Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי סיאט איביזה 16 עלתה לכביש בינואר ועשה עד עכשיו 11 אלף קילומטר. בבדיקת השמן האחרונה שביצעתי במדיד זה היה קרוב למינימום ועדיין לא נדלקה מנורה. השאלה היא כזאת.

האם צריך למלא שמן כאשר זה כמעט במינימום והמנורה עדיין לא נדלקה?

פורסם

רצוי שכמות שמן המנוע תשאף למקסימום, אם הרכב קרוב לטיפול אין טעם להוסיף כי בקרוב השמן יוחלף גם ככה.

אם לא קרוב לטיפול: בדרך כלל הכמות בין מינימום למקסימום היא ליטר אז להוסיף בהתאמה.

פורסם

אוקיי .. אבל מה שהבנתי עכשיו מהמוסך שממנו קניתי את הרכבזה שצריך להוסיף בין 250 מל עד חצי ליטר ולא יותר. וזה רק בתנאי שהמנורה של השמן נדלקת. אמרו שאם לא נדלקת המנורה לא לגעת בכלום. נשמע הגיוני?

מה קורה אם המנורה נדלקת באמצע נסיעה? פשוט לעצור בצד ולהוסיף שמן? יכול להגרם נזק למנוע?

פורסם

בין מינימום למקסימום נכנס בין חצי ק"ג לק"ג שמן.

אין סיבה לנסוע עם מינימום שמן ובוודאי שלא לחכות לנורה. לא לסמוך על אלקרוניקה כשיש משהו פיזי. יש מדיד. הוא פיזי. תוסיף חצי קילו ותבדוק אח"כ. כמובן שאת הבדיקה עושים כשהרכב עומד לפחות רבע שעה על משטח ישר.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

מתוך הנחה שביצעת בדיקת שמן כראוי (רכב מאוזן מנוע קר וכו') אזי המתן להידלקות הנורה ורק אז הוסף חצי קילו שמן.

ליתר ביטחון, אם המדיד יורד מהמינימום והנורה לא נדלקת - בקש במוסך לוודא תקינות הנורה.

פורסם

הרכב באחריות,למה לקחת סיכונים ? (ובטח כאלו שעלולים לגרום למנוע לשבוק חיים כמו הידלקות מנורת שמן) .

גש למוסך,שיוסיפו לך את כמות השמן החסרה ויתעדו בכרטיס העבודה שאכן הוסף שמן.

הרכב אמור לעבור טיפול עוד 4,000 ק"מ או 4 חודשים -המוקדם מביניהם ולא הייתי מסתכן כיוון שאיננו יודעים כמה אתה נוסע,אלא ניגש בהזדמנות הראשונה למוסך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מתוך הנחה שביצעת בדיקת שמן כראוי (רכב מאוזן מנוע קר וכו') אזי המתן להידלקות הנורה ורק אז הוסף חצי קילו שמן.

ליתר ביטחון, אם המדיד יורד מהמינימום והנורה לא נדלקת - בקש במוסך לוודא תקינות הנורה.

לא ממליץ לבדוק את תקינות הנורית.

תוסיף שמן בהקדם האפשרי !

alfa 156 2.5.

פורסם

מנועי tsi בתחילת דרכם צורכים מעט שמן, אם מקפידים לבצע הרצה כמו שצריך, כלומר לא לעבור 3000 סל"ד ב2000 ק"מ ראשונים הצריכה תהיה נמוכה יחסית.

אצלי באיביזה עד טיפול ראשון צרך בערך 300 מ"ל (10k)

בטיפול השני פחות מ100 מ"ל (20k),

כרגע עברתי 1500 ק"מ מהטיפול ולא צרך אפילו טיפה.

ממליץ לטפל בשמן איכותי (Castrol) ולא בפז ששמים לך במוסכי צ'מפיון וכמובן לא לחכות שתידלק מנורה ולהוסיף שמן.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

אצלי באיביזה גם 11000 ק"מ המדיד נמצא באמצע (בדיקה רכב קר משטח ישר)

למרות שקניתי שמן עדיין לא הוספתי ,יש לי הרבה נסיעות לירושלים לכן אני בודק מדי פעם,

ברגע שירד מהאמצע אני יוסיף לפי מה שהבנתי בסביבות 250cc אסור שיעבור את המקסימום,

עד שיעשה טיפול ב15000

פורסם

קודם כל לדעתי אין לך נורת שמן - במקרה של ירידת המפלס תקבל הודעה על כך במסך המרכזי של לוח השעונים עם צפצוף.

אני עם מנוע 1.8 טורבו מסוג TSI שעלה על הכביש בינואר ולא הוספתי כלום - המדיד מראה מקס' (אך נסעת פי 2 ממני). דווקא הוספתי מעט נוזל קירור ולא שמן.

עשית הרצה כמו שצריך? ב- 1500 ק"מ הראשונים נהגתי כמו סבתא.

• תוכן חדש...