Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכן מסיע ילדים בתא המטען

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואיך נוהגים צעירים חילונים בשישי בלילה אחר בילוי הכולל שתייה הגונה ?

זבלים אחד אחד, ויש לתלות אותם בכיכר העיר לקול מצהלות ההמון.

האם זה מפחית במשהו את המעשים של האחרים שעליהם דן השרשור?

תמהתני.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ההלכה מכירה בדין המלכות (חוקים "חלוניים") במקומות שבהם היא עצמה אינה נוגעת.

האמונה היהודית, חרף פרדוקס "הכל נתון והרשות נתונה", נוטה מעיקרה שלא להיות דטרמיניסטית ולכן לא מסתמכת על השגחה. כמו כן, היא מצווה על נתיניה להישמר "מאוד" לנפשותיהם - ערכים חיובים לתחבורה.

הבעיה אינה באמונה החרדית, אלא במנהגים החרדיים. זו חברה אנכרוניסטית, שבמקרה הטוב שייכת למאה התשע-עשרה. המודעות בקרבה לסוגיות בטיחות בתחבורה היא בהתאם, אך היא במגמת שיפור.

גם החלקים הקרתניים יותר של האוכלוסיה המאמינה שאינה חרדית (התנחלויות, יישובים דתיים מסוגרים), מתנהלים בצורה דומה בכבישים.

התנהגות דומה ניתן לראות בחברה המֻסלִמית (הנוטה יותר לדטרמניזם בלאו הכי) בישראל ובמדינות השכנות, ובחברות נוצריות מסורתיות.

המשפט הנכון הוא הכל צפוי והרשות נתונה.

ההודעה שלך כמו כל הכללה מחטיאה את האמת

יש כאלה ויש כאלה, אבל בגלל שהחתך הסוציואקונומי של חלקים גדולים באוכלוסיה החרדית הוא נמוך מחד ומספר הילדים הוא רב מאידך

נוצר הצורך לשנע את כל המשפחה יחדיו , חלקם רוכשים כלי רכב בעלי קיבולת מתאימה , והאחרים "ממציאים" לנו פטנטים, שבינם לבין בטיחות המרחק הוא כמו משמים לארץ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
זבלים אחד אחד, ויש לתלות אותם בכיכר העיר לקול מצהלות ההמון.

האם זה מפחית במשהו את המעשים של האחרים שעליהם דן השרשור?

תמהתני.

כוונתי שלכל סקטור המחלות שלו אבל ברור לחלוטין שהנ"ל מסכן בפשיעה את חיי ילדיו

להרבה שרשורים שנפתחו לאחרונה אודות 7 מקומות לרכב של 5 עניתי חד משמעית לא חוקי ולא בטיחותי

פורסם
מרשים? שני הילדים שישבו מאחורה הם ז"ל, המשאית פגעה להם בראש.

אני לא יודע אם ברכב רגיל התוצאה תיהיה טובה יותר אבל אין פה שום דבר מרשים.

ז"ל ? אני לא היתי מהמר כל כך מהר .

כתבתי "מרשים" כי הציפייה שלי היתה למשהוא הרבה יותר קטסטרופאלי .

משאית במשקל כמה טונות נכנסה באחוריים של הרכב ורק 15-20 ס"מ מהרכב נמעכו ??

תא הנוסעים בשורה השלישית אומנם התכווץ מעט אך נשאר דיי שלם !

אם היו עושים את התרחיש בתאונת צד עם אותה משאית אתה חושב שמצב הנוסעים בצד הפגיעה היה יותר טוב ??

למעט "הצלפת השוט" של הראש, הבובות לא נפגעו כל כך.

הבובות ששמו מאחורה הם של מבוגרים , כשיושבים ילדים במושבים האלו הראש שלהם לא מבצבץ בכלל ממשענת הכסא (לפחות אצלי בסנטה פה זה המצב).

