו של פוליטיקאי, לא הופכת אותו למושחת. מושחת זה מי שעושה לביתו, ובנט לא עושה לביתו. הוא עושה למען המטרות שלמענן הוא נבחר.

ואל תדבר איתי על הדתה. זה ספין עכשווי. כל זמן שמשרד החינוך מקדם באופן אקטיבי וממוסד לימודי "פמיניזם" שלא יבואו להטיף על אינדוקטרינציה במערכת החינוך.

כל מי שיודע לחנך את הילדים שלו, לא צריך לחשוש מקצת חינוך דתי.

ושוב, זה ספין שרץ עכשיו.

ממה שאני מדבר עם הבת שלי (תל אביבית, סיימה חטיבה), היא לא יודעת על מה מדובר.

וואו, אשכרה הצלחת שוב להכניס לי מילים לפה.

לא אמרתי שכלום לא עובד ואף אחד לא דיבר על מהפכה.

ברגע שאתה כותב שכל מערכת הפיננסים, המסחר במניות ובסחורות והביטוח מושחתת מהיסוד, מנוהלת ע"י מושחתים, ומושתת אך ורק על הזרמת כספים לכיסיהם הפרטיים של מי שעומדים בראש הפרמידה, ובעלי השליטה - אתה אומר שהמערכת לא עובדת. בכלל.

וזו קריאה למהפכה.

ולמרות שיש בזה בטח גם מהאמת, זה לא כל הסיפור. זה אפילו לא רב הסיפור.

מדובר על מערכות מורכבות, מסובכות, שמספקות לכלכלה ולחברה שלנו מנגנונים מאוד נחוצים לקיומה. ויש במערכת הזו, בראשה, אנשים חכמים מאוד, שמבינים בחומר המאוד מורכב הזה, ואתה לא רוצה לשלוח את כולם אוטומטית לכלא, כי אתה צריך אותם מתפקדים.

זה לא אומר שאין מה לתקן ולשפר, תמיד יש, אבל צריך גם מאוד להזהר שלא יבוא מי שלא מבין כלום (כמוך) יגיד שהכל רקוב (כמוך) ויגיע למסקנה המתבקשת - שצריך להרוס.

כי עוד יבוא איזה טראמפ או קורביין או איזה דיביל אחר, ואשכרה ייבחרו אותו כקבלן ביצוע.

לוול סטריט יש פונקציה מרכזית מאוד בכלכלה, אבל אני לא אספר לך מהי. אתה אדם סקרן, אולי תרצה ללמוד לבד.

אגב, בדיוק בגלל אנשים כאלו יש את בג"ץ ואת כל מערכת המשפט.

ומה עושים ביבי\בנט ושאר ירקות?

חותרים תחת מערכת המשפט ורוצים להחליש אותה, בשביל שכשהיא תבוא לרדוף אותם הם יוכלו להגיד "בית המשפט שמאלני" וחצי מהעם יאמין לזה.

משתמשים בהסתה, פילוג והבהמתיות של הבוחרים שלהם בשביל להגן על עצמם.

הויכוח על גבולות מערכת המשפט לעומת המערכת הפוליטית הוא ויכוח לגיטימי.

אתה מבלבל פה ויכוח אידיאולוגי, שהוא לגיטימי, עם השאלה מי מושחת.

זה לא אותו נושא.

פורסם
איך הסקת שאני מדבר על תקציב הביטחון?

אני מדבר על העברת תקציבים להתיישבות באזורים שלא שייכים לנו, וזה מסכן את החיילים שלנו שצריכים לשמור עליהם ואת המדינה בכלליות.

אם הם שייכים לנו או לא, זו שאלה פוליטית, והיא הוכרעה עד כה בבחירות.

אתה פשוט מסרב לקבל את התוצאה הדמוקרטית.

אם אתה מלמד את כולם להיות רובוטים עם 5 יחידות מתמטיקה

למה אתה קורא ללומדי מתמטיקה ברמה גבוהה "רובוטים"?

