Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, זה מצחיק. לכאורה.

זה נשמע נורא דביק שאיזה ספורטאי אמריקאי יורק את ה-I've been blessed השחוק, וקל להיות ציני ולצחוק על זה.

האמריקאים המטומטמים הללו, שמתחת לחיוך אינסטנט שלהם יש עולם שלם של יצרים מכוערים (ע"ע American Beuaty), וכמובן שיש, כי גם הם בני אדם.

אבל המעטפת הזו, הגישה הזו לחיים, היא שמה אותם איפה שהם.

ועם כל הכבוד לסוציאליזם הנורדי (ויש!), הם היו היום תחת השלטון של הנכד של סטאלין או היטלר, אם האמריקאים לא היו שומרים עליהם. הקוריאנים היו עד היום הביצ'ז של יפן הקיסרית, וללטינוס לא היה לאן להגר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמה שזה מצחיק.

אתם זוכרים שפעם הייתה תחנת חדשות בשם CNN ?

אחרי שכבר כמה פעמים הם שינו כתבות באתר אחרי שתפסו אותם משקרים.

שבוע שעבר פוטרו שם 3 בגלל שהם זייפו חדשות.

היום הסרטון הזה פורסם.

עורך בתחנה מספר לאחד העובדים שאין שום סיפור בין טראמפ לרוסים.

הם סתם המציאו את זה בשביל הרייטינג.

אני לא יודע איך הם יכולים להמשיך לשדר אחרי פרסום כזה.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/884/010.html?hp=1&cat=666&loc=57

אייל

פורסם

הדלקה קלה.

כנראה, CNN ממשיכים לשדר כי יש מאמינים..:grin: השמאל.

והיכן שיש מאמינים יש דת, יש צרכנים לחדשות, גם אם הם לא נכונות.

העיקר כי החדשות תומכות בדעות שלי..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
כן, זה מצחיק. לכאורה.

זה נשמע נורא דביק שאיזה ספורטאי אמריקאי יורק את ה-I've been blessed השחוק, וקל להיות ציני ולצחוק על זה.

האמריקאים המטומטמים הללו, שמתחת לחיוך אינסטנט שלהם יש עולם שלם של יצרים מכוערים (ע"ע American Beuaty), וכמובן שיש, כי גם הם בני אדם.

ועם כל הכבוד לסוציאליזם הנורדי (ויש!), הם היו היום תחת השלטון של הנכד של סטאלין או היטלר, אם האמריקאים לא היו שומרים עליהם. הקוריאנים היו עד היום הביצ'ז של יפן הקיסרית, וללטינוס לא היה לאן להגר...

לגבי בנט - אני לא נותן לו כ"כ הרבה קרדיט. יש מגוון סיפורים שעלו, בהם הייתה לו עמדה, לכאורה, אבל מעשית הוא שתק.

אין לי ספק שגם אם הוא עצמו לא מאוד דתי, המפלגה שלו בהחלט מקדמת הדתה, גם אם באופן יותר נחמד ולא מאוד אגרסיבי. למרות שברמה העקרונית הם משדרים "חיה ותן לחיות" בהקשר הזה.

אנחנו לא יכולים, כמובן, להשוות את עצמנו לאמריקה לחלוטין, ואין שום אתגר שעמדנו בו (ואני מקווה שגם לא נצטרך לעמוד) מהסוג של מלחמת וייטנאם, שהובילה בין היתר לביטול עקרוני של גיוס חובה בארה"ב. אני יודע שמה שקורה כאן מאוד שונה וזה מאוד far fetched, אבל גם אצלנו אפשר להתווכח אם כל מלחמה או מבצע צבעי הם לא מתוך ברירה. ואני עדיין חושב שמי שמאמין שישראל לא יכולה לוותר על עקרונות סולידריות כמו גיוס חובה, גם לא יכול בשום פנים ואופן לדחוף לכיוון לא רק של הדתה, אלא של תפיסה כלכלית שאין בה מקום לסולידריות ברמה של תמיכת המדינה בחלשים. אני לא יודע אם בנט לגמרי בכיוון הזה, אבל, שוב, זה קולות שאני שומע הרבה מהימניים כאן. וזה על די חזק עם הפגנות הנכים בשבועות האחרונים.

