Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

די חדש פה (לפחות בצד של הכתיבה), אבל מחזיק באומץ כבר 3 שנים את אחד הרכבים המושמצים אפילו פה, חשבתי שיהיה נחמד לשתף בקורותיו. שנתחיל?

קצת פרטים על הכלה

כמו בכותרת, יד 3 אצלי (02 בעלים קודמים, פרטיים), עלתה לכביש ביולי 2006 (אבל רשומה כ-2007). מטופלת במשך 3 השנים האחרונות בגבע, לפני זה במוסכים מורשים (צמרת אצל היד השניה, לא יודע איפה טיפל הבעלים הראשון). מנוע 2 ליטר, AL4 (כמובן), SX PK (היותר מאובזרת).

נקנתה בספטמבר 2013 עם כמעט 104K על השעון, נכון להיום מתקרבת ל-145K.

אמ;לק

תחזוקה שוטפת + בלאי (סטרטר, מדחס, משאבת דלק, משולשים, תושבות מנוע ועוד פיצ'פקעס) + מעט תקלות מעצבנות. לא שבטויוטה רצים לעשות reverse engineering בשביל הדור הבא של הקורולה, אבל גם לא מופע אור-קולי של שמן הידראולי משפריץ בליווי אורגן אורות של נורות תקלה, מלווה בקפיצות של AL4.

איך נהנינו במשך 3 שנים?

מיד לאחר הקנייה הוחלפו 2 צמיגים אחוריים לפאלקן 912, מכיון שהרכב עדיין נסע על הצמיגים המקוריים שלו, 7 שנים(!) אחרי שעלה על הכביש. המוכר כמובן חשב שמדובר בבזבוז מוחלט, כי הרכב עדיין עובר טסט.

ב-29.09.13 נעשה ישור קו, הוחלפו תושבות מנוע, מוטות מייצבים והבוכנות שמחזיקות את הדלת האחורית (לבקשתי, הן היו חלשות אבל אפשר היה להמשיך בלי החלפה).

ב-16.04.14 טיפול שנתי: פילטרים, שמן, ודיסקים ורפידות קדמיים.

קצת אחרי זה (לא זוכר בדיוק מתי), שוב ביקור קצר בגבע עם תלונה על רעש מוזר כשעוזבים את הגז, השהיה בהאצה וחלון אחורי שלא תמיד עובד. מקור הרעש אותר באגזוז - שישב על חיבור אחד מתוך שניים. השני חובר והרעש נעלם כלא היה. בנוסף בוצעה למידה מחדש של המצערת, והחלון פורק ונמצא תקין (עוד נחזור אליו בהמשך. חכו, יהיה דיסקו)

ב-28.08.14 הוחלף מצבר, אחרי התנעה (מייגעת) עם כבלים.

ב-15.04.15 טיפול שנתי נוסף (פילטרים, שמן), הפעם נוספו רפידות אחוריות והחלפת שמן גיר

ב-29.04.15 הוחלפה רצועת תזמון (כולל משאבת מים), בגלל רעש (די שולי) שהיה מופיע רק בדקה הראשונה אחרי התנעה קרה. אמנם היה צריך להחליף רק שנה מאוחר יותר לפי הספר, אבל העדפתי לא לקחת סיכון (מה גם שבין כה וכה הייתי מחליף שנה אח"כ)

ב-25.06.15 הוחלפו שני הצמיגים הקדמיים (לקראת טסט) לפאלקן 914, וסוף סוף הביאו לקיצם את הסיניים שהבעלים הקודם הרכיב כמה חודשים לפני המכירה, ולא היה לי לב לזרוק קודם.

ב-30.06.15 הוחלפו משולשים קדמיים (למרות שהרכב כבר עבר טסט) לפי המלצה של רונן (מגבע)

ב-10.08.15 מולא גז למזגן, לא אותרה דליפה לצערי.

ב-16.09.15 הוחלפה משאבת דלק

ב-28.12.15 הוחלפו (שוב) הבוכנות של הדלת האחורית. הקודמות כבר בקושי החזיקו, וברגע אחד של פתיחה חזקה מדי נשארתי עם הדלת ביד.

