Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכן מסיע ילדים בתא המטען

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה טוען שהחברה החרדית בכללותה אינה קרתנית ושמרנית בהגדרה? אתה טוען שהיא מקבלת עליה את המודרניזציה בצורה "חלקה" ובאותה זריזות כמו יתר החברה?

למשל, עצם העובדה שספר ההלכה המצוטט כתוב בלשון שאיננה לשון הכתיבה של יתר החברה, יש בה כדי להעיד שהחברה הזו היא פאראכרוניסטית. אפילו הלבוש החרדי הוא שריד לאופנה אירופית מן המאה השמונה עשרה.

הדברים הללו משפיעים על האופן שבו מתקבלות המצאות מודרניות, כמו הרכב הממונע, ולכן על המודעות למורכבויות שבשימוש נכון בו.

אני לא מציין את זה לגנאי, בטח שלא של האמונה החרדית, כי הדברים הללו במגמת שינוי. אני כל הזמן רואה בבני ברק למשל ילדים שיחכו בעקשנות למבוגר כדי לחצות כביש.

ספר ההלכה מצוטט בסגנון של ספרי הלכה, כמו שאם תפתח ספר מתמטיקה, השפה תהיה שונה, ואפילו אם תלמד אימון כושר, תצטרך ללמוד שפה משונה עם המון שמות לועזיים, בייספס טרייפסס ועוד ועוד. לכל תחום שפה משלו. אין לכך קשר לשמרנות או חוסר מודרניזציה. במקביל תוכל לפתוח ספרי תלמוד עכשוויים, תמצא שם פירוש עכשווי בשפה עברית מדוברת.

הלבוש החרדי משתנה ממגזר למגזר, הלבוש הסטנדרטי הוא חליפה / חולצה / עניבה - לבוש מקובל ומצוי. רק הכובע הוא המאפיין, ובחרו בו בכוונה בכדי לבדל את הציבור החרדי מהציבור הכללי (כמו מדי צה"ל), ללא קשר לשמרנות.

ההלכה מתייחסת בהרחבה להמצאות מודרניות וההסתעפויות ההלכתיות כתוצאה מהן (לדוגמא, האם שימוש במקרוגל לבשר וחלב מקביל לשימוש בתנור רגיל), והיהדות משתמשת בכל ההמצאות הטכנולוגיות בהנאה מרובה. אין מכשיר מודרני אחד שלא נעשה בו שימוש.

יתירה מכך, ישנם רבנים שגורסים כי כל המודרניזציה היא כלי בשירות היהדות. לדוגמא, הטלוויזיה נוצרה על מנת שיעשו בה שימוש עבור שיעור תורה, שישודר בערוץ בבת אחת למליוני אנשים שיצפו בו. וכן הלאה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"תפסתי" אותו אתמול מסדר את הספסל בתא המטען, ושאלתי אותו אם הוא יודע שמדובר באיזור הקריסה של הרכב.

הוא מילמל משהו על נסיעות קצרות בלבד. לא נכון - כשראיתי שהילדים נכנסו זה היה לטיול חול המועד. וזה גם ממש לא מוריד מחומרת העניין.

אמרתי לו שלא ישים שם אנשים שהוא אוהב אותם.

מיד הוא אמר שהוא כן אוהב אותם..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

כמה שאני נתקל בסיפור הנסיעה ה"קצרה".

אין לי ספק שככה זה מתחיל (למרות שנסיעות קצרות מסוכנות יותר בהגדרה), אבל עם הזמן התירוץ הזה הופך למטבע לשון ונשחק והרבה פעמים הנסיעה מתבררת לבסוף כנסיעה של ארבעים דקות, של שעתיים ויותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתם לא יכולים להבין איפה נתקלים בסיפורים כאלה.

לפני 6 שנים שכרתי בגרמניה רכב לשבועיים. בהתאם להזמנה קיבלתי מונדיאו סופר משוכללת. אלא מה, חגורת הבטיחות האמצעית בספסל האחורי היתה תקועה. כאשר התלוננתי נציג החברה אמר שזה לא נורא, ושאני יכול לנסוע כך.

מצטער, המשפחה שלי חשובה מדי. התעקשתי וקיבלתי רכב אחר (5008, פחות מאובזרת, אבלמוצלחת ביותר לצרכי הטיול).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה את שלך עשית.

כבר אמרת לו שזה מסוכן והוא החליט להתעלם.

יותר מזה אי לך מה לעשות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...