Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכן מסיע ילדים בתא המטען

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב פעם, לא היתה לי שום בעיה עם הביקורת הלגיטימית והמוצדקת אודות ההוא שהתקין מושבים בצורה פיראטית ברכבו. היתה לי בעיה עם ההכללה הגורפת של הציבור החרדי ככאלה שמזלזלים בילדיהם, זה פשוט לא נכון. תרבות ה"סמוך" הישראלית מקיפה את כל המגזרים, והחרדים שאני מכיר נוסעים ברכבים גדולים עם ילדים חגורים כהלכה.

חרדי אחד או שניים שמתנהגים בצורה ברברית לא יכולים להטיל כתם בציבור של מאות אלפי אנשים. חרדי אמיתי מתנהג ע"פ ההלכה היהודית, שמחייבת אותו לנהוג לפי חוקי התנועה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואלה. בהלכה היהודית יש התיחסות לחוקי התנועה. מודה שלא ידעתי.

מקום העבודה שלי ממוקם בלב שכונה חרדית בירושלים. ממה שאני הצלחתי לראות במשך שנות העבודה שלי באזור זה שבכל הקשור לחוקי תנועה/התנהלות בכביש לחרדים "אין אלהים".

רוצה דוגמאות? בבקשה - נסיעה על מדרכה בשביל לחסוך עמידה ברמזור (הרמזור מעכב את הפונים ימינה אז פשוט עולים על המדרכה ונוסעים עד הפניה), עקיפה של פקק ברחוב חד מסלולי עמוס תוך הפרעה לבאים ממול, נסיעה בניגוד לכיוון התנועה בחד סיטרי, חניה על מדרכות, חסימת יצאה ממתחם העבודה שלי ע"י חניה בפתח היציאה, לא עוצרים לפני מעברי חציה כשיש הולכי רגל ועוד. אני לא מדבר על מקרים בודדים אלא על התנהלות שגרתית של רבים.

האם כל זה יחודי לחרדים? ברור שלא, אבל, ההתרשמות שלי היא שאצלם זה נפוץ יותר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אם הודעות קודמות הקנו לאנשים את התואר 'אנטישמי', מסקרן לראות איזה תואר יודבק לך... >_

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אורי,

האם זה לא מאפיין את כלל האוכלוסייה?

החל משכונת מאה שערים וכלה במרכז ת"א התחבורה בארץ היא בהמית ו אגרסיבית.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

חרדי אחד או שניים שמתנהגים בצורה ברברית לא יכולים להטיל כתם בציבור של מאות אלפי אנשים. חרדי אמיתי מתנהג ע"פ ההלכה היהודית, שמחייבת אותו לנהוג לפי חוקי התנועה.

:roll:

הלכה = חוקי תנועה?

בוא הסבר זאת לאלפי החרדים בעירי, שחוקי התנועה לא ידועים להם ונוסעים כמו משוגעים, ולפני שאתה עושה ממני אנטישמי, אני מגיע מרקע דתי מאוד, סבא היה רב מקובל, כנראה שאתה חרדי וזה צובט אותך

כבר חתמתי...

פורסם
אורי,

האם זה לא מאפיין את כלל האוכלוסייה?

החל משכונת מאה שערים וכלה במרכז ת"א התחבורה בארץ היא בהמית ו אגרסיבית.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

אתה צודק, לצער כולנו החברה הישראלית נהיית בהמית, אלימה וגזענית יותר בשנים האחרונות. לא רק בכביש אלא ברוב ההביטים של חיינו.

אבל, כמו שכתבתי קודם, ההתרשמות שלי היא שההתעלמות מחוקי תנועה או סתם נימוסי כביש גרועים נפוצים יותר אצל החרדים מאשר כלל הנהגים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)
הלכה = חוקי תנועה?

ההלכה מכירה בדין המלכות (חוקים "חלוניים") במקומות שבהם היא עצמה אינה נוגעת.

האמונה היהודית, חרף פרדוקס "הכל נתון והרשות נתונה", נוטה מעיקרה שלא להיות דטרמיניסטית ולכן לא מסתמכת על השגחה. כמו כן, היא מצווה על נתיניה להישמר "מאוד" לנפשותיהם - ערכים חיובים לתחבורה.

הבעיה אינה באמונה החרדית, אלא במנהגים החרדיים. זו חברה אנכרוניסטית, שבמקרה הטוב שייכת למאה התשע-עשרה. המודעות בקרבה לסוגיות בטיחות בתחבורה היא בהתאם, אך היא במגמת שיפור.

גם החלקים הקרתניים יותר של האוכלוסיה המאמינה שאינה חרדית (התנחלויות, יישובים דתיים מסוגרים), מתנהלים בצורה דומה בכבישים.

התנהגות דומה ניתן לראות בחברה המֻסלִמית (הנוטה יותר לדטרמניזם בלאו הכי) בישראל ובמדינות השכנות, ובחברות נוצריות מסורתיות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה לא חוקי ,האבא הזה עושה עבירה על גבול הפלילי במקרה של תאונה חזית-אחור ,יש סיכוי גבוה שהילד ימות ,החובה המוסרית שלך הוא לדווח על זה למשטרה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי על איזה חברה חרדית מסתכלים. כמו בחברה החילונית, זה תלוי גם במצב הכלכלי.

הלכתי בקריות בחג וראיתי ילדים חרדים משחקים ומשתוללים בזבל ליד פחים גדושים באמצע הרחוב כאילו מדובר בגטו, זה היה עצוב מאד.

לעומת זאת בחול המועד הייתי במטולה וראיתי משפחות של חרדים מחליקים על הקרח ונוסעים במיניוואנים חדשים ביבוא אישי.

אני לא חושב שההורים של אלה ששיחקו בזבל בעלי אותה מודעות לסביבה ולחוקי התנועה כמו ההורים של אלה שהחליקו על הקרח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם אחר כך יגיעו גורמי אכיפת חוק ברור שזה קשור אלי, ובכל זאת מדובר ביחסי שכנות.

דבר עם השוטר הקהילתי באזור שלך, ואם השוטר יחליט לדבר איתו זה ייעשה בצורה דיסקרטית.

פורסם
סרטון שמראה
.

מרשים !

לפני שאתם מזלזלים ברכבים שתוכננו ל7 מקומות ....

מרשים? שני הילדים שישבו מאחורה הם ז"ל, המשאית פגעה להם בראש.

אני לא יודע אם ברכב רגיל התוצאה תיהיה טובה יותר אבל אין פה שום דבר מרשים.

פורסם (נערך)

יש הבדל משמעותי בין פגיעת משאית אם קאב שטוח וגבוה לבין פגיעת רכב פרטי עם תא מנוע בגבה הרגליים או המושב.

בסופו של דבר, גם הרכב הממוגן ביותר מספק הגנה סופית. בפגיעה מעבר לסף מסויים שום הגנה לא לועיל. ההבדל בין כלי רכב עם מאפייני בטיחות שונים הוא בסף הפגיעה החמורה.

גם לא ברור לי שהפגיעה היא בראש, נראה שהיא יותר נמוכה. אבל כנראה שלספסלים האלה אין משענת ראש ולכן אין הגנה בפני צליפת שוט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגמרי.

זה מה שנקרא Overkill.

זו גם משאית עם חרטום מאוד

ולא משאית חדישה שיש לה אזור קריסה קדמי.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...