Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למען הסר ספק אם מישהו הגיע עד הפוסט הזה ועדיין לא הבין:

לא משנה איך תהפוך את זה, ימינה, שמאלה, רכב זולן רכב יקר, רכישת רכב חדש תמיד תיהיה פחות כלכלית מרכישת רכב משומש.

כמה תקלות הרכב המשומש צריך לעשות, כמה מנועים כמה גירים וכמה טיימינג תצטרך להחליף, כדי שיכסה רק את ירידת הערך שאתה סופג ברגע שקרעת את הניילונים. אני לא מדבר כבר על ה"ריבית" שההפרש שהשקעת בחדש הייתה מניבה לך אם הייתה שם אותה בחסכון, ולא מדבר על ביטוח יותר יקר, וריבית על הלוואה במידה והייתה צריך לקחת. רק על ירידת הערך, זו שתבוא במהלך השלוש שנים הראשונות (סביבות ה30%-35% במקרה הטוב).

אוקי אני בטוח שכולנו נסכים שיישור קו לרכב בן 3 לא יעלה כמו ירידת הערך הראשונית, אבל אתה שוכח מינוסים אחרים ברכב יד 2, תקלות לא צפויות, המתנה לגרר, להיות תלוי במוסכניק שמצא את ביצת הזהב שלו וכו'.

יש רגעים בחיים שלפעמים לא שווים את הסחבת הזו וכן גם בשביל עוד 10k חסכון, ולא שכל זה לא יקרה ברכב חדש, אבל כמו שאתה שם לב אחרי 3 שנים מתחילים להרגיש תקלות.

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רוני אל תדלג, תקרא את ההודעות שהגיעו אחריו, חלקנו השקיעו 3 דקות בשביל להפריך בדידקטיות שיטתית ארגומנט-ארגומנט ולא יפה לזרוק עבודה שכזו לתהום הנשייה לחינם.

'צטערת. אבל מאוחר ובגללך אני יושב שעות לתכנן את יפן אז נגמרו לי הכוחות.

קניתי רכב שעלה 76000.

לקחתי הלוואה מהבנק עם ריבית נמוכה מאוד על כל הסכום עם פריסה ל5 שנים, שזה 60 חודשים.

עם הריבית והכל זה יוצא 1330 לחודש.

אחרי שנתיים וחצי בערך סכום ההלוואה שווה לערך של הרכב.

אז עשיתי טרייד אין במחיר מחירון משוקלל (מינוס 3000 ש"ח בגלל הקילומטראז' הגבוה).

זה בעצם שילם את ההלוואה והשאיר אותי עם עוד 9000 ש"ח ביד.

את ה9000 ש"ח האלו שמתי כמקדמה לגרסה יותר יקרה ויותר מאובזרת ולקחתי הלוואה זהה על רכב חדש.

כיום אני עדיין משלם את אותה כמות כל חודש.

כשאחליט להחליף לרכב הבא סביר להניח שאעשה את אותו דבר.

אם ארצה להחליף למשהו יותר יקר אני יכול או להישאר יותר זמן עם הרכב הזה או לשים מקדמה יותר גדולה במזומן.

אז בסה"כ תשלם ב-5 שנים 89000 שקלים ותישאר עם רכב ששווה נניח 50000 שקלים, כלומר כ-40000 שקלים ירידת ערך ב-5 שנים או 8000 לשנה. האמת, לא רע, במיוחד כשאתה נוסע ברכב בגיל שאינו עולה על 2.5 שנים. זה גם די מסביר למה אנשים קונים מכוניות חדשות. וההגיון יכול לעבוד (אם כי בחסכון פחות טוב, כמובן) גם במכונית שעולה כפול.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בוא נסיים את הדיון הזה עם בדיקה שעשיתי לחבר שהתלבט בין רכישת IX35 2 ליטר ברמת גימור גבוה בן שנתיים לבין טוסון חדש עם מנוע 1.6.

הדוגמאות מבוססות על מחירון יד2. הדגמים הספציפים נבחרו בגלל שעברו ב-2013 מתיחת פנים/החלפת דגם.

