Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכבים ישנים, הדבר הכי חשוב לדעתי הוא איך שמרו על הרכב לפניך, ולדעתי יותר מהק"מ, ככה שכדאי לבדוק טוב טוב את הרכב.

פורסם

ברור גם ככה אבדוק הכל היטב, השאלה אם אין לו מחלות רעות או אמינות גרועה אני מחפש להחליף את הפוקוס 07 שלי מרכב יותר זול חסכוני וידני, אגב למה כולם כל כך נגד 206 הוא באמת לא טוב?

פורסם

כל הכבוד שאתה מסכים לרדת שנתון, זה פסיכולוגית לא קל,

אבל אתה מחפש זול חסכוני וידני ואתה הולך על פוקסווגן בת 12 ?

מה רע בגרנדה פונטו ידנית שנת 10-11' ?

פורסם

גם שהיא חלשה וגם שהיא לא מחזירה לי כסף לכיס, מעדיף למצוא משהו באיזור 14 ולקחת 10 לכיס

פורסם

אתה קצת לא מעודכן, על פוקוס 1.6 מיליסניג ספק אם תוכל לקבל יותר מ 16-18 אלף שקל.

לא נשאר לך 10 בכיס. כל ההחלפה הזו לא כדאית.

פורסם

יש לי את הרכב הנ"ל מודל 2004, הרכב חסכוני אבל לא זול לאחזקה.

צריכת דלק סביב ה 14.5 ק"מ לליטר בנסיעה יומיומית מחוף הכרמל לחיפה דרך בית אורן.

החלפים לא זולים, יש לרכב מחלה של חלונות חשמליים נופלים - עלות כל מנגנון 650 ש"ח, חיישן חמצן שהחזיר את נשמתו - סביבות האלפייה.

ב 14K תוכל למצוא פולו שעברה במינימום 150K ק"מ, אם הבעלים הקודמים לא היו פדנטים מהאגדות אז הבלאי יהיה גבוה => המון כסף על טיפולים בשנים הקרובות.

קרוב לוודאי שאת הכסף שתחסוך על דלק אתה תוציא על טיפולים במוסך, אני מסכים עם בוקי.

פורסם

האמת אני לא נעול על הפולו סתם שמעתי שהוא אמין חסכוני ובתאכלס אפשר גם לעלות קצת במחיר העיקר שיישאר קצת כסף הפרש ושיהיה ידני וחסכוני, חשבתי על אופציה של פיג'ו 206 אם יש עוד הצעות (לא גטס!) מוכן לשמוע.

המחירון של הפורד שלי המפוארת 29 אני גם יכול לקחת פולו 2006 וכמה שקלים מהצד כהחלפה לא?

פורסם

שטס פעם אני אומר, זה לא יהיה לך משתלם.

אין סיכוי למכור את הפורד במחירון 29.000 ש"ח, אבל נניח שמכרת במחירון ואז גם את הפולו 2006 קנית במחירון. מחירון שלה בסביבות 25.000 ש"ח. (בפועל שני המספרים יהיו נמוכים יותר אבל ההפרש יהיה אותו הפרש בערך).

נשארת עם 4000 ש"ח, אשר את כולם או חלקם תוציא על יישור קו ועל טיפול לאחר הקניה בפולו.

לא שווה את ההתעסקות. יש לך רכב שמור במצב טוב - תישאר איתו. זה יותר משתלם כלכלית מאשר לעבור לרכב אחר קצת יותר זול במצב לא ידוע.

פורסם

שוב לא בהכרח מדובר על פולו אפשר גם פיג'ו 206 או פונטו בשנה נחמדה, הצריכת דלק של הפוקוס לא קלה בשביל צעיר שרוצה ללמוד בקרוב

פורסם

מחיר האחזקה של פולו מהשנתונים הנ"ל יחסית גבוהה.

ברשותי פולו 2003 ידנית 1.4 16V, הדגם של ה-100 כ"ס. אצלי בארבעת השנים האחרונות, מטופלת באותו המוסך בארבעת השנים.

כשקניתי את הרכב החלפתי מצמד, עשיתי טיפול גדול (כולל פלאגים, ללא בלמים) - 3200 ש"ח בערך.

מאוורר מנוע שהפסיק לעבוד כארבעה חודשים לאחר מכן - כ-600 ש"ח.

טיפול קטן (שמנים ופילטרים) בדרך כלל בסביבות 600-700 ש"ח.

תושבת מנוע לא זוכר כמה עלתה לי, אך לא זכורה לי כבעייתית דווקא מבחינת המחיר.

עוד לא החלפתי משהו שקשור למערכת הבלימה, לכן אינני יודע עלויות של רפידות וכו'.

מבחינת מחלות ילדות שנתקלתי בהן: מנגנון של חלון חשמל, אישית החלפתי כבר בצד הנהג ובצד הנוסע.

(מאחורה החלונות ידניים, אולי בגלל זה לא התקלקלו :wink:) כ-500 ש"ח למנגנון חלון.

מנעול דלת בצד הנוסע פשוט הפסיק לעבוד - 1400 ש"ח תיקון (פריצת הדלת והחלפת מנגנון המנעול).

בכלל הנעילה המרכזית משתגעת מדי פעם ומחליטה שאחת הדלתות לא תיפתח.

הפלסטיקה מאוד שבירה ברכבים האלה, אישית יש לי מגירה באוטו שמכילה בתוכה בערך 5 לחצנים מפלסטיק שנפלו לי לאחרונה.

ריפוד הגג והריפוד בדיפון הדלת לא מזדקנים בכבוד.

