Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא במקרה הזה chemguy85 צודק.

ניקח מקרה שגם הקליאו וגם הסנדרו יורדים ב 40 אחוז במחירון ב 3 שנים:

הקליאו עולה 38 אז היא מפסידה 15 אלף

הסנדרו עולה 55 אז היא מפסידה 22 אלף

לקליאו יש ברקסים וטיימינג לעשות ואולי עוד דברים- 4000 שקל

לסנדרו לא צריך לעשות כלום.

ככה שהפער בניהם הוא 3000 שקל לאחר 3 שנים.

3000 שקל לדעתי כולם יסכימו שזה תוספת ששווה לשלם בשביל לנסוע ברכב חדש לגמרי עם אחריות

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה נודניקים

:lol:

תשווה קליאו יד 2 לקליאו חדשה

תשווה סנדרו יד 2 [עדיין אין מספיק זמן על הכביש] לסנדרו חדשה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אין צורך ממשי להשוות רכב x לאותו רכב x, כול עוד הם פחות או יותר אותו דבר.

כמו שגם אם אתה קונה רכב יד 2 בתקציב מוגבל, לא תהיה נעול על דגם ספציפי, אלא על כמה אפשרויות

פורסם (נערך)

אתה מתעלם מדבר מאוד חשוב.

הקליאו אולי במחירון עולה 38, בפעול ובמציאות שתיארת אותה בצורה מאוד נכונה היא לא תימכר ב38, וגם לא קרוב ל38. אני חושב שגם ב30 יהיה קשה למכור כך שההפרש בפועל גדול יותר, וההפסד עליה כפועל יוצא מזה גם קטן יותר.

זו בדיוק המציאות שנוצרה בשוק היד 2.

מה גם שהחישוב שלך מאוד אופטימי. למכור רכב חדש לאחר 3 שנים עם איבוד ערך של 40% כאשר רכב בן שלוש עם נתונים מצויינים ירד גם ב40% על איזה פלנטה בדיוק? אז קודם כל רכב חדש יאבד יותר מ40% בשלוש שנים. דבר שני ברכב יד 2 ירידת הערך נבלמת ביחס לרכב חדש, לכן אם רכב חדש איבד X אחוז ב-3 שנים, רכב דומה משומש בן שלוש ועוד עם נתונים מצויינים יאבד (X-d)%.

מאמין שחישוב הגיוני יותר הוא כזה:

קליאו תימכר ב30K, ותפסיד 40% מערכה ב-3 שנים כלומר 12K שקלים.

דאצ'יה עולה 55K. אם לקחתי תחשיב שהקליאו הפסידה 40% מערכה הדאצ'יה צריכה להפסיד יותר קרוב ל60%, אבל נלך על 50% בשביל הספורט, כלומר 27.5 אלף שקלים. אמרת טיימינג צמיגים? אז הקליאו תעלה עוד 4K, כלומר הפסד של 16K מול 27.5K שזה 11.5 אלף שקלים.

מאמין שההבדל יהיה יותר לכיוון ה15K+, כ28% ממכירה של הדאצ'יה כחדשה, ו50% מהכסף שהשקיע מי שקנה את הקליאו כך שבאופן יחסי זה לא מעט. בפועל זה לא המון כסף, ובהחלט זו דוגמה די קיצונית, ואכן הקליאו עומדת כאן בבעיה כי פחות או יותר מדובר ברכבים דומים. ההסבר הוא שהקליאו עלתה כחדשה 70K והדאצ'יה עולה 55K, והם פחות או יותר אותו רכב.

בכל מקרה לא בכל קבוצת רכב יש דאצ'יה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

^ החישוב שלך לא מדויק, אתה שוכח שיש איזושהי "רצפה" וירטואלית שבולמת ירידת ערך של רכב או אפילו קטגוריה שלמה.

להגיד שקליאו 2012 תעלה 18 אלף כשתהיה בת 7 זה לא מדויק בלשון המעטה.

סאנדרו בת 3 ב27.5? די נו

קח לדוגמה את האלטו שחוגגת 7 שנים לרכבים הראשונים, המחיר הכי נמוך שתמצא ביד2 עומד על 19 אלף.

עלתה 60 אלף בתור חדשה נדמה לי, זה 67% בערך ב7 שנים.