ב-07.04.16 טיפול שנתי נוסף (פילטרים, שמן, פלאגים)

ב-14.04.16 הגיע הקיץ, המזגן שוב לא קירר. הפעם היה גז (כנראה שבכל זאת הדליפה לא כזו רצינית), אבל המדחס סיים את חייו המועילים והוחלף במדחס משופץ.

ב-20.06.16 הסטרטר התחיל לגמגם והוחלף, גם כן באחד משופץ. בנוסף, תוקנה הנזילה ההידראולית (הראשונה!) מאחד הבולמים האחוריים.

ועוד קצת כיף (דברים קטנים / שבוצעו לבד / לא נפתרו):

• מתישהו במהלך התקופה גיליתי שיחידת השליטה על החלונות/מראות מגמגמת. קפיצה קלה לגבע העלתה מחיר לחלק של 750 ש"ח לפני מע"מ, נאלצתי לוותר. ספריי מגעים החזיר את רוב התפקוד, וכרגע החלונות האחוריים עדיין מעט מגמגמים לפעמים אבל בסוף עובדים
  • למרות זאת, אחד החלונות האחוריים כנראה באמת לא תקין (עולה עקום). יטופל בביקור הבא בגבע.
  • לאחרונה (תחילת ספטמבר) במהלך נסיעה לדרום המזגן נחלש ונחלש עד שהפסיק לעבוד. את שאר הנסיעה העברנו עם חלונות פתוחים. יום אחרי זה המזגן שוב נבדק מכל הכיוונים ונמצא תקין לחלוטין - עד עכשיו הבעיה לא חזרה על עצמה.
  • יום אחד במהלך התקופה (ממש לא זוכר מתי) הרכב סירב להניע, גם עם כבלים, ונגרר אחר כבוד עד לגבע. נמצא שאחד הפיוזים שרוף, הפיוז הוחלף, צוידתי בפיוזים חלופיים למקרה שהבעיה תשתחזר. הם מחכים עד היום.
  • ההד יוניט נתקע מדי פעם כשמנסים לנגן דיסק, מפסיק לנגן ומסרב להוציא את הדיסק. אחרי כמה דקות הוא חוזר לעצמו ומוכן להמשיך. מזל שהתקנתי דיבורית בלוטות'...
  • ואם כבר בענייני דיבורית, מדי פעם (כשמנגנים מוזיקה דרך הדיבורית) ההד יוניט מחליט (בטעות) שנכנס דיסק. בתגובה הוא מנסה לנגן את הדיסק, אחרי חצי שניה מבין שהוא טעה וחוזר לברירת המחדל שלו (רדיו). מכיון שהווליום של הדיבורית חלש מזה של הרדיו, התוצאה היא שפתאום חוטפים פול ווליום של רדיו בפרצוף. לא נעים (אבל לא קורה יותר מדי פעמים), אז גם לא (ממש) נורא.
  • ספי הדלת (נו, החתיכת אלומיניום הזו שרואים כשפותחים את הדלת למטה) התפרקו והודבקו מחדש עצמאית.
  • אותו כנ"ל גם השפיץ של בלם היד (חתיכת פלסטיק קטנה בקצה).
  • חיישני החניה הקדמיים לא תקינים (הגיעו ככה מהבעלים הקודם), וגם התאורה של המראות בסכי השמש

אז מה היה לנו?

לדעתי האישית מדובר בבלאי מעט גבוה אבל עדיין במסגרת הסביר לרכב בן 10, בטח צרפתי, ועוד סיטרואן, ועוד הידרו-פנאומטי, ועוד מלא בחיישנים ומחשבים (ועוד עם AL4, רחמנא ליצלן).

אחרי הכל, הרכב במצב יותר מסביר, מניע בנגיעה, נוסע בלי רעשים / קרקושים / בעיות, לא מתחמם / צורך שמן / משחק סנוקר. אין שום בעיה להניע ולנסוע לאן שרוצים, מתי שרוצים.

