Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'טה או אקוראד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני בתהליך של רכישה רכב ויש לי שני סוגי רכב

1.הונדה אקורד 2009 יד 1 140000 ק"מ מצב בדיקת הרכב הייתה טובה חוץ מכמה בעיות בפח וטמבון מחיר 57000.

2.פולקסווגן ג'טה 2011 יד 1 15000 ק"מ ככל הנראה יש צורך להחליף דלתות וכנף מחיר סביב ה 60000 עדיין במשא ומתן.

מה הייתם ממליצים?

פורסם

"פולקסווגן ג'טה 2011 יד 1 15000 ק"מ" ?

זה מספר קילומטר נמוך לרכב בן 5 שנים.

באם תיקוני הפחחות החלפת דלתות וכנף תבוצע ע"י מוכר הרכב,

או שזאת הוצאה נוספת למחיר של 60,000 ש"ח?

פורסם

כן זה הק"מ שהרכב עשה אני מכיר את הבעלים של הרכב

ותיקוני הדלתות אני יצטרך לסדר.

השאלה שלי יותר לגבי הרכבים עצמם מה עדיף יותר ?

פורסם (נערך)

כמובן שאקורד אם אמינות חשובה לך. לג'טה בנזין אמינות גיר ומנוע בעייתיות. היא מחוץ לאחריות ולא הייתי מתקרב אליה גם עם הקמ הנמוך. תריץ פה חיפוש על מנוע tsi מהשנתון הזה וגיר dsg7 . לא להזכיר מצמדים עם בלאי מואץ, משאבות מים ועוד דברים קטנים שמשאירים חור גדול בארנק.

אם במקרה זו ג'טה דיזל עם גיר ידני: דווקא כן מומלצת .

פרט שולי: האקורד רמה מעל מבחינת מרחב וזה עוד בלי לבדוק למה צריך להחליף דלתות בג'טה ...

היתרון היחיד בג'טה זו צריכת דלק עדיפה וגם זה יתקזז בביקור אחד מיותר במוסך גרמני.

קרא לדוגמא : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5229563

האוקטביה עם אותם מכלולים כמו הג'טה

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מרבית הג'טות משנתון זה היו עם מנוע ה 1600 הותיק והאמין.

הגיר ועלות הטיפולים זה כבר סיפור אחר.

עדיין, לאקורד כבר יש 140000 ק"מ על השעון.

אני הייתי בוחר בג'טה.

לא מובן לי כל העניין של הדלתות והכנף. הרכב במצב תאונה? אין ביטוח? עלות תיקון כזה יכולה להגיע בקלות לעשרת אלפים שקל.

ספר את כל הסיפור.

ולמה הגעת דווקא לשתי האופציות הללו.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

עדיין אקורד מטופלת היטב שעוברת מבחן עם הערות שוליות בלבד עדיפה . גם אם היו לה 200K ולו רק בגלל החשש לתאונה שהיתה לג'טה.

אני מסכים שמנוע FSI שעדיין נמכר בשנה הזו הוא בסדר אבל כל מה שמסביב הוא בסימן שאלה ואם זה tsi אז בכלל..

פורסם

לג'טה 1600 יש מנוע בסיסי ואמין מאוד (לא fsi).

אחזקה של אקורד איננה זולה כלל.

יש יותר סיכוי ליפול על תקלה יקרה באקורד בת 7 עם 140000 ק"מ מאשר בג'טה בת 5 עם 15000 ק"מ.

כאן נכנס נושא התאונה של הג'טה. אם תקנה אותה, איך אתה מתכוון לתקן את המכה (עצמאית או בעזרת הביטוח), זה לא תיקון זול, זה חייב להילקח בחזבון בקניה.

בדוק מה המחירון ומה המחיר הסופי המוצע לך, בדוק עלות משוערת של תיקון הנזק או לחילופין עלות השתתפות עצמית + אובדן הנחת ירידת ערך לשנים הקרובות.

נושא הגיר - האם הוחלפו המצמדים במסגרת הריקול שהיה? האם יש הארכת אחריות?

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

תודה רבה לכם לא נראה לי שאני יפעיל את הביטוח אני יבדוק עלויות של התיקונים וממה שידוע לי יש 5 שנים אחריות לגיר ככה שאמור להיות לו עוד אחריות שכחתי לציין שזה מנוע 1.4 TSI אם זה חשוב

פורסם (נערך)

בטח חשוב. אני מנחש שקוד מנוע CAXA . הוחלפה שרשרת תזמון במסגרת הריקול ? החליפו משאבת מים ? אם לא ,צפה ל ₪6500 עלות החלפה ביבואן . נכון שהונדה מזדקנת עם בלאי טבעי אבל הבלאי של הגטה מואץ באותו סדר גודל (אם לא יותר )רק בגלל המצמדים שלה.

המצמד ישרוד עוד 20-60K ואז נניח החלפה מחוץ לאחריות ב ₪4600 וזה בהנחה שרק המצמד נשחק ולא השתגע המכטרוניק...

בקיצור כיף.

מה הנסועה השנתית הצפוייה? האם אתה מבלה בפקקים ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

save:

אתה קצת טועה, במנוע מסדרה CAX משבאת מים יחסית זולה ( 400 שקל לחליפים גרמנית) לפחות ככה אצלי CAXC.

ובמנוע הזה לא ידוע על שום תקלות בשרשרת תזמון.

ובכל זאת לדעתי עדיף ג'טה עקב ק"מ הנמוך (לפני שידוע מה הוא גודל הנזק של התאונה) , אבל קח בחשבון שגיר מאוד בעייתי וכבר לא באחריות ככל הנראה.

כל זה כמובן אם אכן מדובר על דגם 122 כ"ס, אם זה דגם של 160 כ"ס תתרחק כמו אש. תעשה חיפוש לגבי המנוע הזה.

פורסם

ייתכן שאני טועה במחיר המשאבה אבל בפורומים בחו"ל וגם ביוטיוב מסבירים איך לגלות שרשרת תזמון רפוייה בסדרת CAXA . אולי גם הם טועים.

• תוכן חדש...