Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחרונה הזדמן גם לי לעשות נסיעת מבחן במלכה הלא רשמית של משפחת ואג מהדור האחרון, וחזרתי לכאן כדי לשתף ולתרום לקהילת הפורום.

עיצוב, מראה, רושם ראשוני וכו'

מבחוץ מדובר בסליפרית של ממש, שעלולה להראות כמו סתם עוד גולף, למי שמפספס את הכיתוב GTI בצדי הרכב. גם מבפנים הרכב לא מרגיש יוקרתי במיוחד, וזה בסדר, כל עוד זוכרים שמדובר בסך הכל בגולף חזקה. חלק מהמתגים השונים, לדוגמא, זה פלסטיק סטנדרטי מבית היוצר של ואג, שלא השתנה יותר מדי ב-5 שנים שעברו מאז שהייתה לי פולו GTI. מאידך, הגרסה שנהגתי בה הייתה מצוידת גם במצלמת רוורס, בלם יד חשמלי ,הנעה ללא מפתח וכו'. את הרדיו כיביתי ברגע שנכנסתי לרכב, אבל אני מנחש שהוא עושה את העבודה. גם את המשענת שמעל לבלם היד העפתי אחורנית, אבל היא שם, למי שזקוק לה ולתא האחסון בתוכה.

המושבים המשובצים הם עניין של טעם. מבחינת תנוחת הישיבה, בשבילי המושב היה אידיאלי, גם מבחינת נוחות וגם מבחינת האחיזה שהוא נתן לי בזמן הנהיגה. לאנשים קצת יותר מלאים אולי הוא ירגיש קצת צפוף, אבל אולי גם זה פתיר ולא חפרתי מספיק איך. ההגה הרגיש לי קצת גדול מדי, אבל די נח סך הכל, ומאפשר לראות את לוח השעונים בקלות. הוא, בתורו, כולל כל מה שנדרש לנהג, החל מהודעות אינטגרציה (המציקות למדי) עם הסלולארי, ועד לשעון החום.

נהיגה

מניעים ויוצאים מהחניה. בשנה האחרונה שמתי לב שבחלק מהמכוניות הספורטיביות שיוצא לי לנהוג בהן, אתה יותר מודע להאצה של הרכב בזכות השעון, מאשר התחושות שההאצה מייצרת. דווקא כאן אני מופתע לטובה. אני לא ממש סופר, אבל זה נראה וגם מרגיש כאילו שהגולף אכן עומדת בהבטחה להאיץ מ-0 ל-100 ב6.5 שניות - למרות ההתערבות הצפויה של הבקרות ביציאה מהמקום. גם בעקיפות בהחלט מורגש שהרכב מאיץ, והוא לא מנתק אותך מהנעשה באופן שעלול לגרום לנהג להיות שאנן ולהתעלם לחלוטין מהמהירות בה הוא נוהג.

גם הגיר מפתיע לטובה, ואני לא מרגיש בשום נקודה שהיא שאני נמצא בהילוך לא נכון, כמו שקרה לי עם ספורטיביות אוטומטיות אחרות. גם כשאני מנסה להעביר הילוכים ידנית, הרכב נשאר במצב החצי ידני הזה לזמן מה, ולא ממהר להעביר הילוכים לבד. גם הבלמים מצוינים, ואף קצת יותר מזה; הדוושה ממהרת להגיב, ובנקודות מסוימות אני מוצא את עצמי בולם יותר ממה שתכננתי, עם נגיעה טיפה יותר חזקה בדוושה. מה קורה להם לאורך זמן קצת יותר קשה לי להגיד, היות ולא נהגתי מספיק זמן או מספיק חזק, כדי לגלות. ומה עם ההגה? הוא קצת קליל לטעמי, אבל לא באופן דרסטי, ולא בכזה שעלול להשרות חוסר בטחון עצמי על הנהג. הוא מדויק למדי, בטח בהשוואה האחרונה שיש לי בראש, אל מול ה-208.

מה שכן חסר כאן זה סאונד, שאולי היה מוסיף קצת לדרמה ובכלל לאדרנלין שרכב כזה מסוגל לייצר. בצד הטוב של העדר הסאונד נמצא בידוד הרעשים. אין כאן רעש של פלסטיקים מתפרקים, או של רוח הנכנסת מפתחים שונים, או כל דבר אחר. לזה אפשר לצרף גם את נוחות הנסיעה הכללית, שמבטיחה שלא תחזור הביתה עם גב תפוס, והופכת את הרכב הזה למעולה גם לסתם נסיעות יומיומיות.