גם הצבע מחזיק לא רע (יחסית, כן? לא משהו לפורום דיטיילינג), ומבפנים הרוב במצב סביר (הציפוי של הידיות לדלתות מתקלף, והחלק התחתון של הדש קיבל מרקם מעט דביק). כל התאורה הפנימית עובדת, אין קילופים (פרט לידיות כאמור) / סימונים מחוקים, הריפודים נראים ומרגישים טוב.

צריכת דלק - בקיץ, עם מזגן, בתוואי שרובו עירוני מגיעים בקושי ל-8 ק"מ לליטר, לפעמים 7.5. המיכל הכי חסכוני שלי הגיע ל-11.5 ק"מ לליטר, בנסיעה שרובה המכריע בין-עירוני, חלקה בלי מזגן. בנסיעה מעורבת אפשר, אם משתדלים, להגיע ל-10. ככה זה לוויתנים.

באופן מעט מפתיע, נקודות הכשל הצפויות (גיר, מערכת הידרו-פנאומטית, חשמל) כמעט ולא הראו בעיות. המזגן היה (ונשאר) ה-pita העיקרי.

הפרחים לגבע

שוב, דעתי האישית, אחד הגורמים הקריטיים למצב של הרכב ולעלויות היחסית סבירות הוא הטיפול ה(סופר) מקצועי של מוסך גבע - חלק מהבעיות היו יכולות לעלות הרבה יותר ו/או לא להפתר במקומות פחות מוצלחים. אז תסלחו לי שאנצל את ההזדמנות להודות ליוסי ורונן - תודה.

המחירים הושמטו בכוונה מכיוון שלא ביקשתי את רשותם לפני הפרסום, אבל אם זה ממש מעניין אתם מוזמנים להתקשר ולשאול. בשביל כיוון כללי, לא כולל צמיגים ומצבר, מדובר על סדר גודל של החלפת קלאץ' וגלגל תנופה בג'ולייטה תלתן (נו, 15K).

דיסקליימר קצר

רק שלא תגידו שלא אמרתי: מדובר במקרה בודד שכמובן לא מייצג שום סטטיסטיקה. אין לראות באמור לעיל המלצה לקניה / מכירה / צפייה בחגיגה בסנוקר. אבל ברצינות לשניה, אין לי באמת מושג אם זה מקרה מייצג או לא. יכול להיות שפשוט היה לי מזל (או להיפך, תלוי איך מסתכלים על זה).

ולסיום, מעט תמונות של הוד לוויתנותו:

DSC01640-50.jpgDSC01652-50.jpgDSC01667-50.jpgDSC01669-50.jpg

שכחתי משהו? מוזמנים לשאול...

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתה לי את האחות שלה ה406 למשך 4 שנים. אחלה רכבים. איך ההד יוניט המקורי שלך בכלל עובד עדיין אני לא יודע. מה שכן אי אפשר לקחת מפירוק הד יוניט מרכב אחר - מניסיון. אני החלפתי לפיוניר בסוף

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

תודה על הסיכום,הדגם הזה תמיד היה החלום שלי אבל פחדתי בגלל האמינות.

סך הכול האמינות לא רעה אבל כמו שציינת מעט גבוהה.

מה תיכנון לעתיד? להישאר עוד כמה שנים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יותם, דוקא לפי מה שהבנתי אין שום בעיה להחליף הד יוניט עם כל c5 / 407 אחרת, רק צריך לקודד אותו במחשב (במוסך). הבעיה היא שאין כאלו חדשים, ואין לדעת איזה בעיות יהיו לאחד מפירוק, אז כל עוד שלי עובד אני לא נוגע. להחליף למשהו אחר (אפטר מרקט) גם אפשר, אבל המקורי מכיל גם את יכולת השליטה במחשב, ואם אתה מחליף אתה מאבד אפילו את היכולת להגדיר לבקרת אקלים לכבות את המזגן.

