Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אף אחד לא "צריך" קורולה.

קורולה זה רכב שבנוי להתאים לכל אחד, ולכל אחד באיזשהו שלב בחיים צריכה להיות קורולה.

מי שצריך משפחתית במימדים של קורולה אבל קונה סנדרו חדשה רק בגלל פחד מתקלות, איכות החיים שלו לא גבוהה במיוחד. הוא מוותר על דברים נוחים יותר מתוך פחד לא מוצדק.

מי שמפחד מתקלות בקורולה משומשת, לא צריך לקנות סנדרו חדשה, הוא צריך לקנות קורולה חדשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

טוב, יוסי, אני ויתרתי.

לא יודע מאיפה אתה מקריץ את המספרים האלה.

900 ש"ח לחודש אולי יקנו לך סנדרו ידנית, וגם זה לא בטוח. איך הגענו לזה מרכב משפחתי?

אם כבר אז תעשה השוואה לאייגו או סטרלט ישנה.

כנ"ל לגבי הוצאות תיקונים. איזה 2 תקלות יכולות להגיע ל-11 אלף ש"ח? מנוע + גיר לרכב משומש לא עולה ככה.

אני הגעתי ל-9 אלף ש"ח בשנתיים עם משולשים, החלפת כמעט כל מערכת הקירור, טיימינג, בעיות חשמל, הוספת קולר גיר. וכל זה ברכב גרמני שהחלקים יקרים.

לגבי גובה ההחזר, לא נכנס לזה כי גם לא רוצה להיכנס לכיס שלך. לכן אנחנו עושים הערכת עלות שנתית כדי שנוכל להשוות.

כל השרשור הזה הוא בתנאי שלאנשים יש את הכסף לשלם עבור 2 הפתרונות.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
קורולה זה רכב שבנוי להתאים לכל אחד, ולכל אחד באיזשהו שלב בחיים צריכה להיות קורולה.

מי שמפחד מתקלות בקורולה משומשת, לא צריך לקנות סנדרו חדשה, הוא צריך לקנות קורולה חדשה.

סבבה, אבל אין לו כסף לזה והוא פוחד מרכב משומש. במקום סנדרו הוא קונה סלריו חדשה (אמינות יפנית וכל זה). יורד אפילו יותר נמוך באיכות חיים בגלל פחדים חסרי היגיון. זה עיקרון מטומטם.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוב, אני לא מדבר על מצב שבו למישהו יש רכב משומש שאצלו כבר הרבה זמן והוא טיפל בו ומכיר כל פיפס קטן, אלא על מה קורה כשאתה צריך לקנות רכב וצריך להחליט בין רכב משומש שאין לך צורה אמיתית לדעת אם הוא תקין או לא, או רכב חדש עם אחריות.

במכוני בדיקה לא באמת אומרים לך מה המצב של הרכב.

כשרציתי למכור את הקליאו הקודמת המציאו כמה תקלות הזויות שלא היו ולא בדקו דברים קטנים שידעתי שהם לא בסדר.

אלעד,

אני נכוויתי מרכבים משומשים (תרתי משמע).

הוולוו 740 של אמא שלי הצריכה החלפת מנוע וגיר (גיר 3 פעמים כי לא מצאו את הבעיה) בשנה הראשונה שהיא הייתה אצלה, רק בגלל שמכונאי עשה טעות עם האלטרנטור.

הוא התקין אלטרנטור חלופי, וזה קרע את רצועת הטיימינג וגרם לשרשרת של בעיות שלא נגמרו עד שגרטנו את הרכב.

כל התיקונים בשנה הראשונה של הרכב הזה עלו 14000 ש"ח.

הייתה לי גם סובארו ג'אסטי שהתפוצץ לה המנוע כמה חודשים אחרי שקניתי אותה.

הנה הקישור לשרשור

התיקון עלה לי יותר ממה שעלה הרכב.

הייתה לי טווינגו שניסתה להרוג אותי כשהתפוצץ לי הרדיאטור ועשה לי כוויות חמורות מאוד.

הנה הקישור לשרשור

ההוצאות גם על הרכב הזה היו עצומות בשביל ליישר קו.

בסוף מכרתי אותה בכמעט כלום כסף לחבר והוא השקיע בה גם כמה אלפים.

מצד שני היו לי פיאט טמפרה שקניתי מבני ל. במצב מעולה שנסעה בלי בעיות במשך 70000 ק"מ (עד שהלכה משאבת המים) ואלפא רומאו 156 שבמשך 50000 ק"מ לא התלוננה בכלל על כלום, אבל רק כי הבעלים שלפני השקיע יותר ממה ששווה האוטו על יישור קו עצבני מאוד.