(אני כבר שומע את המקלדות הרועשות של כל מי שכותב "אבל זה סוזוקי מה אתה רוצה, אחלה שמירת ערך! יפני!")

פיג'ו 107 שהצטרפה לחגיגה שנה אחרי נמכרת ב22 אלף, כחדשה עלתה כ 75 אלף , זה 70% ב6 שנים

סיטרואן C1 מהבודדים שעלו על הכביש לפני שהפסיקו את השיווק עלתה 68 ובמכירת חיסול 59, היום 21 אלף, זה 69% ב6 שנים

בכל המקרים דרך אגב מדובר על רכבים שעם הזמן המחירון שלהם (כחדשים) התעדכן משמעותית כלפי מטה.

מכאן אני מניח שהבנתם את העיקרון, צריך הרבה מאוד מזל רע כדי שמיני\סופרמיני חדשה תהיה שווה 50% מערכה כחדשה תוך 3 שנים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

יש לי הרגשה שהייתי עד לקצת יותר עסקאות בשוק היד 2 בשלוש שנים האחרונות ממך.

אז תן לי לחדש לך, רכבים חדשים בלי שוק יד 2 סופר ער כן נמכרים בפועל ב50% מערכם כחדשים לאחר 3 שנים. את מי מעניין מה מפורסם במודעה מעניין בכמה הרכב נמכר.

החישוב שלי כן נכון ואפילו היה אופטימי ביחס למחיר המכירה של הדאצ'יה וליחס בין ירידת הערך שלה לזה של הקליאו.

תעדכן אותנו בעוד שלוש שנים בכמה מכרת את הדאצ'יה, בהנחה שחגיגת שוק הרכב תימשך.

עזוב יש לך דוגמה חיה כאן. הקליאו הזו תימכר בסביב ה30 היא בת 4 אומנם אבל עם נתונים של רכב בן שנתיים. בכמה קנו אותה? קנו אותה ביותר מ70 אלף שקלים.

אז הנה לך דוגמא לרכב שאיבד יותר מ50% מערכו ב4 שנים עם נתונים של רכב בן שנתיים.

בכמה תימכר קליאו כזו עם 60-70 אלף קמ צעירה בשנה?

תמשיך לטמון את הראש בחול.

פורסם

אני לא עושה איתך תחרות מי משתין יותר רחוק, אני מסתכל על מספרים.

יש הרבה מאוד מספרים - מודעות, מחירונים, אפשר גם להתקשר ולשאול "כמה אתה גמיש?" לכל מפרסם אם אתה ממש מתעקש.

לי אין כוח לזה או לוויכוח סרק שישתרך על פני עשרות עמודים, את תישאר בדעתך ואני בשלי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ההבדל בינינו שאני הייתי עד ל4 עסקאות בפועל ואני מודע למחיר ששולם ביחס למחירון, ואתה מסתכל על המחירון וחושב שיש קשר בינו לבין המציאות.

אמרתי לך אבל עזוב מחירון ועזוב מי משתין יותר רחוק. אם הקליאו הזו נמכרת בסביב ה30 קליאו צעירה בשנה ועם קמ ממוצע תימכר גם סביב ה30. זו ירידת ערך של 50% אין פה על מה להתווכח.

אני אשמח לדעת בכמה מכרת את הדאצ'יה בעוד 3 שנים אם תמכור.

פורסם

מה לכל הרוחות הקשר בין קליאו יד שנייה לבין סנדרו?

למה לשלם הרבה עבור סנדרו? האלטו יותר זולה. למה לעצור שם? עדיף כבר לקנות טוסטוס 50 סמ"ק - יותר משתלם.

משווים מחיר של אותו רכב, איך אפשר להשוות בין מחיר יד שנייה לחדש, כאשר אחד מהם יקר כחדש מהשני בכמעט 30%?!

פורסם
אתה מתעלם מדבר מאוד חשוב.

הקליאו אולי במחירון עולה 38, בפעול ובמציאות שתיארת אותה בצורה מאוד נכונה היא לא תימכר ב38, וגם לא קרוב ל38. אני חושב שגם ב30 יהיה קשה למכור כך שההפרש בפועל גדול יותר, וההפסד עליה כפועל יוצא מזה גם קטן יותר.