מבחינת חוויית נהיגה כללית יותר, כמו עם הרבה ספורטיביות מודרניות, זהו רכב שקל לייצר איתו קצב מאוד גבוהה, גם לנהג לא טוב במיוחד, כמוני. עם זאת, למרות שהייתי מאוד סקפטי לפני הנסיעה, הרכב בהחלט גרם לי להנות ולהתלהב מהנהיגה בו, מבלי לתת לי להרגיש שיש רובוט שנוהג במקומי, כמו שקרה לי עם ה-S1. למרות כל הבקרות השונות (שלהבנתי לא ניתנות לניתוק מלא), ולמרות שהרכב נתפס כבטוח למדי לנהגים בכל הרמות, הוא לא מרגיש בכלל כמו רכב שאתה לא תשלם איתו על טעויות שתעשה, גם אם הוא פחות מותאם למשחקי lift off oversteer חסרי תועלת.

אלטרנטיבות

מבין המתחרות הישירות, נהגתי רק בג'ולייטה ובמגאן מהדור הקודם. קטונתי מלהתווכח עם גדולי הדור על כך שהמגאן טובה יותר דינמית, אך כמו עם הרבה קביעות, אני חושב שזה לא רלוונטי לחלק הארי של הרוכשים הפוטנציאלים. אל מול הג'ולייטה, הייתי מעדיף את הגולף בלי לחשוב פעמיים. היא אומנם מרגישה קצת יותר איטית (וגם אמורה להיות כזו על הנייר) וקצת פחות דרמטית, אבל הדרמטיות של הג'ולייטה דווקא עברה את גבול הטעם הטוב, לטעמי.

אם מסתכלים על רכבים אחרים במחירים קרובים יחסית, אז מאלו שלי יצא לנהוג בהם, המיאטה בראש ובראשונה מבטיחה חווית נהיגה שונה לחלוטין (וגם פוזה שלא קיימת בגולף בכלל). קופר S ואבארט', בגרסתה המושמצת כאן, נהנות מביצועים די דומים לגולף, אך בשתיהן תחושתי היא שניתן להרגיש שאתה נוהג מהר גם בקצבים נמוכים יותר, בעוד שהגולף כן קצת זקוקה למרחבים ומהירויות גבוהות יותר. בכלל, אולי בזכות הסאונד, או פרמטרים אחרים, שאי אפשר לכמת ולהצביע עליהם בדיוק, גם האבארט' וגם הקופר הרגישו לי יותר כרכבים ספורטיביים פרופר, מאשר כ"סתם" מכוניות מהירות, וזה הבדל משמעותי, גם אם הוא פסיכולוגי לחלוטין ולא בא לידי ביטוי בשום דבר ממשי.

זה לא אומר שהן מהירות או מבצעות טוב יותר; רק אומר שבעייני, בטח ב-500, יש בהן את המשהו הנוסף הזה, שאין בגולף. אבל - וזה אבל די משמעותי לרבים מאיתנו - במקרה של שתיהן מדובר בפשרה די רצינית בכל מה שקשור להתנהלות יומיומית ונוחות.

מסקנות

בסופו של דבר, כמעט כל ביקורת שקראתי על הגולף מתייחסת אליה כמלכת הקטגוריה בזכות שילוב מנצח של פרמטרים שונים, שביחד מייצרים חבילה שלמה, שלא מרגישה כמו פשרה - לא בפן הנוחות והשימושיות היומיומית, ולא בפן הנהיגה, גם אם מדובר ברכב שפחות מתאים למשחקים, ממה שאולי חלק מהמבקרים מצפים. יכול להיות בהחלט שהקופרה היא חבילה משתלמת יותר, שנותנת ביצועים טובים יותר, ויכול להיות גם שלנהגי העל שבינינו, המגאן תיתן תמורה טובה יותר לאגרה, ובהחלט יתכן שלחובבי הדרמה הג'ולייטה תתאים יותר. עם זאת, לי אישית הגולף עדיין הרגישה כשילוב נהדר של שימושיות, נוחות, ביצועים והנאה מנהיגה. שילוב שגם בהחלט יכול לגרום לי לקום ב-5 בבוקר, כדי לצאת לעוד טיול נהיגה ספונטני; בטח בתור מי שלא יכול להרשות לעצמו לקנות ספורטיבית שתשמש רק למטרה זו בלבד, במדינה חסרת מסלולי מרוצים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנהיגה של שבוע בGTI אוטומאטית אני יכול מאוד להסכים עם הממצאים אבל לא עם המסקנות. אני הרבה פחות אהבתי את החוסר דרמה ואת המעטפת המבודדת מהביצועים אבל זה סובייקטיבי.