יונדאי IX35 חדשה מהחברה 2016 עלתה 154900 ברמת גימור פריים.

אותו רכב 2013 מחירון 94000 ש"ח.

כלומר ירידת ערך של 60900 ש"ח ב-3 שנים הראשונות.

עכשיו נקח את אותו רכב רמת גימור אינספייר שנת 2013 המחירון 114100.

אותו רכב שנת 2010 מחירון 76300 ש"ח.

כלומר ערך של 37800 ש"ח ב-3 שנים. כמעט חצי.

נעשה אותו דבר למאזדה 6 לוקסורי. חדשה מהחברה 166 אלף ש"ח. לאחר 3 שנים 103100. כלומר ירידת ערך של 62900 ב-3 שנים.

מאזדה 6 אקזקיוטיב 2013 שווה במחירון 86300.

רכב זהה 2010 שווה במחירון 53900. כלומר ירידת ערך של 32400 ש"ח. שוב פעם כמעט חצי.

עכשיו בואו כל הגיבורים תסבירו לי איך מגיעים לפער בהוצאות של יותר מ-10000 ש"ח בשנה בין רכב חדש לרכב משומש? מחליפים מנוע/גיר כל שנה?

גם הטיעון שלקחתי רכבים יקרים לא מחזיק מים. אני מוכן לקצץ את הפער בחצי ל-5000 ש"ח בשנה עהור רכב משפחתי/סופרמיני. גם אם יש טיימינג ברכב משומש עדיין לא מגיעים לכזה סדר גוגל של מחירים בממוצע.

רכב חדש בדרך כלל יעלה יותר.

אם אתה מחזיק רכב חדש לתקופה של 6-7 שנים ההפרש קטן. אם מסתכלים לחודש יוצא כ 400 שח כל חודש יותר לרכב חדש. (לעומת לקנות רכב בן 3 ולהחזיק 3-4 שנים)

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם

אתה לא יכול להשוות תקופות שונות בעיקר בגלל שיש מתיחות פנים ושינויי דורות אבל נגיד שאני זורם אתך.

עלות ירידת ערך מאזדה 6 ברכב בן 3 עד6 היא 11 אלף ש"ח בשנה. עלות ירידת ערך מאזדה 6 רכב חדש עד גיל 6 שנים 166-53.9=112.1. נחלק ב-6 שנים נקבל ירידת ערך ממוצעת של 18.6 אלף ש"ח עדיין אתה מופסד ביותר מ-5 אלף ש"ח.

רוצה שאני אעשה את החישוב גם עבור רכב בן 3 עד 9 (בעיקר כדי להשוות תקופות חישוב) כדי להוכיח שאתה עוד יותר טועה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
'צטערת. אבל מאוחר ובגללך אני יושב שעות לתכנן את יפן אז נגמרו לי הכוחות.

אז בסה"כ תשלם ב-5 שנים 89000 שקלים ותישאר עם רכב ששווה נניח 50000 שקלים, כלומר כ-40000 שקלים ירידת ערך ב-5 שנים או 8000 לשנה. האמת, לא רע, במיוחד כשאתה נוסע ברכב בגיל שאינו עולה על 2.5 שנים. זה גם די מסביר למה אנשים קונים מכוניות חדשות. וההגיון יכול לעבוד (אם כי בחסכון פחות טוב, כמובן) גם במכונית שעולה כפול.

רוני, מתמטיקה קשה בשעה כזו של הלילה [emoji6]

הבחור משלם 1330 ש"ח בחודש למשך 5 שנים. הוא יוציא מהכיס שלו סה"כ 80 אלף ש"ח. כלומר הוא מוציא כל שנה כ-16 אלף ש"ח.

איפה נשאר לו כסף בסוף התקופה? הוא לא שם שקל מהכיס, 100% מימון.

בשביל לצאת מהלופ של ההלוואות הוא צריך למצוא פראייר שיתן מחירון על רנו וגם אז כל הכסף ילך לגוף המממן והוא ישאר ללא כסף בכיס.

