Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נותן לכם אש כדי להצית מדורה, אבל מה לעשות, הכל בא מהלב8).

כל החיים שלי הייתי אחד ששם ז** על כסף, כמובן שאני לא עשיר ולא גרתי בצפון תל אביב ולא קרוב לזה, אבל מה שהרווחתי בזבזתי בלי הפסקה ועל שטויות.

בשנים האחרונות שהתחלתי לעבוד קבוע על מנת גם לחסוך(עלאק) עד כמה שאפשר לחסוך, נהפכתי לקמצן מאוד. רציתי תמיד ש90 אחוז מהמשכורת תלך לבנק כדי שהחשבון יטפח ולא לבזבוזים. זה מגיע למצב שאפילו 10-30 שקל שאני מבזבז כואב לי עליהם.

תמיד הייתי "נדיב" בהשקעות שאני משקיע על הטרנטה הישנה שלי, הקורולה , וכשאני מרגיש אכזבה כשאני מבזבז כסף אפילו עליה זה אומר הכל.

בקיצור, אתם כבר מבינים שהיו תקופות שגם החברים קראו לי קמצן ולא בקטע של צחוק...

מה לעשות?זה באמת לא כיף כי אתה מתבאס על כל שקל שאתה מוציא.:?

אם זה משנה משהו, אף אחד מהסובבים שלי לא ככה.

פורסם
רציתי תמיד ש90 אחוז מהמשכורת תלך לבנק כדי שהחשבון יטפח ולא לבזבוזים.

פה מתחילה הבעיה, אתה צריך להעמיד לעצמך יעד ריאלי בכל חודש שאותו תשים בצד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

תלמד גם ליהנות מהכסף, צריך לשמור לעת צרה או לעתיד למען לימודים/בית/רכב נורמלי וכו', אבל צריך גם לדעת להנות מהכסף ולא לבכות על זה שהוצאת 10/30₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמו כל דבר בחיים, במינון הנכון .

אני אישית לא מסתדר עם קמצנים, קשה לי להיות בחברת אנשים קמצנים.

כי אצל קמצנים- כל מי שלארג' הוא פראייר.

תזכור ש1.5 מתחת לאדמה לא מקבלים ריבית .

פורסם

תהיה חסכן אבל אל תהיה קמצן.

סיפור שהיה לי לפני כמה שנים כשהייתי צעיר וטיפש, עבדתי אז בתחנת דלק במועדפת, יום שישי אחד כשהייתי צריך לעשות משמרת לילה חבר שאל אותי אם הוא יוכל לקחת את האוטו שלי כדי לצאת לחיפה בלילה (מרחק של 30 ק"מ לכל כיוון), אמרתי לו בכיף. הוא הגיע לתחנה אחרי שהתחלתי את המשמרת ונתתי לו את המפתחות, כשהוא חזר מהיציאה דיברנו קצת ונפרדנו.

כמה שניות אחרי שהוא הלך אני מסתכל החוצה וקולט אותו יוצא מהתחנה עם האוטו של אבא שלו, מסתבר שלבנאדם היה אוטו והוא ביקש ממני את שלי רק כדי לחסוך כמה שקלים על דלק (האוטו שלי יותר חסכוני).

זה קמצן אמיתי, ואם יש אנשים שאני שונא זה קמצנים, כמובן שמחקתי אותו מהחיים שלי באותו יום (וגם הבנתי שזה לא רעיון טוב להשאיל לחברים את הרכב).

פורסם (נערך)

עצה שלי, בתור מישהו שהתמודד עם בני משפחה קרובים (מאוד) קמצנים (מאוד - תנסה לחשוב על איך זה משפיע על אנשים אחרים.

אני לא אפרט יותר מדי, אבל אצלי זה הגיע למצב שהיה, למשל, מאוד לא נעים לצאת עם אותם בני משפחה למסעדה. הם (כמעט) אף פעם לא הציעו לשלם ותמיד ציפו שישלמו עבורם, ובמקרים הנדירים שהם אלו שהוציאו למסעדה - הייתה הרגשה שהכול מוקצב, מחושב, חלקו במנות במקום להזמין מנה לכול אחד, על מתאבנים לא היה בכלל מה לדבר וכדומה. זה פשוט יוצר הרגשה מאוד מאוד לא נעימה בקרב אנשים. תחשוב טוב טוב אם אתה רוצה שהאנשים הקרובים אליך ירגישו ככה במחיצתך. כמובן שיש לי עוד המון דוגמאות ועוד המון סיפורים, מתחומים שונים.

עצה נוספת - אל תהיה בזבזן/פזרן, תהיה - כמו שאמרו כבר - חסכן. קרא על ההבדל בין frugal לבין cheap. לפעמים להיות cheap (קמצן) עולה לך בסופו של דבר יותר, בין בכסף ובין באכות החוויה/מוצרים/חיים.

מקווה שזה עוזר!

עריכה אחרונה על ידי Drx
פורסם

בתור מלצר, מגעיל אותי לראות אנשים קמצנים שמתחשבנים בחשבונות עם חברים שלהם על כל שקל שיוצא מהכיס של כל אחד.

אתה לא קמצן ולא פזרן, אתה גם לא חסכן, אתה מנסה להיות באמצע אך סוטה לכיוון אחד.

תציב לעצמך יעד ריאלי כמו שאמרו, בגילך וברמת החיים תצפה ל50-70 אחוז מהמשכורת ללכת לחסכון, זה מה שאני עושה כרגע ויש לי לא מעט הוצאות (רכב, אוכל, והרבה אוכל, מכון כושר ומותרות)

פורסם

יש עוד תכונה מגעילה אצל קמצנים:

קמצן פותח עיניים גדולות על הוצאות של אחרים, לא שוכח ולא סולח שום דבר שקשור להוצאות או קניה של דברים חדשים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה תימני?

בנצי, אמרתה שאין דעות קדומות באמריקה :wink:, אתה נשמע כישראלי.

אושריקו ענו לך, בחוכמה צריך להנות גם מהיום, ולחשוב קצת על המחר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...