יוליאן, התוכנית המקורית לפני 3 שנים היתה להחזיק את הרכב בין 3 ל-5 שנים. כרגע כל עוד לא מתפתחות בעיות כרוניות או יקרות מדי אין לי כוונה להחליף, מה גם שנראה לי כמעט בלתי אפשרי למכור (לא לברזל). כמובן שאם במקרה יבוא מישהו שיהיה מוכן לשים סכום סביר על השולחן האפשרות תשקל ברצינות, אבל להערכתי הרכב שווה כל כך מעט כרגע שממש חבל לי למכור. נראה בעוד שנה--שנתיים, אני מניח שאז כבר ממש מתחשק לי לשדרג, ויהיה את התירוץ של כריות האוויר שכבר בטח לא תקינות וכל זה.

אני מסכים איתך

פורסם

זה לא רק הנוחות. גם המרווח, האבזור ובידוד הרעשים שעושים את ההבדל. לגבי הכאב ראש - מדובר בנניח 2 כניסות אקסטרה למוסך בשנה בממוצע. מכיון שאני גר בת"א ויכול להגיע לגבע בקלות, ומשם יש לי אוטובוס ישיר לעבודה זה לא כזה נורא. כמובן שאם הייתי גר בקצרין זה היה נראה אחרת.

זה כמובן ענין אישי לגמרי. לי, בתנאים האלה, זה שווה. וד"א, הכאב ראש מעבר ללהחזיק 407 נניח מסתכם ב~500 שקל, ואפילו לא כניסה נוספת למוסך. לא יודע אם מזדה 6 / אקורד בת 10 תהיה אמינה בהרבה. יכול להיות שכן, אבל גם שם יהיו כנראה תקלות כאלו ואחרות. קשה לי להאמין שדגם כלשהו, יפני ככל שיהיה, נוסע בלי תקלות בכלל גם אחרי 10 שנים על הכביש.

אני מסכים איתך

פורסם
האם הנוחות של הרכב שווה את כל כאב הראש הזה ?

לא מאתר כאב ראש יוצא דופן למעט מזגן סורר, לאוטו בן עשר די סביר, ודאי לא חריג. נכון ששפתו הציורית והנאה של הכותב מקנה לסיפור ממדים קצת קטטסטרופליים, אבל ירידה יבשה לפרטים מגלה תמונה בהחלט נורמלית, כמעט אוטופית אם לוקחים בחשבון שמדובר באוטו צרפתי בכלל, סיטרואן עם מתלים הידרופנאומטיים ותיבת הילוכים ידועה לשימצה בפרט. כשלוקחים בחשבון שיאריס בת אותו גיל תעלה פי שניים לערך, כבר צריך להרגיש אדיוט כשלא קונים סיטרואן כזה. לי אישית מפריע מאוד המראה והגודל של האוטו, אבל מכל בחינה אחרת, קניה נהדרת.

פורסם

ואם אגיד לך שהפוקוס של אבי 2007 ( גם עלתה לכביש ב06 ) הייתה אמינה בהרבה ? אז נכון הc5 טובה ממנה בכמעט כל דבר אבל האם לא שווה להתפשר?

פורסם

חבל על מי שמת.

כדי לסבר את האוזן, מחיר הקניה היה 30K. אם באמת נחזיק עוד שנתיים ביחד בעלות טיפולים זהה, ירידת הערך לא תהיה כזו נוראה, אפילו אם האוטו ילך לברזל.

פוקוס דור שני הוא רכב מצוין, עם בעיות משלו. לא טענתי שה-c5 היא אמינה יותר מהממוצע או אמינה בכלל, רק שעוד סביר להחזיק אותה. בשבילי יומיים בשנה במוסך בנוסף ליום של הטיפול השנתי זה ממש לא נורא, בטח אם למוסך קוראים גבע. העלויות (5K בשנה, כולל כל הטיפולים השגרתיים) נראות לי סבירות, בטח בהתחשב בביטוח הזול (בלי מקיף) ובירידת הערך שכבר לא באמת קיימת. זה טריידאוף שלי אישית נראה סביר, אבל אני יודע שאני כנראה חריג, והרוב המוחץ יהיה מוכן להתפשר על הכל בתמורה למפגש או שניים פחות עם המוסך, וזה גם בסדר. כנראה שבגלל זה יש הרבה הרבה פחות c5 מפוקוס על הכביש...