והעלאת לומדי 5 יחידות מתמטיקה מ-8 אלף ל-16 אלף, זה נקרא "כולם"?

בא שר חינוך. מגלה בעיה בהיקף הלימודים הריאלים, בייחוד בפריפריה. עושה מהלך מתקן - וישר רצים צווחני השמאל: הוא הופך את כולם לרובוטים!

באמת?!

זו המשמעות של המהלך?

נכון, הוא לא אמר ישירות שחילונים הם סוג ב' אבל הוא כן רומז את זה והוא כן פועל על פי המשנה הזאת.

הוא חושב שחילונים זה סוג ב', כמו שאתה חושב שדתיים זה סוג ב'. לא יותר, בטח לא פחות.

פורסם
הדבר הכי נחמד אצל מי שמחזיק תפיסת עולם לא רציונאלית - אין לו סיכוי לא להיכנס לפרדוקסים.

איך אני יודע שאתה לא יודע כלום על וול סטריט?

כי רק מי שלא מכיר כלום יכול לכתוב אמירות מוחלטות כאלו.

או כמו זאת:

באמא'שך...

התעשייה המתקראת "וול סטריט" לא עוסקת במתן הלוואות לאנשים פרטיים ולא מוכרת ביטוח.

ברור שלא ישירות, אבל חברות הביטוח והבנקים שבבעלות הבכירים כן.

הם האחראים העיקריים לקריסה של 2008.

אז כל הרשימה שהבאתי, באים טוב.

חוצמי בנט.

הבעיה היחידה שלך עם בנט זה שהוא לא מקדם אג'נדה שלך (או שלי).

אבל זה בסדר, לא בשביל זה בחר בו מי שבחר בו.

עבור מי שבחר בו, הוא עושה עבודתו נאמנה, וגם עוד כמה דברים טובים במשרד החינוך.

אבל הטענה שלי היא לא שהוא טוב או לא טוב, אלא שהוא עושה לביתו ורק מה שמסתדר עם האג'נדה שלו.

שוב, זה שאתה לא מסכים עם דרכו של פוליטיקאי, לא הופכת אותו למושחת. מושחת זה מי שעושה לביתו, ובנט לא עושה לביתו. הוא עושה למען המטרות שלמענן הוא נבחר.

אני לא אמרתי שהוא מושחת. אמרתי שהוא עושה לביתו. יש קו מפריד בין הדברים.

ברגע שאתה כותב שכל מערכת הפיננסים, המסחר במניות ובסחורות והביטוח מושחתת מהיסוד, מנוהלת ע"י מושחתים, ומושתת אך ורק על הזרמת כספים לכיסיהם הפרטיים של מי שעומדים בראש הפרמידה, ובעלי השליטה - אתה אומר שהמערכת לא עובדת. בכלל.

וזו קריאה למהפכה.

זה לא מה שאמרתי.

אם זה היה תלוי רק בהם, אז כן, הכל היה מושחת ב100%. אבל זה לא.

בגלל זה יש לנו מערכות משפט ורגולציה שלא מאפשרות לחברות ביטוח לעשות בדיוק מה שבא להן, ויש פיקוח על המסחר ועל הלוואות.

ולמרות שיש בזה בטח גם מהאמת, זה לא כל הסיפור. זה אפילו לא רב הסיפור.

מדובר על מערכות מורכבות, מסובכות, שמספקות לכלכלה ולחברה שלנו מנגנונים מאוד נחוצים לקיומה. ויש במערכת הזו, בראשה, אנשים חכמים מאוד, שמבינים בחומר המאוד מורכב הזה, ואתה לא רוצה לשלוח את כולם אוטומטית לכלא, כי אתה צריך אותם מתפקדים.

לא אמרתי שום דבר על כלא ואפילו לא אמרתי משהו על להוריד אותם מהתפקידים שלהם.