זו בדיוק המציאות שנוצרה בשוק היד 2.

מה גם שהחישוב שלך מאוד אופטימי. למכור רכב חדש לאחר 3 שנים עם איבוד ערך של 40% כאשר רכב בן שלוש עם נתונים מצויינים ירד גם ב40% על איזה פלנטה בדיוק? אז קודם כל רכב חדש יאבד יותר מ40% בשלוש שנים. דבר שני ברכב יד 2 ירידת הערך נבלמת ביחס לרכב חדש, לכן אם רכב חדש איבד X אחוז ב-3 שנים, רכב דומה משומש בן שלוש ועוד עם נתונים מצויינים יאבד (X-d)%.

מאמין שחישוב הגיוני יותר הוא כזה:

קליאו תימכר ב30K, ותפסיד 40% מערכה ב-3 שנים כלומר 12K שקלים.

דאצ'יה עולה 55K. אם לקחתי תחשיב שהקליאו הפסידה 40% מערכה הדאצ'יה צריכה להפסיד יותר קרוב ל60%, אבל נלך על 50% בשביל הספורט, כלומר 27.5 אלף שקלים. אמרת טיימינג צמיגים? אז הקליאו תעלה עוד 4K, כלומר הפסד של 16K מול 27.5K שזה 11.5 אלף שקלים.

מאמין שההבדל יהיה יותר לכיוון ה15K+, כ28% ממכירה של הדאצ'יה כחדשה, ו50% מהכסף שהשקיע מי שקנה את הקליאו כך שבאופן יחסי זה לא מעט. בפועל זה לא המון כסף, ובהחלט זו דוגמה די קיצונית, ואכן הקליאו עומדת כאן בבעיה כי פחות או יותר מדובר ברכבים דומים. ההסבר הוא שהקליאו עלתה כחדשה 70K והדאצ'יה עולה 55K, והם פחות או יותר אותו רכב.

בכל מקרה לא בכל קבוצת רכב יש דאצ'יה.

קודם כול אני דיברתי ספציפית על רנו קליאו סופר שמורה שמבקשים עליה כמעט קרוב למחירון(שכן זה מאוד מתבקש מטעם המוכר). כול הדיון פה הוא על רכבים שמורים. רכבים בני 3 עם 100 אלף קילומטר יוצאי השכרה לא מעניינים פה אף אחד.

ואם תיראה את המחירון יד 2, תיראה שפחות או יותר הירידת ערך עבור כול רכב היא 40-45 אחוז תוך 3 שנים.

ותיארת פה בדיוק את האנומליה של שוק הרכב ביד 2. כי בעוד שברכבים שעולים 100-120K , אז 40 אחוז זה 40-48 אלף, אז ברכב שעולה 55 , 22 אלף זה לא בדיוק הנחה ששווה לקנות בה יד 2.

אני מניח שבעתיד המחירונים יתאזנו לכיוון שאתה צופה לו, אבל כרגע המצב הוא לא ככה. כרגע אם אתה רוצה לקנות קליאו 2012 שמורה , אתה מוזמן להכנס ליד 2 ותיראה מחירים של 35 אלף וצפונה.

הם רוצים סכום כזה כי זה מה שהמחירון מראה, למה להם להתפשר על הרבה פחות מזה? ואני אגיד לך יותר מזה, הם גם לא יתפשרו. כי או שהם ימצאו את המישהו שלחוץ עם כסף, או שהם פשוט ילכו לטרייד אין והוא יביא להם את הסכום הזה פחות או יותר(זה גרושים בשביל יבואן רכב שיהיה מוכן לספוג בשביל שיקנו ממנו רכב חדש)

פורסם (נערך)

אז אתה פשוט טועה.

רכבים היום נמכרים בפועל ב10-15% מתחת למחירון ויותר, גם רכבים יד ראשונה במצב חדש מיד פרטית, לא רק "רכבים בני 3 עם 100 אלף ק"מ יוצאי השכרה". מחירון יד 2/לוי יצחק/שוקי שוקי יכולים להגיד שרכב שווה X, בפועל זה לא מעניין.

