Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 6 2011 או אופל אינסגניה 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, היום אני נוסע על פולסווגן פאסט מנוע 2000 שנת 08 ואת השידרוג העתידי שלי אני משווה אליה

אז קודם כל אספר שמהפאסט אני ממש ממש מרוצה - הנהיגה מושלמת הגה חלק רך נסיעה קלה "גרמנית" ובאמת תחושה טובה בנסיעה

לא נהגתי על האינסגניה אבל אני בטוח שיש לה נסיעה מעולה עצם היותה גרמנית ועצם המנוע טורבו האדיר שלה יחסית כמובן.

מצד שני העדפה הברורה שלי נוטה לכיוון המזדה 6 בעיקר כי אני מחפש מראה טיפה צעיר יותר וספורטיבי ואת שחורה כזאת תעשה לי את העבודה, ברור לי שחיצונית אני מעדיף את המאזדה אבל מבחינת מנוע נראה לי שהאינסגניה הרבה יותר מהנה.

השאלה שלי היא פשוטה- אני מתכוון כמובן למנוע 2000 של המאזדה האם היא ממש ממש כבדה ועגלה?

למשל נסעתי על מאזדה 3 2008 מנוע 1600 והואטו לא זז! אני ממש מפחד שארגיש בדיוק אותו דבר עם המאזדה 6!

למרות שלא נראה לי הגיוני שמכונית מנהלים ועוד 3 שנים אחרי תהיה שווה לנהיגה של מאזדה 3.

שוב לצורך השוואה פאסט מנוע 2000 שנת 08 מספיקה לי!! התנהגות מעולה על הכביש השאלה אם מאזדה 6 מנוע 2000 תספק לי אותו דבר או שארגיש כמו מאזדה 3 08 מנוע 1.6?

אשמח לקבל תשובות מבעלי נסיון ואשמח לא לשמוע תשובות שאני חייב מנוע 2.5 כי אין לי תקציב לזה גם מבחינת אחזקה דלק והמחיר עצמו! תודה רבה)

פורסם (נערך)

לדעתי הפאסאט שלך עולה על המאזדה 6 החדשה ברוב הפרמטרים. הפאסט שלך היא בדיוק מסוף תור הזהב של vw . למעט אולי בעייה במזגן (בטח כבר החלפת מדחס) היא אמינה ביותר. איכות ואמינות גרמנית כזו לא תמצא היום . תשקול לדחות את השדרוג .

הפאסאט שלך, תחת טיפולים נכונים זה רכב לכל החיים (בלאי חלקים טבעי וארוך). מי עושה היום כאלה רכבים?

אם כבר לשדרג אז לאופל. תחושת הטורבו ממכרת.

אפילו אופל אסטרה ברלינה תרגיש לך יותר חזקה מהפאסאט. רק המושבים שם ברצפה. יעני רכב מרוצים.

לגבי המאזדה החדשה:

אכן יש רבים שלא מבדילים בכח בין מאזדה 1.6 ו 2 ליטרים. התוספת מורגשת רק בסוף רצועת הכח אם בכלל. המנוע מרגיש עצלן לעומת המטורבטות של היום.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ה-6 דור II בשנתונים 08-12, ולדעתי לא תהווה שדרוג ממשי לפאסאט FSI שלך.

האופל כבר יותר טובה, אבל קח בחשבון שהיא שתיינתית לא קטנה, ושמעתי על בעיות קטנות במערכת החשמל בה בפורומים בחול, חוץ מזה זה אחלה רכב עם תמורה טובה מכל מאזדה6 (גם עם מנוע 2.5).

מה התקציב שלך? במקומך הייתי חושב על קיה מג'נטיס (ואם אין לך דרישה מיוחדת לביצועים תוכל להסתפק גם במנוע ה-2.0 במקום ה-V6), רכב מרווח מאוד, נוח, אמין (מהיכרות עם רכב לא שמור במיוחד שעבר 140K ק"מ), ואם תמצא את אחת מהגרסאות המאובזרות גם מאובזר.

פורסם

תודה על התגובות, התקציב שלי לא גדול במיוחד והוא נע בין 65 ח 70 גג גג אם אמצא עם קילומטראז נמוך ויד 1

אני רק מפחד להתאכזב מהנסיעה בה אחרת אני די נעול על ה6 הן בגלל העיצוב והן בגלל עלויות אחקה ואמינות, הדבר היחידי שמפחיד אותי שארגיש כמו שאני מרגיש על מאזדה 3 1600 ( זוועה)

שוב אני לא איזה נהג מירוצים וכמו שאמרתי האף אס איי מנוע 2 של פאסט 2008 מספיק לי בהחלט - אקבל את אותה נסיעה במאזדה?

פורסם

אני חושב שאם אתה מרוצה מה-FSI לא תתיקל בבעיית ביצועים.

ה-6 הקודמת מאוד זריזה וגם אם בפועל הביצועים דומים/זהים לשל הפסאט המאזדה מעניקה תחושה נמרצת וזריזה יותר.

החיסרון העיקרי שלה מול הפסאט הוא בידוד רעשים ונוחות נסיעה. הפסאט שקטה באופן מורגש וגם נוחה יותר לדעתי.

כחדשות, היו גם הבדלי איכות בתא הנוסעים אבל יצא לי לראות לא מעט פסאטים שהזדקנו לא יפה לעומת מאזדות שנראות לא רע גם אחרי התעללות ממושכת כך שבחלק הזה נורא תלוי מה מצב הרכב שלך לעומת זה שתחליט לקנות.

אני הייתי מוסיף להתלבטות שלך את פורד מונדאו בדגמי ה-2 ליטר טורבו. יש דגם טיטניום מאובזר וחזק עם 240 כ"ס ודגם טרנד שנמכר בעיקר לליסינג עם אבזור סביר ו-203 כ"ס. למונדאו יש גיר רובוטי כפול מצמדים "רטוב" שלא נשמעו תלונות מיוחדות אודותיו.

המחיר שלה אטרקטיבי בזכות איבוד ערך מאסיבי בשנים הראשונות.

יש היצע דיי גדול לפי החיפוש שהרצתי ביד 2.

ביחס למאזדה, הפורד מרווחת בהרבה, מהירה יותר, והיא נוחה ושקטה יותר גם מהפסאט לטעמי. הביצעים כמובן ביחס לשתי אלה הם בליגה אחרת לגמרי.

פורסם

מצטער אבל אני משוחד על המזדה. יש לי 2011 2.0 והייתה לי 2007 גם 2.0. ה 2011 יותר מעודנת, אבל בטח מאיצה הרבה יותר מהר מ 3 1.6 (שגם הייתה לי), מאיצה פחות מהר מ 3 2.0 (שיש לי עכשיו) - בכל זאת מרכב יותר גדול מה 3. אמינות - מופתית. מטופלת במוסך היבואן - שאקל. שים לב שאם אתה קונה 2011, תרכוש אקזמפלר שעלה על הכביש החל מחודש אוקטובר 2011 שאז זה אחרי המתיחת פנים, עם מעט עדכונים שהנחמד בהם הוא משוטי העברת הילוכים בהגה. ה 6 דור שני יותר קצרה באורך ויותר קלה במשקל מהמונדאו וגם אוכלת פחות דלק, אך איטית יותר בהשוואה למונדאו בעלת מנוע הטורבו - לא מהותי בעיני. יחסית למחיר שניתן לרכוש אותה לדעתי היא מציאה אמיתית, במיוחד אם קונים מיד ראשונה ק"מ נמוך. בהצלחה!

• תוכן חדש...