כבר היום ישנם מספיק מקומות בצבא, שמי שממלא בהם את השורות הם עניים, שנזקקים לתמיכה כלכלית של המדינה. היום עדיין פטריוטים. אבל זה לא משהו שמובטח לעד מעצמו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כן, זה מצחיק. לכאורה.

אני מסכים אתך.

מתחת לכל הבולשיט יש חברה, ארץ ומערכת ממשל שעובדת היטב. היא לא חפה מטעויות, יש רגעים של ביורוקרטיה וטמטום מעוררי פליאה, אבל בטוטאל זה עובד. זה עובד היטב וזה הביא את ארה"ב להיות דמוקרטיה מאוד מאוזנת ומאוד מוצלחת.

מלחמת העולם השנייה היא אחד הדברים הטובים שקראו לארה"ב המעצמה הכי חזקה (?) בעולם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כמה שזה מצחיק.

אתם זוכרים שפעם הייתה תחנת חדשות בשם CNN ?

אחרי שכבר כמה פעמים הם שינו כתבות באתר אחרי שתפסו אותם משקרים.

שבוע שעבר פוטרו שם 3 בגלל שהם זייפו חדשות.

היום הסרטון הזה פורסם.

עורך בתחנה מספר לאחד העובדים שאין שום סיפור בין טראמפ לרוסים.

הם סתם המציאו את זה בשביל הרייטינג.

זה באמת מסריח מאוד. עכשיו נהיה אפילו יותר מעניין...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה ממש מעניין, כי דווקא בעידן שהעובדות כביכול זמינות, עולה ביתר שאת הפצת שקרים.

אני לא יודע מה לחשוב על זה, אבל אולי זה קשור לשני דברים:

1. אנחנו לא רוצים אמת, אנחנו רוצים לשמוע את מה שמחזק את תפיסת העולם שלנו, כי פשוט בלתי אפשרי להכיל את כל האינפורמציה, לוודא אמיתות של כל פיסת מידע ולעשות סדר בבלאגן, כי לא נצליח, כי המציאות מורכבת.

ואם לא נצליח, נישאר בלי תפיסת עולם סדורה, מבולבלים.

2. מערכות הםצת המידע כמו גוגל ופייסבוק בנויות לדחוף לנו מידע שדומה למה שאנחנו מחפשים וקוראים. הם לא מביאות לנו דברים שונים ומנוגדים ומחזקות התכנסות לתוך פרדיגמות מובנות, ומקשיחות אותן עוד יותר.

פורסם

בדיוק זה.

ואני עדיין חושב שמי שמאמין שישראל לא יכולה לוותר על עקרונות סולידריות כמו גיוס חובה, גם לא יכול בשום פנים ואופן לדחוף לכיוון לא רק של הדתה, אלא של תפיסה כלכלית שאין בה מקום לסולידריות ברמה של תמיכת המדינה בחלשים.

אנשים שוכחים, אבל התרבות הקפיטליסטית האמריקאית הבסיסית, אולי לא העירונית דווקא, יש בה מוטיבים מאוד חזקים של קהילתיות: עזרה בתוך הקהילה, התנדבות, תרומות, פעילות ציבורית וכו'. כמובן שככל שאתה מתרחק מהכלכלה הבסיסית לכיוון של קונגלומרטים, הנטייה הזו יורדת, כי הקהילתיות נעלמת.

לעניין, קודם כל יפה שאתה כותב "חלשים" ולא משתמש במונח שיחדש "מוחלשים" (שזה אומר, יש קורבנות ויש מדכאים, מה שמוביל לרעיון שבשורה הבאה). התמוססות הסולידריות היא תוצאה של מעבר לפוליטיקה של זהויות קבוצתיות ושיסוין זו בזו. הימין בישראל אשם בזה בדיוק כמו השמאל. אנחנו, וכל העולם, הופכים לחבורות סגורות של צווחנים, שצורחים בתוך התיחום הוירטואלי שלנו על האחר, כשהוא בכלל לא שומע. מידי פעם אנחנו גם נעים בין קבוצות, כי הרי אם אתה לסבית, חצי פולניה-חצי עירקית, שעברה לתל אביב מעיירת פיתוח בגיל 16, עם הפרעת קשב, עין חצי עיוורת, אבל זכית בלוטו... מצבך מורכב.