בסיטאציה קצת יותר רכה - שהתאונה היתה קוראת עם רכב פרטי או אפילו מסחרי , ומאחור היו יושבים ילדים (שהראש שלהם מתחת לגובה המשענת) התוצאה היתה הרבה יותר לטובת הילדים .

פורסם

בתור אחד שסיים לפני קרוב ל-7 שירות צבאי במחסומים סביב ירושלים.

אם חשבתם שחרדים עושים קומבינות ומכניסים את כל העולם לרכב שלהם.

חכו שתראו קומבינות שקורות במגזר הערבי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכל עניין של מצב כלכלי. גם חילוני עם 6 ילדים והכנסה נמוכה במיוחד ימצא דרך להעמיס את כולם בתוך פרייבט מסריח. זו מנטליות שנובעת מעוני ולא מאמונה באל זה או אחר.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עוני משתלב, במידה רבה, עם חוסר השכלה עד בורות, ואמונה מקלה מאד על המצפון.

כמובן שאפשר להכנס לרקע לריבוי ילדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
וואלה. בהלכה היהודית יש התיחסות לחוקי התנועה. מודה שלא ידעתי.

מקום העבודה שלי ממוקם בלב שכונה חרדית בירושלים. ממה שאני הצלחתי לראות במשך שנות העבודה שלי באזור זה שבכל הקשור לחוקי תנועה/התנהלות בכביש לחרדים "אין אלהים".

רוצה דוגמאות? בבקשה - נסיעה על מדרכה בשביל לחסוך עמידה ברמזור (הרמזור מעכב את הפונים ימינה אז פשוט עולים על המדרכה ונוסעים עד הפניה), עקיפה של פקק ברחוב חד מסלולי עמוס תוך הפרעה לבאים ממול, נסיעה בניגוד לכיוון התנועה בחד סיטרי, חניה על מדרכות, חסימת יצאה ממתחם העבודה שלי ע"י חניה בפתח היציאה, לא עוצרים לפני מעברי חציה כשיש הולכי רגל ועוד. אני לא מדבר על מקרים בודדים אלא על התנהלות שגרתית של רבים.

האם כל זה יחודי לחרדים? ברור שלא, אבל, ההתרשמות שלי היא שאצלם זה נפוץ יותר.

ההתרשמות שלך סובייקטיבית, מדובר בהתנהגות ישראלית טיפוסית. אתה מוזמן לבדוק את החרדים בארה"ב.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
הלכה = חוקי תנועה?

בוא הסבר זאת לאלפי החרדים בעירי, שחוקי התנועה לא ידועים להם ונוסעים כמו משוגעים, ולפני שאתה עושה ממני אנטישמי, אני מגיע מרקע דתי מאוד, סבא היה רב מקובל, כנראה שאתה חרדי וזה צובט אותך

אני חרדי, וזה לא צובט אותי בכלל.

לא כל אחד עם כיפה הוא חרדי, אלא מי שמקיים את ההלכה כראוי. מתוך מאות אלפי אנשים בארצנו הקטנטונת שקוראים לעצמם "חרדים", מעט מאוד הם באמת חרדים, קרי: חרדים להלכה היהודית ומקיימים אותה כראוי. גם אני הקטן משתדל אבל לא מושלם.

אז מי שמעניינת אותו ההלכה היהודית, יודע היטב שההלכה היהודית מחייבת לנהוג אך ורק לפי חוקי התנועה. בנוסף לכך, מי שלא קיים את החוקים וגרם למותו של מישהו, נחשב "רוצח" מבחינה הלכתית (אם הוא כהן, אסור לו לעלות לדוכן, למשל).

פורסם

outlander - אפש להתחיל להתווכח על מי באמת מקיים את ההלכה, הרי יש לה כל כך הרבה פנים וכל כך הרבה וריאציות, ואין מי שיקבע מה נכון או לא נכון. או, אפשר להתווכח לאיזה רב יש יותר גדול.