בעתיד המחירונים לא התאזנו כי הם פיקציה ומושפעים מהרבה גורמים וגופים ואינטרסים כאלה שמשאירים את המחירונים לא קשורים למציאות.

אתה יכול להמשיך לדמיין שאם כל המוכרים ביד 2 דורשים X אז הם מקבלים X ממוכר פרטי או מטרייד אין (בדיחת השנה ההתייחסות שלך לטרייד אין ככסף בטוח).

אתה יכול לדמיין שאם כל המחירונים אומרים X אז מוכרים פרטיים גם יקבלו X.

זה לא אומר שזו המציאות.

"ימצאו מישהו שלחוץ על הכסף". נו באמת. מי שלחוץ הרבה יותר ב90% מהמקרים הוא המוכר. כאשר מדובר ברכב רגיל (רגיל=לא הונדה S2000, אלה רכב ממוצע עם נתונים ממוצעים-טובים מאוד), יש עוד מאות אם לא אלפים של רכבים כמו הרכב שלו בשוק. יש עשרות גופי מימון שיתנו לרוכש פוטנציאלי כסף אם רק יוותר על יד 2 והילך על רכב חדש. יש אלפי רכבים אצל חברות ליסינג שיתנו לך פריסת תשלומים+אחריות+טיפולים חינם+הנחה יפה+מסז' לגב התחתון אם רק תקנה אצלם את הרכב עם אותו ק"מ ולא אצל מישהו אחר. בכל אלה המוכר הפרטי צריך להתחרות. ממש יש עשרות קונים שנוהרים אליו ולחוצים על כסף...

פורסם

האממ... 10 אחוז מ-38 אלף זה 3.8 אלף, שזה מה שדורשים שדורשים רוב האנשים(34-35 אלף). אין הרבה שדורשים מחירון בדיוק.

בדיחת השנה?

אני אביא לך את הדוגמא שלי, אני מוכר אלטו שהמחירון שלה 38 אלף, רכב באמת במצב מעולה, קילומטראז נמוך(לא בא לפרסם את הרכב, יש לי כבר קונה ביום ראשון), לא עשה לי רבע בעיה. אני פשוט מוכר אותו כי אני מעוניין ברכב גדול וחזק יותר.

במהלך המכירה התקשר אליי סוחר(הציג את עצמו ככזה) והציע לי על הרכב 30 אלף.

אם סוחר(!) מציע לי על הרכב 30 אלף, אז כניראה אפשר למכור אותו ביותר. מה גם שאם סוחר רוצה לקנות אותו במחיר כזה, אין לי שום טעם להתעסק על לקוח פרטי שיבלבל לי את המוח ויציע לי כמעט את אותו סכום .

אמת, לא פניתי לטרייד אין, אבל כבר שמעתי שסוכנויות של רכבים לא הכי פופולריים(פיאט, פיזו -סיטרואן ורנו) בהחלט יביאו לך משהו שקרוב למחירון בשביל שתקנה מהם רכב חדש(ניראה לי אפילו פרנקוס קיבל על הרכב שלו מחיר טוב תמורת קליאו חדשה)

בקיצור, אתה אולי יכול למצוא פראייר(אתה סך הכול צריך אחד)מה שנקרא, אבל ספק גדול תמצא מישהו שימכור לך קליאו שמורה ב-30 כשהמחירון הוא 38

פורסם (נערך)

לקחת את התסריט הסופר אופטימי, 10% מתחת למחירון לזכותך יאמר שציינת שזה מה שאנשים מבקשים, השאלה כמה מוכרים בפועל. מה תגיד על רכבים מצויינים שנמכרים ב20-25% מתחת למחירון, ושאני אומר מצויינים זה רכבים פרטיים כמעט חדשים. כן יש כאלה תאמין או לא.

סוחר הציע לך 20% פחות מהמחירון ואתה מרגיש טוב עם זה? לפי התאוריה שלך הסוחר הזה בלי מאמץ בכלל עושה 8K, וזה על רכב מבוקש עם מותג ושוק חזקים.

כמה האלטו שלך הפסידה ביחס למחיר הקניה שלה ובת כמה האלטו? יש לך הרי כבר קונה אז אתה יכול לענות על כל השאלות. כך נקבל תמונה של כמה מפסיד רכב מבוקש עם שוק ער. אנחנו כבר רואים שרכב בן 4 פחות מבוקש עם נתונים של רכב בן שנתיים מפסיד ב-4 שנים יותר מ50% מערכו.