אני רק לא רוצה מדיניות של עולם העסקים בתוך הפוליטיקה.

"החזק שורד" יכול לעבוד בעולם העסקים אבל בפוליטיקה זה עולה בחיים של אנשים ויכול להיות ממש הרסני למדינה.

זה לא אומר שאין מה לתקן ולשפר, תמיד יש, אבל צריך גם מאוד להזהר שלא יבוא מי שלא מבין כלום (כמוך) יגיד שהכל רקוב (כמוך) ויגיע למסקנה המתבקשת - שצריך להרוס. לא אמרתי שצריך להרוס.

כי עוד יבוא איזה טראמפ או קורביין או איזה דיביל אחר, ואשכרה ייבחרו אותו כקבלן ביצוע.

הויכוח על גבולות מערכת המשפט לעומת המערכת הפוליטית הוא ויכוח לגיטימי.

אתה מבלבל פה ויכוח אידיאולוגי, שהוא לגיטימי, עם השאלה מי מושחת.

זה לא אותו נושא.

במקרה הזה זה מאוד רלוונטי כי את המושחתים לא מעניינת האידיאולוגיה.

מה שמעניין אותם זה הכיס שלהם.

זו בדיוק הנקודה.

אם הם שייכים לנו או לא, זו שאלה פוליטית, והיא הוכרעה עד כה בבחירות.

אתה פשוט מסרב לקבל את התוצאה הדמוקרטית.

זה לא הוכרע בבחירות, כי אפילו ביבי לא יכול להוציא מהפה את המשפט "יהודה ושומרון שייכים לנו".

חוקית, זה לא שלנו.

למה אתה קורא ללומדי מתמטיקה ברמה גבוהה "רובוטים"?

אני לא. אני קורא למי שלומד "רק" מתמטיקה, רובוט.

בא שר חינוך. מגלה בעיה בהיקף הלימודים הריאלים, בייחוד בפריפריה. עושה מהלך מתקן - וישר רצים צווחני השמאל: הוא הופך את כולם לרובוטים!

באמת?!

זו המשמעות של המהלך?

כשזה בא על חשבון חומר אחר, שהוא חשוב לא פחות בשביל לייצר חברה מתוקנת עם אנשים שמבינים אזרחות, ספרות וכו', כן, זו המשמעות.

הוא חושב שחילונים זה סוג ב', כמו שאתה חושב שדתיים זה סוג ב'. לא יותר, בטח לא פחות.

שוב אתה מבלבל את המוח ולא נצמד לעובדות.

מעולם לא אמרתי שדתיים הם סוג ב'. לא בפורום ולא מחוץ לפורום.

פורסם

..

והגיע הזמן שתתנו קצת יותר כבוד לחוסן (הדמוקרטי, החברתי, וכו') של ארה"ב ושל ישראל,

לאחרונה התחלתי לקרוא קצת יותר את הבלוג "דעת מיעוט". יש לו כל מיני חסרונות, הוא קצת שחצן ולדעתי גם לפעמים סותר את עצמו, אבל הוא גם מעלה הרבה נקודות כואבות, שקשה שלא להסכים איתן. אחת מהן היא ש:

אין בישראל סולידריות, וגם לא תהיה. אין ערכים משותפים, ולא יהיו. אין היסטוריה משותפת, אין חזון משותף לעתיד, ולא יהיה אחד כזה. הגיע הזמן להתפקח מהאשליות.

זו הסיבה לכך שאנשים כמו בנט מפחידים אותי.

אבל זה לא רק זה. המפלגה שמייצגת את הציונות הדתית עוברת שינוי, ממפלגה ששמה דגש על סולידריות, לכזו ששמה דגש על הצלחת היחיד. סוג של פרוטסטנטיות יהודית מאוחרת. עכשיו, עד רמה מסוימת אני אפילו מקבל את זה. גם אני לא מתלהב לשלם מס, כדי לממן ישיבות, או משפחות עם עשרה ילדים, מאף מגזר. אבל אפילו אני מבין שאי אפשר גם זה, וגם לצפות מאנשים לרצות לשרת את המדינה בהתלהבות ולהיות מוכנים למות עבורה בכל רגע. בשלב מסוים זה כבר לא יעבוד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שוב אתה מבלבל את המוח ולא נצמד לעובדות.