מכל מקום, אישית, ההלכה היהודית מעניינת אותי רק מהצד ההיסטורי. זמנה עבר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
הבעיה אינה באמונה החרדית, אלא במנהגים החרדיים. זו חברה אנכרוניסטית, שבמקרה הטוב שייכת למאה התשע-עשרה. המודעות בקרבה לסוגיות בטיחות בתחבורה היא בהתאם, אך היא במגמת שיפור

תסלח לי, אבל זה קשקוש מקושקש.

את החברה החרדית מייצגים הרבנים, לא המון העם וכמובן לא הזבל שנמצא בשוליים. הרי גם אחד שהיה אתמול עבריין צמרת, יכול להחליט היום לחזור בתשובה, לגדל זקן ארוך ולהתלבש כמו רב גדול, ואתה תסתכל על ההתנהגות הברברית שלו ותאפיין את כל החרדים.

אז במקום לקשקש על המאה התשע עשרה, תפתח ספרים ותראה איך התייחסו הרבנים לחוקי הנהיגה בחרדת קודש.

אני מצרף צילום לדוגמא מתוך ספר הלכה של הרב שלמה זלמן אוירבך, שנכתב ע"י תלמידו. למי שמתקשה להבין את השפה, אסביר כי באותו יום שהתקבל החוק שחובה לחגור חגורות בתוך העיר, הרב התייחס לכך כפי שהוא מתייחס להלכה פסוקה. וגולת הכותרת, הוא נטה להסכים כי מי שלא חוגר בתוך העיר, לא יקבל שמירה אוטומטית מן השמים (כמאמר הפסוק "שומר פתאים ה'"), מסוג השמירה שיש לאחד שעושה בתמימות 'מה שכולם עושים'.

[ATTACH=CONFIG]458698[/ATTACH]

עריכה אחרונה על ידי outlander

פורסם

אתה טוען שהחברה החרדית בכללותה אינה קרתנית ושמרנית בהגדרה? אתה טוען שהיא מקבלת עליה את המודרניזציה בצורה "חלקה" ובאותה זריזות כמו יתר החברה?

למשל, עצם העובדה שספר ההלכה המצוטט כתוב בלשון שאיננה לשון הכתיבה של יתר החברה, יש בה כדי להעיד שהחברה הזו היא פאראכרוניסטית. אפילו הלבוש החרדי הוא שריד לאופנה אירופית מן המאה השמונה עשרה.

הדברים הללו משפיעים על האופן שבו מתקבלות המצאות מודרניות, כמו הרכב הממונע, ולכן על המודעות למורכבויות שבשימוש נכון בו.

אני לא מציין את זה לגנאי, בטח שלא של האמונה החרדית, כי הדברים הללו במגמת שינוי. אני כל הזמן רואה בבני ברק למשל ילדים שיחכו בעקשנות למבוגר כדי לחצות כביש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בתור אחד שסיים לפני קרוב ל-7 שירות צבאי במחסומים סביב ירושלים.

אם חשבתם שחרדים עושים קומבינות ומכניסים את כל העולם לרכב שלהם.

חכו שתראו קומבינות שקורות במגזר הערבי.

מזל שאנחנו לא במונגוליה (למרות שזה מקום יפה)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גן נייד.

כל גננת צריכה רשיון רכב ציבורי :-(

בלבנון ב-1983-4 טרנזיטים עם 25-30 נוסעים היה מחזה שגרתי שלא גרם לאף אחד לסובב את הראש.

פורסם

רק בלבנון?

20 פועלים פלסטינאים במונית טרנזיט צהובה היה מחזה מאוד שכיח.

השיא היה עם נהגים שהיו מנסים להבריח שב"חים ונתפסים.

לוקחים רכב עם חלונות מושחרים מאחור, הנהג שם וילון מאחוריו...ומבעד לוילון מתחבאים להם שב"חים, והם היו מעמיסים כמה שיותר - כי כל שב"ח היה נותן כסף לנהג על ההברחה.

אז תפסתי פורד אקונוליין עם 25 אנשים דחוסים מאחורי הנהג ואפילו פורד קונקט (הדגם הקצר למי ששאל) עם עשרה אנשים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...