מתוך המחשבה הזו נוצרה אצלי דווקא הערכה למסר הפוליטי של יאיר לפיד לאחרונה. כשאני שומע אותו, אזעקת "היזהר - קונצנזוס מלאכותי ודביק" עולה באופן אוטומטי, אבל ככל שהשיח מתלהם והשיח הופך ליותר ויותר מבוסס קבוצות זהות, אני תוהה... אולי הוא צודק. אולי זה לא מסר שנועד רק לרצות את כולם ולהשיג לו קולות, אולי זה מה שאנחנו צריכים, איזה מכנה משותף רחב.

לא יודע, עוד לא חשבתי על זה עד הסוף.

לגבי בנט - אני לא נותן לו כ"כ הרבה קרדיט. יש מגוון סיפורים שעלו, בהם הייתה לו עמדה, לכאורה, אבל מעשית הוא שתק.

לשתוק זו אופציה לא רעה לפעמים. אתה צריך לבחור את הקרבות שלך. זה הרבה יותר טוב מלשקר.

אינהרנטית אצלי יש לי בעיה עם אנשים שבאמת מאמינים בזכות אלוהית למשהו, כי יש להם נטייה להאמין שהדברים ייסתדרו לטובתם, וזה מסוכן בעיני. יש להם גם נטייה לא לראות נרטיבים אחרים כלגיטימיים (לפחות ברמה שזכותם להשמע) וגם זה בעייתי בעיני. מאוד. אבל בנט בינתיים נראה לי שמרן סטנדרטי (ואני אומר זאת לחיוב).

אין לי ספק שגם אם הוא עצמו לא מאוד דתי, המפלגה שלו בהחלט מקדמת הדתה, גם אם באופן יותר נחמד ולא מאוד אגרסיבי. למרות שברמה העקרונית הם משדרים "חיה ותן לחיות" בהקשר הזה.

אני יודע שלאחרונה בתקשורת יש הרבה דחיפה נגד פעילות "הדתה". אני לא יודע כמה מזה נכון וכמה מזה זה ספין השעה. אני הייתי רוצה לראות שיעור בו בא מישהו עם אידיאולוגיה אחת, ומישהו עם אחרת, ועוד מישהי עם שלישית, ומתנהל דיון. בינתיים כל מה שאני שומע זה צווחות להשתיק את הצד השני.

פורסם

אנשים שוכחים, אבל התרבות הקפיטליסטית האמריקאית הבסיסית, אולי לא העירונית דווקא, יש בה מוטיבים מאוד חזקים של קהילתיות

נכון, וזה הולך ונעלם ככל שהקהילה גדלה, באופן די טבעי. בגלל זה אני חושב שמי שמדבר היום על נושאים כמו קצבאות לנכים במונחים של "הקהילה תתמוך ולא המדינה" הוא לכל הפחות ציניקן.

מתוך המחשבה הזו נוצרה אצלי דווקא הערכה למסר הפוליטי של יאיר לפיד לאחרונה. כשאני שומע אותו, אזעקת "היזהר - קונצנזוס מלאכותי ודביק" עולה באופן אוטומטי, אבל ככל שהשיח מתלהם והשיח הופך ליותר ויותר מבוסס קבוצות זהות, אני תוהה... אולי הוא צודק. אולי זה לא מסר שנועד רק לרצות את כולם ולהשיג לו קולות, אולי זה מה שאנחנו צריכים, איזה מכנה משותף רחב.

לא יודע, עוד לא חשבתי על זה עד הסוף.

במקרה שלו, קשה לסמוך על אדם שרץ לכנסת בשביל מגזר מאוד ספציפי, סימן את ה"זועביז" ודואג לעיתים די קרובות להוציא את השמאל הרדיקלי מחוץ למחנה. אבל באופן כללי - הלוואי והיה צץ מנהיג שבאמת הייתי יכול לקנות את המסרים שלו על איחוד וקונצנזוס, ולזרוק את הציניות האוטומטית שלי לפח. הבעיה עם זה, זה שברוב המקרים מנהיג כזה אוטומטית מניח שהקונצנזוס זה הוא. עכשיו, במקרה של לפיד זה לא מאוד רחוק מהמציאות, אבל...

