Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם, בגלגולים קודמים של המנוע היה מדיד שמן.

במודלים האלו הופסק, ניתן לקנות מדיד שמן ולהוסיף?

כמובן בקדיחה נכונה, עם מקדח נכון, וכן הלאה...

קשה לי להסתמך על המדיד האלקטרוני, במיוחד כשהוא התקלקל לא מזמן והזמנתי חדש.

החשש היחידי שלי הוא לפגוע בואקום של המנוע .

מה דעתכם? ניתן? ניתן לעשות לבד?

על מה הדגשים?

האם עלול לפגוע בפעולת הנשם?

פורסם

בו נגיד שאף אחד בארץ לא מסוגל או לא ירצה לבצע את העבודה שאתה מבקש.

מה זה מבחינתך מקדח מתאים ובקדיחה נכונה ?

* כמובן באופן תיאורטי אפשר הכול...:oops:

איזה כייף לי :)

פורסם

יש מקדח כזה שקודח ללא שבבים פנימה אלא זורק אותם החוצה, הוא גם משולב מגנט .

ומרק, אני בסוף יודע שאעשה לבד.

רק רוצה לשמוע דגשים על איך,וממה להזהר.

מוכרים קיט של מדיד, וגומיות אטימה שלו.

רק צריך למצוא על הבלוק איכן יש מקום מוכן/ שאטמו אותו במפעל.

הרי בדגם הקודם כן היה.

פורסם

אם לא קיימת הכנה מראש שהייצרן אטם אותה לא תוכל לבצע את העבודה מבלי לפרק את המנוע מהרכב ולבצע את העבודה על כרסומת ידנית.

לשם ביצוע העבודה תצטרך מידות של הקדח למדיד, מידה מדוייקת למוביל של המדיד בכדי לבצע אטימה, זווית קידוח ועוד...

כול מקדח לוליני מתוכנן לפנות את השבבים בכיוון נגדי לכיוון הקדיחה ורק חלק מהשבבים מתפנים עם כיוון הקדיחה. כמובן הדבר תלוי גם בסוג החומר שאתה קודח וסוג המקדח.

בקיצור רד מהעניין.

פורסם

בגלגולים קודמים של המנוע כן היה, לכן לדעתי יש נקודה שאטמו אותה .

חוץ מזה אם הרעיון עלה- אני יעשה את זה.

המדיד האלקטרוני הזה מלחיץ אותי .

פורסם
בגלגולים קודמים של המנוע כן היה, לכן לדעתי יש נקודה שאטמו אותה .

אני לא בטוח שאטמו אותה...זה יותר בכיוון של "לא יצרו אותה".

אני לא מאמין שאתה מוכן לקדוח במנוע...אם נגזר על המנוע למות, אני הייתי לוקח את הצ'אנס שלי עם זה שהמדיד האלקטרוני מאשר שאני אבצע עבודה שתוכל להפוך אותו ללא שמיש.

פורסם

מי אמר שלא ייצרו?

מי אמר שלא אטמו? אם בגלגול קודם של המנוע זה היה?

אני לא רוצה לפגוע או להעליב חלילה, אבל זה לא פורום ניחושים אלא פורום טכני.

IMG-20160525-WA0001.jpg

פורסם

זה בדיוק מה שאני מנסה לברר, בדגם בישן אין חיישן מפלס שמן.

ואני לא אוהב מנורות דלוקות בלוח שעונים- אולי אפשר לשים נגד מתאים.

לכן אני שואל, האטם נראה זהה .

אם זה לקדוח באגן עצמו ולא במנוע אז זה קלי קלות, מבחינת ואקום ונשם מנוע אני מוטרד יותר.

פורסם

מבחינת תהליכי ייצור הרבה יותר הגיוני שהקדח מעולם לא נוצר, מאשר שנוצר ונאטם חזרה, גם אם היה קיים בדגם הקודם.

על פי התרשים שהעלית אני מבין שהקדח הוא בקרטר ולא בבלוק, מה שהופך את המצב לפשוט הרבה יותר.. פרק הקרטר וקח אותו לחרט לבחירתך, יחד עם סרטוטי ההתקנה של הקיט שרכשת.

יום טוב גם לך

פורסם
מבחינת תהליכי ייצור הרבה יותר הגיוני שהקדח מעולם לא נוצר, מאשר שנוצר ונאטם חזרה, גם אם היה קיים בדגם הקודם.

על פי התרשים שהעלית אני מבין שהקדח הוא בקרטר ולא בבלוק, מה שהופך את המצב לפשוט הרבה יותר.. פרק הקרטר וקח אותו לחרט לבחירתך, יחד עם סרטוטי ההתקנה של הקיט שרכשת.

1. אכן התמונה עוזרת להבין דבר או שניים שלא ידעתי קודם לכן אבל עדיין לפי דעתי זה לא בר ביצוע אלא אם התקימו תנאים מסויימים.

הקיט נועד לרכבים שהגיעו במקור עם מדיד שמן ולא קיט מסוג Retrofit Kit עם הנחיות ברורות של הייצרן היכן במדוייק לקדוח את הקדח ובאיזה זווית וכמובן צריך להוסיף מספר קדחים בבלוק המנוע ולבצע הברזה בכדי לתפוס את המדיד בעזרת ברגים לבלוק.

2. בכדי לקבל קריאה נכונה של מפלס שמן המנוע בעזרת המדיד הקרטרים צריכים להיות זהים מבחינה גיאומטרית ב-100 אחוז או 'לייצר' מדיד שמן עם סימונים חדשים בתהליך של ניסוי וטעייה כלומר למלא שמן מנוע ולבדוק כול פעם עד היכן מגיע המפלס ולבצע סימון חדש על המדיד.

חרט הינו בעל מקצוע שעובד על מחרטה ולשם ביצוע העבודה בצורה מדוייקת צריך כרסומת ובעל מקצוע שיודע גם לעבוד על כרסומת. מקדחת עמוד זה לא פיתרון מספיק טוב.

* שים לב ! את הקדח חייבים לבצע במידה מדוייקת בעזרת מקדד בכדי שתהייה אטימה טובה.

• תוכן חדש...