מעולם לא אמרתי שדתיים הם סוג ב'. לא בפורום ולא מחוץ לפורום.

גם בנט לא אמר, כמו שאמרת, זה משתמע.

כתבתי תשובה עניינית לכל מה שאמרת, אבל בשורה התחתונה, כל הדברים שלך נשמעים כמו פנטזיה פרנואידית.

יש איזה תחום עיסוק, נקרא לו "כספים", שהוא מקום בו אנשים חסרי מוסר כליל נאבקים אחד בשני לשליטה, על מנת שיוכלו לנצל את עמדת הכוח שלהם כדי לגנוב כסף מכלל הציבור, כאשר הדבר היחיד שעוצר אותם, זו המדינה. בלי המדינה, הם היו מוצצים לכולנו את כל כספינו.

אתה חושב שכל עולם העסקים הזה הוא מושחת מהיסוד, כמו העוסקים בו, ורוצה שמהערכת הפוליטית תיפרד ממנו ותכחיד אותו.

רק תחליף את המילים "בכירי וול סטריט" ב-יהודים, וזה נשמע פנטזיה אנטישמית מוכרת.

פנטזיה, כי אתה לא מבין כלום בכלכלה, ואתה לא מבין את הסיבות למשבר של 2008 (תחילתו דווקא בשינוי חוקי המשכנתאות בתקופת קלינטון).

אני מביא לך שני ציטוטים בהם אתה סותר את עצמך

מה שכן, בכירים בוול סטריט הן 99.9% חרא..

והתשובה שלך: "באמש'ך."

אני שואל, אתה סותר את עצמך או לא?

אתה אומר שכל אנשי וול סטריט רמאים וגנבים, אבל אתה לא רוצה אותם בכלא.

אתה אומר שבנט רוצה שכולם יילמדו 5 יחידות מתמטיקה, וזה שקר. אתה לא יודע מה היקף לומדי 5 יחידות מתמטיקה לפני יוזמת בנט ואחרי (אל תלך עכשיו לבדוק, זה פתטי).

אתה אומר שלימודי מתמטיקה באים על חשבון ספרות, אבל אתה באמת חושב שמי שרוצה ללמוד 5 יחידות מתמטיקה, שזה באמת מיעוט שמסוגל, לא עושה בגרות בספרות? ואם לא, האם מי שמתאים לו מתמטיקה חייב ללמוד גם ספרות?

במה ספרות עדיף על מתמטיקה?

למה אתה חושב שאנשים ריאלים הם "רובוטים"?

[אירוני, כי זה פורום רכב, ורכבים מיוצרים ע"י מהנדסים ואנשים ריאלים במהותם...]

אתה מלא סתירות פנימיות.

אתה כותב על דברים שאתה לא מבין בהם. בחיים לא פגשת הון. לא ראית גיוס כסף. לא מכיר תהליכי מימון, עסקאות בחברות ציבוריות, לא ישבת בדירקטוריון מימיך, לא נפגשת עם בנקאים, עם אנשים שעושים עסקאות... כלום. העולם הזה זר ומוזר לך. זו לא תרבות של החזק שורד. לא רק. לא יותר ממקומות אחרים.

בסופו של דבר איפה היו ביל גייטס, סטיב ג'ובס, אלון מאסק וכו', אם לא היו יכולחם להנפיק את החברה שלהם?

וגרוע מכל, אתה פשוט נוטף שינאה.