אני כמובן מתייחס לחישוב שבו הוא כל שנתיים וחצי משדרג לרכב חדש.

אתה כנראה חישבת בהנחה שהוא נשאר עם הרכב 5 שנים מלאות. אם כך אז ההערכה של שווי של 50 אלף ש"ח בתום ה-5 שנים היא מאוד אופטימית. אני הייתי מהמר על שווי ריאלי של אזור ה-35, גג 40.

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם

בהחלט קשה בשעה כזו, ויכול להיות שהמוח שלי כבר לא עובד, אבל הוא אכן משלם 80000 סה"כ ב-5 שנים (יותר נכון 89000 כי הוא הוסיף עוד), רק שבסוף התקופה הוא נשאר עם הרכב ששווה כסף. הוא יכול לכאורה למכור אותו וצריך להוריד את שווי הרכב מה-89000 בשביל לקבל את העלות הכוללת.

מכיוון שהוא החליף את הרכב בחדש בתוך 2.5 שנים (מכאן הוספת ה-9000) אז הרכב שלו יהיה רק בן 2.5 בסוף התקופה ולכן יהיה שווה כ-50000 שקלים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)
אוקי אני בטוח שכולנו נסכים שיישור קו לרכב בן 3 לא יעלה כמו ירידת הערך הראשונית, אבל אתה שוכח מינוסים אחרים ברכב יד 2, תקלות לא צפויות, המתנה לגרר, להיות תלוי במוסכניק שמצא את ביצת הזהב שלו וכו'.

יש רגעים בחיים שלפעמים לא שווים את הסחבת הזו וכן גם בשביל עוד 10k חסכון, ולא שכל זה לא יקרה ברכב חדש, אבל כמו שאתה שם לב אחרי 3 שנים מתחילים להרגיש תקלות.

שוב פעם מתחילים עם אמונות תפלות?

אני הצגתי מגוון דיי רחב של 5 מקרים שונים לחלוטין אחד מהשני.

בכל רגע נתון יש 5 רכבים בשירות המשפחה. כלומר יש בנוסף עוד 4 אקזמפלרים שכרגע עדיין נמצאים בשירות (החמישי זו הקורולה המיתולוגית) ואני לא יכול לפרסם נתונים כי ערך המכירה עדיין לא ידוע.

מבין ה-5 רכבים תמיד החלוקה היא רכב אחד חדש מהסוכנות, 2 רכבים שנרכשים בגיל עד 3 שנים על הכביש וה-2 הנותרים אלו רכבים שמתגלגלים במשפחה עד הסוף המר.

תאמין לי שרכשתי לא מעט רכבים משומשים עד גיל 3 בחיי, באף רכב לא הצטרכתי להשקיע כסף אקסטרה על יישור קו.

אני מוכן לקבל את המושג הזה, יישור קו, ברכב בן 5 עד 7 שנים שכבר עבר מספר ידיים והיסטוריית הטיפולים מעורפלת.

אבל ברכב בן 3 תמיד צריך להיות תיעוד מסודר ממוסך מורשה, מי שלא רוכש ככה רכבים אז באמת עדיף לו לרכוש רכבים חדשים.

ה"יישור קו" היחיד שאני עשיתי לרכבים שרכשתי זה החלפת צמיגים. התעקשתי שהמוכר לא יחליף כי הוא בטוח ישים סוג זבל שלא מקובל עליי אבל מצד שני גם הורדתי את העלות ממחיר הרכב אז ה"יישור קו" הזה לא באמת עלה לי כסף.

לגבי התקעויות, זה באמת לא נעים אבל גם פה הניסיון שלי מעולה. 9 רכבים בעשור האחרון ששירתו 5 נהגים ורק פעמיים שרכב לא הניע.

פעם אחת סדק בדיסטריבוטור בקורולה שהכניס לחות ומנע ניצוץ (תקלה שאני הזנחתי ויכלתי למנוע את המקרה הזה). לאחר כמה ימים ללא גשם הרכב שוב הניע והגיע לבד למוסך.