לשתוק זו אופציה לא רעה לפעמים. אתה צריך לבחור את הקרבות שלך. זה הרבה יותר טוב מלשקר.

עם זה אני מסכים. אבל, למשל, בנושאם כמו מתווה הכותל או הרבנות הראשית ומעמדה בכלל, בנט אומנם לא תמיד שותק, אבל זה מסמן בדיוק את גבולות הגזרה שלו. כי מצד אחד הוא אישית אולי התנגד לביטול מתווה הכותל, ומצד שני אני לא רואה איך הוא או המפלגה שלו או הבוחרים שלו יתמכו בהפרטה מלאה של מוסדות דתיים והרבנות הראשית.

אני יודע שלאחרונה בתקשורת יש הרבה דחיפה נגד פעילות "הדתה". אני לא יודע כמה מזה נכון וכמה מזה זה ספין השעה.

קשה לדעת. אולי התהליך מגיע גם מהצד השני. אם לשפוט לפי כמות העסקים הפתוחים בשבתות, לפחות בתל אביב, הרצליה ועוד כמה מקומות, ישנה גם מגמת חילון. אפשר בהחלט לתהות אם גם יש היום פשוט יותר אנשים שדורשים חינוך חילוני נטו לילדיהם.

אבל במקביל לזה, איו לי ספק שהבית היהודי רוצה לקדם הדתה וגם אינדוקטרינציה ימנית כללית יותר(לא בהכרח תמיד מצליח, אבל רוצה).

פורסם

אבל במקביל לזה, איו לי ספק שהבית היהודי רוצה לקדם הדתה וגם אינדוקטרינציה ימנית כללית יותר(לא בהכרח תמיד מצליח, אבל רוצה).

הדגשתי את מלות המפתח.

אני לא בטוח שבנט חושב על הצעדים שלו כ"הדתה". לדעתי, הוא פשוט רואה בדת היהודית מרכיב יסוד בזהות הלאומית הישראלית, ולכן הוא מכניס את הדת - כאן בבחינת "מסורת" או "אינדוקטרינציה ימנית כללית" - לתכנית הלימודים ביתר-שאת.

בהחלט לא חזון שאינו נפרץ במדינה שסמלה מנורת המקדש ודגלה טלית, אבל יש מי שיאמר שזה לא הופך את זה ליותר טוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כן, העניין הוא שאינדוקטרינציה נתפסת מהצד כמושג המעיד על כוונות רעות.

ברור שזה לא המצב, ואני בטוח שבנט בטוח שמה שהוא עושה זה לטובת כולנו.

פורסם

מחזיר לטראמפ. יש נשיא בבית הלבן שיש לו עור כל כך דק שהוא לא מסוגל להתמודד עם קצת ביקורת וחייב להחזיר מתקפה על מגישי טלוויזיה באופן העלוב ביותר (לה יש איי.קיו נמוך והיא משוגעת, הוא פסיכופת, והיא דיממה קשות ממתיחת פנים). אבל זה עוד מילא. הבעיה פה היא שכל כך הרבה מבוחריו ותומכיו חושבים שזה בסדר שנשיא ידבר ככה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מחזיר לטראמפ. יש נשיא בבית הלבן שיש לו עור כל כך דק שהוא לא מסוגל להתמודד עם קצת ביקורת וחייב להחזיר מתקפה על מגישי טלוויזיה באופן העלוב ביותר (לה יש איי.קיו נמוך והיא משוגעת, הוא פסיכופת, והיא דיממה קשות ממתיחת פנים). אבל זה עוד מילא. הבעיה פה היא שכל כך הרבה מבוחריו ותומכיו חושבים שזה בסדר שנשיא ידבר ככה...

אוקי.

אולד ניוז.

אז, נו... מה עכשיו?

פורסם

עכשיו bitching about.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932