בשביל שתהיה בך כזו כמות של שינאה, חייבת להיות בבסיסה מרירות אין קץ, ואני מסיים את הדיון הזה בכך שממש כדאי לטפל בזה, כי מרירות כזו לא לוקחת אף אחד למקומות טובים בחיים.

פורסם
ל

אבל זה לא רק זה. המפלגה שמייצגת את הציונות הדתית עוברת שינוי, ממפלגה ששמה דגש על סולידריות, לכזו ששמה דגש על הצלחת היחיד. סוג של פרוטסטנטיות יהודית מאוחרת. עכשיו, עד רמה מסוימת אני אפילו מקבל את זה. גם אני לא מתלהב לשלם מס, כדי לממן ישיבות, או משפחות עם עשרה ילדים, מאף מגזר. אבל אפילו אני מבין שאי אפשר גם זה, וגם לצפות מאנשים לרצות לשרת את המדינה בהתלהבות ולהיות מוכנים למות עבורה בכל רגע. בשלב מסוים זה כבר לא יעבוד.

אם תשים לב, הפרוטסטנטיות הזו היא הבסיס של הרעיונות שבבסיסה של ארה"ב. היא לא שמה דגש על הצלחת היחיד. המוסריות הפרוטסטנטית שמה בבסיסה דגש על אחריות היחיד. על היחיד מוטל להיות אדם ואזרח טוב וצנוע. להיות שותף פעיל בקהילה (מסורת מאוד נרחבת בארה"ב), ואם הוא עושה הישר בעיני האל, הוא ייזכה אולי בתגמול. ועל כך הוא אמור להיות אסיר תודה, ולהישאר צנוע.

סולידריות היא בבסיס התפיסה הפרוטסטנטית בצפון אמריקה.

אתה יכול להתנגד לבנט, אבל אין לך מה לפחד ממנו. הוא אומר מה הוא חושב והוא פועל בהתאם, והלוואי שאפשר היה להגיד את זה על נתניהו.

פורסם (נערך)

יוסי הפעם גם אני מאוכזב מהתשובות שלך..

אין לי רצון לדחוף התישבות יהודית בתוך גושי ערבים בשטחים.

ואין לי כל רצון כי חיילי צה"ל יאבטחו כל פוץ המחליט בזכות אבותיו לתקוע עדר על-ההר ההוא וההוא.

וכי המדינה תסלול לשם כביש, וחשמל ומים ותשתיות.. כן , גם לי לא בא.

אבל... זה לא אומר שאין לנו / להם, הישראלים העושים זאת, זכות שם.

רשמתי בעבר על המצב המשפטי באזור יהודה ושומרון.

האמריקאים אומרים כי יש לנו זכות, כמו לאחרים על-האזור. (אין מדינה ריבון על האזור)

האמריקאים גם אומרים, יש שם תושבים ערביים התחשבו בהם, גם אם נכון הדבר כי לא הכל שלהם.

אל תפלשו ואל תתישבו על הקרקעות שלהם.

חשבו גם על העתיד - איך להתאים את השטח להפרדה בין העמים, שלא תסתבכו יותר.

בקיצור יוסי, אם מחר אתה עולה על הר ומקים מאחז ומוסך :grin:לטיפול ברכבים צרפתיים.

במידה והקרקע פנויה ותואמת את החוק ומאושרת ע"י הממשל והמדינה.

לצערי / לשמחתי - גם לך יהיה מותר לתקוע את הדגל על הפיסטין - כי זה החוק.

ואנו אזרחים מאוד חוקתיים.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אם תשים לב, הפרוטסטנטיות הזו היא הבסיס של הרעיונות שבבסיסה של ארה"ב. היא לא שמה דגש על הצלחת היחיד. המוסריות הפרוטסטנטית שמה בבסיסה דגש על אחריות היחיד..

אח וואספים (WASP). הזכרת לי ז'אנר שלם של הומור משובח.

Q: What does a little WASP girl want to be when she grows up?

A: “The very best person I possibly can.”

:lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...