המקרה השני הוא כבל חשמל של האלטרנטור שנקרע בגולף. גם במקרה הזה לא הייתה היתקעות אמיתית כי בעזרת רכב אחר הצלחתי לחלץ את עצמי עד שער הכניסה למוסך.

* אני כמובן לא מציין מקרים של מצבר גמור. מבחינתי זו לא התקעות כי זה יכול להתרחש גם ברכב חדש.

פורסם (נערך)
בהחלט קשה בשעה כזו, ויכול להיות שהמוח שלי כבר לא עובד, אבל הוא אכן משלם 80000 סה"כ ב-5 שנים (יותר נכון 89000 כי הוא הוסיף עוד), רק שבסוף התקופה הוא נשאר עם הרכב ששווה כסף. הוא יכול לכאורה למכור אותו וצריך להוריד את שווי הרכב מה-89000 בשביל לקבל את העלות הכוללת.

מכיוון שהוא החליף את הרכב בחדש בתוך 2.5 שנים (מכאן הוספת ה-9000) אז הרכב שלו יהיה רק בן 2.5 בסוף התקופה ולכן יהיה שווה כ-50000 שקלים.

נו, התחלת טוב אז גם תסיים.

אני בהחלט מסכים שבתום השנתיים וחצי הרכב יהיה שווה 50 אלף ש"ח אבל גם זה שווי החוב שלו לגוף המממן ולכן מכאן יש לו 3 אופציות:

1. לעשות תרגיל "עצימת עיניים" דומה למה שהוא עשה עם הרכב הקודם ולהמשיך לשלם ירידת ערך של 16 אלף ש"ח בשנה. שזה לא הרבה אבל גם לא מעט לרכב חדש (רכב חדש= רכב עד 3 שנים על הכביש).

2. למכור בשוק החופשי ולהשאר ללא פרוטה.

3. להמשיך לשלם 16 אלף ש"ח לעוד שנתיים וחצי, סכום גבוהה משמעותי אם תשווה למקרה שבו הוא רוכש קליאו בת 3 שנים ומחזיק אותה עד 8 שנים.

בניגוד אלייך אני לא מתייחס ל-9 אלף ש"ח שהוא השקיע בהחלפה כי זו סתם גחמה שלו לעבור לדגם עם המנוע שונה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

השרשור הזה מתחלק ל2 קבוצות עיקריות של אנשים. אלה שנוסעים ברכב משומש, ואלה שנפלו על רכב משומש שהתעלל בהם ברמה כזו שהם מוכנים לשלם כל מחיר והעיקר לא לקנות שוב משומש.

ב2010 קניתי מכונית משומשת משנתון 2001 ב24K ש"ח. החזקתי בה שנה שבמהלכה היא הזדקקה לגרר 3 פעמים. למזלי הייתי עוד ילד ואבל'ה שילם את התיקונים. מכרתי אותה ב16K ש"ח וב2011 קניתי רכב משנתון 92' עם 300 ומשהו אלף ק"מ ב6K ש"ח. נסעתי בו באזור ה-10K ק"מ בשנה, כשכל שנה השקעתי בתחזוקה שוטפת שלו (לא כולל תוספות ועניינים סטייל אושריקו) באזור ה1-2K בממוצע. בכל התקופה הזאת הרכב נתקע פעמיים. פעם אחת בגלל שלולית ופעם שנייה כי שכחתי אורות.

אחרי 4 וקצת שנים מכרתי אותו באותו סכום בדיוק, ובכסף רכשתי רכב אחר באותו גיל. הרכב הזה אצלי כיום שנה וכמה ימים, נסעתי בו כמעט 20K ק"מ והשקעתי בתחזוקה שלו 3K ש"ח (בעיקר בישור קו עצבני אחרי הקניה).

כל זה אומר משהו? לדעתי לא הרבה. רכב משומש זה עניין של מזל והתמצאות. אי אפשר לכמת את זה כי כל רכב משומש עובר תנאי נהיגה שונים, בעלים שונים, מוסכים שונים וכמובן יש את אלמנט הלימון מרגע יציאת הרכב מהמפעל.