אבל ליפול על רכב משומש באמת שמור זה קשה מאוד.

אני התנגדתי מאוד באותה תקופה לרכב חדש כי אמרתי לעצמי שזה יותר מדי יקר.

ואז התחילו למכור רכבים יותר זולים וידניים, והמשוואה השתנתה לגמרי.

פתאום קלטתי שאני משלם בערך אותו דבר אם לא פחות על רכב כל שנה (כולל הוצאות דלק, שמ10 ק"מ לליטר ל18 זה הבדל עצום)

אמא שלי משלמת 900 ש"ח לחודש ונוסעת על ה107 האחרונה שנמכרה בארץ (אז קנינו אותה בהנחה משמעותית) במקום על רכב ישן וזה גם עולה לה פחות.

כיום אתה יכול לקנות משהו יותר גדול מזה באותו מחיר (דאצ'יה סנדרו).

אני גם לא מבין את ההשוואה בין סגמנטים, כי גם בדאצ'יה, גם בקורולה, קליאו, אלפא רומאו, וולוו וכמעט כל רכב שהוא סופר מיני ומאלה אפשר להושיב 5 אנשים.

יותר או פחות נוח זה פחות רלוונטי.

אם יש לך תקציב כולל לרכב של 2500 ש"ח לחודש (כולל הרכב, ביטוחים, תחזוקה ודלק), אתה לא תתלבט בין קורולה חדשה או ישנה אלא בין סנדרו חדשה וקורולה ישנה.

פורסם

מה יכול להיות לא בסדר בקליאו אטמוספרית בת 3 שלא עברה 80 קמ"ש מעולם?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עזוב, הוא קיבל כול כך הרבה טראומה מרכבים עתיקים ושבורים עם קידומת 2 בקילומטראז( ג'אסטי וטווינגו) שהוא כבר מכליל את זה על כול הרכבים.

באמת שלא יודע מה כבר יכול להיות בעייתי בקליאו(שומו שמיים! קליאו אפילו!) ידנית בת 3-4 עם קילומטראז סביר.

האם היא תהיה אמינה כמו רכב חדש מהניילונים? בטוח שלא. אבל הבלאי שיהיה לה לא משתווה בשום צורה לירידת ערך של רכב חדש.

פורסם

תראה, אני לא נגד רכישת רכב חדש. עובדה, גם אני קניתי לאחרונה רכב חדש. אלא שכדי שזה ייצא כדאי, ההשוואה שלי הייתה מול אחזקת 156 בת מצווה שננהגה חזק וכל חלק שלה עולה כמשקלו בזהב. לי זה היה כדאי, בתנאים האלה. גם ליוסי זה כדאי, בתנאים שלו. פשוט חוץ משני מקרי הקיצון האלה, רכישת רכב לקראת או עם סיום האחריות ואחזקתו 3-4 שנים תהיה כדאית יותר, זה הכל. לרוב רכישת רכב חדש כוללת מניע רגשי לא מבוטל. זה לגיטימי, בוודאי עבור חובב רכב, רק לא צריך להתבלבלב ולהחליט שזה בהכרח גם כדאי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בריביות של היום שוק הרכב משול לסיפור הנעליים והאחים.

מעשה בזוג אחים, אחד עשיר ואחד עני.

העשיר קונה כל שנה זוג נעליים ב100 שקלים ומוכר את הזוג הישן לאחיו העני ב50 אחוז הנחה, מוסיף 50 שקלים מכיסו וקונה זוג נעליים חדשות. ככה כל שנה.

כל שנה האח העשיר מוציא מכיסו 50 שקל והולך בנעליים חדשות והאח העני מוציא מכיסו 50 שקל והולך בנעליים ישנות.

אם האח העשיר לוקח את 100 השקלים בהלוואה עם בלון לשנה, מראש הוא מוציא רק 50 שקלים בשנה על נעליים חדשות ומי שמממן לו את העסקה הוא למעשה האח העני...

מתי יעצר הסיפור? כשהריבית תעלה, עד אז גם אם יש לך כסף לשלם במזומן על אוטו חדש אין בזה שום טעם.

פורסם
מה יכול להיות לא בסדר בקליאו אטמוספרית בת 3 שלא עברה 80 קמ"ש מעולם?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

האמת היא שמה שהיה לא בסדר זה מעט מדי כוח ורעשי רוח שאפיינו את המשלוח הראשון, וזו בדיוק הסיבה שהיה לא נעים לעבור את ה100 קמ"ש. יש הבדל של שמיים וארץ בין הקודמת והנוכחית.

לא הייתי חייב להחליף ומבחינה כלכלית נטו זה לא רעיון משובח להחליף את הרכב אחרי 3 שנים.