אבל, וזה אבל גדול. הרכב שנת 2003 ועדיין כיום, כשאנשים נכנסים לרכב הם מתפעלים שהוא נוסע ומרגיש כמו רכב

חדש בהרבה יותר ממה שהוא. המזגן ברכב הזה מצויין, ומקפיא גם בימים החמים ביותר.

צריכת הדלק אצלי עומדת על כ-10\1 עירוני עם מזגן, 14\1 בין עירוני עם מזגן, 15-16\1 בין עירוני ללא מזגן.

אני לא נוסע על 90, גם לא על 100. מהירות שיוט בשבילי היא 110-120.

אני מאמין שבמנוע החלש יותר (75 כ"ס) ניתן להוציא נתונים אף טובים יותר בנסיעה רגועה.

המושבים נוחים מאוד, שני מבוגרים מאחור ירגישו בנוח ולא יתלוננו על חוסר מקום.

תא המטען מספק מאוד. הרכב (לפחות בגירסה שרכשתי) מאובזר מאוד: בקרת אקלים, חלון בגג, חישוקי מגנזיום, פנסי ערפל,

תא נסתר מתחת למושב הנהג (מאוד שימושי!), מחזיקי כוסות בין המושבים + מחזיק כוסות נפתח עם גודל מתכוונן במרכז הקונסולה (ניתן לכוון עליו פתח מיזוג), הגה מתכוונן לגובה, מחשב דרך וכו'.

שורה תחתונה, אני שמח שאני נכנס כל בוקר לרכב כזה ולא לרכב יפני מקביל, שאולי יהיה יותר זול לאחזקה,

אך בטוח שלא אהנה בו כפי שאני נהנה מאיכות הנסיעה בפולו כיום.

(בהתחשב בתקציב, כמובן)

אשמח לענות על שאלות נוספות.

פורסם
מחיר האחזקה של פולו מהשנתונים הנ"ל יחסית גבוהה.

ברשותי פולו 2003 ידנית 1.4 16V, הדגם של ה-100 כ"ס. אצלי בארבעת השנים האחרונות, מטופלת באותו המוסך בארבעת השנים.

כשקניתי את הרכב החלפתי מצמד, עשיתי טיפול גדול (כולל פלאגים, ללא בלמים) - 3200 ש"ח בערך.

מאוורר מנוע שהפסיק לעבוד כארבעה חודשים לאחר מכן - כ-600 ש"ח.

טיפול קטן (שמנים ופילטרים) בדרך כלל בסביבות 600-700 ש"ח.

תושבת מנוע לא זוכר כמה עלתה לי, אך לא זכורה לי כבעייתית דווקא מבחינת המחיר.

עוד לא החלפתי משהו שקשור למערכת הבלימה, לכן אינני יודע עלויות של רפידות וכו'.

מבחינת מחלות ילדות שנתקלתי בהן: מנגנון של חלון חשמל, אישית החלפתי כבר בצד הנהג ובצד הנוסע.

(מאחורה החלונות ידניים, אולי בגלל זה לא התקלקלו :wink:) כ-500 ש"ח למנגנון חלון.

מנעול דלת בצד הנוסע פשוט הפסיק לעבוד - 1400 ש"ח תיקון (פריצת הדלת והחלפת מנגנון המנעול).

בכלל הנעילה המרכזית משתגעת מדי פעם ומחליטה שאחת הדלתות לא תיפתח.

הפלסטיקה מאוד שבירה ברכבים האלה, אישית יש לי מגירה באוטו שמכילה בתוכה בערך 5 לחצנים מפלסטיק שנפלו לי לאחרונה.

ריפוד הגג והריפוד בדיפון הדלת לא מזדקנים בכבוד.

אבל, וזה אבל גדול. הרכב שנת 2003 ועדיין כיום, כשאנשים נכנסים לרכב הם מתפעלים שהוא נוסע ומרגיש כמו רכב

חדש בהרבה יותר ממה שהוא. המזגן ברכב הזה מצויין, ומקפיא גם בימים החמים ביותר.

צריכת הדלק אצלי עומדת על כ-10\1 עירוני עם מזגן, 14\1 בין עירוני עם מזגן, 15-16\1 בין עירוני ללא מזגן.

אני לא נוסע על 90, גם לא על 100. מהירות שיוט בשבילי היא 110-120.

אני מאמין שבמנוע החלש יותר (75 כ"ס) ניתן להוציא נתונים אף טובים יותר בנסיעה רגועה.

המושבים נוחים מאוד, שני מבוגרים מאחור ירגישו בנוח ולא יתלוננו על חוסר מקום.

תא המטען מספק מאוד. הרכב (לפחות בגירסה שרכשתי) מאובזר מאוד: בקרת אקלים, חלון בגג, חישוקי מגנזיום, פנסי ערפל,

תא נסתר מתחת למושב הנהג (מאוד שימושי!), מחזיקי כוסות בין המושבים + מחזיק כוסות נפתח עם גודל מתכוונן במרכז הקונסולה (ניתן לכוון עליו פתח מיזוג), הגה מתכוונן לגובה, מחשב דרך וכו'.

שורה תחתונה, אני שמח שאני נכנס כל בוקר לרכב כזה ולא לרכב יפני מקביל, שאולי יהיה יותר זול לאחזקה,

אך בטוח שלא אהנה בו כפי שאני נהנה מאיכות הנסיעה בפולו כיום.

(בהתחשב בתקציב, כמובן)

אשמח לענות על שאלות נוספות.

איזה תשובה מפורטת תודה רבה! ההתלבטות שלי בין הרכב הזה לפונטו או 206 יצא לך לנהוג או להיות בהם אולי?

• תוכן חדש...