יש מקרים שעלות כוללת לרכב משומש תשתווה לזו של רכב חדש, אז כדאי ללכת על החדש. יש מקרים שהמשומש לוקח בגדול.

בעניין איכות החיים, אני לא חושב שאדם שלקח הלוואה כדי לנסוע בסלריו חדשה חי ברמה גבוהה יותר מזה שנוסע בקאמרי שנת 2005 שנרכשה במזומן.

לפעמים הרכב החדש שאתה יכול להרשות לעצמך הוא לא מה שאתה רוצה, אבל אתה תקנה אותו בכל זאת כי אתה מונע מפחד. קשה לקרוא לזה איכות חיים.

זה מאד סובייקטיבי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני גם מאלה הבטוחים שרכב חדש הוא הפסד טוטלי.. וכל שקל שזוקרים על הפינוק הזה הולך מהר מאוד לטמיון.

בשמונה שנים האחרונות החזקתי שני רכבים בבית - אחד תמיד היה חדש, והשני בן 6 ומעלה. בחדשות תמיד הפסדתי ובישנות בקושי. אף פעם לא נתקעתי עם רכב ולא נסיתי את שירות הגרירה שמכוסה בפוליסה..

אבל, אני לא נח לרגע - כל שבוע פותח מכסה מנוע (גם בחדש וגם בישן), מציץ, מריח, בודק, ומה לא. פעמיים עליתי על דברים קטנים שבדיעבד היו אמורים לגרום לרכב להיתקע ועלות תיקונים לא סבירה!

אני חושב שלא צריך להרוג את הרכב, ומספיקה הצצה קטנה פעם בשבוע בכדי להימנע ממקרים מעצבנים.

הסובארו נקתנה לפני 3 שנים כשהיתה בת כמעט 7. היום היא בת 10 וחוץ מטיפולים שוטפים וחיישן חמצן קדמי היו לי כמה דברים קטנים כמו גומיות ציריות שנקרעו, ובזכות היחס שלי לרכב עליתי על זה כמעט במיידי וחסכתי החלפת ציריות..

ירידת ערך בשלוש שנים כ 15 אלף, טיפולים שוטפים עלו כ 1000 בממוצע במוסך מורשה בשנה (כולל החיישן והגומיות). נכון במדובר ברכב בעל פוטנציאל אמינות גבוהה, אבל עדיין מדובר בשנת 2006 עם בלאי טבעי.

מה שכן מדאיג אותי - ואמרתי את זה לא פעם, ששיטות המימון וההבטחות ברכישת רכב עתידית ממש מטעות את הציבור.

לדעתי חלק מחברות ה 100% לא יהיו קיימות אז, והרוכשים ייצטרו להתמודד מול הגופים המממנים בפרעון הלוואות הבלון היקרות - הגשמת החלומות עלולה לעלות להם ביוקר, כמו כן להצפת השוק בבוא העת בגלל אותם רוכשים שחייבים להיפטר מהרכב הישן שכולה בן 3 ולהתקדם לחדש ע"מ לגלגל את ההלוואות שוב ושוב.. ואז "יידע" שוק הרכב שאין מקום לכל ה מאות אלפי הרכבים החדשים שיציפו את הכבישים.. הדבר יגרום לירידת מחירי היד 2, או ירידה בכמות האנשים שיחליטו להתקדם לרכב חדש בגלל הבעיות שהזכרתי, ואז תרד כמות הרכבים החדשים שעולים לכביש.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

רכב זה לא השקעה, זה הוצאה.

תחשוב גם על הפסד ימי עבודה על רכב שנתקע.

עם המונדאו זה היה עד עכשיו בדיוק יומיים, אבל זה בגלל שאני עובד במשמרות, ויש בבית עוד רכב שכרגע לא בשימוש, אחרת כבר הייתי מוצא את עצמי מפוטר בגלל רוב החיסורים, כמה זה היה עולה לי אז?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שוב פעם מתחילים עם אמונות תפלות?