אם לא היה חסר לי כוח ולא היתה לי החלטה מודעת להשתדרג, הייתי יכול בכיף להמשיך שיהיה אצלי עוד כמה שנים כי אני יודע איך טיפלו בו.

לא כך עם רכב משומש. בחיים לא הייתי קונה קליאו משומשת.

באמת שלא יודע מה כבר יכול להיות בעייתי בקליאו(שומו שמיים! קליאו אפילו!) ידנית בת 3-4 עם קילומטראז סביר.

רציתי השתדרג. בגלל זה החלפתי את הקליאו. לא אמרתי שזה מה שצריך לעשות אלא זה מה שהתאים לי.

פורסם
בריביות של היום שוק הרכב משול לסיפור הנעליים והאחים.

מעשה בזוג אחים, אחד עשיר ואחד עני.

העשיר קונה כל שנה זוג נעליים ב100 שקלים ומוכר את הזוג הישן לאחיו העני ב50 אחוז הנחה, מוסיף 50 שקלים מכיסו וקונה זוג נעליים חדשות. ככה כל שנה.

כל שנה האח העשיר מוציא מכיסו 50 שקל והולך בנעליים חדשות והאח העני מוציא מכיסו 50 שקל והולך בנעליים ישנות.

אם האח העשיר לוקח את 100 השקלים בהלוואה עם בלון לשנה, מראש הוא מוציא רק 50 שקלים בשנה על נעליים חדשות ומי שמממן לו את העסקה הוא למעשה האח העני...

מתי יעצר הסיפור? כשהריבית תעלה, עד אז גם אם יש לך כסף לשלם במזומן על אוטו חדש אין בזה שום טעם.

אתה באמת לא מבין את האבסורד בסיפור שלך?

הזוי לחלוטין. האח העני בתום השנה נשאר עם זוג נעליים שהוא יכול למכור ב 30 ש״ח, או להמשיך לנעול אותם בלי לשלם אגורה.

האח העשיר שילם 50 ש״ח והעני 20 ש״ח, או כל מספר לבחירתך שהוא קטן בהרבה מ 50.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כבר עניין של איכות חיים. נעליים לא נקרעות אחרי שנה ולא תמיד מחליפים אוטו כי חייבים.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ממש לא אבסורד, זה נכון שהאח העני נשאר עם משהו בתום התקופה אבל זה אחרי שהוא אישפז את הנעליים אצל הסנדלר כמה פעמים ושילם כסף (כמובן הלך יחף בזמן הזה), עשה לנעליים טסט, החליף להם סוליות ובשורה התחתונה השתמש במוצר משומש ובלוי. כך שגם אם נשאר לו משהו בסוף, תוך כדי התקופה זה עלה לו יותר מלאח העשיר בגלל ההוצאות של שימוש בנעליים (רכב) ישן.

פורסם

אני מצטער, הנעליים שלי מחזיקות יופי טופי שלוש שנים, בלי אף ביקור אצל הסנדלר. ואם הנעליים שלך כאלה גרוטאות אחרי שנה אחת בלבד, תמכור אותם אולי ב 10 שקלים אחרי שנה ולא ב 50.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם

לעניינו של הדיון: (עברתי ברפרוף ככה שמנתצל אם העניין הוזכר)

הריבית הנמוכה.

ריבית נמוכה גורמת להלוואות להיות זולות ומשתלמות. היא מעודדת צריכה ומייצרת ביקושים. הריבית הנמוכה היא בהחלט גורם קריטי בגאות בשוק הרכב (גם בנדלן אגב).

פורסם (נערך)
לעניינו של הדיון: (עברתי ברפרוף ככה שמנתצל אם העניין הוזכר)

הריבית הנמוכה.

ריבית נמוכה גורמת להלוואות להיות זולות ומשתלמות. היא מעודדת צריכה ומייצרת ביקושים. הריבית הנמוכה היא בהחלט גורם קריטי בגאות בשוק הרכב (גם בנדלן אגב).

בדיוק ! ברגע שהריבית נמוכה כמו היום עלות רכב חדש זולה יותר. (יש ״מבצע״ ולכן אנשים מסתערים)

וכמו בשוק הנדלן אם יכולת של אדם היא 1000 שח בחודש אז פעם לא היתה לו אפשרות לקנות והיום עם אותו סכום נפתחה לו האפשרות .

דבר נוסף זה עליית מחירי הדירות , אם פעם היחס בין במחיר רכב חדש לדירה היה פי 4-5 (כלומר 5 מכוניות = דירה). היום שדירה עולה 1.5 מליון אז מה זה 150000 שח (פי 10)

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי shaulch

• תוכן חדש...