אפשר לשמוע מה גרם לך להעדיף את הגולף על הג'ולייטה מעבר לדרמטיות המוגזמת?

Sent from my HUAWEI P9 Lite

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

לטעמי הגולף מהווה (או היוותה, עד הגעת הקופרה ואולי הטייפ R) את החבילה הכי טובה בקטגוריה- נכון, יש מהנות ממה בכבישים מפותלים (מגאן ספורט למשל), אבל אין מתחרות לה בכל הקשור להתנהלות יומיומית- מרווח טוב מאוד (הרבה יותר טוב מהמגאן/פוקוס למשל), תא מטען שיכול לבלוע ציוד משפחתי בלי יותר מידי בעיות, אבזור ותמחור טובים (בהתחלה לא, בהמשך כן- מכר אמר שהוא קיבל הצעה של 190K ״על הכביש״ ל-GTI ידנית סטנדרטית עם השחרת חלונות, לטעמי מחיר שווה), תיבה אוטומטית למי שרוצה (יש גם ידנית, תודה לאל), נוחות נסיעה סבירה לגמרי ואפילו צריכת דלק מפתיעה לטובה- 1:11 בנסיעה שגרתית הייתה אצלי הצריכה.

חבילה טובה מאוד. אצלי הייתה בערך שנתיים עד לפני כמה חודשים עד שהוחלפה בגולף R.

48da4804f2b5be58e810f1c8f9af34c3.jpg60e9c186feaf4cf37236266e61c1ba78.jpg

28faae0fd3228dd5029e4d47b347e34c.png

פורסם

מנשה, נהגתי במצטבר משהו כמו 40 דק' בגולייטה. במקטעים מסוימים זה היה.. מפחיד. הרכב מאוד מהיר (אם אני זוכר נכון על הנייר יותר מהיר מהגולף), אבל משהו בכל ההתנהלות שלו משדר חוסר יציבות \ נטייה לא נעימה לתת היגוי.

בתור בעלים של אבארט', כמובן שאני מאוד מאוד (מאוד) נהנה מרכב מחוספס עם סאונד הולם, אבל במקרה של הג'ולייטה זה הרגיש לי כמו רכב שהייתי חושב פעמיים אם לנסוע איתו לנס הרים, לדוגמא.

כמובן, זה באמת מאוד סובייקטיבי. יכול להיות שלנהג טוב יותר זה מרגיש מאוד שונה.

פורסם

בסופו של דבר, כמעט כל ביקורת שקראתי על הגולף מתייחסת אליה כמלכת הקטגוריה בזכות שילוב מנצח של פרמטרים שונים, שביחד מייצרים חבילה שלמה, שלא מרגישה כמו פשרה - לא בפן הנוחות והשימושיות היומיומית, ולא בפן הנהיגה, גם אם מדובר ברכב שפחות מתאים למשחקים, ממה שאולי חלק מהמבקרים מצפים. יכול להיות בהחלט שהקופרה היא חבילה משתלמת יותר... הגולף עדיין הרגישה כשילוב נהדר של שימושיות, נוחות, ביצועים והנאה מנהיגה. שילוב שגם בהחלט יכול לגרום לי לקום ב-5 בבוקר, כדי לצאת לעוד טיול נהיגה ספונטני; בטח בתור מי שלא יכול להרשות לעצמו לקנות ספורטיבית שתשמש רק למטרה זו בלבד, במדינה חסרת מסלולי מרוצים.

סבבה.

עדיין לא הבנתי במה הגולף עדיפה על הקופרה, מהבחינות שציינת.

כי כל מה שכתבת, נכון גם לגביה.

אממה, בקופרה אתה מקבל גם יותר כח, גם דיפרנציאל, וגם יכול להגדיר מצב נהיגה רגועה לעומת קרבי (מנוע, הגה, מתלים - כל אחד בנפרד). למה היא לא הדו"ש האולטימטיבית?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
סבבה.

אממה, בקופרה אתה מקבל גם יותר כח, גם דיפרנציאל, וגם יכול להגדיר מצב נהיגה רגועה לעומת קרבי (מנוע, הגה, מתלים - כל אחד בנפרד). למה היא לא הדו"ש האולטימטיבית?