אני מסכים איתך

פורסם

הי.סקירה יפה כל הכבוד לאנשים שאוהבים את הרכב שלהם.מצד שני מאוד מאכזב שרכבים של סיטרואן ממש לא אמינים ואין אפעלו חשק לגעת בהם.תהנו מרכב שלכם!

פורסם (נערך)

להורים שלי יש כזו יד ראשונה (! אני נהגתי בה שהוצאנו אותה מהסוכנות ) 2001 עם קצת יותר מ100,000

נוסעת מצוין - ללא תקלות משמעותיות .רוב התקלות קשורות למצבר שנפרק ונהרס בגלל נסיעות קצרות מידי .

תיזהר עם חומרי ניקוי בתא הנוסעים - הפלסטיק רגיש , מכון שטיפה הרס להם את כל הדשבורד - החומר פשוט המיס אותו והפך אותו לדביק

שהחזרתי את הליסינג היתי מת לקנות אותה אבל אבא שלי לא מכר - חווית נסיעה לא מהעולם הזה - אוטו מדהים !!!בטח לעומת הספארק שקניתי בסוף ...

ודרך אגב - אצלנו השם שלה "סיגלית "

עריכה אחרונה על ידי El_LOBO
פורסם
חבל על מי שמת.

כדי לסבר את האוזן, מחיר הקניה היה 30K. אם באמת נחזיק עוד שנתיים ביחד בעלות טיפולים זהה, ירידת הערך לא תהיה כזו נוראה, אפילו אם האוטו ילך לברזל.

פוקוס דור שני הוא רכב מצוין, עם בעיות משלו. לא טענתי שה-c5 היא אמינה יותר מהממוצע או אמינה בכלל, רק שעוד סביר להחזיק אותה. בשבילי יומיים בשנה במוסך בנוסף ליום של הטיפול השנתי זה ממש לא נורא, בטח אם למוסך קוראים גבע. העלויות (5K בשנה, כולל כל הטיפולים השגרתיים) נראות לי סבירות, בטח בהתחשב בביטוח הזול (בלי מקיף) ובירידת הערך שכבר לא באמת קיימת. זה טריידאוף שלי אישית נראה סביר, אבל אני יודע שאני כנראה חריג, והרוב המוחץ יהיה מוכן להתפשר על הכל בתמורה למפגש או שניים פחות עם המוסך, וזה גם בסדר. כנראה שבגלל זה יש הרבה הרבה פחות c5 מפוקוס על הכביש...

וואו, טוב אם ככה זה באמת לא נורא.

קנית רכב בן 6 בזמנו ב 30 אלף כאשר חדש מהחברה עלה 190 אלף?

פשוט וואו, ידעתי שהירידת ערך מטורפת אבל לא חשבתי שעד כדי כך.

ב30 אלף באמת שכבר אין לאן לרדת יותר מדי

פורסם
וואו, טוב אם ככה זה באמת לא נורא.

קנית רכב בן 6 בזמנו ב 30 אלף כאשר חדש מהחברה עלה 190 אלף?

פשוט וואו, ידעתי שהירידת ערך מטורפת אבל לא חשבתי שעד כדי כך.

ב30 אלף באמת שכבר אין לאן לרדת יותר מדי

הוא כבר היה בן 7, והבעלים הקודם לא אהב לשמור מרחק, ככה שקיבלתי פרונט חדש יותר משאר האוטו [emoji6] . לא משהו רציני (למיטב הבנתי), אבל בכל זאת לא עוזר למכור. יכול להיות שאפשר היה לקבל אותו בקצת פחות, אבל כבר לא היה נעים במחיר הזה.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...