אני הצגתי מגוון דיי רחב של 5 מקרים שונים לחלוטין אחד מהשני.

בכל רגע נתון יש 5 רכבים בשירות המשפחה. כלומר יש בנוסף עוד 4 אקזמפלרים שכרגע עדיין נמצאים בשירות (החמישי זו הקורולה המיתולוגית) ואני לא יכול לפרסם נתונים כי ערך המכירה עדיין לא ידוע.

מבין ה-5 רכבים תמיד החלוקה היא רכב אחד חדש מהסוכנות, 2 רכבים שנרכשים בגיל עד 3 שנים על הכביש וה-2 הנותרים אלו רכבים שמתגלגלים במשפחה עד הסוף המר.

תאמין לי שרכשתי לא מעט רכבים משומשים עד גיל 3 בחיי, באף רכב לא הצטרכתי להשקיע כסף אקסטרה על יישור קו.

אני מוכן לקבל את המושג הזה, יישור קו, ברכב בן 5 עד 7 שנים שכבר עבר מספר ידיים והיסטוריית הטיפולים מעורפלת.

אבל ברכב בן 3 תמיד צריך להיות תיעוד מסודר ממוסך מורשה, מי שלא רוכש ככה רכבים אז באמת עדיף לו לרכוש רכבים חדשים.

ה"יישור קו" היחיד שאני עשיתי לרכבים שרכשתי זה החלפת צמיגים. התעקשתי שהמוכר לא יחליף כי הוא בטוח ישים סוג זבל שלא מקובל עליי אבל מצד שני גם הורדתי את העלות ממחיר הרכב אז ה"יישור קו" הזה לא באמת עלה לי כסף.

לגבי התקעויות, זה באמת לא נעים אבל גם פה הניסיון שלי מעולה. 9 רכבים בעשור האחרון ששירתו 5 נהגים ורק פעמיים שרכב לא הניע.

פעם אחת סדק בדיסטריבוטור בקורולה שהכניס לחות ומנע ניצוץ (תקלה שאני הזנחתי ויכלתי למנוע את המקרה הזה). לאחר כמה ימים ללא גשם הרכב שוב הניע והגיע לבד למוסך.

המקרה השני הוא כבל חשמל של האלטרנטור שנקרע בגולף. גם במקרה הזה לא הייתה היתקעות אמיתית כי בעזרת רכב אחר הצלחתי לחלץ את עצמי עד שער הכניסה למוסך.

* אני כמובן לא מציין מקרים של מצבר גמור. מבחינתי זו לא התקעות כי זה יכול להתרחש גם ברכב חדש.

אם כך אתה מנסח את הדברים אני לא יכול שלא להסכים.

מאמין שכלל ברזל הוא לרכוש רכב בעל היסטוריה ממוסך מורשה, רק הבעיה שאלו נהיים נדירים בגלל תרבות הקומבינה

פורסם
השרשור הזה מתחלק ל2 קבוצות עיקריות של אנשים. אלה שנוסעים ברכב משומש, ואלה שנפלו על רכב משומש שהתעלל בהם ברמה כזו שהם מוכנים לשלם כל מחיר והעיקר לא לקנות שוב משומש.

ב2010 קניתי מכונית משומשת משנתון 2001 ב24K ש"ח. החזקתי בה שנה שבמהלכה היא הזדקקה לגרר 3 פעמים. למזלי הייתי עוד ילד ואבל'ה שילם את התיקונים. מכרתי אותה ב16K ש"ח וב2011 קניתי רכב משנתון 92' עם 300 ומשהו אלף ק"מ ב6K ש"ח. נסעתי בו באזור ה-10K ק"מ בשנה, כשכל שנה השקעתי בתחזוקה שוטפת שלו (לא כולל תוספות ועניינים סטייל אושריקו) באזור ה1-2K בממוצע. בכל התקופה הזאת הרכב נתקע פעמיים. פעם אחת בגלל שלולית ופעם שנייה כי שכחתי אורות.