אולי זה לא ישמע לגיטימי עבורך, אבל הסטיגמה של סיאט משחקת כאן תפקיד.

קשה להתנער מהעובדה שכמעט כל סיאט שאני רואה נהוגה ע"י ערס.

ה-GTI הוא רכב יותר סולידי. רכב עם "מורשת".

פורסם

זה שיקול לגיטימי כמו כל אחד אחר, אבל זה לא מה שפות"ש ציין כסיבה לבחור בגולף.

פורסם

אחלה סקירה,

ואני חושב שהמסקנות די נכונות, ה GTI אכן חבילה טובה מאד

מבחינת מראה היא לא בולטת אבל נותנת לך שאתה רוצה התנהגות עם ביצועים טובים מאד.

מאפשרת לך התנהלות יום יומית עם תא מטען שימושי, מושבים מעולים, מתלים עם קשיחות מותאמת

ה CUP חזקה יותר אך ממש לא נוחה להתנהלות יום יומית

גם כאן אם יש לך את חבילת המתלים האדפטיבים ואם אתה שם תוכנה אתה נמצא הרבה יותר חזק מחבילה של קופרה.

נהנה משנת אחריות נוספת ומרכב טוב

קובי

:-)

פורסם
סבבה.

לא כתבתי שהגולף עדיפה על הקופרה. להפך, ציינתי שיכול להיות שהקופרה משתלמת יותר, ובהחלט יכול להיות גם שהיא מכונת נהיגה טובה יותר (לא נהגתי בה). כן טענתי שבעייני הגולף זה רכב מעולה בפני עצמו (שאני בהחלט שקלתי לקנות), גם אם המתחרות נותנות דברים נוספים או אחרים.

אתה צודק שלא כתבתי גם לא לבחור באמת בקופרה. הסיבה שבגללה אני אישית לא שקלתי אף פעם את הנושא זו התדמית והתדמית בלבד.

פורסם

מצחיק. דווקא אצלי, הדרמה (והמהירות העדיפה) עזרו לי לבחור בג׳ולייטה. בנסיעת המבחן שעשיתי בgti ביחד עם חבר הפורום לאנוס, ממש לא הבנו איפה הg בתוך הgti... לעומת זאת בתלתן כל נסיעה כמעט היא חוויה (עבורי) והיא מזכירה לי יותר את הst.

בכל מקרה, זה לא שאמנע מרכישת gti בעתיד, זה רק הרגיש לי עוד מאותו דבר.

אז מה אתה רוכש?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתמול נהגתי בכביש בית אורן עם גולף 150. למרות הצמיגים הירוקים והבולמים שכנראה רכים יותר מאשר בGTI נהנתי מאוד!

הרכב אוחז מאוד ובמצב S בגיר יוצא מאוד חזק מפניות. ההגה מרגיש מצויין והבלמים חזקים ועמידים.

אחרי עליה מנשר וירידה עד כביש 4 עוצמת הבלימה לא ירדה בכלל והבלמים לא הסריחו בכלל.

אני מתאר לעצמי שעם גולף Gti הייתי נהנה הרבה יותר!

פורסם
לא כתבתי שהגולף עדיפה על הקופרה. להפך, ציינתי שיכול להיות שהקופרה משתלמת יותר, ובהחלט יכול להיות גם שהיא מכונת נהיגה טובה יותר .

היא גם טובה יותר ביומיום, בגלל שהיא מרווחת יותר וניתן להגדיר את מצבי הנהיגה השונים.

לגבי תדמית, רב האנשים בכלל לא ישימו לב שהלאון היא קופרה. ללאון רגילות אין בעיית תדמית.

לבחור ברכב הפחות מוצלח, מכל בחינה, רק בגלל שמישהו יכול לחשוב שאני ערס, נראה לי מוגזם. זו לא BMW עם צמיגי בלון. אולי זה בגלל שאף אחד לא יכול לחשוב בטעות שאני ערס...

פורסם

נהנתי לקרוא יבגני, תודה על הסקירה.

לפני יומיים איזה ברנש התייעץ איתי על הוטהאצ', וכמובן שהג'ולייטה/קופרה/GTI היו הראשונות שקפצו לראש (הRS לא התאימה משיקולי שימושיות), אבל זכרתי שיש עוד משהו... חשבתי חשבתי חשבתי, ובסוף נזכרתי -

125M.

הוטהאצ' פרימיום הנעה אחורית, קצת חסרה לי בסיפא שלך (:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...