קודם כל אם אין לך נסיון עם טרייד אין למה אתה מתייחס אליו ככסף בטוח בכזה בטחון?

מה ששמעת על סוכנויות טרייד אין זה יפה. מה שקורה בפועל זה שאין מתנות חינם. אם קיבלת מחירון על הרכב שלך(מה שלא שמעתי שקורה פרט למקרים נדירים או מבצעים נקודתיים), אתה תשלם על זה במימון, ואתה תשלם על זה בעלות הרכב החדש. לדוגמה יציעו לך רק דגם מסויים וממש לא מבוקש שהם תקועים איתו בלי הנחות. הם יגזרו עליך קופון יפה מאוד, יתקעו אותך עם רכב שלא בטוח רצית, ואתה תשלם עליו הרבה יותר, אבל אולי תרגיש טוב כי קיבלת מחירון.

אני מסכים שלעיתים מקבלים הצעה יפה מהטרייד אין שהופכת את המחשבה של התעסקות עם קונים למשהו שעדיף לוותר עליו תמורת כמה שקלים, אבל אף אחד לא מחלק מתנות(נותן מחירון).

לגבי ההערה שלך לגבי מציאת "פראייר". אני מאחל לבעל הקליאו למכור בכמה שיותר קרוב למחירון. אתה יכול לצפות במודעה שלו. הם מבקשים 35 והם גמישים. הרכב היה חודש בשוק לפני חודשיים במחיר של 35 ולא נמכר. בכמה רחוק מ30 לדעתך הוא ימכר?

אין פה עניין של מציאת "פראייר" יש פה עניין של שוק יד 2 מאוד חלש וזה לא רק אצל רנו.

פורסם

אני מרגיש רע אם מציעים לי שקל מהמחירון. מה זה שייך?

המציאות היא שהציעו לי 20 אחוז פחות מהמחירון בידיעה שהולכים להרוויח על הרכב(אני עוד לא שמעתי על סוחר פילנטרופ). אז כניראה שהמחירון הוא לא פיקציה לגמרי ואנשים איכשהו עדיין מסתכלים עליו.

לא יודע בכמה בסוף ימכר הרכב, אולי אתה צודק, אולי זה בכלל הבעייתיות של השם "רנו" באופן כללי. לא יודע.

אני חושב שהמציאות תהיה איפשהו באמצע - בין התרחיש האופטימי של 3000 שקל הבדל התרחיש הפסימי של 15 אלף - בממוצע 9 אלף הפסד.

אמנם 9 אלף זה סכום ממש לא מועט, אבל זה גם לא בדיוק הפער שמסתמן מהבדלי המחירים.

פורסם

גם אם ניקח את התסריט האופטימי שלך של 9000. אם אתה מסתכל על הסכום לא באופן יחסי 9 אלף זה אכן לא סכום גבוה בטח שאנחנו מדברים על 3 שנים. אם אתה מסתכל על זה באופן יחסי למחיר הרכבים המדוברים זה מתקרב ל20% מהמחיר של הדאצ'יה כחדשה.

עכשיו תשליך את התסריט האופטימי שלך על רכב שעולה 100K או 130K וההפרשים גם מכפילים ומשלשים את עצמם, ושוב זה בתסריט האופטימי לרכב החדש והדי פסימי למשומש.

*אם הייתי עומד בפני הדילמה הזו כאשר אני מתכנן לקנות רכב בסכומים האלה אני מודה שזה מאוד מפתה לקנות את הרכב החדש יותר. מה שכן יהיה לזה מחיר. זה שהמחיר קטן אומנם מגדיל את הדילמה, אבל אם השוק מתנהג בצורה הגיונית זה אמור להשפיע לרעה על מחיר המשומשת, ולך תדע איפה הגבול התחתון של אותו מחיר של משומשת. רק בידיעה של אותו גבול תחתון נוכל באמת להשוות את שתי העסקאות. כמו שציינתי קודם לדעתי הגבול הרבה יותר קרוב ל-30 מאשר ל35.

• תוכן חדש...