אחרי 4 וקצת שנים מכרתי אותו באותו סכום בדיוק, ובכסף רכשתי רכב אחר באותו גיל. הרכב הזה אצלי כיום שנה וכמה ימים, נסעתי בו כמעט 20K ק"מ והשקעתי בתחזוקה שלו 3K ש"ח (בעיקר בישור קו עצבני אחרי הקניה).

כל זה אומר משהו? לדעתי לא הרבה. רכב משומש זה עניין של מזל והתמצאות. אי אפשר לכמת את זה כי כל רכב משומש עובר תנאי נהיגה שונים, בעלים שונים, מוסכים שונים וכמובן יש את אלמנט הלימון מרגע יציאת הרכב מהמפעל.

יש מקרים שעלות כוללת לרכב משומש תשתווה לזו של רכב חדש, אז כדאי ללכת על החדש. יש מקרים שהמשומש לוקח בגדול.

בעניין איכות החיים, אני לא חושב שאדם שלקח הלוואה כדי לנסוע בסלריו חדשה חי ברמה גבוהה יותר מזה שנוסע בקאמרי שנת 2005 שנרכשה במזומן.

לפעמים הרכב החדש שאתה יכול להרשות לעצמך הוא לא מה שאתה רוצה, אבל אתה תקנה אותו בכל זאת כי אתה מונע מפחד. קשה לקרוא לזה איכות חיים.

זה מאד סובייקטיבי.

לא מסכים אתך בעליל.

רכב בן 7 זה בהחלט עניין של מזל, רכב עד גיל 3 לא. 3 רכישות אחרונות לדוגמא:

1. קיה סיד 3 שנים על הכביש עם 25 אלף ק"מ והיסטורייה מלאה במורשה.

2. טויוטה פריוס שנה ו-8 חודשים על הכביש עם 17 אלף ק"מ מליסינג (עשו רק טיפול אחד בליסינג במורשה, לא הספיקו להרוס אותו).

3. מאזדה 6 שנתיים וחצי עם 40 אלף ק"מ והיסטורייה מלאה במורשה.

פורסם
לא מסכים אתך בעליל.

רכב בן 7 זה בהחלט עניין של מזל, רכב עד גיל 3 לא. 3 רכישות אחרונות לדוגמא:

1. קיה סיד 3 שנים על הכביש עם 25 אלף ק"מ והיסטורייה מלאה במורשה.

2. טויוטה פריוס שנה ו-8 חודשים על הכביש עם 17 אלף ק"מ מליסינג (עשו רק טיפול אחד בליסינג במורשה, לא הספיקו להרוס אותו).

3. מאזדה 6 שנתיים וחצי עם 40 אלף ק"מ והיסטורייה מלאה במורשה.

השאלה כמה ירידת ערך הרכבים האלה חוו? כי יחסית קנית אותן ממש חדשים

פורסם
נו, התחלת טוב אז גם תסיים.

אני בהחלט מסכים שבתום השנתיים וחצי הרכב יהיה שווה 50 אלף ש"ח אבל גם זה שווי החוב שלו לגוף המממן ולכן מכאן יש לו 3 אופציות:

1. לעשות תרגיל "עצימת עיניים" דומה למה שהוא עשה עם הרכב הקודם ולהמשיך לשלם ירידת ערך של 16 אלף ש"ח בשנה. שזה לא הרבה אבל גם לא מעט לרכב חדש (רכב חדש= רכב עד 3 שנים על הכביש).

2. למכור בשוק החופשי ולהשאר ללא פרוטה.

3. להמשיך לשלם 16 אלף ש"ח לעוד שנתיים וחצי, סכום גבוהה משמעותי אם תשווה למקרה שבו הוא רוכש קליאו בת 3 שנים ומחזיק אותה עד 8 שנים.

בניגוד אלייך אני לא מתייחס ל-9 אלף ש"ח שהוא השקיע בהחלפה כי זו סתם גחמה שלו לעבור לדגם עם המנוע שונה.

אתה צודק, ואני מאשים את השעה :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...